Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 20, 09:26)
Nu va, nufotkinau. Ten niekaip netilps staliukas su keturiom kedem, o dar is sienos kyso kazkoks vamzdis ir nuolat kapsi vanduo is jo. Kaimynu pusej toks pats yra. O roze tikriausiai neteisingai genejau, bet kad neismanau kaip ja nugenet. Ta ilga saka link krumo nulinkusia palikt ar nukirpt? Be to jau turbut velu ja dar karta apkarpyt
user posted image

nu labas, netilps,matote bigsmile.gif
Jeigu nuo tvoros iki tvoros yra 3,9 metro, atimk is jų pusmetri zaliai juostai palei tinkline tvora (ten, kur gvazdikai dabar auga). Tada dar i prieki issideliojat plyteles per 3,5 metro ir turi puikia terasa 3,4*3,5. Ka, netilps stalas su 4 kedem???? Aplink roze drasiai deliociau plyteles, tik po pacia roze palikciau 0,5 v.m. zemes, kad ja palaistyti. Ir roze drasiai karpyciau taip, kad ji tik ant sienos + tvoros formuotusi. Aplinka turi tarnauti tavo patogumui, o ne atvirksciai 4u.gif

Ta atsikisusi saka kirpk, ir tavo vietoj dar nukirpciau ta saka, kuri per lango stikla eina ax.gif Tikrai nera velu. Net ir vidury vasaros butu nevelu, jeigu labai trukdytu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 20 kovo 2009 - 12:06
Vel buvau islindus su metru. Nu bet ten ur roze nuosienos iki krumo tik 1 metras 70 cm verysad.gif
Sakas nukirpsiu. Galvojau, kad jau negalima
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 20, 09:50)
Vel buvau islindus su metru. Nu bet ten ur roze nuosienos iki krumo tik 1 metras 70 cm  verysad.gif
Sakas nukirpsiu. Galvojau, kad jau negalima

tai krūma dabar greitai greitutėliai, kol dar neįsibujojo žaluma, perkelk į kitą vietą tongue.gif Geriausi sprendimai dažniausiai būna tie kurie šauna į galvą netikėtai tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 20 kovo 2009 - 12:04
QUOTE(aistejukas @ 2009 03 20, 12:11)
JIe yra skiepyti  mirksiukas.gif

O dėl to, kad jie skiepyti ar jų preižiūra kažkuo tampa ypatinga? g.gif

Man labai patiko ta idėja, kad krūmas aukštas smile.gif Bet ar tai gerai nežinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ErikaI @ 2009 03 20, 13:07)
O dėl to, kad jie skiepyti ar jų preižiūra kažkuo tampa ypatinga?  g.gif

Man labai patiko ta idėja, kad krūmas aukštas smile.gif  Bet ar tai gerai nežinau  unsure.gif

http://www.rojaussod...snis.php?id=224 Pasisykaityk sita straipsi, ten nedaug, bet paaiskina kodel jie tokie ir pan. Ir panarsyk sita puslapi ten apie skiepytus serbentus yra keli straipsniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistejukas: 20 kovo 2009 - 12:14
QUOTE(aistejukas @ 2009 03 20, 13:13)
http://www.rojaussod...snis.php?id=224 Pasisykaityk sita straipsi, ten nedaug, bet paaiskina kodel jie tokie ir pan. Ir panarsyk sita puslapi ten apie skiepytus serbentus yra keli straipsniai.

labas ryas merginos. Ikisiu trigrasi 4u.gif ar teisybe kad skiepyti ale serbentai- ale agrastai daznai luzta nuo to koto, nes nelaiko svorio nuo uogu, plius derlius mazesnis ..? kaimynai pasisodino as kol kas galvoju g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ita2: 20 kovo 2009 - 12:33
QUOTE(ita2 @ 2009 03 20, 13:32)
labas ryas merginos. Ikisiu trigrasi 4u.gif  ar teisybe kad skiepyti ale serbentai- ale agrastai daznai luzta nuo to koto, nes  nelaiko svorio  nuo  uogu, plius  derlius mazesnis ..? kaimynai pasisodino as kol kas galvoju g.gif

Drauge, turi, pati neturiu, bet is jos pasakojimu zinau, kad derlius labai menkas. Kelios uogos ir tiek, vaikams nusiskinti. Bet, kad sakos luztu, tai pirma karta girdziu. Na logiskai pagalvojus, tai jeigu derlius menkas, tai sakos neturetu lusti g.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 20, 11:26)
Ka tik pasimatavau. Plotis nuo tvoros iki tvoros 3 metrai 90 cm, o ilgis nuo namo sienos iki varteliu 9 metrai 30 cm. Nius ir kaip toki graziai susitvarkyt ir dar terasa pasidaryt umn.gif

nu nuotraukose atrodo daug didesnis, buciau galejusi lazintis, kad tavo darzas didesnis nei mano rolleyes.gif.

QUOTE(kasiopeja @ 2009 03 20, 11:56)
tai krūma dabar greitai greitutėliai, kol dar neįsibujojo žaluma, perkelk į kitą vietą  tongue.gif  Geriausi sprendimai dažniausiai būna tie kurie šauna į galvą netikėtai  tongue.gif

vargas tau s.kuoja lotuliukas.gif , gerai, kad dar rokoko nera - cia tos, kurioms vieni niekai israut gyvatvores, persodinti medzius, ar ant smugio perkelti 6 aru gelyna is vienos vietos i kita biggrin.gif .
kasiopeja, kur tas skruzdeliukas toki kruma israus, jei jai niekas nesutiks padeti .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 kovo 2009 - 12:49
Sveikos, noriu paklaust dėl hortenzijų auginimo..Man labai gražu, dažnai matau visur visokių spalvų.. Bet auginamas atviroj aplinkoj..Tačiau kataloguose ir leidiniuose matau jas auginamas terasose vazonuose..ir tokias ne per dideles, kompatiškas, rausvas, mėlynas, baltas...

Aš galvoju apie auginimą balkone g.gif Balkonas plotis 1,75 ant 3 m. Grįstas plytelėm..Išplanavimas toks, kad tik viena šoninė siena mūrinė, išorinė - stumdomi stiklai, galas - stiklas su virtuve, kita sieną per visą ilgį - stiklas su svetaine..Galima padaryt jį visai atvirą..

Taigis vizualiai balkonas atrodo šviesus ir erdvus ir labai matomas..Taip ir noris įkurdint į jį ką nors žydinčio visą sezoną, kad puoštų visą butą..O jei tai būtų hortenzija? Kaip manot? Augtų didesniam keremikiniam vazone ? Iš balkono išorės per visą butą dar eina plati išorinė palangė, ten mąstau įkurdint pačios auginamas pelargonijas loveliuose...

dar kita mintis - vietoj hortenzijos tokiam pačiam vazone sukišt kelių rūšių ir aukštingumo jurginus - sodinčiau jau dabar, balkone šiek tiek šilčiau...Galbūt pradės žydėt anksčiau, kokį birželį...(mintis nugvelbta iš Rokoko mirksiukas.gif )

P.S. Kas dar tiktų kaip alternatyva ir išsitektų 1 - 1,3 kv. m. pgl plotą ir neribojant į aukštį? ir gausiai žydėtų?

Labai laukiu Jūsų minčių.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 20 kovo 2009 - 13:00
QUOTE(vida777 @ 2009 03 20, 13:48)
nu nuotraukose atrodo daug didesnis, buciau galejusi lazintis, kad tavo darzas didesnis nei mano  rolleyes.gif.
vargas tau s.kuoja  lotuliukas.gif , gerai, kad dar rokoko nera - cia tos, kurioms vieni niekai israut gyvatvores, persodinti medzius, ar ant smugio perkelti 6 aru gelyna is vienos vietos i kita  biggrin.gif .
kasiopeja, kur tas skruzdeliukas toki kruma israus, jei jai niekas nesutiks padeti .

Ot ir israuciau liezuvis.gif , tik itariu MB neleis. Jis net budlejos kelmo nenori raut. Sako tau tik raut ir raut doh.gif , duok sansa
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 20, 11:00)
Ot ir israuciau liezuvis.gif , tik itariu MB neleis. Jis net budlejos kelmo nenori raut. Sako tau tik raut ir raut doh.gif , duok sansa

o tu jam mainais ką nors pažadėk, kad atsisakyti negalėtų. Pvz. visą savaitę kasdien kepsniais maitinti biggrin.gif

Beje, aš gi nesakau - išrauti. Sakau - PERKELTI 4u.gif

Dėl prigijimo nesijaudinčiau. Aš pernai vidurį vasaros priverčiau savovyrškiį va šitą buksmedį perkelti (gyvai aukštis 1,20) ir nieko, kad jį kur, žaliuoja tongue.gif Tik laisčiau visą vasarą gausiai biggrin.gif

user posted image

Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2009 03 20, 10:48)
vargas tau s.kuoja  lotuliukas.gif , gerai, kad dar rokoko nera - cia tos, kurioms vieni niekai israut gyvatvores, persodinti medzius, ar ant smugio perkelti 6 aru gelyna is vienos vietos i kita  biggrin.gif .

palaukit, palaukit, nutirps pusmetrinės pusnys, mes jums dar parodysim ką galim tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 20 kovo 2009 - 13:22
QUOTE(aistejukas @ 2009 03 20, 12:47)
Drauge, turi, pati neturiu, bet is jos pasakojimu zinau, kad derlius labai menkas. Kelios uogos ir tiek, vaikams nusiskinti. Bet, kad sakos luztu, tai pirma karta girdziu. Na logiskai pagalvojus, tai jeigu derlius menkas, tai sakos neturetu lusti  g.gif

Aš turiu tokius agrastus ir serbentus. Dideli ir amžinai kuolus nulaužia ir išvirsta, nes uogų tiek, kad valgom valgom ir nesuvalgom. doh.gif Baisybė.
Atsakyti