Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Meian @ 2009 04 03, 14:52)
Neapsakomai dekinga uz tokius grazius atsiliepimus notworthy.gif
Pirmiausia, aciu  blush2.gif

,

kokie drugeliai wub.gif
Atsakyti



QUOTE(rembiene @ 2009 04 03, 07:44)
ir dar klausimukas, kiek cukraus pudros telpa į 250ml stiklinę?
.............

250 ml stiklinej 250g cukraus ,o miltu tik 120 g.
Berods senoj temoj skaiciau ,kad buvo rasyta ,kad 200ml ,tai yra 200g cukraus ir 200g miltu.Bet tikrai ne schmoll.gif , nes turiu tokia stikline ,ant kurios surasyta visos mierkos.

Cia jums labai graziai sekasi tie papuosimai,tai va as dar klausimeli turiu. Torto jau nerodysiu ,nes pagyru puode pasirodziau.As va dariau torta ,o sakykit kaip tas rozes ir lapelius prie torto prilipdyti,nes man reikejo ant sono ,kad butu ,tai vargo vakariene ,vos neverkiau. Gal ten maciau jus kakoki draciuka dedat?
Atsakyti
Cukraus gramai tikrai atitinka mililitrus rolleyes.gif
Atsakyti
Cukraus, granuliuoto, taip, kiek ml, tiek ir gramu,
bet jei turim cukraus pudra, tai per pus maziau.
240ml - ~120g. Nesuspaudus ir nepersijojus.

bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 04 03, 15:00)
Pagaliau rasau savo zadetaja APDENGIMO MASE

Mase gaunasi svelni, lanksti, o isdziuvusi laiko forma, bet nesukieteja "i raga". Idealiai pjaustosi, todel labai tinka deti ant tortu, ir daryti ivairias dekoracijas, kurios tures buti pjaustomos (gelems ir pan. dalykams, kuriu norite kietu, as jos nesiulyciau).

Kadangi gaminama pagrinde is cukraus, ji bus, be abejo, saldi, bet siuo klausimu irgi pora minciu pasiulysiu (zr. komentarus po recepto).
Zodziu, eksperimentuokit, o sekmingais atradimais pasidalinkit su manim. tongue.gif

Aciu uz tokia nerealia fotosesija 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 04 03, 16:55)
Kaip smagu tai girdeti  ax.gif Dziaugiuosi, kad patiko!  4u.gif
Viskas cia normalu, tai ne toks dalykas, kuris is pirmo karto bet kuriam pavyksta. Svarbiausia bandyti  mirksiukas.gif

Siulau ismeginti tokia "Kilingai" zelatina  blush2.gif Geltonam tokiam pakutyje didesniame ji buna, rupi tokia... Ir pigi labai -- tas didelis pakelis apie 3 LT kainuoja ax.gif Jos dekit daugiau, nei praso receptas (siaip jau, kai kuriais atvejais net ir dviguba tongue.gif ) -- bet uztat tikrai viskas pavykt turetu. Man bent jau patinka ta zelatina, ja daugiausia ir naudoju...

Krakmola galima naudot drasiai, tik nepamirskit, kad jis paskatina kietejima.


pirmajį kartą būtent ją ir naudojau, išėjo puikiai smile.gif bet dėjau pagal receptą (cipciuko gėlių masė), šį kartą irgi bandysiu su ja, neekspirementuosiu, nedėsiu jokios optimos linijos ...
*tiute* dėkui už atsakymą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 04 03, 15:00)
Pagaliau rasau savo zadetaja APDENGIMO MASE



Meian, notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif nu niekaip iki galo nesuprasdavau to viso proceso, o dabar viskas viskas taip aišku thumbup.gif tikrai, DIDELIS DĖKUI TAU 4u.gif
Ir dar kilo klausimėlis dėl dažymo - tai kai masė jau išminkyta į ją bert dažų g.gif o tada lygiai išsiminkys, ištirps tie dažai g.gif
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2009 04 03, 23:04)
Meian,  DIDELIS DĖKUI TAU  4u.gif


drinks_cheers.gif , puiki fotosesija, kazkaip kai vaizdziai pamatai atrodo visai kitaip ir isimena geriau, o ypac toms, kurios tik pradeda manau labai padeda tokie dalykai.Imk Meian balioncika 4u.gif
Atsakyti
Meian, auksas tu musu
Superine fotosesija. O jau tortai, tai tiesiog pasaka.
Einu ikelsiu, kad nepasimestu

Jau ikeliau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 03 balandžio 2009 - 23:39
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 03, 18:04)
O as kaip megeja palipdyt baibokus visokius, tai ar si mase kazi butu tinkama? 

Tiktu, taciau reiketu su ja siek tiek "susidraugauti", nes turi ji toki savotiska charakteri. As ir pati bandziau palipdyti is jos ivairias figureles, patyrinejau elastinguma bei kas kaip limpa... Na, ir ka -- gaunasi puikiai. Kaip ir ta savo pastatyta "tvora" rodziau -- tikrai, kaip nori, taip formuoji, viskas liuks. Vienas tik minusas -- ji ore kieteja greiciau, nei, tarkim, marcipanas... g.gif Tad buna tokiu variantu, kad sulenki mases lopineli, o jis jau ir nori skilineti (per trapus nuo isdziuvimo tampa). Bet ir "vaistukus" sitai "ligai" radau -- reikia suskilinejusias vietas degtine ar spiritu sutepti ir pirstuku perbraukti -- susilygina, kaip nebuve blush2.gif

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 03, 18:04)
Per daug zelatinos idejai, uztai ir gavosi gumine... as jau viduriuka atradau, kiek reikia jos deti. Siandien pasidare ideali mase torto dengimui, nors as lipdziau baibokus. Tas pats su mase gelytems, irgi jau zinau kiek mazdaug deti zelatinos, kad mase butu minkstute. Bet sunku pasakyt dabar, nes pas visas saukstai nevienodi biggrin.gif va ant torto dengimo puses normos dejau nubraukta sauksta zelatinos.


Va cia, mano galva, yra liuksinis Rugiageles komentaras. Is tiesu, kiekviena nauja reikala paemus reikia atidirbti savo versija, nes visi naudoja skirtingas zelatinas, skirtingus saukstus ir t.t. drinks_cheers.gif

QUOTE(valdele @ 2009 04 03, 18:30)
Cia jums labai graziai sekasi tie papuosimai,tai va as dar klausimeli turiu. Torto jau nerodysiu ,nes pagyru puode pasirodziau.As va dariau torta ,o sakykit kaip tas rozes ir lapelius prie torto prilipdyti,nes man reikejo ant sono ,kad butu ,tai vargo vakariene ,vos neverkiau. Gal ten maciau jus kakoki draciuka dedat?


Galima, viena paslapti isduosiu?... blush2.gif As visada darydavau taip:
1 - geliu + geliu (neisdziuvusia mase) lipdydavau vien tik kiausinio baltymu.
2 - geliu + geliu (isdziuvusia mase) lipdydavau siltu zelatinos "skiediniu".
3 - torto apdengimo + torto apdengimo mases suklijuodavau degtine blush2.gif
4 - torto apdengimo + geliu mase suklijuodavau zelatina arba, jei reikedavo itin tvirtai, cukraus glajumi.

O dabar sugalvojau tokia "naujove", ir negaliu ja atsidziaugti blush2.gif Cia grynai is tingejimo gavosi (na, kiek gi galima kaskart is naujo sildyt zelatina ar kazka atskirai ruosti... mad.gif ). Taigi, po geliu gamybos visada saldytuve lieka "lisnos" geliu mases, kuria laikau kitam kartui. Tad kai karta prireike kazka suklijuoti, sove i galva tokia keistoka mintis... atsignybiau mazyyyyti gabaleli tos gelyciu mases, paleidau vandens krana, trumpai pakisau ta mases gumuleli (jis gerokai istezo, zinoma), ir juo tada pasinaudojau kaip klijais. Ir ka, nesu macius tvirtesnio "cemento" blink.gif Tokiu budu dabar naudojuosi "2" ir "4" atvejais visada -- ir laiko sutaupau, ir kur kas geriau pritvirtint pavyksta. Beje, savo tam leliju torte ir drugeli taip pritvirtinau (mazulytis taskelis suslapintos geliu mases ji TAIP pricementavo, kad torto valgytojai po to vos ji nulupt sugebejo lotuliukas.gif ), ir i leliju centriukus sudziuvusios mases "kuokelius" istaciau. Zodziu, labai rekomenduoju ismeginti toki buda -- greita, paprasta, ir, svarbiausia, patikima wub.gif
Papildyta:
* * *
O del "draciuko" ax.gif Tai yra tiesiog popierine plevele apsukta vielute. Ja galima isigyti floristikos parduotuvese (gal pastebejot -- puokstes tokia vielute apsuka, ir i lapus geliu ja daznai ikisa, kad tvirtai stovetu net ir vysdami). Maisto papuosimu tiekejai internete irgi tokia vielute prekiauja, ji buna pavadinta "food grade wire" (kontaktui su maistu pritaikyta vielute) -- taciau pasidomejusi issiaiskinau, kad tai visiskai ta pati floristine vielute. Tik jei nusprestumet tokia isigyti, atsargiai rinkites tiekeja unsure.gif Tik rimtoje firmoje gales jums garantuoti, kad ten nera ideta jokiu toksiniu dazu.

O geriausia, beje, is viso pirkti ja balta -- nudazyti visada galesite namuose, bet uztat zinosite tiksliai, kad naudojate saugu dazymo buda drinks_cheers.gif Be to, daugeliu atveju net ir pageidautina naudoti baltu popieriumi apsukta vielute.

QUOTE(uzniukas @ 2009 04 03, 23:04)
Meian, nu niekaip iki galo nesuprasdavau to viso proceso, o dabar viskas viskas taip aišku  thumbup.gif tikrai,  DIDELIS DĖKUI TAU 
Ir dar kilo klausimėlis dėl dažymo - tai kai masė jau išminkyta į ją bert dažų  g.gif o tada lygiai išsiminkys, ištirps tie dažai

Dazyti tikrai geriausia jau isminkyta mase, o toliau viskas priklauso nuo dazu formos.
1 - jei dazai yra milteliu pavidalo, iberiam ju kiek, paminkom mase, ir paliekam bent kokias 20 min pastovet (kad milteliai istirptu). Tik po to, isminkius mase dar karta, matysis tikroji dazo spalva.
2 - jei dazai yra skysti (buna uzrasyta "liquid"), jie LABAI pakeis mases konsistencija, tad prireiks kur kas daugiau cukraus pudros sunaudoti. Siaip ar taip, turekite omenyje, kad Liquid dazai sukurti ne i mase maisyti, o ant isdziuvusios mases purksti / piesti... Tad geriau ju siuo atveju ir nenaudoti schmoll.gif Bet jei tik tokius turite, ju kazkiek uzliekite ant mases, ir is karto i dazu "balute" iberkite cukraus pudros. Aisku, minkant dar pudros reikes ideti, bet geriau integruosis viskas...
3 - jei dazai yra "gel paste" pavidalo (priklausomai nuo gamintojo, konsistencija varijuoja tarp klampaus skyscio ir zeles), jie yra idealiai pritaikyti maisyti i bet kokios mases vidu ir tik minimaliai pakeicia mases konsistencija. Taigi laseli ju paskleidziam ant isminkytos mases pavirsiaus (o jei seksim gamintojo rekomendacijas, tai i dazus reikia medini dantu krapstuka imerkt, ir juo tada pabaksnot i mase keliose skirtingose vietose -- taip lygiai ir patogiai bus paskirstyti dazai), sulankstom mase, paminkom, ir bent jau as greiciausiai imaisau dazus "vyniodama virvutes" (mase trinu tarp delnu, ji susiformuoja i tokia "virvute"; tada ja sulankstau ir is naujo trinu tarp delnu -- labai greitai si "virvute" tampa vientisos spalvos. Tuo tarpu minkant paprastai prireiktu dvigubai tiek pastangu islyginti spalva doh.gif ).

QUOTE(Srove @ 2009 04 03, 23:36)
drinks_cheers.gif , puiki fotosesija, kazkaip kai vaizdziai pamatai atrodo visai kitaip ir isimena geriau, o ypac toms, kurios tik pradeda manau labai padeda tokie dalykai.Imk Meian balioncika 4u.gif

Aciu, "jamu" biggrin.gif

QUOTE(Inočka @ 2009 04 04, 00:18)
Meian, auksas tu musu
Superine fotosesija. O jau tortai, tai tiesiog pasaka.
Einu ikelsiu, kad nepasimestu


Nuo tokiu pagyru net nepatogu kazkaip pasidare... Aciu labai blush2.gif

* * *

Beje... Nors cia ir ne i tema siek tiek, bet, pamaniau, pridursiu... ax.gif as labai stengiuosi pries ateinancios savaites pradzia kiek imanoma sutvarkyti visus nebaigtus reikalus (iskaitant ir neatsakytus klausimus cia, forume). Mat prasides velykines atostogos mokyklinukams, tai jau sprendziu, kaip cia reikes ivesti "sveikos mitybos raciona" vaikams, tarp kuriu 8 metu skirtumas doh.gif Ir kaip per visa ta laika suspeti dar 100 darbu nuveikti, ir kiausinius nudazyti, ir tevus aplankyti ir t.t. Tad buciau labai, labai dekinga -- jei tik turetumet kokiu nors klausimu, aktualiu artimu metu, uzduokit juos per savaitgali... Nes bijau, kad greiciausiai nuo pirmadienio vien internetiniu uzsakymu reikalais turesiu laiko rupintis unsure.gif
Atsakyti
na va pagaliau baigiau lipdyt kvietkas... šį kartą masė gavosi super thumbup.gif bandžiau ir rožes daryt, bet matyt man nelemta, neturiu tos gyslelės verysad.gif nu bet nusikaliau tai nesveikai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rembiene: 04 balandžio 2009 - 01:52
QUOTE(rembiene @ 2009 04 04, 02:50)
na va pagaliau baigiau lipdyt kvietkas... šį kartą masė gavosi super  thumbup.gif bandžiau ir rožes daryt, bet matyt man nelemta, neturiu tos gyslelės  verysad.gif  nu bet nusikaliau tai nesveikai  doh.gif

o kur tos kvietkos? ax.gif
Atsakyti