Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

gal kas mate koki varianta kaip papuosti vaikiska torta, kai ant virsaus zele g.gif
Atsakyti
braidžioju dabar po interneta...
ideja velykoms arba vaikiskam gimtadieniui

Atsakyti
Mielos kepeeles.. Ruosiuos tortą kept, ir noriu kuo graziau papuost smile.gif Prisirinkau daug receptu is sio psl, is apie tortų papuosimus skyrelio ,viska issisaugojau. tongue.gif Jai kam reikia galiu įkelti wordo dokumenta (tik nezinau ar tikrai gausis ,nes pirma karta bandyciau ikelt blush2.gif )ten gavosi isvis 110 psl.. na bet as cia ne del to.. Gal vis galėtumėte patarti kuri gi cukrinė masė yra geriausia iš savo patirties..? Na man patinka ir tos parduotuvines kur buna gėlytes, bet kuri masė cia panasiausia
?? g.gif
Papildyta:
Na ir prie to paties dar vienas klausimelis smile.gif Ant tortu kartias būna permatoma mase išpaišyti ploksti paveiksleliai, bet ne susokoladu, ten kaip zelatinine mase gal kas turi tos mases recepteli, ir zino kaip paisyti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 04 01, 18:27)
Mielos kepeeles.. Ruosiuos tortą kept, ir noriu kuo graziau papuost  smile.gif  Prisirinkau daug receptu is sio psl, is apie tortų papuosimus skyrelio  ,viska issisaugojau.  tongue.gif  Jai kam reikia galiu įkelti wordo dokumenta (tik nezinau ar tikrai gausis ,nes pirma karta bandyciau ikelt blush2.gif )ten gavosi isvis 110 psl.. na bet as cia ne del to.. Gal vis galėtumėte patarti kuri gi cukrinė masė yra geriausia iš savo patirties..? Na man patinka ir tos parduotuvines kur buna gėlytes, bet kuri masė cia panasiausia
?? g.gif
Papildyta:
Na ir prie to paties dar vienas klausimelis  smile.gif Ant tortu kartias būna permatoma mase išpaišyti ploksti paveiksleliai, bet ne susokoladu, ten kaip zelatinine mase gal kas turi tos mases recepteli, ir zino kaip paisyti? unsure.gif

Ikelk, ikelk clap.gif clap.gif clap.gif , o jei ne, tai gal man i el. pasta galetum? mirksiukas.gif simoselis@yahoo.ie
Atsakyti
Aš šiandien buvau Lenkijoje, tai vėl prisipirkau visokių grožių. (Rugiagėle, per vėlai sužinojau, kad važiuosiu, tik vakar vakare, būčiau ir tau ko nors parvežusi). Tam kioske, kur minėjau, yra visokių vėlykinių papuošimų, nusipirkau tokią skulptūrėlę su kiškučiu, viščiuku už 3,70 Lt, auksinių karoliukų 50 g už 3 Lt, orandžinių dažų milteliais 50g už 10Lt. Kauflende jau paruošto lieti ant torto šokolado (kažkas jau minėjo tokį, Dr. Oetker firmos) už 3 Lt. ir dar visokių kepiniams reikalingų niekiukų.
Taigi merginos, važiuokit į Lenkiją. Ten kepėjoms rojus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pirasa @ 2009 04 01, 19:34)
Aš šiandien buvau Lenkijoje, tai vėl prisipirkau visokių grožių. (Rugiagėle, per vėlai sužinojau, kad važiuosiu, tik vakar vakare, būčiau ir tau ko nors parvežusi). Tam kioske, kur minėjau, yra visokių vėlykinių papuošimų, nusipirkau tokią skulptūrėlę su kiškučiu, viščiuku už 3,70 Lt, auksinių karoliukų 50 g už 3 Lt, orandžinių dažų milteliais 50g už  10Lt. Kauflende jau paruošto lieti ant torto šokolado (kažkas jau minėjo tokį, Dr. Oetker firmos) už 3 Lt. ir dar visokių kepiniams reikalingų niekiukų.
Taigi merginos, važiuokit į Lenkiją. Ten kepėjoms rojus lotuliukas.gif

Oij kaip gaila kad praziopsojau doh.gif o galetum ta velykini papuosima atsiusti nufotkinta i Az? gal pati nulipdyciau kazka unsure.gif
Atsakyti
Rytoj atsiųsiu.
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 04 01, 18:27)
Mielos kepeeles.. Ruosiuos tortą kept, ir noriu kuo graziau papuost  smile.gif  Prisirinkau daug receptu is sio psl, is apie tortų papuosimus skyrelio  ,viska issisaugojau.  tongue.gif  Jai kam reikia galiu įkelti wordo dokumenta (tik nezinau ar tikrai gausis ,nes pirma karta bandyciau ikelt blush2.gif )ten gavosi isvis 110 psl.. na bet as cia ne del to.. Gal vis galėtumėte patarti kuri gi cukrinė masė yra geriausia iš savo patirties..? Na man patinka ir tos parduotuvines kur buna gėlytes, bet kuri masė cia panasiausia
?? g.gif
Papildyta:
Na ir prie to paties dar vienas klausimelis  smile.gif Ant tortu kartias būna permatoma mase išpaišyti ploksti paveiksleliai, bet ne susokoladu, ten kaip zelatinine mase gal kas turi tos mases recepteli, ir zino kaip paisyti? unsure.gif

Sis receptukas buvo merginu ikeltas, tai perkeliu tau
Piesimas zele

1. Imam cukraus apie 1 + 1/4 puodelio ir vandens apie 1/3 puodelio, viska paverdam, kol cukrus galutinai istirps ir nebeliks kristalu. Nukeliam nuo ugnies (sirupo nekaramelizuojam!)
2. 2 valg. saukstus zelatinos (jei silpna, deti saukstus su kaupiuku) isleidziam 2-juose saukstuose salto vandens (geriausia butu tokiame inde, kaip kad buna kavai virt ant dujines tokie skirti). Paliekam 5 min. brinkti.
3. Pakaitinam inda, kol zelatina istirpsta ir mase tampa vientisa (neuzverdam!!).
4. Nenuemus nuo ugnies, supilam i zelatina cukraus sirupa ir gerai viska ismaisom.
5. Nukeliam nuo ugnies, atvesinam.
6. Naudojam Jos pagalba galima suteikti blizgius akcentus papuosimams (naudojant nedazyta), arba dazyti ja (geriausia "gel paste" konsistencijos dazais, bet galima ir milteliais) ir tada suteikti spalvotus akcentus.

Sios zeles likuti galima laikyti saldytuve ir prireikus pakartotinai panaudoti veliau. Stovi bent pora menesiu drasiai.

Dar viena gudrybe Sitaip paruostos zeles galima ideti i sviestini krema, kuriuo ruosiates puosti torta (nedideliu santykiu, na, mazdaug koki arbatini sauksteli zeles i 200 ml kremo). Jusu kremas taps daug paklusnesnis puosiant, ir daug patvariau laikys forma pastovejes (beje, lyg ir uzmaciau, kad kazkas anksciau cia skundesi sviestinio kremo patvarumu? Tad stai, dekit i vidu zeles ). Sviestiniu kremu tada bus galima ir "mandresnes" figuras raityti (visi smaili krastai liks stoveti kaip kareivukai tarnyboje), ir plona srovele piesti, raides rasyti ir t.t.
Atsakyti
Įdėsiu sviestinio kremo fotosesiją, gal kamnors pravers, kas su juo "nedraugauja" tongue.gif

Sviestinis kremas

200g pieno
100g cukraus
75g pieno
50g miltų
2 valgomieji šaukštai kakavos
1 kiaušinio trynys

Nepridegančiame puodelyje pasveriame 200g pieno.
user posted image

Į pieną pilame cukrų ir statome puodą ant kaitvietės.
user posted image

Atskiriame trynį nuo baltymo, trynį dedame į indelį.
user posted image

Ant trynio vėl pilame 75g pieno. Gerai išmaišome.
user posted image

Beriame 50g miltų...
user posted image

...ir 2 šaukštus kakavos.
user posted image

Gerai išmaišome, kol masė pasidarys vientisa.
user posted image

Kai pienas užverda, nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame rudą masę. Gerai išmaišome ir vėl statome ant kaitvietės.
user posted image

Kaitiname, kol šokoladinė masė sutirštės (NEUŽVIRKITE!). Po to nukeliame nuo ugnies ir paliekame atšalti.
user posted image

Dubenėlyje pasveriame 50g sviesto. Paliekame, kol suminkštės kambaryje arba 10s dedame į mikrobangų krosnelę.
user posted image

Plakame iki purios masės.
http://img10.imagesh.../atvaizd021.jpg

Dedame 1/3 ATŠALUSIOS šokoladinės masės, gerai išplakame, PAČIU LĖČIAUSIU GREIČIU.
http://img23.imagesh.../atvaizd022.jpg

Vėl dedame kitą trečdalį šokoladinės masės, plakame.
http://img131.images.../atvaizd024.jpg

Galiausiai sudedame likusią šokoladinę masę ir plakame DIDŽIAUSIU GREIČIU, kol kremas taps purus.
http://img218.images.../atvaizd026.jpg

P.S. į kremą galima įmaišyti viskio/bredžio/romo/amareto - būna dar skaniau... rolleyes.gif Gaila, kad leidžia tik 10nuotraukų įkelti, na kitas teks "spaudinėti" verysad.gif

Atsakyti
Tai su tokiu man nera problemu, bet man problemos kyla kai reikia isplakt sviesta, kondensuota ir vanilina. Arba sviesta ir Rududu.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 01, 20:53)
Tai su tokiu man nera problemu, bet man problemos kyla kai reikia isplakt sviesta, kondensuota ir vanilina. Arba sviesta ir Rududu.

Na va, reiks dar viena fotosesiją daryt... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 04 01, 20:54)
Na va, reiks dar viena fotosesiją daryt... doh.gif

lotuliukas.gif bet aisku pravers ir si fotosesija smile.gif aciu!

Na vistiek as rasiu ta viduriuka, kaip reikia isplakt gerai ta krema doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 01 balandžio 2009 - 19:57