Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradziamokslis (21 tema)

QUOTE(wyshnia @ 2009 03 23, 17:48)
Ruosiuosi jusu ND atlikt, tik nelabai suprantu, koks pirmosios uzduoties tikslas blush2.gif

Aš irgi nelabai supratau. Suprantu, kad reikia nufotografuoti kokį nors daiktą iš neįtikėtiniausių kampų. Bet kaip supratau, reikia 3 daiktus fotografuoti, t.y. 3 koliažus daryt.

QUOTE(almantė_k @ 2009 03 23, 17:58)
raw yra geris del to, kad foto saugojama nesuspausta, taigi juo padaryta nuotrauka galesi atskirai taisyti wb, pasviesinimus, patamsinimus ir daug daug visko. as pati kolkas taisau tik siuos dalyklus nes kitu dar nelabai zinau kas yra smile.gif

Na taip, tiek aš suprantu. Bandžiau su RAW tvarkyt netinkamą ekspo, bet nieko ten geriau nepastebėjau. Jei jau pridirbai nesąmonių, matyt ir raw nepadės... g.gif

Dėl PS, tai bent jau maniškė antivirusinė atpažįsta kai kurias programas kaip virusus, bet tikrinant kompiuterį jų neberanda. Tiesiog laikinai instaliuojant išjungi antivirusinę, o po to vėl įjungi ir viskas OK. (Bet jei tikrai pasitiki šaltiniu; aš dariau taip prižiūrima išmanančio smile.gif) (sea_, reikia dar?)
Atsakyti
QUOTE(c-girl @ 2009 03 23, 10:20)
Oi tai jeigu ne taip paprasta, tai gal paprasciau tiesiog recovery disck'a pervaryti ir viska isnaujo usisrasyti g.gif

bet tada viska reiketu i CD ir DVD susikelineti, o pas mus visko labai daug kompiuteryje. Na as paklausiu kaip jis vale, zinau, tik kada pora dienu kompiuteri skanavo istisai apsaugines programos ivairios 4u.gif

atsiprasau uz off topic 4u.gif
Papildyta:
SP, reikia mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 03 23, 18:30)

Na taip, tiek aš suprantu. Bandžiau su RAW tvarkyt netinkamą ekspo, bet nieko ten geriau nepastebėjau. Jei jau pridirbai nesąmonių, matyt ir raw nepadės...  g.gif

o as katik su raw tai padariau. fotkinau pabandymui MB, ir jo viena veido puse gavosi stipriam seselyje, kadangi saule buvo tiesiogine. ir ka tu pasakysi, ogi padariau fill light ir tamsioji veido puse tapo matoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 03 23, 17:30)
Aš irgi nelabai supratau. Suprantu, kad reikia nufotografuoti kokį nors daiktą iš neįtikėtiniausių kampų. Bet kaip supratau, reikia 3 daiktus fotografuoti, t.y. 3 koliažus daryt.

biggrin.gif As dar iki tu nedaejau, as tik kur pirmas pirmiausias blush2.gif Kur daiktas skirtingom diafragmom... Ar cia turi akivaizdziai ryskumo laukas skirtis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 03 23, 18:37)
o as katik su raw tai padariau. fotkinau pabandymui MB, ir jo viena veido puse gavosi stipriam seselyje, kadangi saule buvo tiesiogine. ir ka tu pasakysi, ogi padariau fill light ir tamsioji veido puse tapo matoma smile.gif

Na viskas, įtikinai, traukiu savo raw failus ir dar bandau taisyt. Nes maniškiuose tai akivaizdžiai kokybė nukenčia...

QUOTE(wyshnia @ 2009 03 23, 18:38)
biggrin.gif As dar iki tu nedaejau, as tik kur pirmas pirmiausias blush2.gif Kur daiktas skirtingom diafragmom... Ar cia turi akivaizdziai ryskumo laukas skirtis? g.gif

blink.gif kokia Tu pažanguolė...

Spėju, kad turi kažkiek skirtis? Bet nebandžiau... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 03 23, 18:03)
Aciu Jurina  4u.gif

Keliu kol kas du ND smile.gif

1)

as fokusa pacioje tik pirmoje foto iziuriu lens.gif

nr 2 man irgi per mazoformato, kad iziureti unsure.gif
Atsakyti
Tai jei cia kelsiu didesnes ekrana istampys smile.gif
Atsakyti
cia man vaidenas, ar is tikro pazengusios panos ruosiasi musu pradinius ND darbus daryt su fokusu, diafragma ir t.t. blink.gif unsure.gif kokiu tikslu g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 03 23, 17:50)
cia man vaidenas, ar is tikro pazengusios panos ruosiasi musu pradinius ND darbus daryt su fokusu, diafragma ir t.t. blink.gif  unsure.gif kokiu tikslu g.gif  blush2.gif

Kad slaptazodi gaut ir kitus ND daryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 03 23, 18:52)
Kad slaptazodi gaut ir kitus ND daryt smile.gif

oi, tai kad ir be to duosim, juk ne viena turi jau ir be namu darbu mirksiukas.gif biggrin.gif

ar as klystu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 03 23, 18:50)
cia man vaidenas, ar is tikro pazengusios panos ruosiasi musu pradinius ND darbus daryt su fokusu, diafragma ir t.t. blink.gif  unsure.gif kokiu tikslu g.gif  blush2.gif

lotuliukas.gif aš irgi nesuprantu rolleyes.gif
Atsakyti
Tai, kad temos pradzioje parasytos tokios taisykles smile.gif jeigu galima gauti 'rakta' ir be to, tai puiku thumbup.gif

Tiesa, noriu paklausti, gal kas turite el. versija instrukcijos Nikon D80 ? Praganiau savaja popierine doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 23 kovo 2009 - 19:01