QUOTE(sveikatele @ 2009 04 07, 21:41)
Mergaites, pasidariau "papuosimu" ( ) is plikytos teslos, bet dabar pamasciau,kad man jie graziau atrodytu, jei butu sokoladines spalvos, na tiksliau tokios spalvos kaip pats sokoladas
Ar imanoma juos butu pamirkyti i kazkokia mase sokoladine (jei taip, tai kokia tos mases sudetis turetu but?) ? Ar jie suminkstetu, istirptu, suluztu ar dar koks velnias pasidarytu?
stai tokie lapeliai... labai nekokie gavos, nes neturiu jokiu svirkstu, beto nemoku maisiukais dirbt ir ju susikonstruoti, tai teko lapelius paisyt tokiu principu - tesla - bakst su peiliu i tesla - bakst ant skardos bruksniuka - bakst su peiliu i tesla - ir t.t.
Ar imanoma juos butu pamirkyti i kazkokia mase sokoladine (jei taip, tai kokia tos mases sudetis turetu but?) ? Ar jie suminkstetu, istirptu, suluztu ar dar koks velnias pasidarytu?
stai tokie lapeliai... labai nekokie gavos, nes neturiu jokiu svirkstu, beto nemoku maisiukais dirbt ir ju susikonstruoti, tai teko lapelius paisyt tokiu principu - tesla - bakst su peiliu i tesla - bakst ant skardos bruksniuka - bakst su peiliu i tesla - ir t.t.
Labukas
Visu pirma, idejus SITIEK vargo, tai niekaip nesuprantu, kam reikia "maskuoti" siu lapeliu kilme -- juk ir taip labai grazu, be to, juk koks akivaizdus naturalumas ir "nesintetiskumas"
Taciau jei butinai norisi sokoladines isvaizdos, tai tiesiog islydyk bet koki sokolada, murktelk tuos lapelius i ji, istraukus nukratyk ir palik dziuti ant konditerinio popieriaus (mirkyti idealiai tiks bet koks pincetukas -- jokiu pirstu antspaudu, jokio "terliojimosi"). Lapeliai isdziuve idealus bus.
Tiesiog kaip papildoma komentara parasysiu... konditerijoj visada geriausia naudoti kartuji sokolada, idealiu atveju -- kur kakavos kiekis virs 72%; toks pats tikriausias ir patvariausias. Siaip ar taip, siuo atveju gali imti, koki tik sirdis geidzia, laikys tikrai (tik dar gerai pasvarstyk, ar tikrai to reikia )
Papildyta:
QUOTE(Inočka @ 2009 04 07, 22:23)
Aciu, Meian uz receptelius, bet kam idomu galite paskaityti mano nuotykius gaminant marcipanine mase CIA. O CIA galite pasiskaityri ka is jos padariau, bu kad gaila buvo mesti lauk.
Dariau pagal 1-ma Meian duota recepta.
Pirma, su kokia problema susiduriua, pas mus ner pirkti maltu migdolu. Gal kas gali pasakyti, kokiu budu galima migdolus sumalti iki miltu? Siandien maliau migdolus, aisku ne marcipaninei masei, o migdoliniam biskvitui, tai su smulkintuvu iki miltu nesusimale, apie malima su mesmale pasiskaitykite mano auksciau. Kitaip, jei bus stambesni tie malti migdolai, ir mases normalios nesigaus.
Antra, neradau pirkt karciuju migdolu. Butent kartieji migdolai priduoda marcipaninei masei savotiska skoni ir kvapa. Naudojau migdolu esencija.
Ziurint i duotus receptus, manau, bandyciau daryti pagal antra ir ketvirta. Bet kol neatrasiu budo, kaip sumalti migdolus iki miltu - mases nedarysiu.
Dariau pagal 1-ma Meian duota recepta.
Pirma, su kokia problema susiduriua, pas mus ner pirkti maltu migdolu. Gal kas gali pasakyti, kokiu budu galima migdolus sumalti iki miltu? Siandien maliau migdolus, aisku ne marcipaninei masei, o migdoliniam biskvitui, tai su smulkintuvu iki miltu nesusimale, apie malima su mesmale pasiskaitykite mano auksciau. Kitaip, jei bus stambesni tie malti migdolai, ir mases normalios nesigaus.
Antra, neradau pirkt karciuju migdolu. Butent kartieji migdolai priduoda marcipaninei masei savotiska skoni ir kvapa. Naudojau migdolu esencija.
Ziurint i duotus receptus, manau, bandyciau daryti pagal antra ir ketvirta. Bet kol neatrasiu budo, kaip sumalti migdolus iki miltu - mases nedarysiu.
Kadangi pati dar neisbandziau ne vieno, tai dziugu isgirsti siuos atsiliepimus Man irgi 2 ir 4 patikimiausi atrode, o vat apie karciuju migdolu butinuma kai prisiskaiciau vienoje knygoje, tai ir atsoko fantazija isvis kazka bandyti namie (nes taipogi gyvenime nesu maciusi ju parduotuvese).
Del malimo -- kazin, ar nepavyktu sumalt ledo kapotuvu? Bet cia tik spejimas Dumiu skaityt tavo "nuotykiu", o po to butinai patyrinesiu, kokius malimo budus rekomenduoja skaitytos knygos. Jei kas bus apie tai parasyta, pranesiu