Patersiu
Musu pomidorai
Bazilikas
Vargses, bet atrodo, atsigaunancios petrazoles
O ka darot su spinatais, pas mane, kaip ir uzaugo lapu
QUOTE(saulute111 @ 2009 07 03, 12:34)
O ka darot su spinatais, pas mane, kaip ir uzaugo lapu
As i salotas dedavau
wiwi, prieskonynas nemažas
vakare-tyla, irgi daržiukas mano bazilikai panašūs
kaip jos perauga maniau kad jos auga ir tiek
pas mane vešlūs lapai..... bet irgi pirmą kart auginu tai patirties nulis
aš į salotas dėjau, skanu... ir sumuštinius valgėm (duona, sviestas, sūris, špinato lapas) fainą skonį suteikia apskritai juos pirmą kart ragavau, bet patiko man
vakare-tyla, irgi daržiukas mano bazilikai panašūs
QUOTE(dlambliukas @ 2009 06 30, 17:41)
o petražolės tuoj peraugs negalvojau, kad jos tiek gerai kieme sudygs
kaip jos perauga maniau kad jos auga ir tiek
QUOTE(AkvileZ @ 2009 06 30, 20:17)
Sveikutes, gal man padesite su spinatais?
pas mane vešlūs lapai..... bet irgi pirmą kart auginu tai patirties nulis
QUOTE(saulute111 @ 2009 07 03, 12:34)
O ka darot su spinatais, pas mane, kaip ir uzaugo lapu
aš į salotas dėjau, skanu... ir sumuštinius valgėm (duona, sviestas, sūris, špinato lapas) fainą skonį suteikia apskritai juos pirmą kart ragavau, bet patiko man
QUOTE(vakare-tyla @ 2009 07 03, 11:53)
Patersiu
Superinis daržas
Na mano petražolės jau tokios nemažos ir žydėti ruošiasi
QUOTE(dwynuke @ 2009 07 04, 23:45)
Mergaites, gal kuri auginat kalendra? pasejau del idomumo- isaugo i auksciausius medzius .tai ar man grudeliu laukti ar lapus naudoti ar pjauti ir dziovinti? ka jus darote? kam naudojate?
Kiek žinau, tai kelndros sėklas naudoja
QUOTE(upsikaz @ 2009 07 05, 09:51)
merginos, kaip darot su baziliku - kada jį pjauti? vieni pas mane žydi ir tik tįsta dabar į aukštį - gal jau nupjauti ir džiovinti?
dar nieko nedarau, mažas mano dar... bet radau šati ką " , gležnus jaunus lapus galima skinti ištisus metus. Lapus taip pat galima džiovinti arba šaldyti, bet tuomet jie būna ne tokie aromatingi. Žiemos atsargoms augalai nupjaunami prieš žydėjimą."
QUOTE(saulute111 @ 2009 07 03, 12:34)
O ka darot su spinatais, pas mane, kaip ir uzaugo lapu
As taip pat i salotas dedu ,o siaip tai dar ir verdu ir uzsaldau. O jau su tais saldytais tai labai daug ka galima pagaminti.Pvz; padazai ,idarai bandelems,pyragams, lazanijai galima ir sriuba spinatu issivirti. Zodiu man spinatai labai patinka ir as labai daug ka is ju gaminu
UPSIKAZ , as bazilikus vazone auginu, labai patinka jie sviezus . Ir neleidziu jiems zydeti, kai matau,kad jau pradeda ziedydas augti, iskart ji nukerpu, tada jis auga i lapus.
QUOTE(wiwi @ 2009 07 05, 12:29)
As taip pat i salotas dedu ,o siaip tai dar ir verdu ir uzsaldau. O jau su tais saldytais tai labai daug ka galima pagaminti.Pvz; padazai ,idarai bandelems,pyragams, lazanijai galima ir sriuba spinatu issivirti. Zodiu man spinatai labai patinka ir as labai daug ka is ju gaminu
UPSIKAZ , as bazilikus vazone auginu, labai patinka jie sviezus . Ir neleidziu jiems zydeti, kai matau,kad jau pradeda ziedydas augti, iskart ji nukerpu, tada jis auga i lapus.
UPSIKAZ , as bazilikus vazone auginu, labai patinka jie sviezus . Ir neleidziu jiems zydeti, kai matau,kad jau pradeda ziedydas augti, iskart ji nukerpu, tada jis auga i lapus.
galima konkrečiau... kiek laiko verdi, kaip supjaustai, ar šaldant nesušąla į gabalą? o šitokį variantą esi šaldžius: spinatai, svogunu laiskai ir krapai šaldymo temoj užmačiau bet nelabai supratau ar ten šiap salotos ar šaldo
dėl bazilikų irgi info tinkama, žinosiu dabar, kad neleist žydėt
QUOTE(pulina @ 2009 07 05, 12:34)
galima konkrečiau... kiek laiko verdi, kaip supjaustai, ar šaldant nesušąla į gabalą? o šitokį variantą esi šaldžius: spinatai, svogunu laiskai ir krapai šaldymo temoj užmačiau bet nelabai supratau ar ten šiap salotos ar šaldo
dėl bazilikų irgi info tinkama, žinosiu dabar, kad neleist žydėt
dėl bazilikų irgi info tinkama, žinosiu dabar, kad neleist žydėt
Nuo lapu nupjaunu kotelius,lapus nuplaunu ir suplesau,bet ne smulkiai. Po to juos sudedu i jau uzvirusi vandeni,paverdu ne ilgiau penkiu minuciu ir supilu i seteli, palaukiu kol tas vanduo isvarves(na viskas panasiai daroma kaip rugstynem). Jau atvesusius sudedu i maiselius ir i saldikli. Aisku jau tokiu spinatu nepanaudosi salotoms. Taip ,jie susala i gabala,bet pries gaminant isimu is saldiklio ir atsyla. Man labai patinka , vis vien gaminant padazus,idarus, sriubas t.t juos reikia apvirti ar pakepinti. Jei megstat spinatus,tai tas budas . To varianto su svogunais ir krapais tai nebandziau,siaip tai nelabai issivaizduoju skonio ir nezinau ka po to is tokio misinio reikia gaminti . O jei tavo bazilikai auga lauke,tai ziemai gali ir i vazoneli koki viena pasisodinti,pasidesi virtuveje ant palanges ir ben kada turesi sviezio.As turiu vazona su prieskoniu rinkinuku ir labai dziaugiuosi, svieziu prieskoniu geresnis aromatas.