Labai aciu visoms uz atsakymus del marcipanines mases
QUOTE(sveikatele @ 2009 04 08, 03:20)
Iskilo klausimas ar tiktu Meian tortu dengimo mase ant Mascarpones surio torto? Skoniai "sutartu"?
labai laukiu atsakymo, nes torciuka siandien diena darau.....
labai laukiu atsakymo, nes torciuka siandien diena darau.....
Del skonio, tai ant bet kokio torto ja bedetum, pasakyt galima ta pati -- jei kas jos nemegsta, tai niekur nepatiks. As visus sia mase dengtus tortus atiduodama pasakau, kad mases nevalgytu, nes per saldu bus. Bet kazkodel dauguma ja vis tiek suvalgo -- retas kuris palieka leksteje.
O siaip su maskarpone skonis tikrai nesipjaunantis, viskas cia liuks, klausimas stai kitas -- kaip pats tas maskarpones tortas planuoja atrodyti. Sia mase netinka dengti labai skystu, linkusiu tezti tortu; jai reiketu tvirtesnio pagrindo. Pabreziu: tortas gali buti dregnas, gali tureti absoliuciai bet kokius ingredientus -- problema iskyla tik tada, jei jis yra tiek vandeningas, kad nenori laikyti formos.
Tiesa dar, virsutinis torto sluoksnis geriausia, jei butu biskvitas.
Bet kokiu atveju itariu, kad tortas su maskarpone, kuri ruosiates daryti, greiciausiai bus su jogurtu ir zelatina, ar...? Jei sitoks, tai liuks, viskas gausis puikiai.
Pabaigai -- saket, jau siandien ruosiates dengt. Jus, aisku, perskaitet mano pries tai rasyta ispejima, kad geriausia sia mase is vakaro pasiruost ir per nakti palikt "subrest", tada su ja lengviau bus dirbt?
QUOTE(uzniukas @ 2009 04 08, 09:57)
su tuo viduriuku sunkiausiai man buvo, nes masė tokia labai nestangri gavos, jis man virto, raitės, nu bet čia tik bandymai.
Jau kai reiks papuošimui tortui , bandysiu daryt iš kitos masės, cukrinės gal
Jau kai reiks papuošimui tortui , bandysiu daryt iš kitos masės, cukrinės gal
Turiu jums neitiketina naujiena Tai, kad mase "virto ir raites", yra gerai paruostos mases pozymiai Tai reiskia, kad is mases butu galima ivairiausius "pabangavimus" daryt ir t.t., tad jus turetumet dziaugtis sia mases savybe.
Ka tik suformuota detale niekada neturi is karto stoveti kaip kereivis tarnyboje. Sita "bedele" sprendziam kitaip -- imam popierinio ranksluoscio gabaleli, susukam, pakisam po dziovinama detale (kuria norim tureti stacia) ir paliekam iki mase isdzius.
Tortelis bus su jogurtu, mascarpone ir zelatina Tik vat dar mastau, ar virsuj deti biskvita, ar kaip nors su ta mase tik sonus padengti, jei imanoma o virsuje palikti mascarpones mase ir ja pasiausti..
o cia imanomas toks dalykas - pasidaryti is dengimo mases tokia juosta ir ja apklijuoti tik torto sona? Na, aisku, gali ten koks krasciukas ant virsaus uzlipt, tada papuosimais uzdengciau
p.s. vakar cukraus pudros neturejau, tai teks siandien viska daryti - ir ta mase, ir apdengima
o cia imanomas toks dalykas - pasidaryti is dengimo mases tokia juosta ir ja apklijuoti tik torto sona? Na, aisku, gali ten koks krasciukas ant virsaus uzlipt, tada papuosimais uzdengciau
p.s. vakar cukraus pudros neturejau, tai teks siandien viska daryti - ir ta mase, ir apdengima
QUOTE(sveikatele @ 2009 04 08, 12:20)
Tortelis bus su jogurtu, mascarpone ir zelatina Tik vat dar mastau, ar virsuj deti biskvita, ar kaip nors su ta mase tik sonus padengti, jei imanoma o virsuje palikti mascarpones mase ir ja pasiausti..
o cia imanomas toks dalykas - pasidaryti is dengimo mases tokia juosta ir ja apklijuoti tik torto sona? Na, aisku, gali ten koks krasciukas ant virsaus uzlipt, tada papuosimais uzdengciau
p.s. vakar cukraus pudros neturejau, tai teks siandien viska daryti - ir ta mase, ir apdengima
o cia imanomas toks dalykas - pasidaryti is dengimo mases tokia juosta ir ja apklijuoti tik torto sona? Na, aisku, gali ten koks krasciukas ant virsaus uzlipt, tada papuosimais uzdengciau
p.s. vakar cukraus pudros neturejau, tai teks siandien viska daryti - ir ta mase, ir apdengima
Aisku gali ir juosta padaryt, bet kam tu ta torta nori i ta mase suvyniot? Man kaz kaip nelabai dera ta mase su tokiu lengvu tortu.
QUOTE(Inočka @ 2009 04 08, 11:44)
Aisku gali ir juosta padaryt, bet kam tu ta torta nori i ta mase suvyniot? Man kaz kaip nelabai dera ta mase su tokiu lengvu tortu.
as ta mase suprantu tik tuo atveju kai tortui reik grozio... o vien sonams tai kazkaip jau geriau tada kokiais damu pirstelias ar tais pagaliukais "apvynioti" sonus, susiausti virsu ir bus
QUOTE(Meian @ 2009 04 08, 11:10)
Turiu jums neitiketina naujiena Tai, kad mase "virto ir raites", yra gerai paruostos mases pozymiai
nu va o aš nusprendžiau kad nesigauna man ta maršmelovinė masė ir galvojau daugiau jos nebedaryt gal ryt rasiu laiko pabandyt jūsų tą dengimo masę pasidaryt, gal su ja labiau susidraugausiu
Va Inočkos balto šokolado rožes tiesiog įsimylėjau - kaip malonu jas daryt ir kokios jos man gražios o kitom gelytėm masės patinkančios dar neatradau...
As jau isbandziau kelias mases. Tad galiu pasakyti, kad cukrine geliu mase (Cipciuko) man geriausiai tinka smulkioms detalems, kokioms nors ramunems, t.y. plokscioms gelems, nes labai gerai laiko forma.
As ta mase naudoju, kai dedu detales ant kreminio pavirsiaus.
Del saldainiu mases, tai ji man irgi patinka, bet ja naudoju daugiau kaip padengimo mase, arba kokioms nors gelems, kurias dedu ant labiau sauso pavirsiaus (ant padengto mase torto, trupiniu). Man geles is tos mases patinka, kad jos nebuna kietos kaip akmuo.
Bet vis gi rozes man graziausios ir naturaliausios tik is sokolado. Tuo labiau, kad galima padazyti ir bus ivairiu spalvu. O jau apie skoni net nekalbu.
*********************
Ir dar siek tiek del torto apdengimo masiu. Pasakysiu stai ka.......
Pati dengiau pilnai tortus tik pora kartu (saldainiu mase) ir tik kai dariau teminius tortukus (pvz. marskiukai). Dar dengiau mini tortukus, kuriuos dejau ant torto (masina, boruzele). Labiau pripazistu kremus ar kita naturalesni papuosima.
Tuo labiau butina zinoti, kad bet koks tortas, kuri ruosiates dengti mase turi buti idealiai islygintas kremu. Tam geriau tiktu sviestinis, sokoladinis kremai, kurie laiko forma. Nes bet koks nelygumas labai matosi ir tada visas apdengimas atrodo labai netvarkingas.
As ta mase naudoju, kai dedu detales ant kreminio pavirsiaus.
Del saldainiu mases, tai ji man irgi patinka, bet ja naudoju daugiau kaip padengimo mase, arba kokioms nors gelems, kurias dedu ant labiau sauso pavirsiaus (ant padengto mase torto, trupiniu). Man geles is tos mases patinka, kad jos nebuna kietos kaip akmuo.
Bet vis gi rozes man graziausios ir naturaliausios tik is sokolado. Tuo labiau, kad galima padazyti ir bus ivairiu spalvu. O jau apie skoni net nekalbu.
*********************
Ir dar siek tiek del torto apdengimo masiu. Pasakysiu stai ka.......
Pati dengiau pilnai tortus tik pora kartu (saldainiu mase) ir tik kai dariau teminius tortukus (pvz. marskiukai). Dar dengiau mini tortukus, kuriuos dejau ant torto (masina, boruzele). Labiau pripazistu kremus ar kita naturalesni papuosima.
Tuo labiau butina zinoti, kad bet koks tortas, kuri ruosiates dengti mase turi buti idealiai islygintas kremu. Tam geriau tiktu sviestinis, sokoladinis kremai, kurie laiko forma. Nes bet koks nelygumas labai matosi ir tada visas apdengimas atrodo labai netvarkingas.
Dar noreciau pridurt, kad apdengimo mase visgi verta pabandyt padaryt ir ismokti ja dengti torta. Nepamaisys tokie igudziai. Ir pati, aisku, neatsisakau jos, matyt isbandysiu kada prie progos ne tik saldainiu mase. Bet pagal galimybes pasirenku visada kitoki papuosimo buda.
****************
Ot prirasiau . Beveik kaip profe . Pati pradejau tik rudeni zaisti su papuosimais, tai kad man paciai dar reikia labai daug ko ismokt, o ne mokyti kitu
****************
Ot prirasiau . Beveik kaip profe . Pati pradejau tik rudeni zaisti su papuosimais, tai kad man paciai dar reikia labai daug ko ismokt, o ne mokyti kitu
Mergaites, padariau as ta mascarpones torta (pirma kart gyvenime torta dariau) Nusprendziau, kad nedengsiu su jokia mase, papuosiau torciuko virsu vynuogem ir papajom ir dar ten sokoladu apliejau (pritaskavau ) Vaizdelis nekoks, foto ikelsiu rytoj gal i mascarpones tortu skyreli
QUOTE(Inočka @ 2009 04 08, 14:21)
Dar noreciau pridurt, kad apdengimo mase visgi verta pabandyt padaryt ir ismokti ja dengti torta. Nepamaisys tokie igudziai. Ir pati, aisku, neatsisakau jos, matyt isbandysiu kada prie progos ne tik saldainiu mase. Bet pagal galimybes pasirenku visada kitoki papuosimo buda.
****************
Ot prirasiau . Beveik kaip profe . Pati pradejau tik rudeni zaisti su papuosimais, tai kad man paciai dar reikia labai daug ko ismokt, o ne mokyti kitu
****************
Ot prirasiau . Beveik kaip profe . Pati pradejau tik rudeni zaisti su papuosimais, tai kad man paciai dar reikia labai daug ko ismokt, o ne mokyti kitu
Butent išmokti reikia o man išvis tortai patinka kai atrodo nu tokie "valgomi" , natūralūs nemėgstu ryškių "nevalgomų " spalvų ir tortų atrodančių kaip plasmasiniai bet va tokie jie ir yra efektingi, o kitiem svarbiau vaizdas nei skonis. Nu tai ir naudoji puošimus atitinkamoms aplinkybėms
Va sau velykom darau medutį su paktos grietinėlės papuošimais ir Inočkos baltom šokoladinėm rožėm ir liko keli lakštai, tai galvoju padaryt bandomajį kokį su tom dengimo masėm, dažais, gelėm
mokyk mokyk, mes labai dėkingos už tas pamokas
Cia yra zele tortas dengtas icingu,neistizo,laikesi kuo puikiausiai,tos mases as nemegstu,ja irgi numetau...sitas tortas darytas jau seniai...
eina sau koks katinas zavingas