Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradziamokslis (21 tema)

QUOTE(Vasaraitė @ 2009 03 23, 15:10)

My Computer>C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS3\File Formats 4u.gif

aciu mirksiukas.gif taim i cia idet reikia? blush2.gif
Atsakyti
o as noriu dar apie RAW paklausti, o kaip jus apskritai isikeliat tuos failiukus, ta prasme ar tiesiog pajungus per USB fotika prie kompo, ar idedat kazkur kortele is fotiko iseme?

Man niekaip nesigauna apskritai ikelt tokio failo... rodo kad tuscias fotikas arba tik jpg.
Papildyta:
Aciu Sulaukiau skambucio is banko, kadangi viena is paskutiniuju "pikeju" buvau, tai pasirodo jau ta saskaita seka policija, kiek ilgai dabar kabes pas juos mano pinigeliai, nezinia , bet kazkada atgausiu

nors tiek smile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vugi @ 2009 03 23, 15:33)
o as noriu dar apie RAW paklausti, o kaip jus apskritai isikeliat tuos failiukus, ta prasme ar tiesiog pajungus per USB fotika prie kompo, ar idedat kazkur kortele is fotiko iseme?

Man niekaip nesigauna apskritai ikelt tokio failo... rodo kad tuscias fotikas arba tik jpg.

na nezinau kaip ten pas tave, bet pas mane labai paprastai - pajungiu kortele per koreteliu skaitytuva ir rodo RAW`inius failus, ale kad kas rodo, o atidaryt tai ner su kuom doh.gif lotuliukas.gif

o tu tikrai fotkinai ant RAW formato - ji reikia pasikeist fotiko meniu, mazu nepakeitei? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 03 23, 16:36)
na nezinau kaip ten pas tave, bet pas mane labai paprastai - pajungiu kortele per koreteliu skaitytuva ir rodo RAW`inius failus, ale kad kas rodo, o atidaryt tai ner su kuom  doh.gif  lotuliukas.gif

o tu tikrai fotkinai ant RAW formato - ji reikia pasikeist fotiko meniu, mazu nepakeitei?  ax.gif

.. del atidarymo manau atsidaryciau, na bent jau photoshopas tai pas mane keicia i raw formata smile.gif, ir tikrai nusistacius buvau, bet vat girdejau ganda, kad ir ikelti galima tik tiesiai is korteles smile.gif, tai cia turbut ir bus mano problema.. o mano kompas senukas.. jokiu korteiu skaitytuvu neturiu smile.gif..

o tu anksciau atsidarydavai, ar tik dabar kas pasidare?
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 03 23, 16:32)
aciu mirksiukas.gif taim i cia idet reikia? blush2.gif

Taip, beje kai siusies, bus viskas aisiai, zingsnis po zingsnio, aprasyta 4u.gif

QUOTE(vugi @ 2009 03 23, 16:43)
.. del atidarymo manau atsidaryciau, na bent jau photoshopas tai pas mane keicia i raw formata smile.gif, ir tikrai nusistacius buvau, bet vat girdejau ganda, kad ir ikelti galima tik tiesiai is korteles smile.gif, tai cia turbut ir bus mano problema.. o mano kompas senukas.. jokiu korteiu skaitytuvu neturiu smile.gif..

As keliu tiesiai pajungus USB, korteles taip pat nekisu, ir man atsidaro mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 03 23, 16:53)
Taip, beje kai siusies, bus viskas aisiai, zingsnis po zingsnio, aprasyta 4u.gif
As keliu tiesiai pajungus USB, korteles taip pat nekisu, ir man atsidaro mirksiukas.gif

nu vadinasi reikes analizuotis kame ten reikalas tadu dar... aciu smile.gif

Atsakyti
Gal galit paakyt kaip apkarpyt lapa? smile.gif paizymiu ka reikia ir tuomet... Laba diena tiesa 4u.gif galva plysta sian, bet stengiuos su ND smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 03 23, 17:11)
Gal galit paakyt kaip apkarpyt lapa? smile.gif paizymiu ka reikia ir tuomet... Laba diena tiesa  4u.gif galva plysta sian, bet stengiuos su ND smile.gif

user posted image
karpau su cropu , o paskui virsuje tokia varnele uzdedu kad apkarpytu.
Atsakyti
QUOTE(vugi @ 2009 03 23, 15:43)
.. .................

nesu anskciau nei karto fotkinus RAW`u doh.gif blush2.gif

Taigis t bigsmile.gif igis atbejau pasakyt, kad reiktu dazniau pasiknist spintose ir ju dezutese - pasirodo turiu as kompakta doh.gif , kurio pagalba visus raw kuo puikiausiai atsidariau thumbup.gif , atsigrozet negaliu wub.gif ir ta pacia programulka paprastai galima ir konvertuot i kitus failiukus, nu v.z. geriuuu geeeris wub.gif

o jau spalvos, o jau kontrastai, tiesiog nieko ir taisyt nereiktu cool.gif tik kadangi buitine su vaiku bilekokia fotke, tai nerodysiu biggrin.gif

Na dar pasidziaugsiu garsiai - na jaaau taaaaaaaaaaaip graaaaazuuuuuuuu, kad dabar vien fotkinsiu ant raw`o biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 03 23, 16:26)
nesu anskciau nei karto fotkinus RAW`u  doh.gif  blush2.gif
Taigis t bigsmile.gif igis atbejau pasakyt, kad reiktu dazniau pasiknist spintose ir ju dezutese - pasirodo turiu as kompakta  doh.gif , kurio pagalba visus raw kuo puikiausiai atsidariau  thumbup.gif , atsigrozet negaliu  wub.gif ir ta pacia programulka paprastai galima ir konvertuot i kitus failiukus,  nu v.z. geriuuu geeeris  wub.gif

o jau spalvos, o jau kontrastai, tiesiog nieko ir taisyt nereiktu  cool.gif tik kadangi buitine su vaiku bilekokia fotke, tai nerodysiu  biggrin.gif

Na dar pasidziaugsiu garsiai - na jaaau taaaaaaaaaaaip graaaaazuuuuuuuu, kad dabar vien fotkinsiu ant raw`o  biggrin.gif

Nesierzink,nors kokia maza nuotraukyte parodyk,ka? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 03 23, 15:53)

tai kad atsisiunciau israrinau ir psio mirksiukas.gif ka toliau? ta prasme dabar kompe pas mane yra ir tiek -zinau, kur mirksiukas.gif biggrin.gif o daugiau nezinau, ka daryt doh.gif nes ten ne vienas failiukas gavos tam folderiuke unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 23 kovo 2009 - 16:31
QUOTE(bonda @ 2009 03 23, 16:30)
tai kad atsisiunciau israrinau ir psio mirksiukas.gif ka toliau? ta prasme dabar kompe pas mane yra ir tiek -zinau, kur mirksiukas.gif  biggrin.gif o daugiau nezinau, ka daryt doh.gif nes ten ne vienas failiukas gavos tam folderiuke unsure.gif

Nu ka cia pridarysi,imi fotika nusistatai ant RAW eini nufotkini viska is eiles,paskui perkeli i kompa ir aikcioji kaip visos kitos pries tave tai dare lotuliukas.gif
Atsakyti