O kokius tortus geriau puosti beze ir kokius geriua puostti su plakta grietinele? o papuosus beze kremu torta jis pats apdziusta?
idejos vaikiskiems tortams
http://www.tortai-py....php?page=1&k=2
http://www.tortai-py....php?page=1&k=2
QUOTE(mamkaa @ 2009 03 26, 21:54)
o kaip kainos ten skaiciuojasi,atskirai uz torta ir puosima,negi taip gali buti
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 03 27, 00:30)
o kaip kainos ten skaiciuojasi,atskirai uz torta ir puosima,negi taip gali buti
ten torto kg kaina plius papuošimo kaina kilogramui, bet kai kur parašyta jau bendra suma su papuošimu Būti taip tikrai gali, nes pernai užsisakinėjau tortą iš ten tą mėlyną traktorių tai už puošimo kainą vienam kilogramui kainavo 8 Lt plius mokėjau už torto rūšies kg kainą (rinkausi smaližių) tai viso gavosi 70 lt beveik 3 kg tortas o gal ir dviejų nepamenu dabar
Tik aš tuo traktorium labai nusivyliau tad daugiau ten neperku tokių tortų, nes foto gražiai padaryti, o gauni tokį, kad pati jau nekartą tokių pasidariau
Sveikos, merginos gal galite patarti arba nurodyti kokia nuoroda kaip su zele paveiksliukus piesti, bandziau bet man neisejo, gal kazka ne taip daru
Uztat vakar is pykscio emiau ir is aisingo prisipiesiau drugeliu ir tulpiu velykom
Uztat vakar is pykscio emiau ir is aisingo prisipiesiau drugeliu ir tulpiu velykom
QUOTE(rutyte11 @ 2009 03 27, 07:48)
Sveikos, merginos gal galite patarti arba nurodyti kokia nuoroda kaip su zele paveiksliukus piesti, bandziau bet man neisejo, gal kazka ne taip daru
Uztat vakar is pykscio emiau ir is aisingo prisipiesiau drugeliu ir tulpiu velykom
Uztat vakar is pykscio emiau ir is aisingo prisipiesiau drugeliu ir tulpiu velykom
Su zele butu sunkoka paveiksliukus piest, geriau naudoti marmelada. Nuo saldainiu reikia nuplauti cukru ir istirpinti su nedideliu kiekiu vandens, gali ideti truputuka dazu, nes tie marmeladiniai saldainiai yra tik keliu spalvu (zali, raudoni ir geltoni), bent as tik tokius radau.
Va CIA dariau drugelio sparnelius su marmeladu. Vienas sparnelis nalabai grazus gavosi, nes per tirstas buvo marmeladas, o kai kita dariua, tai daugiau vandens ipyliau. Apvada dariau su sokoladu.
QUOTE(Inočka @ 2009 03 27, 09:14)
Su zele butu sunkoka paveiksliukus piest, geriau naudoti marmelada. Nuo saldainiu reikia nuplauti cukru ir istirpinti su nedideliu kiekiu vandens, gali ideti truputuka dazu, nes tie marmeladiniai saldainiai yra tik keliu spalvu (zali, raudoni ir geltoni), bent as tik tokius radau.
Va CIA dariau drugelio sparnelius su marmeladu. Vienas sparnelis nalabai grazus gavosi, nes per tirstas buvo marmeladas, o kai kita dariua, tai daugiau vandens ipyliau. Apvada dariau su sokoladu.
Va CIA dariau drugelio sparnelius su marmeladu. Vienas sparnelis nalabai grazus gavosi, nes per tirstas buvo marmeladas, o kai kita dariua, tai daugiau vandens ipyliau. Apvada dariau su sokoladu.
Aciu, o tu iskart ant torto piesi? ar geriau pirma ant kokios pleveles?
QUOTE(rutyte11 @ 2009 03 27, 08:22)
Aciu, o tu iskart ant torto piesi? ar geriau pirma ant kokios pleveles?
Reikės
2-3 marmeladinių saldainių
1 v.š. vandens
(čia pateikta proporcijos vienam drugeliui)
Pirmiausia ant torto nusipieškite šokoladu norimą ornamentą. Leiskite šokoladui apdžiūti.
Paimkite indelį ir sudėkite į jį marmeladą ir vandenį. Dėkite į mikrobangų krosnelę 20-30 s, masė turi tapti tiršta, lipni. Masę turite atvėsinti nuolat maišant, kad nesustingtų. Kitaip šokolado ornamentas ištirps. Kai tik masė taps čiut čiut šilta, šaukšteliu dėkite į šokoladinį rėmelį. Mediniu pagaliuku išstumdykite masę po visą ornamentą.
QUOTE(aistuzele @ 2009 03 27, 09:29)
Reikės
2-3 marmeladinių saldainių
1 v.š. vandens
(čia pateikta proporcijos vienam drugeliui)
Pirmiausia ant torto nusipieškite šokoladu norimą ornamentą. Leiskite šokoladui apdžiūti.
Paimkite indelį ir sudėkite į jį marmeladą ir vandenį. Dėkite į mikrobangų krosnelę 20-30 s, masė turi tapti tiršta, lipni. Masę turite atvėsinti nuolat maišant, kad nesustingtų. Kitaip šokolado ornamentas ištirps. Kai tik masė taps čiut čiut šilta, šaukšteliu dėkite į šokoladinį rėmelį. Mediniu pagaliuku išstumdykite masę po visą ornamentą.
2-3 marmeladinių saldainių
1 v.š. vandens
(čia pateikta proporcijos vienam drugeliui)
Pirmiausia ant torto nusipieškite šokoladu norimą ornamentą. Leiskite šokoladui apdžiūti.
Paimkite indelį ir sudėkite į jį marmeladą ir vandenį. Dėkite į mikrobangų krosnelę 20-30 s, masė turi tapti tiršta, lipni. Masę turite atvėsinti nuolat maišant, kad nesustingtų. Kitaip šokolado ornamentas ištirps. Kai tik masė taps čiut čiut šilta, šaukšteliu dėkite į šokoladinį rėmelį. Mediniu pagaliuku išstumdykite masę po visą ornamentą.
Aciu.O kaip jus galvojat cia su marmeladu puosta?
QUOTE(rutyte11 @ 2009 03 27, 08:33)
mano galva, kepurė taip, o visa kita gali būti žele, kur yra pirkti spec ant pyragų tortų
QUOTE(rutyte11 @ 2009 03 27, 08:48)
Sveikos, merginos gal galite patarti arba nurodyti kokia nuoroda kaip su zele paveiksliukus piesti, bandziau bet man neisejo, gal kazka ne taip daru
Uztat vakar is pykscio emiau ir is aisingo prisipiesiau drugeliu ir tulpiu velykom
Uztat vakar is pykscio emiau ir is aisingo prisipiesiau drugeliu ir tulpiu velykom
Tai jau suuodziu, kur beda Garantuotai bandei paprasta zele siam reikalui naudot Nors cia gal ir mano kaltes yra kazkiek -- kazkada uzsiminiau apie ta piesima zele, bet ne i galva neatejo apie paruosima papasakot...
Cia tirstos, klampios reikia, iprasta NETIKA O jei gerai paruosi mase, tai ir piesti bus labai paprasta.
Prasom mano recepta
1. Imam cukraus apie 1 + 1/4 puodelio ir vandens apie 1/3 puodelio, viska paverdam, kol cukrus galutinai istirps ir nebeliks kristalu. Nukeliam nuo ugnies (sirupo nekaramelizuojam!)
2. 2 valg. saukstus zelatinos (jei silpna, deti saukstus su kaupiuku) isleidziam 2-juose saukstuose salto vandens (geriausia butu tokiame inde, kaip kad buna kavai virt ant dujines tokie skirti). Paliekam 5 min. brinkti.
3. Pakaitinam inda, kol zelatina istirpsta ir mase tampa vientisa (neuzverdam!!).
4. Nenuemus nuo ugnies, supilam i zelatina cukraus sirupa ir gerai viska ismaisom.
5. Nukeliam nuo ugnies, atvesinam.
6. Naudojam Jos pagalba galima suteikti blizgius akcentus papuosimams (naudojant nedazyta), arba dazyti ja (geriausia "gel paste" konsistencijos dazais, bet galima ir milteliais) ir tada suteikti spalvotus akcentus.
Sios zeles likuti galima laikyti saldytuve ir prireikus pakartotinai panaudoti veliau. Stovi bent pora menesiu drasiai.
Dar viena gudrybe Sitaip paruostos zeles galima ideti i sviestini krema, kuriuo ruosiates puosti torta (nedideliu santykiu, na, mazdaug koki arbatini sauksteli zeles i 200 ml kremo). Jusu kremas taps daug paklusnesnis puosiant, ir daug patvariau laikys forma pastovejes (beje, lyg ir uzmaciau, kad kazkas anksciau cia skundesi sviestinio kremo patvarumu? Tad stai, dekit i vidu zeles ). Sviestiniu kremu tada bus galima ir "mandresnes" figuras raityti (visi smaili krastai liks stoveti kaip kareivukai tarnyboje), ir plona srovele piesti, raides rasyti ir t.t.
Dar beje... uzmeciau aki i ankstesnes zinutes, tad noriu pasisakyti kiausiniu dazu klausimu. As LABAI palaikau nuomone apie tai, kad net ir ne visus produktus, vadinamus "maisto", galima deti i burna, o ka jau kalbeti apie tuos, kuriu net patys gamintojai taip pavadinti neisdrista
Cia jusu reikalas, kuo norite papildyti savo seimos raciona, bet as asmeniskai tikrai nevartociau. Net ir "jei nenumirsim".
Siaip ar taip, cia, be abejo, diskutuot daug galima, ir visa tai yra tik mano kukli, subjektyvi, asmenine nuomone.
QUOTE(mamkaa @ 2009 03 26, 22:54)
mergaitės, man jūsų tortukai šimtą kartų gražiau ir kruopščiau papuošti bet idėjų yra, man labai patiko tas paršiukas paskutiniam psl