QUOTE(IngridaB @ 2009 03 23, 13:12)
Nu ne laiškiniai česnakai,yra laiškiniai.O svogūniukai būna vieni prie pirmųjų kartu su žieminiais svogūnais.Tik jų būna smulkesni laiškai.
cia irgi zieminiai svogunai, tik pavadinimo tikslaus nezinau, pas mane tai jau lendai s po sniego, kaip snieguoles
O laiskinis arba meskinis cesnakas kitoks, lapukai ploksti.
Papildyta:
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 03 23, 13:26)
Nu, žinok ir stimulą man davei Va susikaupiau ir paieškojau internete tikslesnio pavadinimo tų, apie kokius aš kalbėjau, tai:
Gleivėtieji česnakai ( Allium nutans L.), labiau žinomi narcizlapių svogūnų vardu. Tikrai jų lapai panašūs į narcizų - suploti, 1-2 cm pločio. Atželia gegužės pradžioje arba viduryje, gausiai žydi liepos-rugpjūčio pradžioje, medingi ir dekoratyvūs. Kerai greitai plinta, todėl kas 4-6 metai išskirstomi ir persodinami. Dideli kerai augina daug, bet trumpų ir smulkių lapų.
Jauni lapai labai malonaus skonio, o peraugę turi daug gleivių ir yra kietesni. Šie česnakai priskiriami salotinių svogūnų grupei, jų lapai valgomi vieni arba su kitais žalumynais. Juose daug askorbininės rūgšties, mineralinių medžiagų ir geležies. Nuskinti lapai greitai atželia ir valgomi iki vėlyvo rudens.
Ar ir tu apie tuos pačius kalbėjai?
Gleivėtieji česnakai ( Allium nutans L.), labiau žinomi narcizlapių svogūnų vardu. Tikrai jų lapai panašūs į narcizų - suploti, 1-2 cm pločio. Atželia gegužės pradžioje arba viduryje, gausiai žydi liepos-rugpjūčio pradžioje, medingi ir dekoratyvūs. Kerai greitai plinta, todėl kas 4-6 metai išskirstomi ir persodinami. Dideli kerai augina daug, bet trumpų ir smulkių lapų.
Jauni lapai labai malonaus skonio, o peraugę turi daug gleivių ir yra kietesni. Šie česnakai priskiriami salotinių svogūnų grupei, jų lapai valgomi vieni arba su kitais žalumynais. Juose daug askorbininės rūgšties, mineralinių medžiagų ir geležies. Nuskinti lapai greitai atželia ir valgomi iki vėlyvo rudens.
Ar ir tu apie tuos pačius kalbėjai?
Ziedai maniskiu buna tokie patys bet lapukai ilgi, ploni, siauruciai apvalus, kaip svoguno, tik plonciai, ir jokiu gleiviu jie niekada neturi