QUOTE(vixiuke @ 2009 08 24, 21:06)
na o mano šiais metais sodintos mėtos, melios, mairūnas, čiobreliai, raudonėlis, ramunėlės, petražolės... viskas užderėjo kuo puikiausiai ir jau sudžiovinti guli dėžutėse jau raudonėlių, mėtų antrą derlių nuiminėsiu...
Mano metos ir melisos bujoja, bet jau nezinau kiek metu tiems krumams Metu tai visalaik po kelis derlius nuimu. Nes rudeniop negrazios pasidaro. O kai isskini - naujos grazios atauga
Mano mėtos irgi atauginėja tokie jaunučiai sultingi lapeliai pasirodo O kokiuose maišeliuose laikote sudžiovintus prieskonius
laikau popieriniuose maišeliuose, parduotuviniuose batonui ar bandelėms dėti
kaip paliekat žiemot vaistinį šalaviją
QUOTE(jurginėlis @ 2009 08 29, 17:05)
kaip paliekat žiemot vaistinį šalaviją
Nieko jam daryt nereikia,na nebent apkarpyt šiek tiek.
o jus prieskoniukus tik dziovinat ar ir i saldikli prisidedat?
QUOTE(shidochika @ 2009 08 30, 21:43)
o jus prieskoniukus tik dziovinat ar ir i saldikli prisidedat?
į šaldiklį dedu tik krapus...
O as visokius prieskoniukus deu i saldikli,kaip sviezus buna,aisku ir dziovinu
Vasaros viduryje man kilo mintis pasidaryti prieskoniniu zoleliu misiniu.Perejau per tevu sodus, susirinkau kruva prieskoniniu zoliu, grizusi sumeciau i smulkintuva ir pasidariau nuostabiu prieskoniu. Dejau viska i viena kruva. Nuostabu!! Naudoju visur. Laikau saldiklyje.Net mesas su jais marinuoju O sudetis labai misri: gelsve, ciobrelis,peletrunas, raudonelis, cesnaku ziedai ir ziedkociai, svogunu ziedai, petrazoles, krapai, bazilikai, pankolis.... gal ir dar kokie pakliuvo, bet jau nebepamenu. Tiesa dar ir aitriosios paprikos imeciau anksti.