Niekada neduociau:
Berniukui
Achilas
Nermedas
Vilgailas
Servulas
Bonas
Teisutis
Bonifacas
Paskalis
Mergaitei
Ofelija
Bite
Debora
Gaila
Amalija
ir kt.
Svarbiausia - pries duodant varda, pasidometi, ka tas raidziu kratinys apskritai reiskia. Ba karta is patikimu shaltiniu teko girdeti, kaip, regis, Uzbekijoj zmogeliui labai patiko zodis UNITAZ - taip ir auga dabar kur tais ten tokis UNITAZ MACHMEDOVICH
niekada neduociau kokio nors iprasto vardo kaip andrius rasa ona tadas....noreciau kad mano vaikas butu ishskritinis savimi ir savo vardu... o ishvis kvailiausia kai pazysti zmogu kuriam geraj sekasi ir juo zaviesi ir vaikui duodi toki paty varda kaip ir to zmogaus ir tikiesi kad jis pasieks ta pati ir jam gyvenime geraj seksis
QUOTE(mergytia @ 2006 12 16, 16:31)
o ishvis kvailiausia kai pazysti zmogu kuriam geraj sekasi ir juo zaviesi ir vaikui duodi toki paty varda kaip ir to zmogaus ir tikiesi kad jis pasieks ta pati ir jam gyvenime geraj seksis
o jei labai patinka vardas koks nors sakykim Matas, nu čia kaip pvz. ir pažįsti žmogų, tokiu vardu, kuriam labai labai nesiseka.. tai lygiai taip pat nesinorės galbūt duoti tokio vardo, nes galvosi, kad gali irgi nesisekti..
Manyčiau, reikia vengti vardų, kurie ateity žmogui gali suklti problemų, ypač tvarkant dokumentus. Jei duosi varda pvz. Arturas ar Ayda, tai garantuotai dauguma juos taisys ir rašys Artūras ir Aida. O jeigu neapsižiūrėsi, paskui bus bėdų kad ir banke, ar kokiose valstybinėse įstaigose. Mano tėvo vardą užrašė tarmiškai su galūne -is, kai tradiciškai šis vardas turi galūnę -ius. Patikėkit, nuolatiniai nesusipratimai ir taisymai. Kai dažnai susiduri su tokiom situacijom, vaikui vardą renki aiškų ir paprastą. Kuo daugiau mandrybės, tuo daugiau nesusipratimų
QUOTE(grange @ 2006 11 17, 09:04)
Atsiprasau, kieno dukra tokiu vardu
Mama sake, kad man norejo deti varda Sabina .... As jai sakiau, butum padarius labai didele klaida! kol maza tai nieko, niekas nieko nesako.. bet mokykloj! Pravarde garantuota 12ai metu!
Mama sake, kad man norejo deti varda Sabina .... As jai sakiau, butum padarius labai didele klaida! kol maza tai nieko, niekas nieko nesako.. bet mokykloj! Pravarde garantuota 12ai metu!
Galvojau ir niekaip nesugalvojau, kokią pravardę galima prilipdyti išskirtinai prie šio vardo? Pažinojau vieną merginą, tai jos gyvenimo tikrai šis vardas neapsunkino - užaugo ir graži, ir protinga, ir savimi pasitikinti, ir niekas iš jos dėl vardo nesityčiojo Gal nuo aplinkos priklauso...
Neduočiau nuvalkioto tokio kaip Lukas ar Greta mano dukros klaseje yra 4 Gretos 3 Lukai dar daznai vartojami vardai yra Gerda arba Mantas Karolis ir Karolina manau vaikui reikia duoti kuo retesni varda
QUOTE(Saulytea @ 2006 12 17, 17:43)
Neduočiau nuvalkioto tokio kaip Lukas ar Greta mano dukros klaseje yra 4 Gretos 3 Lukai dar daznai vartojami vardai yra Gerda arba Mantas Karolis ir Karolina manau vaikui reikia duoti kuo retesni varda
viena vertus - taip, antra vertus - irgi proto ribose Džamotditdinas, Deimijonas arba UNITAZ MACHMEDOVICH nu skamba ar ne? svarbiausia - reti
QUOTE(nenormali @ 2006 12 14, 18:15)
niu, o man Ofelija kaip tik vardas, vienas iš variantų jei panikę turėtume
o Debora tai visai irgi
nelabai suprantu, kokiais kriterijais vadovavaisi, šį sąrašą sudarydama
QUOTE(ariete @ 2006 12 17, 16:13)
Galvojau ir niekaip nesugalvojau, kokią pravardę galima prilipdyti išskirtinai prie šio vardo?(Sabina) Pažinojau vieną merginą, tai jos gyvenimo tikrai šis vardas neapsunkino - užaugo ir graži, ir protinga, ir savimi pasitikinti, ir niekas iš jos dėl vardo nesityčiojo Gal nuo aplinkos priklauso...
pakeisk pirmąją A į U ir paskutinę raidę į Ė vat ir gaunas..
žinoma, gal nuo aplinkos priklauso, bet mokykloje vaikai išradingi, sugalvoja visko
Neduociau vardo esancio populiariausiu vardu penketuke ar desimtuke ... Bet cia niekas neapsaugotas...gali duot reta, o po keliu metu kas trecias sutiktas pypliukas bus tuo vardu