QUOTE(Domi95 @ 2009 04 05, 23:08)
Siandien dariau rozytes is cukrines r marshloww mases.. deja savo didziausiui liudesisui nei viena nelikau patenkinta,..
nors mashlow gelytes gavosi gan grazios, taciau suvalgius gabaleli mases, skaudejo skrandi, tikriausiai del E... o cukrine mase, na man pavyko taip pogi gelytes, taciau su ja sunku dirbti, na nesuprantu gal visgi dar kazka blogai padariau..

mase gavosi lyg ir kaip modelinas, tiksliau sakant kaip apdziuves modelis.. is paziuros vienalyte ir kieta, taciau kai ispjoviau penkialape forma rozytei ir bandziau sukti tai luzinejo ir neissikociojo labai plonai, nes kitaip trupet pradeda

gal tiesiog tiap turi buti, ir as cia per daug uzsikapryzijau...

na nzn, tikiuosi ka patarsit,.. speju trecia mano isbandyta mase bus marcipanine
Po tokio issamaus ir aiskaus RiMami komentaro mazai ka bepridursi, bet susimasciau apie dar viena dalyka -- ar tikrai kai dirbai su cukrine mase, buvai ja dorai pridengusi? Nes ji itin greit dziunanti yra, tad galima problemos priezastis -- mases kontaktas su oru. Net be formeliu dirbant, kol apipjaustai, tarkim viena figurele, ziurek jau ir bando mase stingti.
Man ta stingima padeda kontroliuoti aliejus ar sviestukas ant pirstu (vos kantresne ta mase pasidaro), o kartu jo pagalba ir elastingumas siek tiek pagereja.
Bet siaip, visa nenaudojama mase turetu buti stropiai susukta i maistine plevele, kurioje nepalikta oro, is sita dalyka geriausia dar ideti i indeli su gerai uzspaudziamu dangteliu

Ta gabaleli, su kuriuo planuoji dirbti, atsignybi, isminkai gerai rankomis (mase syla, minksteje), issikocioji "blynuka", issipjauni, ka nori peiliuku ar formele, ir likusi "blynuka" arba pridengi maistines pleveles atraiza (ant kurios geriausia uzmest koki, tarkim, vos vos sudrekinta maza sluostuka -- vien del to, kad savo svoriu prispaustu plevele ir taip sumazintu mases kontakta su oru -- arba bent jau uzvozt apversta stikline, kad ta oro cirkuliacija bent jau sumazint), arba suspaudi atgal i "bumbuliuka" ir apsuki maistine plevele vel. As paprastai uzdarytam indelyje laikau visus nudazytus "burbuliukus", o ta, su kuriuo siuo metu dirbu -- isukta i plevele tiesiog ant stalo.
Visada rankomis kazka pjaustant reikia labai operatyviai suktis, nes cia laikas kritiskai svarbus (dziuna juk labai greitai). Tad visais atvejais geriau arba formele naudot, arba kazkaip "gudriai" be jos issisukt. Pvz., rozems ziedlapius galima
a - ispjaut "cierkute" (na, degtines taurele)
b - suvoliojus burbuliuka, ji suplot i maza "blynuka"
Taip daug greiciau bus, nei peiliuku pjaustyti forma.
Na, daug cia prirasiau, ir gal be reikalo prigasdinau, nera jau ta mase tokia VISISKAI nepakanti -- bet su ja, kaip ir su bet kuriuo kaprizingesniu dalyku, reikia susigyvent ir ismokt "susitart".
QUOTE(Domi95 @ 2009 04 05, 23:28)
Na bet siaip turiu pridurti, kad jai reiketu rinktis ar cukrine mase ar marshloww pasisirinkciauw cukrine. man tikrai ji buvo skani, tik dar darbo gudrybiu man reikia pasimokyt
QUOTE(MAMICY @ 2009 04 06, 07:49)
nu siaip tas geles gi papuosimams darom, tai vaikai ir tie tik apciulpia... mano pussesere per mano tevu vestuves nuo tortu geles suvalge... nuo to laiko isvis tortu nevalgo

o mano tevai zenijosi laaaabai jau seniai

O as kazkaip pastebejau, kad geles neretai suraitomos kartu su tortu. Jei pati pjaustau torta, tai dazniausiai jas nurankioju manydama, kad vis tiek nevalgys -- tai kartais ir priekaistu uz tai isgirstu... Ypac vaikai, aisku, jomis domisi. Tad jei darau geles vaiku gimtadieniui, nevengiu panaudoti ta rausva Dan Sukker pudra (kazkada anksciau apie ja rasiau; jos deka geles gaunasi tikrai labai skanios).
Kita vertus, stai pavyzdukas tokio torto... Ne taip jau labai seniai ji ir kepiau; norejau padaryti "pavasari miske". Darytas jis buvo asmenybei tokiai, ypac nusistaciusiai pries per saldzius dalykus (apie apdengimo jokias mases ne kalbu negalejo but). Tai kadangi norejau zemes imitacijos, naudojau trupinius. Pries aptrupindama torta "apglosciau" ji zelatinos tirpalu skystyje, likusiame nuo konsercuotu vaisiu (pastaruosius naudojau paciame torte). Zelatina naudojau, nes torto nenorejau jokiais idarais aptepinet -- be to, dariau ant to torto du tokius "rastus" (na, juk [u]miske[/] tas pavasaris

), o juos sumasciau pagaminti tiesiog kaip vyniotinius is to paties torto biskvito + virsutinio torto idaro (taigi "rastu" pavirsius irgi buvo "nuogas" biskvitas, padrekintas zeleje). Del to lengvo sudrekinimo zelatina, aptrupinus torta ir "rastus", trupiniai puikiai "prisicementavo"; tada teptuko antru galu "pakrapstydavau" duobute trupiniuose, ivarvindavau sauksteliu gera lasa tos pacios zelatinos ir i ji istatydavau gelyte (pasinaudojau proga "iskisti" pries menesi pridaryta gelyciu kalna

).
Po to tortas keliavo i saldytuva, kur zelatina padare savo darba ir iki galo uztvirtino visus priedus.
Rezultate gavosi trupiniuotas tortas, ant kurio puikiai laikesi ir geles, ir trupiniai; del panardinimo i zelatinos "balute" geles sumirko (jokiu budu neistezo!

) -- jos vis dar idealiai laike forma, taciau jas buvo galima lankstyti, ir jos tiesiog idealiai pjaustesi. O idomiausia, kad jos visiems valgytojams labai patiko -- neliko nei vienos nesuvalgytos gelytes
Cia taip atrode pats tortas:
O cia bandau pademonstruot, kaip pjaustesi gelytes:
Cia gerai matosi perpjautas lapelis, tai gal aiskesnis ir jo minkstumas bus
Beje, o del sito rastu - vyniotiniu sumanymo tai baisiausiai savim didziavausi, tikrai labai jis pasiteisino. Ir svarbiausia, cia gi praktiskai jokio papildomo vargo
Siaip ar taip, aisku, sitoks geliu pateikimas -- tik mintis, vienas is galimu variantu...

O apskritai tai yra tiesa, kad dazniausiai geles buna nurankiojamos. Neretai jas atiduoda vaikams suzaist, arba jei seimininkams labai patinka, tai kartais buna, tiesiog pasilieka.