QUOTE(Saulėtoji @ 2010 11 04, 19:50)
Be abejo galima. Šimtą procentų duodu, kad mama, davusi vaikui tokį vardą ir išsilavinusi, ir apsiskaičiusi, ir pasaulio mačiusi.
Jūsų minimi Mykolas ir Ąžuolas ne kaimietiškumą rodo, o tėvų inteligenciją , tik va, jums trūksta inteligencijos tai suvokti, va,kur bėda
Mylokas suprantu, nuo senovės tikrai lietuviškas vardas, bet Jūs man parodykite kokį senenį žmogų, kuris būtų pavadintas Ąžuolu. Daug senolių pažįstu, bet tokio vardo neteko girdėti, bet nė kiek neprieštarausiu, kad šis vardas originalus.
O apie mano inteligenciją matyt sprendžiate is mano profilio fotografijos
Gaila, kad posakis "skaityk tarp eilučių" ir panašus dingsta iš mūsų kalbos. O norint susipykti ar tiesiog prisikabinti galima ir prie "stulpo"... Aš Jums linkiu taip pat būti kūltūringai ir inteligentiškai skirtingoms žmonių nuomonėms ir pasirinkimams
tarkim... kaip pvz: Iš kur Jūs žinote, kad moteris davusi sūnui vardą Motiejus yra pasaulio mačiusi ? Iš ko sprendžiate, kad apsiskaičiusi ? Vien dėl to, kad dave šį vardą? O jau mama, davusi vardą Valantiejus pagal Jus skaitysis neapsiskaičiusi ir neišsilavinusi? O kaip Jūs manote ar visos anksčiau išvardytos garsenybės davusios Tėjos, Dorotėjos, Vytės vardus buvo neišsilavinusios ? Ar tiesiog Jų pasirinkimui turėjo įtakos reklama ir vardų populiarumas, noras vaikui teikti išskirtinumą ? Negi kelios pasaulio moterys negali būti su išskirtiniais vardais ?
na čia buvo tik pavyzdžiai, tyliam Jūsų pamąstymui
Papildyta:
QUOTE(Onora @ 2010 11 04, 20:38)
na, kaip cia pasakius apie ta jusu inteligencijos supratima, nes tas pavyzdys ten, kaip supratau, tiesiog tas
pasisakymas buvo ironiskas ir tik kaip pavyzdziai pateikti tie vardai, liudijantys zmoniu skirtinguma, ne issilavinimo ar gyvenimo salygu prasme. Issitraukiate pora zodziu, o kazkaip esme praleidziat
būtent, bet jei žmonėms sudėtingą visą raštą perskaičius įželgti pagrindinę mintį , aš deja jau niekuom negaliu padėti