gal kas mate koki varianta kaip papuosti vaikiska torta, kai ant virsaus zele
Mielos kepeeles.. Ruosiuos tortą kept, ir noriu kuo graziau papuost Prisirinkau daug receptu is sio psl, is apie tortų papuosimus skyrelio ,viska issisaugojau. Jai kam reikia galiu įkelti wordo dokumenta (tik nezinau ar tikrai gausis ,nes pirma karta bandyciau ikelt )ten gavosi isvis 110 psl.. na bet as cia ne del to.. Gal vis galėtumėte patarti kuri gi cukrinė masė yra geriausia iš savo patirties..? Na man patinka ir tos parduotuvines kur buna gėlytes, bet kuri masė cia panasiausia
??
Papildyta:
Na ir prie to paties dar vienas klausimelis Ant tortu kartias būna permatoma mase išpaišyti ploksti paveiksleliai, bet ne susokoladu, ten kaip zelatinine mase gal kas turi tos mases recepteli, ir zino kaip paisyti?
??
Papildyta:
Na ir prie to paties dar vienas klausimelis Ant tortu kartias būna permatoma mase išpaišyti ploksti paveiksleliai, bet ne susokoladu, ten kaip zelatinine mase gal kas turi tos mases recepteli, ir zino kaip paisyti?
QUOTE(Domi95 @ 2009 04 01, 18:27)
Mielos kepeeles.. Ruosiuos tortą kept, ir noriu kuo graziau papuost Prisirinkau daug receptu is sio psl, is apie tortų papuosimus skyrelio ,viska issisaugojau. Jai kam reikia galiu įkelti wordo dokumenta (tik nezinau ar tikrai gausis ,nes pirma karta bandyciau ikelt )ten gavosi isvis 110 psl.. na bet as cia ne del to.. Gal vis galėtumėte patarti kuri gi cukrinė masė yra geriausia iš savo patirties..? Na man patinka ir tos parduotuvines kur buna gėlytes, bet kuri masė cia panasiausia
??
Papildyta:
Na ir prie to paties dar vienas klausimelis Ant tortu kartias būna permatoma mase išpaišyti ploksti paveiksleliai, bet ne susokoladu, ten kaip zelatinine mase gal kas turi tos mases recepteli, ir zino kaip paisyti?
??
Papildyta:
Na ir prie to paties dar vienas klausimelis Ant tortu kartias būna permatoma mase išpaišyti ploksti paveiksleliai, bet ne susokoladu, ten kaip zelatinine mase gal kas turi tos mases recepteli, ir zino kaip paisyti?
Ikelk, ikelk , o jei ne, tai gal man i el. pasta galetum? simoselis@yahoo.ie
Aš šiandien buvau Lenkijoje, tai vėl prisipirkau visokių grožių. (Rugiagėle, per vėlai sužinojau, kad važiuosiu, tik vakar vakare, būčiau ir tau ko nors parvežusi). Tam kioske, kur minėjau, yra visokių vėlykinių papuošimų, nusipirkau tokią skulptūrėlę su kiškučiu, viščiuku už 3,70 Lt, auksinių karoliukų 50 g už 3 Lt, orandžinių dažų milteliais 50g už 10Lt. Kauflende jau paruošto lieti ant torto šokolado (kažkas jau minėjo tokį, Dr. Oetker firmos) už 3 Lt. ir dar visokių kepiniams reikalingų niekiukų.
Taigi merginos, važiuokit į Lenkiją. Ten kepėjoms rojus
Taigi merginos, važiuokit į Lenkiją. Ten kepėjoms rojus
QUOTE(pirasa @ 2009 04 01, 19:34)
Aš šiandien buvau Lenkijoje, tai vėl prisipirkau visokių grožių. (Rugiagėle, per vėlai sužinojau, kad važiuosiu, tik vakar vakare, būčiau ir tau ko nors parvežusi). Tam kioske, kur minėjau, yra visokių vėlykinių papuošimų, nusipirkau tokią skulptūrėlę su kiškučiu, viščiuku už 3,70 Lt, auksinių karoliukų 50 g už 3 Lt, orandžinių dažų milteliais 50g už 10Lt. Kauflende jau paruošto lieti ant torto šokolado (kažkas jau minėjo tokį, Dr. Oetker firmos) už 3 Lt. ir dar visokių kepiniams reikalingų niekiukų.
Taigi merginos, važiuokit į Lenkiją. Ten kepėjoms rojus
Taigi merginos, važiuokit į Lenkiją. Ten kepėjoms rojus
Oij kaip gaila kad praziopsojau o galetum ta velykini papuosima atsiusti nufotkinta i Az? gal pati nulipdyciau kazka
Rytoj atsiųsiu.
QUOTE(Domi95 @ 2009 04 01, 18:27)
Mielos kepeeles.. Ruosiuos tortą kept, ir noriu kuo graziau papuost Prisirinkau daug receptu is sio psl, is apie tortų papuosimus skyrelio ,viska issisaugojau. Jai kam reikia galiu įkelti wordo dokumenta (tik nezinau ar tikrai gausis ,nes pirma karta bandyciau ikelt )ten gavosi isvis 110 psl.. na bet as cia ne del to.. Gal vis galėtumėte patarti kuri gi cukrinė masė yra geriausia iš savo patirties..? Na man patinka ir tos parduotuvines kur buna gėlytes, bet kuri masė cia panasiausia
??
Papildyta:
Na ir prie to paties dar vienas klausimelis Ant tortu kartias būna permatoma mase išpaišyti ploksti paveiksleliai, bet ne susokoladu, ten kaip zelatinine mase gal kas turi tos mases recepteli, ir zino kaip paisyti?
??
Papildyta:
Na ir prie to paties dar vienas klausimelis Ant tortu kartias būna permatoma mase išpaišyti ploksti paveiksleliai, bet ne susokoladu, ten kaip zelatinine mase gal kas turi tos mases recepteli, ir zino kaip paisyti?
Sis receptukas buvo merginu ikeltas, tai perkeliu tau
Piesimas zele
1. Imam cukraus apie 1 + 1/4 puodelio ir vandens apie 1/3 puodelio, viska paverdam, kol cukrus galutinai istirps ir nebeliks kristalu. Nukeliam nuo ugnies (sirupo nekaramelizuojam!)
2. 2 valg. saukstus zelatinos (jei silpna, deti saukstus su kaupiuku) isleidziam 2-juose saukstuose salto vandens (geriausia butu tokiame inde, kaip kad buna kavai virt ant dujines tokie skirti). Paliekam 5 min. brinkti.
3. Pakaitinam inda, kol zelatina istirpsta ir mase tampa vientisa (neuzverdam!!).
4. Nenuemus nuo ugnies, supilam i zelatina cukraus sirupa ir gerai viska ismaisom.
5. Nukeliam nuo ugnies, atvesinam.
6. Naudojam Jos pagalba galima suteikti blizgius akcentus papuosimams (naudojant nedazyta), arba dazyti ja (geriausia "gel paste" konsistencijos dazais, bet galima ir milteliais) ir tada suteikti spalvotus akcentus.
Sios zeles likuti galima laikyti saldytuve ir prireikus pakartotinai panaudoti veliau. Stovi bent pora menesiu drasiai.
Dar viena gudrybe Sitaip paruostos zeles galima ideti i sviestini krema, kuriuo ruosiates puosti torta (nedideliu santykiu, na, mazdaug koki arbatini sauksteli zeles i 200 ml kremo). Jusu kremas taps daug paklusnesnis puosiant, ir daug patvariau laikys forma pastovejes (beje, lyg ir uzmaciau, kad kazkas anksciau cia skundesi sviestinio kremo patvarumu? Tad stai, dekit i vidu zeles ). Sviestiniu kremu tada bus galima ir "mandresnes" figuras raityti (visi smaili krastai liks stoveti kaip kareivukai tarnyboje), ir plona srovele piesti, raides rasyti ir t.t.
Įdėsiu sviestinio kremo fotosesiją, gal kamnors pravers, kas su juo "nedraugauja"
Sviestinis kremas
200g pieno
100g cukraus
75g pieno
50g miltų
2 valgomieji šaukštai kakavos
1 kiaušinio trynys
Nepridegančiame puodelyje pasveriame 200g pieno.
Į pieną pilame cukrų ir statome puodą ant kaitvietės.
Atskiriame trynį nuo baltymo, trynį dedame į indelį.
Ant trynio vėl pilame 75g pieno. Gerai išmaišome.
Beriame 50g miltų...
...ir 2 šaukštus kakavos.
Gerai išmaišome, kol masė pasidarys vientisa.
Kai pienas užverda, nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame rudą masę. Gerai išmaišome ir vėl statome ant kaitvietės.
Kaitiname, kol šokoladinė masė sutirštės (NEUŽVIRKITE!). Po to nukeliame nuo ugnies ir paliekame atšalti.
Dubenėlyje pasveriame 50g sviesto. Paliekame, kol suminkštės kambaryje arba 10s dedame į mikrobangų krosnelę.
Plakame iki purios masės.
http://img10.imagesh.../atvaizd021.jpg
Dedame 1/3 ATŠALUSIOS šokoladinės masės, gerai išplakame, PAČIU LĖČIAUSIU GREIČIU.
http://img23.imagesh.../atvaizd022.jpg
Vėl dedame kitą trečdalį šokoladinės masės, plakame.
http://img131.images.../atvaizd024.jpg
Galiausiai sudedame likusią šokoladinę masę ir plakame DIDŽIAUSIU GREIČIU, kol kremas taps purus.
http://img218.images.../atvaizd026.jpg
P.S. į kremą galima įmaišyti viskio/bredžio/romo/amareto - būna dar skaniau... Gaila, kad leidžia tik 10nuotraukų įkelti, na kitas teks "spaudinėti"
Sviestinis kremas
200g pieno
100g cukraus
75g pieno
50g miltų
2 valgomieji šaukštai kakavos
1 kiaušinio trynys
Nepridegančiame puodelyje pasveriame 200g pieno.
Į pieną pilame cukrų ir statome puodą ant kaitvietės.
Atskiriame trynį nuo baltymo, trynį dedame į indelį.
Ant trynio vėl pilame 75g pieno. Gerai išmaišome.
Beriame 50g miltų...
...ir 2 šaukštus kakavos.
Gerai išmaišome, kol masė pasidarys vientisa.
Kai pienas užverda, nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame rudą masę. Gerai išmaišome ir vėl statome ant kaitvietės.
Kaitiname, kol šokoladinė masė sutirštės (NEUŽVIRKITE!). Po to nukeliame nuo ugnies ir paliekame atšalti.
Dubenėlyje pasveriame 50g sviesto. Paliekame, kol suminkštės kambaryje arba 10s dedame į mikrobangų krosnelę.
Plakame iki purios masės.
http://img10.imagesh.../atvaizd021.jpg
Dedame 1/3 ATŠALUSIOS šokoladinės masės, gerai išplakame, PAČIU LĖČIAUSIU GREIČIU.
http://img23.imagesh.../atvaizd022.jpg
Vėl dedame kitą trečdalį šokoladinės masės, plakame.
http://img131.images.../atvaizd024.jpg
Galiausiai sudedame likusią šokoladinę masę ir plakame DIDŽIAUSIU GREIČIU, kol kremas taps purus.
http://img218.images.../atvaizd026.jpg
P.S. į kremą galima įmaišyti viskio/bredžio/romo/amareto - būna dar skaniau... Gaila, kad leidžia tik 10nuotraukų įkelti, na kitas teks "spaudinėti"
Tai su tokiu man nera problemu, bet man problemos kyla kai reikia isplakt sviesta, kondensuota ir vanilina. Arba sviesta ir Rududu.
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 01, 20:53)
Tai su tokiu man nera problemu, bet man problemos kyla kai reikia isplakt sviesta, kondensuota ir vanilina. Arba sviesta ir Rududu.
Na va, reiks dar viena fotosesiją daryt...
QUOTE(Povila$ @ 2009 04 01, 20:54)
Na va, reiks dar viena fotosesiją daryt...
bet aisku pravers ir si fotosesija aciu!
Na vistiek as rasiu ta viduriuka, kaip reikia isplakt gerai ta krema