QUOTE(Meian @ 2009 03 27, 10:07)
Tai jau suuodziu, kur beda Garantuotai bandei paprasta zele siam reikalui naudot Nors cia gal ir mano kaltes yra kazkiek -- kazkada uzsiminiau apie ta piesima zele, bet ne i galva neatejo apie paruosima papasakot...
Cia tirstos, klampios reikia, iprasta NETIKA O jei gerai paruosi mase, tai ir piesti bus labai paprasta.
Prasom mano recepta
1. Imam cukraus apie 1 + 1/4 puodelio ir vandens apie 1/3 puodelio, viska paverdam, kol cukrus galutinai istirps ir nebeliks kristalu. Nukeliam nuo ugnies (sirupo nekaramelizuojam!)
2. 2 valg. saukstus zelatinos (jei silpna, deti saukstus su kaupiuku) isleidziam 2-juose saukstuose salto vandens (geriausia butu tokiame inde, kaip kad buna kavai virt ant dujines tokie skirti). Paliekam 5 min. brinkti.
3. Pakaitinam inda, kol zelatina istirpsta ir mase tampa vientisa (neuzverdam!!).
4. Nenuemus nuo ugnies, supilam i zelatina cukraus sirupa ir gerai viska ismaisom.
5. Nukeliam nuo ugnies, atvesinam.
6. Naudojam Jos pagalba galima suteikti blizgius akcentus papuosimams (naudojant nedazyta), arba dazyti ja (geriausia "gel paste" konsistencijos dazais, bet galima ir milteliais) ir tada suteikti spalvotus akcentus.
Sios zeles likuti galima laikyti saldytuve ir prireikus pakartotinai panaudoti veliau. Stovi bent pora menesiu drasiai.
Dar viena gudrybe Sitaip paruostos zeles galima ideti i sviestini krema, kuriuo ruosiates puosti torta (nedideliu santykiu, na, mazdaug koki arbatini sauksteli zeles i 200 ml kremo). Jusu kremas taps daug paklusnesnis puosiant, ir daug patvariau laikys forma pastovejes (beje, lyg ir uzmaciau, kad kazkas anksciau cia skundesi sviestinio kremo patvarumu? Tad stai, dekit i vidu zeles ). Sviestiniu kremu tada bus galima ir "mandresnes" figuras raityti (visi smaili krastai liks stoveti kaip kareivukai tarnyboje), ir plona srovele piesti, raides rasyti ir t.t.
Dar beje... uzmeciau aki i ankstesnes zinutes, tad noriu pasisakyti kiausiniu dazu klausimu. As LABAI palaikau nuomone apie tai, kad net ir ne visus produktus, vadinamus "maisto", galima deti i burna, o ka jau kalbeti apie tuos, kuriu net patys gamintojai taip pavadinti neisdrista
Cia jusu reikalas, kuo norite papildyti savo seimos raciona, bet as asmeniskai tikrai nevartociau. Net ir "jei nenumirsim".
Siaip ar taip, cia, be abejo, diskutuot daug galima, ir visa tai yra tik mano kukli, subjektyvi, asmenine nuomone.
Cia tirstos, klampios reikia, iprasta NETIKA O jei gerai paruosi mase, tai ir piesti bus labai paprasta.
Prasom mano recepta
1. Imam cukraus apie 1 + 1/4 puodelio ir vandens apie 1/3 puodelio, viska paverdam, kol cukrus galutinai istirps ir nebeliks kristalu. Nukeliam nuo ugnies (sirupo nekaramelizuojam!)
2. 2 valg. saukstus zelatinos (jei silpna, deti saukstus su kaupiuku) isleidziam 2-juose saukstuose salto vandens (geriausia butu tokiame inde, kaip kad buna kavai virt ant dujines tokie skirti). Paliekam 5 min. brinkti.
3. Pakaitinam inda, kol zelatina istirpsta ir mase tampa vientisa (neuzverdam!!).
4. Nenuemus nuo ugnies, supilam i zelatina cukraus sirupa ir gerai viska ismaisom.
5. Nukeliam nuo ugnies, atvesinam.
6. Naudojam Jos pagalba galima suteikti blizgius akcentus papuosimams (naudojant nedazyta), arba dazyti ja (geriausia "gel paste" konsistencijos dazais, bet galima ir milteliais) ir tada suteikti spalvotus akcentus.
Sios zeles likuti galima laikyti saldytuve ir prireikus pakartotinai panaudoti veliau. Stovi bent pora menesiu drasiai.
Dar viena gudrybe Sitaip paruostos zeles galima ideti i sviestini krema, kuriuo ruosiates puosti torta (nedideliu santykiu, na, mazdaug koki arbatini sauksteli zeles i 200 ml kremo). Jusu kremas taps daug paklusnesnis puosiant, ir daug patvariau laikys forma pastovejes (beje, lyg ir uzmaciau, kad kazkas anksciau cia skundesi sviestinio kremo patvarumu? Tad stai, dekit i vidu zeles ). Sviestiniu kremu tada bus galima ir "mandresnes" figuras raityti (visi smaili krastai liks stoveti kaip kareivukai tarnyboje), ir plona srovele piesti, raides rasyti ir t.t.
Dar beje... uzmeciau aki i ankstesnes zinutes, tad noriu pasisakyti kiausiniu dazu klausimu. As LABAI palaikau nuomone apie tai, kad net ir ne visus produktus, vadinamus "maisto", galima deti i burna, o ka jau kalbeti apie tuos, kuriu net patys gamintojai taip pavadinti neisdrista
Cia jusu reikalas, kuo norite papildyti savo seimos raciona, bet as asmeniskai tikrai nevartociau. Net ir "jei nenumirsim".
Siaip ar taip, cia, be abejo, diskutuot daug galima, ir visa tai yra tik mano kukli, subjektyvi, asmenine nuomone.
Aciu tau labai reiks pabandyti
O tu piesi ant pleveles paskui "lipdai ant torto" ar iskart ant torto piesi?