InesaS, ačiū.
Kaktuke, aha, biški panaši.
QUOTE(ediper @ 2009 03 24, 19:19)
as va kazkada ziurejau,kaip modelius per fotosesijas fotkina,tai stebejausi,kaip be jokiu trikoju taip fotkina,bet uzmaciau,kad ir fotika laiko visai kitaip,nei pvz.as,tai si savaitg. ir pati pasibandziau,ne tikrai sujudejimu praktiskai nera
Kaip?
Duoma, gražios nuotraukytės Šaunuolė! Tik man antroje mergina labai arti fotiko, ir lyg iškreipti bruožai...
WB namų darbai Auto geriau už Custom (lyg seavy darbeliai). Pamenu, man problema buvo a4 lapo naudojimas dienos metu (vakare gerai gaudavosi, o diena ne). Tai keičiau lapą į akvarėliai skirtą popierių (iš vaiko peišimo sąsiuvinio)... O šiaip naudoju dvigubą ar trigubą a4 lapą...
Zitlali, pagirtina vien tik tai, kad nebijai imtis tokių darbelių (aš kažkaip nesijaučiu jau galinti fotografuoti svetimus žmones, bet bandysiu jau prašyti draugių pabūti fotomodeliais ). Su vaikiuko kojytėm patiko labai, tik kad trūksta fokuso...
Tiesa, kadangi pažengusios jau čia kaip jūs fotkinate vaikiukus, vaikų/mamų sesijas? su trikojais? iš rankų (kaip nesudrebat)?
Papildyta:
O kaip su WB filtrais? Kiekvienam objektyvui atskiro reikia (palyginau dabartinio objektyvio skersmenį ir norimo )?
O beje koks jo principas? Kaip jis ten apšviečiamas?
QUOTE(Ninin @ 2009 03 24, 21:02)
Tiesa, kadangi pažengusios jau čia kaip jūs fotkinate vaikiukus, vaikų/mamų sesijas? su trikojais? iš rankų (kaip nesudrebat)?
Papildyta:
O kaip su WB filtrais? Kiekvienam objektyvui atskiro reikia (palyginau dabartinio objektyvio skersmenį ir norimo )?
O beje koks jo principas? Kaip jis ten apšviečiamas?
man irgi toks klausimas kilo as kiek bandziau fotkint drauges namie, man su trikoju nepatogu
jei skiriasi diametras tuomet reiks atskiru o tas dangtelis niekaip neapsisviecia,jis uzsideda taip kaip apsauginsi dangtelis ir fotkini
Sea kodel nepatinka apsvietimas, gal galetum pakomentuot? gal ir man nebepatiks...
Del baimes fotkint svetimus tai visai nebijau, juk ne uz pinigus ir tik zaidimo forma pazystamus visi zino, kad mokausi ir skolinga nesijauciu net kai nepavyksta juk taip ir mokaisi
Bet kokiu atveju dekinga uz komentarus fotkinu ne su statyvu tai ir virpa vis rankos
Del baimes fotkint svetimus tai visai nebijau, juk ne uz pinigus ir tik zaidimo forma pazystamus visi zino, kad mokausi ir skolinga nesijauciu net kai nepavyksta juk taip ir mokaisi
Bet kokiu atveju dekinga uz komentarus fotkinu ne su statyvu tai ir virpa vis rankos
QUOTE(Ninin @ 2009 03 24, 21:02)
na as tai neisivaizduoju vaiku fotkinimo nuo trikojo taigi fotografe ten laksto aplink ta vaikeli tai is vieno kampo tai is kito tai is zemiau tai is auksciau, tai aplamai virs jo fotkina
nebent kokioj jau studijelej ir vaikuciai jau paauge tai tuomet taip, bet cia jau kitokio stiliaus fotosesija
maniske kai fotkino, tai fotografe ten visaip kaip lakste aplink, zemyn aukstyn kylojo fotika, siaip kad ir stovui ten jau vietos nera kur pastatyt . tiesiog laaaabai sviesus kambarys, baltos sienos, baltas patiesalas ir sviesus 85mm objektyvas, stai ir visas stebuklas
Zitlali, aišku... na taip ir mannebūtų baisu
Boruzka, o tai prasmė Koks WB tikslas: kad prie tam tikro apšvietimo nufotografuoti baltą/pilką objektą, į kurį paskui "lygiuotis" Tai jei tas filtras uždengtas, kokia šviesa krenta? Aš nesikabinu, aš klausinėju
Rasytce, tai šitą aš ir suprantu, bet kai aš lakstau, man nesigauna Tad įdomu, kaip reikia teisingai laikyti tą fotiką, kad kuo mažiau drebėtų Instrukcijoje parašyta, bet kad...
Boruzka, o tai prasmė Koks WB tikslas: kad prie tam tikro apšvietimo nufotografuoti baltą/pilką objektą, į kurį paskui "lygiuotis" Tai jei tas filtras uždengtas, kokia šviesa krenta? Aš nesikabinu, aš klausinėju
Rasytce, tai šitą aš ir suprantu, bet kai aš lakstau, man nesigauna Tad įdomu, kaip reikia teisingai laikyti tą fotiką, kad kuo mažiau drebėtų Instrukcijoje parašyta, bet kad...
QUOTE(Ninin @ 2009 03 24, 21:19)
Zitlali, aišku... na taip ir mannebūtų baisu
jis toks biski biski permatomas .. nu zodziu galiu duot isbandyti Vilniuje
jau nusisneku siandien
Ninin, ačiū.
QUOTE(Sea_ @ 2009 03 24, 21:11)
Lamella, liuks
QUOTE(inesaS @ 2009 03 24, 21:25)
Lamella, super nuotruakyte
Dėkui
Stikline, su gimtadieniu , įspūdingų kadrų, fotogeniškų modelių, norimos aparatūros
Aš tik trumpai prisiregistruoju, kad niekur nedingau , auto nekomentuoju- nes esu be žado, ten jau kaip modelių kastingo foto , o ne pradžiamokslių nd .
Aš tik trumpai prisiregistruoju, kad niekur nedingau , auto nekomentuoju- nes esu be žado, ten jau kaip modelių kastingo foto , o ne pradžiamokslių nd .
QUOTE(Ninin @ 2009 03 24, 21:19)
niu tai islaikymas ner jau toks ilgas, kad neislaikytum kol nufotkinsi vaikiuka .
paprastai rankose gali islaikyt normaliai nuo 1/60s, mano diedas tai sugebejo ir 1/30s nufotkint idealiai, bet cia jau taip Jam gavosi, man nesigauna, ir dazniausiai fotkinant vaikiukus uztenka 1/125s ir netgi laaabai judriem, kaip kad manaja pyskino
QUOTE(Rasytce @ 2009 03 24, 21:46)
niu tai islaikymas ner jau toks ilgas, kad neislaikytum kol nufotkinsi vaikiuka .
paprastai rankose gali islaikyt normaliai nuo 1/60s, mano diedas tai sugebejo ir 1/30s nufotkint idealiai, bet cia jau taip Jam gavosi, man nesigauna, ir dazniausiai fotkinant vaikiukus uztenka 1/125s ir netgi laaabai judriem, kaip kad manaja pyskino
bleka muka as jei naturaliam apsvietime islaikyma didinu iki 1/50s tai man nuotrauka tamsus blynas gaunasi