Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Meian @ 2009 03 27, 10:07)
Tai jau suuodziu, kur beda lens.gif Garantuotai bandei paprasta zele siam reikalui naudot  doh.gif Nors cia gal ir mano kaltes yra kazkiek -- kazkada uzsiminiau apie ta piesima zele, bet ne i galva neatejo apie paruosima papasakot...

Cia tirstos, klampios reikia, iprasta NETIKA schmoll.gif O jei gerai paruosi mase, tai ir piesti bus labai paprasta.

Prasom mano recepta user posted image

1. Imam cukraus apie 1 + 1/4 puodelio ir vandens apie 1/3 puodelio, viska paverdam, kol cukrus galutinai istirps ir nebeliks kristalu. Nukeliam nuo ugnies (sirupo nekaramelizuojam!)
2. 2 valg. saukstus zelatinos (jei silpna, deti saukstus su kaupiuku) isleidziam 2-juose saukstuose salto vandens (geriausia butu tokiame inde, kaip kad buna kavai virt ant dujines tokie skirti). Paliekam 5 min. brinkti.
3. Pakaitinam inda, kol zelatina istirpsta ir mase tampa vientisa (neuzverdam!!).
4. Nenuemus nuo ugnies, supilam i zelatina cukraus sirupa ir gerai viska ismaisom.
5. Nukeliam nuo ugnies, atvesinam.
6. Naudojam  tongue.gif Jos pagalba galima suteikti blizgius akcentus papuosimams (naudojant nedazyta), arba dazyti ja (geriausia "gel paste" konsistencijos dazais, bet galima ir milteliais) ir tada suteikti spalvotus akcentus.

Sios zeles likuti galima laikyti saldytuve ir prireikus pakartotinai panaudoti veliau. Stovi bent pora menesiu drasiai.

Dar viena gudrybe  rolleyes.gif Sitaip paruostos zeles galima ideti i sviestini krema, kuriuo ruosiates puosti torta (nedideliu santykiu, na, mazdaug koki arbatini sauksteli zeles i 200 ml kremo). Jusu kremas taps daug paklusnesnis puosiant, ir daug patvariau laikys forma pastovejes (beje, lyg ir uzmaciau, kad kazkas anksciau cia skundesi sviestinio kremo patvarumu? mastau.gif Tad stai, dekit i vidu zeles  mirksiukas.gif ). Sviestiniu kremu tada bus galima ir "mandresnes" figuras raityti (visi smaili krastai liks stoveti kaip kareivukai tarnyboje), ir plona srovele piesti, raides rasyti ir t.t.
Dar beje... uzmeciau aki i ankstesnes zinutes, tad noriu pasisakyti kiausiniu dazu klausimu. As LABAI palaikau nuomone apie tai, kad net ir ne visus produktus, vadinamus "maisto", galima deti i burna, o ka jau kalbeti apie tuos, kuriu net patys gamintojai taip pavadinti neisdrista fear.gif

Cia jusu reikalas, kuo norite papildyti savo seimos raciona, bet as asmeniskai tikrai nevartociau. Net ir "jei nenumirsim".

Siaip ar taip, cia, be abejo, diskutuot daug galima, ir visa tai yra tik mano kukli, subjektyvi, asmenine nuomone.  rolleyes.gif

Aciu tau labai reiks pabandyti smile.gif
O tu piesi ant pleveles paskui "lipdai ant torto" ar iskart ant torto piesi?
Atsakyti
QUOTE(rutyte11 @ 2009 03 27, 12:07)
Aciu tau labai reiks pabandyti smile.gif
O tu piesi ant pleveles paskui "lipdai ant torto" ar iskart ant torto piesi?

Iskart ant galutinio gaminio.
Papildyta:
Merginos, dalyvaujancios Surbitono apsipirkime: siuntinys jau atejo wub.gif

Jei negavote mano zinutes, informuokite... Kazkas su kompu idomaus darosi, man atrodo, kad ne visos zinutes sekmingai nuejo doh.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Va vienas mano tortukas hihihi.gif

Tai yra Mascarpones tortas su bananais RECEPTAS

Baibokai is mases pagal si RECEPTA

Gelyciu RECEPTAS

Cia zuikuciai zaidzia ant smeliuko blush2.gif jei kas nesuprastu idejos hihihi.gif

user posted image
Atsakyti
Super rugiagele 4u.gif
Atsakyti
Tortukai visu SUPER!!!!!!!!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 03 27, 12:39)
Va vienas mano tortukas  hihihi.gif

thumbup.gif

o kaip cia "perejai" is ruzavos i smeliuka? g.gif
Atsakyti
rugiagele super thumbup.gif kiekvienas tortukas vis tobulesnis, cia irgi uzsakymas? rolleyes.gif
Atsakyti
Rugegėliuk, kaip gražuuuuuuuuuuuu wub.gif
Atsakyti
Ten is pradziu uzteptas virsus buvo - mascarpones kremas, o paskui uzbarsciau trupinuku su sieteliu. Aciu uz ivertinima.. bet kitas koks tortas verysad.gif siaubas kakzoks... dar gal papuosimas nieko, bet bijau kad vidus bus tragiskas... kazi ar nepersistengiau su sulaistymu biskvito... verysad.gif bijojau kad nebutu sausas, nes toks biskvitas nelabai purus...

Taip, sie tortukai kitiems padaryti pagal uzsakyma..
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 03 27, 14:40)
Ten is pradziu uzteptas virsus buvo - mascarpones kremas, o paskui uzbarsciau trupinuku su sieteliu. Aciu uz ivertinima.. bet kitas koks tortas  verysad.gif siaubas kakzoks... dar gal papuosimas nieko, bet bijau kad vidus bus tragiskas... kazi ar nepersistengiau su sulaistymu biskvito...  verysad.gif bijojau kad nebutu sausas, nes toks biskvitas nelabai purus...

Taip, sie tortukai kitiems padaryti pagal uzsakyma..

Mesk ta savo siauba cia g.gif pasirodyk,nes netikiu kad pas tave siaubas gavosi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(arnaaa @ 2009 03 27, 14:03)
Mesk ta savo siauba cia  g.gif  pasirodyk,nes netikiu kad pas tave siaubas gavosi  bigsmile.gif

Tai papuosimas dar dar puse bedos, ale jau del vidaus kaip bijau, tai net vidurius suka.. Einu baigsiu puost ir atnesiu cia.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 03 27, 15:04)
Tai papuosimas dar dar puse bedos, ale jau del vidaus kaip bijau, tai net vidurius suka.. Einu baigsiu puost ir atnesiu cia.

Viskas bus gerai,nepanikuok 4u.gif
Papildyta:
Mergaites,noriu kept keksiukus ir bandyt daryt pirma karta beze,ir ja papuost.Gal gali kuri pasakyt ar papuosta kepini su beze reikia kist i saldytuva ar galiu palikt kambario temperaturoj stovet g.gif ,bandysiu pirmam kartui puost tuos keksiukus.
Atsakyti