sveikutes
cia as vaiduoklis, kuri visas jus zino, o pati retai isledu
tai va arteja atsilimas ir supratau, kad padariau baisia klaida, pasodindama gyvatvorines tujas priekinej kiemo dali prie kaimynu, o galinej - kolonines....o beda tame, kad, visai noreciau jas perkelti i galine kiemo dali, nes tvora sugalvojom medine, o ne metaline kaip planave buvom....tujos pas mane jau 2 metai, klausiu patarimo - kokiu metu patogiau tai daryti ir ar verta?ar prigys?
Nu cia su ta obele tai uzdavet galvosukio . Idesiu ir as savosios foto. Prasysiu, kad issakytumet ka galvojat. Genet siemet jau velu, nes pumpurai jau prasivere, bet nors ateiciai zinosiu. Man ji tokia reta, kad atrodo nera ka ir genet, bet norisi kazkaip ja sutankint. Be genejimo ji turbut ne tik nederes, bet ir netankes.
o kaip 'darosi' tas sakeliu atlenkimas, nes taip pat pernai rudeni turiu pasodinusi dvi obelaites ir tresne su vysnia,ir ar tik obelims taip daryti reikia ar ir vysniom,bei kitiem kaulavaisiam?
QUOTE(giletaite @ 2009 03 25, 12:17)
o kaip 'darosi' tas sakeliu atlenkimas, nes taip pat pernai rudeni turiu pasodinusi dvi obelaites ir tresne su vysnia,ir ar tik obelims taip daryti reikia ar ir vysniom,bei kitiem kaulavaisiam?
štai čia dar vienas labai išsamus straipsnis apie vainiko formavimą, yra ir apie atlenkimą
QUOTE(jolaxus @ 2009 03 25, 12:22)
štai čia dar vienas labai išsamus straipsnis apie vainiko formavimą, yra ir apie atlenkimą
aciu labai.
QUOTE(kasiopeja @ 2009 03 24, 19:03)
o kaip tamstos planas dėl rožės+vijoklio prie vartelių?
Sis planas nebuvo patvirtinas vietos
savivaldos... Teks tenkintis bujojanciomis alyvomis.
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 03 24, 23:32)
Tai gal vis tik miršta, kad gelsva Pas mane irgi 'Filiformis', bet žalia... Bet gal ir gelsvų būna Net įdomu pasidarė
Pas mane ji tokia, su geltonais galiukais. Jei butu vesintis augalas, butu pasakiskai grazi, bet dabar , deka kates + prastos vietos ir dirvozemio, ji nepakyla nuo zemes. O jos perkelimas greiciau eksperimentas nei bandymas isauginti grazu augala. Ju jau per daug nuskurus, kad kazkas grazaus is jos gautusi - del to irgi reik rasti vieta, kur nekliutu labai i akis.
Persiprasau, susipainojau savo uzrasuose. Dabar pasitikrinau - tikrai ten ne tuja , o lygtais puskiparisis, panasiausias i sita: Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea"
QUOTE(Bijuna @ 2009 03 25, 11:57)
Sveikos. Kol perskaitau viska ka Jus surasote per diena, tai uzmirstu ka noriu paklausti Bet dabar noriu paklausti:
1. Kur galima nusipirkti akmenu-akmenuku apdeti aplink namo pamata. Tiesiog kur ju buti pigiau nusipirkti?
2. Gavau dovanu hortenzija vazonelyje melynais ziedais. Sake zemauge. Ar galesiu ja sodinti lauke? Viena ji turbut pasimestu, su kuo grupuoti?
Labai aciu.
1. Kur galima nusipirkti akmenu-akmenuku apdeti aplink namo pamata. Tiesiog kur ju buti pigiau nusipirkti?
2. Gavau dovanu hortenzija vazonelyje melynais ziedais. Sake zemauge. Ar galesiu ja sodinti lauke? Viena ji turbut pasimestu, su kuo grupuoti?
Labai aciu.
pas mane ji ziemojo pirmus metus,ziuresim,kaip sekesi. Derinau su melsvem,astibile, vilkdagiais ir katileliais melynais plus kitos spalvos hortenzija
QUOTE(AGI @ 2009 03 25, 09:45)
o kai sklypas laukuose pakeliamas metru kitu (nes taip daro visi aplinkiniai užuot pasirūpinus lietaus vandens nuvedimu)
o kokį dar būdą galit pasiūlyti , jei kvartale nėra numatyta lietaus nuvedimo sistema , sklypas duobėj , o aplinkiniams dzin , nes jie ne pelkėj , aplinkui svetimos žemės ir kanalo arti nėr
QUOTE(Perliukas @ 2009 03 25, 09:51)
toj knygoj viskas taip pat su paveiksliukais
įdedu foto kaip obelys atrodo ir papaiešiau su raudonu kaip nukirpčiau ir su žaliu kurias atlenkčiau ( tik foto ne pačios geriausios ):
1 obelis
2 obelis
3 obelis
na atlenkus šakutes geriau būtų matyt kurioj vietoj kirpt , jei formuot paprastą verpstę , tai , kaip eglutės forma
ir ar jau nuimti tuos skuduriukus nuo zuikių ?
įdedu foto kaip obelys atrodo ir papaiešiau su raudonu kaip nukirpčiau ir su žaliu kurias atlenkčiau ( tik foto ne pačios geriausios ):
1 obelis
2 obelis
3 obelis
na atlenkus šakutes geriau būtų matyt kurioj vietoj kirpt , jei formuot paprastą verpstę , tai , kaip eglutės forma
ir ar jau nuimti tuos skuduriukus nuo zuikių ?
žvilgterkit į tas mano obelis ar nenusigrybauju labai , jei daug maž teisingai galvoju , tai dar pastudijuosiu tą obelų formavimą ir eisu tartis su močiute
QUOTE(jolaxus @ 2009 03 25, 11:22)
tai čia iš tos obelų knygos kaip tik ir yra
QUOTE(rozamunda @ 2009 03 25, 09:14)
nu nepyk,bet kad pati sau priestarauji...
Nepykstu. Kas grazu, nebutinai praktiska. Ta ir turejau omeni
QUOTE(Mamce @ 2009 03 25, 11:34)
Persiprasau, susipainojau savo uzrasuose. Dabar pasitikrinau - tikrai ten ne tuja , o lygtais puskiparisis, panasiausias i sita: Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea"
ju buna zaliu ir geltonu, aukstaugiu ir zemaugiu (ta reiketu zinoti, pries parenkant jam vieta). Jau vien del to, kad geltonas, jam reikia saules (bet ne atokaitos), o persodinus i gera vieta turetu atsigauti ir puikiai atrodyti. Kadangi jis toks susiveles, o ne taisyklingos formos, tai bus visoks savotiskai grazus - tiek retesnis, tiek tankesnis.
QUOTE(rozamunda @ 2009 03 25, 11:41)
pas mane ji ziemojo pirmus metus,ziuresim,kaip sekesi. Derinau su melsvem,astibile, vilkdagiais ir katileliais melynais plus kitos spalvos hortenzija
man hortenzijos ir astilbes derinys (zemauges hortenzijos su aukstaugem astilbem arba atvirksciai), ypac jei sutampa zydejimas. Ju ir lapeliai graziai tarpusavyje dera.
QUOTE(DENARA @ 2009 03 25, 12:13)
klausiu patarimo - kokiu metu patogiau tai daryti ir ar verta?ar prigys?
Be problemu galesi persodint pavasari...tujos toks augalas, kur kisi ten prigis, o dar tavosios tik 2 metu.Drasiai kask, bet stenkis su kuo daugiau zemiu palikti ant saknu (saknys tai pavirsines, is toliau pradek kast)