QUOTE(Inočka @ 2009 04 06, 21:55)
Meian, ideja be galo idomi. Rastai superiniai. O ten zolytes islindus siek tiek, ar blogai matau? Turbus pasiskolinsiu ideja. Man tai nuolat fantazijos truksta, atrodo, kad igyvendyti galiu bet koki velni, tik sunkiai jis man isivaizduojamas
O dar labai domina pats tortuko receptas, ar neradau saldziuose receptuose ar neidejai?
Oi, kokia gera akis -- zolytes tikrai yra siek tiek islinde
Bet gal vos pora stiebeliu (patingejau specialiai siam reikalui gaminti, tai sunaudojau tiek, kiek turejau uzsilikusiu is anksciau).
Del recepto, tai cia su manim kaip visada
eilini karta improvizacija buvo "pagal nuotaika".
Is tiesu, tai norejosi bananinio torto, tai as apviriau kelis bananus (na, kaip tailandieciai daro -- su visa zieve, apie 10 min), tada nulupusi sutryniau juos blenderiu; sumaisiau su varskyte, cukrumi, prieskoniais (vaniles, citrinos sulciu, pora saukstu romo), imaisiau zelatinos (tirpintos grietineleje) ir plaktos grietineles.
Galiausiai i didziaja dali idaro pridejau gabaleliais pjaustytos zelatinos (zelatina daryta is praskiesto braskiu sirupo), o i mazesniaja dali patarkavau sokolado.
Biskvitai kepti sokoladinio skonio, kepiau is karto tokius, kurie pirmiausia pritaikyti vyniotiniams sukti. Viena didiji "blyna" kepiau didesni, tada pjausciau i 3 dalis ir jas panaudojau tortui sutepti, o maza biskvitines teslos dali supyliau i staciakampe forma ir iskepusi suvyniojau i vyniotinuka. Kai atveso, atvyniojau, sudejau likusi nuo torto virsutiniji pertepima (su sokoladu) ir susukau vel. Tada gerai atsaldziau, ir kai sustingo, perpjoviau isilgai i dvi dalis -- gavosi dvi "palkutes", kurias veliau apvoliojusi trupiniuose padariau tuos rastus.
Tiesa, nepaminejau -- visus biskvitus, iskaitant ta staciakampi, pries sutepdama taip pat braskiu sirupu sulaisciau (kiek praskiedusi virintu vandeniu).
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 07, 01:04)
Na aš ne ji , bet atsakyti irgi galiu į tavo klausymą ...drasiai tinkliukus gali daryti iš beze , aš darau , liuks gaunasi , labai dailu , ypač jei jie bus ploni
o va grietinėlė nelabai , pirma ji nėre visai balta , antra ji yra per drėgna tam darbui , aš iš jos nerizikuočiau
Tai jus atsakinekit, atsakinekit i "bele kokius" klausimus, kam jie bebutu skirti
Kuo daugiau nuomoniu, tuo geriau. O juo labiau
jusu nuomone, tai dar niekam nepakenke