aciu vida777 pavesiu I dalies jau nera pardavime, pavesiu II dalis isstudijuota, turiu, loretos puslapiukas irgi, ainu skaityt rojaus sodu.... skaitau visa ziema, tik va su derinimais kazkaip man sunku.... o jei ivedu paieskoj - augalai prie pamato pavesy - negaunu nieko o jei bendri kazkokie vaizdai, man dar sunku atsirinkt kas ten per augalai....
zeme ten kaip ir visam sklype - smelis, priesmelis, ir ant virsaus juodzemio, kuris pasamanavo pyliau pelenu pernai, samanuoja toliau
dabar manau pirma reik nusprest del pagrindo -
* nukast kazkiek ir uzvezt juodzemio ir tada jau susodint augalus
* ar butu galima dengt plevele, tada akmenukus bert ir augalus tik tokiom salelem i paruostas duobes sodint
as vis noriu tu akmenu kad maziau ravejimu butu
QUOTE(sobieska @ 2009 03 26, 15:53)
Pasiziurek mano parase, rasi palei tvoras tuju eilute, tai ten ir yra mano brangakmeniai - smaragdai.Tikrai jie mano aplinkos netersia
merginos, sorry kad lendu su savo ilga nosim.. Tai va , paziurejus pernai Sobieskos smragdus- tikrus perlus uzduodu durna klausima- jei pernai pasodinti je, ar reik kazka karpyt- formuot jau dabar ar dar laukti metus kitus? MAn Sobieksos tujos ir dabar akyse stovi, tai rudeni kai pirkau sakaiu svajone turet tokais grazias zalias lygias ir ispuoseletas..
QUOTE(Dovis @ 2009 03 26, 15:43)
As ir suprantu, ir suvokiu,kad viskas nevyksta taip greitai,kaip noretusi Siemet butinai norim trinkleles susikloti, o as ir apie zolyte pasvajoju.Bet kai aplink gryni laukai, tai kazin ar verta investuot i grazia zolyte Juk tuoj prines visokiu seklu ir baigsis grozis manos pievos.
Dar vaikams aikstele noretusi padaryti. Tegul zaidzia kol mazos
O visa kita bus su laiku
Dar vaikams aikstele noretusi padaryti. Tegul zaidzia kol mazos
O visa kita bus su laiku
nu va, zolytes negali set, nes seklu prines... o kada sesi , po 10 metu? jei zolyte nuolat pjausi, jokios seklos nebaisios . Vaikams reikia aiksteles, gal smelio dezes, bet paskui nebereikes - vel bus reikalinga siokia tokia sodo rekonstrukcija. Taip, kad nieko amzino nera. Mes cia kartais net prieinam tokia isvada ir pasidziaugiam - ir gerai, kad tie aplinkos tvarkymo darbai uzsitesia - tada daugiau turi laiko apsiprasti su aplinka ir geriau suvokti, kur ir ko norisi. Pirmaisiais gyvenimo metais patariama netgi takelius naturaliai isvaikscioti (ismindzioti), kad paskui zinotum, kurioje vietoje juos isgrysti. Ir darziuka siemet pabandyk mazesni, kitamet jau zinosi - reikia didesnio, ar is viso nereikia .
O dieve, koks ilgas moralas .
QUOTE(Dovis @ 2009 03 26, 15:55)
Va va, gal bereikalo cia visas nejautriom apsaukiau. Nu bet kiek ta mano nuomone galima per danti traukti
tu cia perdaug nesididziuok, nes tikrai ne pirma vieta uzimi , va "knygu skaitymas" - visa savaite topu virsunej laikosi ir neblesta .
Kaip jau sakiau, namo aplinka - nesibaigiantis procesas, ir tas, kas tuo domisi ir uzsiima, uztrunka cia ilgam... Tai ne statybu ar voniu tema - pabaigei ir isejai... O per tiek laiko, kad tu zinotum, kiek viena kita ir per danti traukiam, ir nusisnekam, ir susigincijam, bet viskas tik i gera ... O tu gincykis drasiai atgal .
QUOTE(ita2 @ 2009 03 26, 14:45)
merginos, sorry kad lendu su savo ilga nosim.. Tai va , paziurejus pernai Sobieskos smragdus- tikrus perlus uzduodu durna klausima- jei pernai pasodinti je, ar reik kazka karpyt- formuot jau dabar ar dar laukti metus kitus? MAn Sobieksos tujos ir dabar akyse stovi, tai rudeni kai pirkau sakaiu svajone turet tokais grazias zalias lygias ir ispuoseletas..
tai kad smaragdinės natūraliai tokia forma auga, nereikia jų spec. formuoti
QUOTE(Aguonaa @ 2009 03 26, 16:38)
mulčiuoti galima įvairiom medžiagom, savam šešėly specialiai pyliau šviesią skaldelę, kad kuo daugiau šviesos atspindėtų, visais atvejai mažiau ravėjimo
Jei norim palepinti augalus, būtų geriau dirvą paruošti prieš uždengiant. Tada tiesiam geotekstilę, nustatytose vietose pjaunam kryžmai plėvelę, išsikasam reikiamo dydžio duobes, įsodinam augalą. Reiktų dar nepamiršti, kad nevisiems augalams tiks skalda, laistant, lyjant, tirpstant sniegui - su vandeniu augalui teks padidintas kiekis šarmo. Rūgščiamėgiams augalams tai labai blogai. Išvengti to galima būtų, jei augalo šaknys yra izoliuojamos ir ties šaknimis mulčiuojama durpėmis ( skirtos rūgščiamėgiams ), smulkinta pušies žieve, o kiek tolėliau - skalda.
Kiemo revizija: šliaužiantis čiobrelis violetinis, visžalė rūdgrūdėlė violetinė, žemaūgiai flioksai irgi violetiniai... Matyt "pasidarbavo" ankstyva saulutė... Kaži, atsigaus? Ar reikalingas koks veiksmų planas?
QUOTE(kasiopeja @ 2009 03 26, 17:52)
tai kad smaragdinės natūraliai tokia forma auga, nereikia jų spec. formuoti
nieko nesuprantu. visada svaigau ziuredama i Sobieskos tujas ir galvojau- pasiseke zmogui , auksaranke, moka formuot tujas. Medelyne pardaveja iskankinau, jo sako as jas formuojuu, kaip tik nori, karpau rutulius darau... . tai kaip is tikruju yra? subalamutijo medelyne mane?.
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 03 26, 17:14)
Kiemo revizija: šliaužiantis čiobrelis violetinis, visžalė rūdgrūdėlė violetinė, žemaūgiai flioksai irgi violetiniai... Matyt "pasidarbavo" ankstyva saulutė... Kaži, atsigaus? Ar reikalingas koks veiksmų planas?
nežinau kaip kiti augalai, bet vaistinis čiobrelis ir pas mane tamsiai violetinis, tik saulė jį nudeginti negalėjo. Manau, kad čia kaltas šaltis, kai stosis kieme pliusas, spalva turėtų grįžti į augalams įprastą ( ožekšniai taip pat su raudonais lapukais, nors saulė jų nepasiekia)
QUOTE(ita2 @ 2009 03 26, 15:19)
nieko nesuprantu. visada svaigau ziuredama i Sobieskos tujas ir galvojau- pasiseke zmogui , auksaranke, moka formuot tujas. Medelyne pardaveja iskankinau, jo sako as jas formuojuu, kaip tik nori, karpau rutulius darau... . tai kaip is tikruju yra? subalamutijo medelyne mane?
jeigu nori rutuliukų, tada teks karpyt, bet natūraliai smaragdas auga piramidės formos
šiaip mažiau pardavėjų reikia klausyti, dažnai tokių vėjų pripasakoja
QUOTE(DeeDee @ 2009 03 26, 18:12)
aciuuuuu
vis aiskesnis vaizdas darosi kaip daryt
izoliuoti kaip? sodint su vazonu? ar duobe kazkuo isklot? ar dar kaip?
ir labai smalsu ka jus auginat pavesy?
QUOTE(Aguonaa @ 2009 03 26, 17:26)
aciuuuuu
a čia kaip patinka, Knifofija pataria seno linoleumo gabalu. Bet čia tik rūgščiamėgius reiktų taip apsaugot ir kokius greit besiplečiančius žolinius augalus. Tik nepamiršt, kad augalas - gyvas daiktas ir jis plečiasi, jei sodinsi kartu su didesniu vazonu, po kelių metų tektų keist vazoną į dar didesnį
Šalia namo žoliniai augalai, nes plotas tik ~75cm, - eleboras, margalapių viksvų 5 kupsteliai, snapučiai įvairių rūšių ( vieni iš jų visžaliai), heuchera šalia didoko akmens kontrastui, už akmens paparčiai, prieky jo melsvė, dar toliau aistilbės ( baltai žydinti viena, o kita bordo spalvos lapais - bordalapės heucheros draugijai palaikyt ), dar sodinsiu arunką
QUOTE(Aguonaa @ 2009 03 26, 16:38)
aciu vida777 pavesiu I dalies jau nera pardavime, pavesiu II dalis isstudijuota, turiu, loretos puslapiukas irgi, ainu skaityt rojaus sodu.... skaitau visa ziema, tik va su derinimais kazkaip man sunku.... o jei ivedu paieskoj - augalai prie pamato pavesy - negaunu nieko o jei bendri kazkokie vaizdai, man dar sunku atsirinkt kas ten per augalai....
zeme ten kaip ir visam sklype - smelis, priesmelis, ir ant virsaus juodzemio, kuris pasamanavo pyliau pelenu pernai, samanuoja toliau
* ar butu galima dengt plevele, tada akmenukus bert ir augalus tik tokiom salelem i paruostas duobes sodint
jei nesiruosi ten daug augalu sodinti, tada nukasti neverta, iskasi tik duobes, ir pripilsi reikalingos zemes;
kokia tu plevele turi minty? tiesti reikia geotekstile, kad praleistu ora ir vandeni;
jei planuoji daugiau augaliuku arba rugsciamegiu, tada akmeneliu pilti neverta, o mulciuoti zieves mulciu (po juo ir geotekstile nebutina), zoles taip pat neaugs;
pilka skaldele gal ir nesipyktu su tais taisyklingais takeliais - butu sterilaus kiemo ivaizdis (bent jau siaurinej pusej ).