Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Svetainės sienos šviesios, baltos/baltai kakavinės, grindys - nes per stiklus susilieja su balkonu - ažuolo parketas....Balkono plytelės - pilkos, ta mūrinė siena irgi su pilka apdaila, rėmai stiklų - juodas aliuminis..Virtuvėj irgi grindys tamsios plytelės..sienos šviesios...Na tokios ramios žemės spalvos visur..Pelargonijų turių visokių...bet jos labai vidinėj pusėj nesimatys - svyrančios, daugiau vaizdui iš kiemo..

Na tai ir mąstau, kad pačiam balkonui reikia kažko - labai jau matomas iš visų kampų ir jo funkcija grynai oru pakvėpuot grynu, sandėliuko ten nebus..pgl spalvas man labai patiko tas anksčiau rodytos hortenzijos - salotinė, balta..Bet manau, kad tiktų ir koks ryškus akcentas - tai tokia pilkai aplinkai suteiktų gyvumo.. g.gif Visa problema su augalų parinkimu g.gif Noris, kad gausiai ir gana ilgai žydėtų..Ir nebūtų tai petunijos bei surfinijos doh.gif (balkonų temos pop. augalai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 20 kovo 2009 - 14:03
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 20, 13:40)
Visa beda,kad ta budleja labai labai negraziai auga. Jau ji man rodos persenus, jeigu tik tokie krumai gali persent. Gal tikrai reikia dar palaukt ir paziuret kaip ji augs g.gif Juk rozes pirktas vazonuose galima bet kada sodint.

katik paskaiciau vokieciu forume, kad budlejas geriausia yra radikaliai geneti anksti pavasari (paliekant iki 30 cm), tada krumai buna tankesni, gausiau zydi, ir ziedynai buna didesni. Buna, kad budlejos nusala iki pasaknu, bet be problemu ir vel atzelia. Saziningai iskarpius perzydejusius ziedynus, esant palankiam klimatui, zydi pakartotinai ( net iki 3 kartu).
Jauni ugliukai lengvai isisaknija.
Atsakyti
QUOTE(Ruginė @ 2009 03 20, 14:17)
Aš turiu tokius agrastus ir serbentus. Dideli ir amžinai kuolus nulaužia ir išvirsta, nes uogų tiek, kad valgom valgom ir nesuvalgom.  doh.gif Baisybė.

bigsmile.gif Na va pasirodo, kad buna ir labai gerai deranciu, gal veisle gali pasakyti.

QUOTE(ita2 @ 2009 03 20, 14:52)
luzta per ta vieta kur  is koto isauga  skiepas visas...  reiskia  pirksiu paprastus

As ir praeitais metai sodinau paprastus. Tikiuosi bus isgyvene per ziema. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 03 20, 13:12)
user posted image
Papildyta:
palaukit, palaukit, nutirps pusmetrinės pusnys, mes jums dar parodysim ką galim  tongue.gif

o dangau, kaip cia vos sito grozio nepraleidau bigsmile.gif .

as savo du nemazus puskiparisius savaitgali i kubilus is dirvos persodinau, buvau dar kadagius numacius rauti, bet tiek to, saknynas bala zino kur nusidriekes, teks palikti.
Eisiu ju dabar drastiskai geneti - reikia pasidaryt priejima prie rododendro, gal nors ta pavyks issirauti doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 03 20, 12:30)
o dangau, kaip cia vos sito grozio nepraleidau  bigsmile.gif .

as savo du nemazus puskiparisius savaitgali i kubilus is dirvos persodinau, buvau dar kadagius numacius rauti, bet tiek to, saknynas bala zino kur nusidriekes, teks palikti.
Eisiu ju dabar drastiskai geneti - reikia pasidaryt priejima prie rododendro, gal nors ta pavyks issirauti  doh.gif .

Kame ten grožis? g.gif Grožis bus vėliau, kai ten atsiras ir užaugs tokia raudona milžiniška rožė, kaip pas Rokoko ir dar šis bei tas biggrin.gif

o tai kokio jie dydžio, kad i kubilus tilpo? Kažkaip man būna gaila tų augaliukų, kuriuos iš dirvos į vazonus sukiša. Va jeigu iš kartovazone augintas, tai nieko (atseit - pripratęs nuo vaikystės). Bet jeigu jau dirvos būna ragavęs, tai ech... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 20 kovo 2009 - 14:38
QUOTE(kasiopeja @ 2009 03 20, 14:36)
*Kame ten grožis?
**o tai kokio jie dydžio, kad i kubilus tilpo? Kažkaip man būna gaila tų augaliukų, kuriuos iš dirvos į vazonus sukiša. Va jeigu iš kartovazone augintas, tai nieko (atseit - pripratęs nuo vaikystės). Bet jeigu jau dirvos būna ragavęs, tai ech...  rolleyes.gif

* paslaptis tongue.gif biggrin.gif
** tai ir man gaila, bet issikraustyti ir palikti dar labiau gaila blush2.gif ... vistiek blogiausias rezultatas bus tas pats - arba paliksiu ir nebeturesiu, arba neprigis ir nebeturesiu verysad.gif .
va katik nuteskiau :
http://i199.photobuc...77/IMG_6872.jpg
http://i199.photobuc...77/IMG_6873.jpg
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 03 20, 12:54)

man seilė nutįso iki grindų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2009 03 20, 13:59)
Svetainės sienos šviesios, baltos/baltai kakavinės, grindys - nes per stiklus susilieja su balkonu - ažuolo parketas....Balkono plytelės - pilkos, ta mūrinė siena irgi su pilka apdaila, rėmai stiklų - juodas aliuminis..Virtuvėj irgi grindys tamsios plytelės..sienos šviesios...Na tokios ramios žemės spalvos visur..Pelargonijų turių visokių...bet jos labai vidinėj pusėj nesimatys - svyrančios, daugiau vaizdui iš kiemo..

Na tai ir mąstau, kad pačiam balkonui reikia kažko - labai jau matomas iš visų kampų ir jo funkcija grynai oru pakvėpuot grynu, sandėliuko ten nebus..pgl spalvas man labai patiko tas anksčiau rodytos hortenzijos - salotinė, balta..Bet manau, kad tiktų ir koks ryškus akcentas - tai tokia pilkai aplinkai suteiktų gyvumo.. g.gif  Visa problema su augalų parinkimu g.gif Noris, kad gausiai ir gana ilgai žydėtų..Ir nebūtų tai petunijos bei surfinijos doh.gif (balkonų temos pop. augalai)

hortenzija ziema numes lapus ir styros pliki stiebai, jokio grozio.viszalio reiketu...........o kaip balkone galima pabandyti ir koki pietu augala, kaip Laurus nobilis. Pries 2 sav nusipirkau Ermitaze uz 25 Lt..............savaite pastovejo pagalvojo ir pasileido namuose i uglius, kaip nors pralaikysiu iki kol salnos lauke pasibaigs ir vasarai isgrusiu i soda. Siulau ji dar ir todel, kad lengvai pasiduoda genejimui, o nugenetus gali i sriuba deti smile.gif
vazono zemei dengti geriau vienmetes, jos ilgai zydi ir ryskios, o ziema nurauni ir laura kaledom paruosi smile.gif, o kita pavasari jau kitomis vienmetemis galima pasipuosti ir neikires vis tas pats ir tas pats.
Atsakyti
Apželdintoja, malonu, kad atsiliepėt..Tiesą sakant, negalvojau apie visų metų vaizdą g.gif Hortenziją galbūt būčiau pakarpius ir viskas..
Jurginai - problema su gumbais..

Lauras - gražu, bet balkonas toks kaip čia pasakyt, neapšiltintas, jis toks su langų tarpais, na kur langai susistumdo..tai realiai jame šilčiau gal kokiais keliais laipsniais nei lauko temperatūra, štai dabar, pvz, 7 C. Na, žinoma, apsaugas nuo vėjų ir darganų..Bet ar ištvertų šaltą žiemą netempiant jo vidun g.gif

Ką dar pasiūlytumėt? 4u.gif
Atsakyti
vijokli gal koki............siaip kokius mini tujos ar kadugiuko tai nezinau ar patiktu, bet zmones ir taip daro.draugai pvz nestiklintame balkone pasistate tujas, o vasara vazono zeme apsodina vienmetem ivairiom.....
va..........trinktelejo...........lavanda.............vasara karsta gerai, ziema ir minusa istveria......smile.gif.ir galima i skirtingu ryskiu spalvu vazonus susodinti. i viena lavanda, i kita lobelija i trecia fuksija......?.....smile.gif
Atsakyti
[Ant visų langų name turim kalviškus balkonelius, jų gal 10 vnt., namas 1 aukšto.

As ne i tema, bet perskaiciau, kad turite kaltus balkonelius, gal galetum atsiusti info kur darete ir kokia preliminari 1 vnt. kaina.
Atsakyti
o ziema turscius vienmeciu vazonus samanom apkaisioti ir kokiais kankoreziais papuosti.........smile.gif))
Papildyta:
o jeigu is viksviniu kazka ikisti i vazona? pvz "carex buchanani"...(berods taip rasosi) tik tada vazona reiktu israiskingesni pasirinkti..........
Atsakyti