QUOTE(AGI @ 2009 03 23, 11:32)
Sveikutės, aš irgi noriu jungtis į Jūsų būrį. Tik kažin ar suspėsiu šiais metais. Po langais dar tik aplygintas molynas. Todėl pirmieji darbai žemei pradžiūvus bus sklypo galutinis lyginimas ir žolės sėjimas. Vis dėlto labai noriu ir "mini daržiuką" turėti Tai gal galit kuri patarimų duoti - kaip atrodo tos prieskoninių augalų lysvės, ar jas geriau prieš sėjant žolę suformuoti, ar bus galima ir vėliau "atgnybti" kokį kampelį. O gal ir nuotraukų galite įkelti? Man įdomiausios tokios "gyvos" iš mūsų pačių kiemų, o ne tos super išpuoselėtos kataloginės.
As savo prieskonyne pirmiausia ir irengiau, numaciau kur bus darziukas, ten liepiau vyrui uzvezti geros zemes, mes isikelem gyventi vasario men, pirmaja vasara jau skynem braskes, darze buvo agurku, pomidoru, papriku, ridikeliu salotu, svogunu, kopustu,poru ir t.t. Net pirmaja silauoge nuskynem, avieciu.
O zole pasisejom daug daug veliau, nes irgi velavo visokie darbai, paskui zemems pinigu pritrukom
, nu zodziu....pirmiausia atsirado darzas. O eigu jus planuojat dekoratyvini prieskonyna matomo vietoe - siulyciau tiesiog numatyti vieta, jo forma, ir palikti zemes plota, kuri sejant zole, butinai uzdenkite plevele, kad seklu neprikristu.
Mano prieskoninas bus keturkampas, apipintais krastais, rekonstruoju nes viska perkeliau is senos vietos paskubom ir sodinau bet kaip.Padarysiu foto, kai snigo nebebus, dabar nieko nesimato vistiek.
Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2009 03 23, 11:57)
Keli jau metai turiu prieskonių darželį,atskirai nuo viso daržo.Anksti pavasarį nepakeičiami pirmieji žalumynai būna laiškiniai česnakai ir nežinau tikslaus pavadinimo svogūniukai,kurie paskui žydi fioletiniais žiedeliais.Tai vieni iš prieskonių-žalumynų pavsarį.Rabarbarą jau mačiau vakar lendant iš po žemių.
Dar prie prieskonių man patinka anyžiai.Tik jie man atrodo vienmečiai.Nes vienais metais buvau pasisėjųsi į gaivas,kompotus,jei kas mėgsta anyžius nepakeičiamas priedas.Aš anyžių ankščiau nemėgdavau,bet pabandžiau-patiko.
Ramunėliai pridygsta kasmet patys,jei augo prieš tai,nes visų surinkti neįmanoma,tai jie ir pasisėja.Peletrūnas nepakeičiams man į varškės produktus dėti.
Valerijonas labai gražiai žydi,vos man ne darželio gėlė būna.
Tik dar nė karto šaknies nekasiau.
Žiomenė šiemet pirmi metai sėsiu.Raudonėlis irgi jau n metų auga,skanu man į arbatas pamaišyti.Čiobrelis kartais apšąla.O stevija man nepatiko,pabandžiau arbaton dėti,nu per saldu man,kažkokį skonį turi,kuris man ne prie širdies.
Melisos aplamai moterims labai sveika gerti arbatas.Dievinu rozmariną,turiu ant palangės didelį,dar prisisėjau daugiau,vien pažiūrėjųs Oliverį,kaip jis visur jį naudoja,pradėjau ir aš jo daug kur dėti.
Levandos man kaip gėlė,nors Oliveris jų žiedeliais barstė keksiukus.Aš jų žiedelius dedu spinton nuo kandžių.
Kai darote arbatos misinuka - idekite siek tiek levandu, bet labai labai nedaug - bus labai subtilus, malonus aromatas, as dedu levandu i marinuojamus kepsnius lauzui, tik irgi, reikia deti minimaliai, nepadauginti, o kadangi gerai perziemojo, darysiu siais metais vaikams miego pagalveles.
Dar pasisejau levandu, jeigu sudygs - apsodinsiu rozyno krastus, labai su rozem dera graziai.