Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradziamokslis (21 tema)

QUOTE(inesaS @ 2009 03 23, 12:13)
Pamelavau blush2.gif Nelabai suprantu kaip i ta balta maza lapuka ikiskti pvz.4 foto?Nesigauna man to balto lapo padaryti didelio doh.gif

kai atidarai baltą lapą išmeta lentele tai pasirink didesnius išmatavimus, na nžn aš ir kelis kartus rinkau, kol man tinkamas buvo pvz 300x200
Papildyta:
ir taip Stiklinė sakė galima padidint, tik nžn kaip, gal su transformu? aš tai uždariau esamą ir atidariau naują padidintą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurina: 23 kovo 2009 - 11:18
QUOTE(Jurate77 @ 2009 03 23, 10:21)
Ačiū Puke už pamokėlę  4u.gif (beje, kokio dydžio lapą renktės, į kurį dedat nuotraukas?)

as pasidarau dideli, paskui apkerpu, kiek reik smile.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 03 23, 11:02)
neeee, kaip tik pavydžiu tom mamom kurių leliai jau dideli ir galima užsiimt fotografija kai niekas netampo už klešnių ir nestoja įsikabinęs į fotoaparato stovą  blink.gif

arba lenda i kadra doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
laba

jaučiu, kaip ir pas mane krizė atrieda atidunda... su ND nieko gero neišeina ir šiaip nieko gero... dar oras toks depersovas, spanai košmariški... vnž laukiu geresnių laikų
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 03 23, 12:02)
spaNguolė jau sakė del reset pamėginimo. Arba pabandyk gal pentaxistų forumuose užklaust? Dėl tyrimų tai sekmės  mirksiukas.gif
va va ir man kažkaip labai greit. vistik susplaka kūrybiniai su techniniais, norisi ir auto padaryt gerą, bet reik ir kompozicinį spėt  doh.gif
neeee, kaip tik pavydžiu tom mamom kurių leliai jau dideli ir galima užsiimt fotografija kai niekas netampo už klešnių ir nestoja įsikabinęs į fotoaparato stovą  blink.gif

As ir baiminuosi, kad cia toks isties rimtas studijavimas gaunasi, jei mokytis tai mokytis.. bijau, kad su jusu tempais ir galiu nespet.. , o maniske, kad ir jau ugtelejusi, bet demesio tikrai nemaziau reikalauja.. o ir fotkintis nemegsta... doh.gif , net modeliuko neturiu.. biggrin.gif...

QUOTE(inesaS @ 2009 03 23, 12:13)
Pamelavau blush2.gif Nelabai suprantu kaip i ta balta maza lapuka ikiskti pvz.4 foto?Nesigauna man to balto lapo padaryti didelio doh.gif

o apie kokius jus cia lapus kalbat? photoshope cia?

pas mane niekad jokie lapai neatsidaro, na tiksliau iskart tokio dydzio kaip nuotrauka, tai as iskarto pradzioj suziuriu (pagal pikselius), kad dydziai atitiktu taip kaip as noriu.. ir po to photomerge smile.gif (na dar remelius kartais uzdedu).. jei apie tai kalbat smile.gif.. tiesa mano kompas senukas toks, tai kol komandas ivykdo, tai kartais speju ir arbatos pasidaryti.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 03 23, 11:02)

aha.... ypac kaip parejus is darbo vietoj nuostabios sviesos, randi nuostabia tamsa biggrin.gif lieka tik savaitgaliai... o tada greiciausiai apsiniauke, sninga, sala ar lyja... doh.gif biggrin.gif zodziu idealiu salygu, kazi ar kada buna... biggrin.gif
Papildyta:
nu va - savo pc - zinute i Sm keliu kokia 15 minuciu... gun_bandana.gif: kazi kiek laikys mano nervai biggrin.gif doh.gif

-----------

Atsiuskit man ta Sadi pamokele, as ikelsiu i blog'a smile.gif

ir dar kilo klausimas - kaip vadinasi tas Avytess pluginas is tikro? nes truputi enbesusigaudau tarp tu pluginu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 23, 12:40)

taigi jau minėjo kažkas kad fotki.com yra paštas, ir galima ten išsiūst ir visiems bus pasiekiama ir taip daryt su kitom pamokėlėm.
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 03 23, 08:59)
vakar pirma karta pafotkinau lauke su savo 35-uku, kokios spalvos ryskios gaunasi wub.gif tik islaikymas buvo 1/8000 placiausiai atverus diafragma

blink.gif nieko sau islaikymas biggrin.gif

duotum fotkiu paziet ax.gif

QUOTE(Vasaraitė @ 2009 03 23, 09:03)
O as savaji EF 24-70 mm F2.8 pratargavojau doh.gif , net geda rasyti kaip apsizioplinau verysad.gif

o tai kaip cia - praziopsojai tiesiog? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 03 23, 11:43)
taigi jau minėjo kažkas kad fotki.com yra paštas, ir galima ten išsiūst ir visiems bus pasiekiama ir taip daryt su kitom pamokėlėm.

tai, kad jau pradejom kraut viska i bloga - tai norisi ir sita idet... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 23, 12:40)
aha.... ypac kaip parejus is darbo vietoj nuostabios sviesos, randi nuostabia tamsa biggrin.gif lieka tik savaitgaliai... o tada greiciausiai apsiniauke, sninga, sala ar lyja...  doh.gif  biggrin.gif  zodziu idealiu salygu, kazi ar kada buna... biggrin.gif
Papildyta:
nu va - savo pc - zinute i Sm keliu kokia 15 minuciu... gun_bandana.gif: kazi kiek laikys mano nervai biggrin.gif doh.gif

-----------

ir dar kilo klausimas - kaip vadinasi tas Avytess pluginas is tikro? nes truputi enbesusigaudau tarp tu pluginu  blush2.gif

tai as ne viena busiu "atsilikele".. o tai kartais pasiziuriu, kol posta parasau, jau priplepeta buna smile.gif
QUOTE(Jurina @ 2009 03 23, 12:43)

AS pabandziau atsispaudinti visas pamokeles kurios buvo... bet o kaip cia su tom pamokelem, kad nepagal numeracija jos yra smile.gif
Atsakyti
sveikos, noriu su jumis pasidalint, kad jei norit daaaug literaturos apie fotografija, tai galit ieskot per SHAREAZA siutimsi programele. nerealiai daug pasiulos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 03 23, 11:13)

baltą lapą bandyk didinti per Image - Canvas size
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 03 23, 11:13)

Na papasakosiu kaip as pasirenku tuscia lapa koljaziui susidet: visu pirma pasiziuriu nuotrauku skirtu koljazui matmenys, tada imu pvz. ilgi ir dauginu is nuotrauku skaiciaus + keli cm (pixel) remeliui palieku, ta pati darau ir su plociu (jei koljazas pvz. 2 ar daugiau eiliu). Einu i PS-> new-> ir ten irasau savo skaiciavimus. Sutempiu nutraukas ir delioju kaip reikia. 4u.gif
Atsakyti