
Daugelio nuziuretas tortas graziais rastuotais sonais
Tesla sokoladiniam rastui :
15 g.sviesto
15 g.cukraus
1/2 kiausinio baltymo
10g kakavos
10 g. miltu
Sviesta gerai issukti su cukrumi , kol pasvieses ir taps puri mase .
Ideti kiausinio baltyma , miltus , kakava ir gerai ismaisome .
Imame antgali ir maiseli , i ji sudedame tesla ( skylute turi buti 1,5 mm ) ir ant popieriaus paisome ornamenta ( pasiruosta is anksto ). Padedame rasta i saldymo kamera .
Dabar darome balta biskvita :
20 g sviesto
10 g cukraus
3 kiausiniai + 2 kiausinio baltymai
25 g miltu
150 g cukraus pudros
150 g smulkintu migdolu
Islydome 20 g. sviesto ir leidziame atvesti .
Sumaisome cukru , migdolus ir miltus , idedame 3 kiausinius ir gerai ismaisome .
2 baltymus isplakame iki standziu putu po truputi vis plakant sudedame 10 g cukraus , paplakame .
Baltymus idedame i pries tai padaryta misini , supilame islydyta sviesta ir gerai ismaisome .
Sia tesla uzpilame ant atsalusio ornamento , islyginame , ir tuoj pat dedame kepti i jau ikaitinta orkaite iki 210 C . Kepame apie 8 minutes .
Leiskite atvesti ir atsargiai nuimkite popieriu .
Supjaustome 4 cm. aukscio juostelemis ( tiek kiek reikia apjuosti jusu formos lanka) .
Sokoladinis biskvitas:
3 kiausiniai
50 g, cukraus
30 g. juodojo sokolado
30 g. sviesto
20 g, krakmolo
30 g. miltu .
Isplakite kiausinio trynius su puse cukraus kol mase padvigubes. Sokolada ir sviesta istirpinkite, sujunkite su tryniu mase. Isplakite baltymus iki standziu putu, palengva idedami likusi cukru. Sujunkite abi mases, idekite miltus ir krakmola. Kepkite 20 cm formoje 180C apie 30 min.
Iskepusi dar 10 minuciu palikite formoje pravesti. Po to atvesinkite visiskai ir perpjaukite pusiau.
Sokoladinis kremas :
250 g. pieno
60 g. cukraus
3 tryniai
15 g. krakmolo
50 g . juodojo sokolado .
Uzverdame piena .
Trynius su cukrumi plakame arba sukame tol , kol patrigubes ir pabals, idedame krakmola ir viska smarkiai maisydami supilame i piena . Inda su situ kremu statome ant ugnies ir ten sudedame sokolada , maisome , kol visiskai istirps.
Dabar pradesime daryti torta:
Paimkite lekste/padekla kur darysite torta . Taip pat reikes formos apjuosiamo sono (24 cm). Juosteles rastuoto biskvito idekite I formos vidu ir sujunkite. Idekite sokoladini biskvita ant dugno. And jo uztepkite sokoladini krema. Viska padekite I saldytuva.
Kol pustortis sala saldytuve, padarykite sokoladini musa:
200 g. juodojo sokolado
150 g. sviesto
5 tryniu
300 ml . grietineles
140 g. cukraus
Islydome sokolada su sviestu .
Trynius su cukrumi issukame iki kol patrigubes ir pabals , viska sumaisome .
Isplakame grietinele ir imaisome i pries tai padaryta mase .
Tesiame torto surinkima:
Isimkite torta is saldytuvo. Uzdekite antra sokoladinio biskvito sluoksni (jis turi uzsideti taip, kad ikristu I dekoruoto biskvito vidu ir butu lyg uzbaigtas tortas, kuri reikia tik aplieti sokoladu jei neaisku, paziurekite nuotraukas originaliame recepte). Sokoladini musa uztepkite ant virsaus per visa torto dydi. Padekite 4 valandoms I saldytuva.
Dabar darysime apliejima ...
Reikes :
80 g. juodojo sokolado
40 ml. grietineles
20 g. gliukozes ( bandykime pakeisti dirbtiniu medum ).
Grietinele uzverdame su medumi arba gliukoze , sudedame sokolada ir gerai ismaisome , kol bus vientisa mase .
Ja apipilame torto virsu .....dedame i saldytuva 30 min.
Apstingus nuimame zieda ( formos lankas ) . VISKAS, skanaus
