QUOTE(Inočka @ 2009 03 23, 22:47)
Noreciau suzinoti apie abi. Kartais reikia kokiu nors stipriu detaliu, bet nedaug, tai, kaip suprantu, tiktu Cipciuko mase. O tortui dengti, tai su gliukoze, saldainiai nusibodo. O kodel sakai, kad geles is jos blogai, kodel trupa?
Maciau, Cipciukas dare baibokus is jos, tai turetu, logiskai mastant, ir geles laikytis gerai
Užbėgant už akių norėčiau pasakyti, jog marshmallow masė yra daug skanesnė už visas cukrines, todėl jeigu tortui dengti tai rinkis pastarąją.
Cukrinės masės tortams dengti iš pilnos normos man išeina apdengti 3-4 normalaus dydžio tortus. Ši masė menkai kietėja, tačiau tuo pačių nėra tokia tasi, vientisa ir gėlytems nelabai tinka lipdyti, gėlyčių kraštai nebūna lygūs, žiedlapiai lūžinėja ir t.t. Beto, jos neiškočiosi labai plonai, nes ji greit plyšta. Daryk iš pusės normos, tai galėsi ir tortą apdengti, o kas liks prilipdysi įvairių papuošimų - suprasi apie ką kalbu aš čia
Cukrinė gėlyčių masė tinkama lipdyti gėlytėms, lapeliams ar kt. dekoracijoms, kur reikia tvirtumo ir kietumo. Išdžiūvusi ši masė sustingsta "į kaulą", todėl apdengto torto turbūt neįpjautum
Šios masės pliusas yra tame, jog ji labai elastinga, netrupa, galima plonai iškočioti, išspausti įvairias gėlytes - beveik kaip plastelinas
Patarčiau pradžiai daryti iš pusės normos - tikrai užteks...