QUOTE(Jurlin @ 2007 01 07, 21:48)
Ne vardas zmogu puosia, o zmogus-varda
Kad ir koks žmogus gražus būtų , durniausio, mandriauio vardo nepapuoš vistiek
Lietuvisko
Tokie atgyvene
Nium... Ne visi, bet... Pasirinkimas mazas
Tokie atgyvene
Nium... Ne visi, bet... Pasirinkimas mazas
Tema jau nugrimzdusi - nieko, ištrauksim. Taigi, kokio vardo neduočiau vaikui? Ką gi, galiu pavardinti.
Berniukui: Lukas, Matas, Nojus, Mantas, Rokas, Dovydas, Dominykas, Martynas, Nedas, Arnas, Joris, Pijus. Mergaitei: Gabija, Kamilė, Emilija, Gabrielė, Austėja, Ugnė, Viktorija, Evelina, Augustė, Karolina, Amelija. Priežastys, manau, aiškios.
Taip pat vaikų nevadinčiau serialiniais, realybešoviškais, amerikoniškais (tiksliau, iš ten išplitusiais), iškraipytais bei turinčiais nekokią reikšmę vardais.
Berniukui: Lukas, Matas, Nojus, Mantas, Rokas, Dovydas, Dominykas, Martynas, Nedas, Arnas, Joris, Pijus. Mergaitei: Gabija, Kamilė, Emilija, Gabrielė, Austėja, Ugnė, Viktorija, Evelina, Augustė, Karolina, Amelija. Priežastys, manau, aiškios.
Taip pat vaikų nevadinčiau serialiniais, realybešoviškais, amerikoniškais (tiksliau, iš ten išplitusiais), iškraipytais bei turinčiais nekokią reikšmę vardais.
QUOTE(dmu @ 2007 04 30, 15:12)
Papildymas: berniukui NE: Titas (nu neduok likime - p-a-p-a-s), Ignas; mergaitei NE: Rugilė (gražus, bet dėl dažnumo), Deimantė.
O kodel neduotum Deimante
QUOTE(dmu @ 2007 04 30, 15:12)
Papildymas: berniukui NE: Titas (nu neduok likime - p-a-p-a-s), Ignas; mergaitei NE: Rugilė (gražus, bet dėl dažnumo), Deimantė.
Viena iš mano geriausių draugių yra Deimantė ir labai patenkinta savo vardu Ir jai tinka labai, man ir pačiai šis vardas Gal neduotum irgi dėl dažnumo? Nes kiek žinau, tai mažas mergaites dabar gan dažnai taip vadina...
QUOTE(Ana_21 @ 2007 04 30, 22:06)
Viena iš mano geriausių draugių yra Deimantė ir labai patenkinta savo vardu Ir jai tinka labai, man ir pačiai šis vardas Gal neduotum irgi dėl dažnumo? Nes kiek žinau, tai mažas mergaites dabar gan dažnai taip vadina...
Aha ir mes taip pavadinom vyras isrinko
QUOTE(Ana_21 @ 2007 04 30, 22:06)
Taip, jūs visiškai teisi, būtent dėl to.
Aš irgi vaiko nevadinčiau vardu, kuris yra kaip to meto "mados klyksmas", kad darželyje ant spintelių nebūtų 3 vienodų vardų, o auklėtojos, kad atskirtų kur kuri pvz. Monika, tai vadintų "Monika mažąja", "Monika didžiąja" ir Monikute.
Monika, Karolina buvo mados klyksmai, dabar Lėjos, Emilijos ir pan. Taip ir nuvalkiojami gražūs vardai.
Monika, Karolina buvo mados klyksmai, dabar Lėjos, Emilijos ir pan. Taip ir nuvalkiojami gražūs vardai.