Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradziamokslis (21 tema)

QUOTE(Jurate77 @ 2009 03 23, 11:21)
Ačiū Puke už pamokėlę  4u.gif (beje, kokio dydžio lapą renktės, į kurį dedat nuotraukas?)

Ten kai išmeta lentelę pasiūlo dydį, tai aš jį padidinu dažniausiai savo nuožiūra....eigoje tą lapą galima belekiek pasididinti pačiam, jei reikia, tai didelio skirtumo kokio dydžio lapą pasirinksi pradžioje, nėra.
Atsakyti
Sveiki visi 4u.gif
Kaip teisingai daryt koliažą? ar pirmą sumažint foto iki norimo dydžio, o paskui jungt koliažą? nes negaliu pataikyt su išmatavimais, tai gaunas kad vienas objektas netelpa i koliažą, kitas jau išlenda.
Kaip padaryt kad tarkim 4 nuotraukos būtų vienodo dydžio? Beje ačiū Sadi už pamokėlę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2009 03 23, 09:58)
Man ir, tos dvi paskutinės foto labai patinka, spalvos tokios gražios. wub.gif

jooo - pritariu - sita modeliukas tirkai pavykusiai nufotografuotas wub.gif

------

as issigaudziau savo kompe arkliukus - bet registras pazeistas ko gero nebepataisomai... sad.gif reiks perinstaliuot, o tai bus greiciausiai tik per Velykas... sad.gif tai teks ribot fotografavima (tiksliau redagavima) ir bendravima su jumis verysad.gif
zdz sud su spirguciais... verysad.gif
Atsakyti
SpaNguole o nebandei tiesiog padaryt fotikui reset?, atsatatyti gamintojo parametrus? g.gif gal tai padetu jei galu nerandi?

QUOTE(boruzka @ 2009 03 23, 09:06)
liamuna idomu jau spejai pagalvoti apie nauju ND tema ?  bigsmile.gif  g.gif

dar svarstau. blush2.gif Gal kas kokiu pasiulymu turit? Eisiu veliau dar pamokeliu pastudijuosiu, gal ka konkretaus suformuluosiu, nes dabar labai daug noru tiesiog, o apibendrinimo jokio. (beja jei pradingsiu nespejus paskelbti ND perleidziu apsisprendima Egzo) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklinė @ 2009 03 23, 10:26)
Ten kai išmeta lentelę pasiūlo dydį, tai aš jį padidinu dažniausiai savo nuožiūra....eigoje tą lapą galima belekiek pasididinti pačiam, jei reikia, tai didelio skirtumo kokio dydžio lapą pasirinksi pradžioje, nėra.

A kaip tas foto ten susitemti ant to lapo nu man visiskai neiseina. doh.gif Dunduke as,dunduke.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 03 23, 10:41)
A kaip tas foto ten susitemti ant to lapo nu man visiskai neiseina. doh.gif Dunduke as,dunduke.. blush2.gif

as spaudziu V (arba irankis move tool) ir tempiu tiesiog su pele. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 03 23, 11:41)

InesaS dešinej (pas man dešinej) kur yra sluoksniai ( nžn ar teisingai pavadinau) yra tos nuotraukos atvaizdas mažam langely, tai tą langelį paspaudi kairiu pelės klavišu ir tempi i lapą. Nžn ar aiškiau blush2.gif Pas Sadi gerai parodyta, įsižiūrėk į instrukciją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2009 03 23, 10:52)
as spaudziu V (arba irankis move tool) ir tempiu tiesiog su pele.  4u.gif

Neiseina,tiksliau nezinau ka ir uz kur ir i kur temti doh.gif
Atsakyti
spaNguolė jau sakė del reset pamėginimo. Arba pabandyk gal pentaxistų forumuose užklaust? Dėl tyrimų tai sekmės mirksiukas.gif

QUOTE(Pukė @ 2009 03 23, 08:59)
kazkaip labai greit man bega laikas doh.gif atrodo ka tik prasidejo kompozicijos uzduotis, o jau sia savaite pabaiga doh.gif

vakar pirma karta pafotkinau lauke su savo 35-uku, kokios spalvos ryskios gaunasi wub.gif  wub.gif  wub.gif tik islaikymas buvo 1/8000 placiausiai atverus diafragma lotuliukas.gif  doh.gif priveriau siek tiek, bet vis tiek islaikymas didokas buvo, ir isdegimu buvo g.gif turbut reik poliarizacinio filtro, kad to isvengt blush2.gif  g.gif

va va ir man kažkaip labai greit. vistik susplaka kūrybiniai su techniniais, norisi ir auto padaryt gerą, bet reik ir kompozicinį spėt doh.gif

QUOTE(vugi @ 2009 03 23, 09:12)
pavydžiu tom mamytėm, kurios dabar su leliais laika leidžia smile.gif.

neeee, kaip tik pavydžiu tom mamom kurių leliai jau dideli ir galima užsiimt fotografija kai niekas netampo už klešnių ir nestoja įsikabinęs į fotoaparato stovą blink.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 03 23, 10:57)
Neiseina,tiksliau nezinau ka ir uz kur ir i kur temti doh.gif

Valio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Isejo thumbup.gif Aciu jums labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 03 23, 12:03)
Valio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Isejo thumbup.gif Aciu jums labai 4u.gif

Labai smagu kad pavyko thumbup.gif , kol pati atradau kur, kas ir kaip rolleyes.gif dabar vargstu su dydžiais.
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 03 23, 11:11)
Labai smagu kad pavyko  thumbup.gif , kol pati atradau kur, kas ir kaip  rolleyes.gif  dabar vargstu su dydžiais.

Pamelavau blush2.gif Nelabai suprantu kaip i ta balta maza lapuka ikiskti pvz.4 foto?Nesigauna man to balto lapo padaryti didelio doh.gif
Atsakyti