Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Dovis @ 2009 03 24, 22:25)
*O man kaip tik tie medukai visai graziai ziurisi smile.gif 
**Na  zinok lankausi, ten bet neskaiciau nieko apie tuos akmenukus. O senai rasei? O bortelis tokiu atveju reiklaingas?
***Nelabai supratau is kur cia tas pyktis.

*ten jie taip nerealiai ziurisi, kaip vaiko piesiny. Jei medelis arba krumas uzauga iki 2 m skersmens, tai kur jam augti bigsmile.gif ?
**oi, seniai rasiau; borteli butina ibetonuoti, kad jis sulaikytu zeme.
***cia pykcio tikrai nebuna schmoll.gif , tai priklauso, kaip tu pati isivaizduosi ta intonacija - su jumoru, pikta ar kaip draugiska priekaista...
tose temose, kur zmones yra susibendrave ilgesni laika (ir pati turbut kazkurioj buni), nebijo pasakyti ir astresnio zodzio, ir replikos. Suprantu, kad vos ikelus koja su nauju klausimu gali pasirodyti, kad truksta jautrumo, bet is kitos puses, negi nenoretum, kad su tavim bendrautu, kaip ir su kitais biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 03 24, 21:27)
O jei nepavyks, tai maždaug balandžio 20 vėl būsiu Kaune, tada jau tikrai visoms viską atvešiu.

O balandzio 20 irgi bus kazkokia paroda / muge? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2009 03 24, 22:25)
1. O kokio stiliaus turetu but supynes ar smelio deze,kad tiktu Japoniskam sode. Vaikui nepaaiskinsi,kad tai netinka prie musu stiliaus. Jam reikia ir viskas.

2. Nu va, o straipsnio pavadinimas, net raudonai uzrasytas Japoniskas sodas ir antrastes teigia,kad sode vyrauja Rytietiska dvasia. O augalu "prilipdymas" prie sienos, tiesiog negrazu ar nepraktiska, nes augalai greitai uzaugs ir jiems ten per anksta? Mano galva bonsiukams tikrai ten ne vieta. Bet koks viena kitas augalelis gal ir tinka g.gif Va ka reiskia kai i toki mena zvelgia profesionalo akys. Tad ir tas, ir anas kliuna. O man tiesiog grazu pasirode smile.gif

3. O kas tas rockariumas  blush2.gif

4. Kaip suprantu ten as kazka neaiskiai parasiau? ax.gif  Klausiau ar mano dydzio sklype realu pasidaryt koki upeliuksti. Brt,kad dar liktu erdves ir vietos vaikams ir darzui. O ta akmeni-fontana idejau,kaip siaip man patikusi vaizdeli. Jei nedaryt krioklio, gal bent bandyt kazka tokio pasidaryt. Man vandens reikia biggrin.gif

1. radau internete stilizuotas sūpynes, tik suabejojau ar Lietuvoj tokias gausi pirkti, reiktų patiems pasidaryt ar prašyt pagamint.
2. Augina pas mus bonsus lauke, bet ne taip arti prilipdytus prie namo sienos. Tiesa, jei jie būtų vazonuose, būtų kita kalba ( aš ne profesionalė, tik tiek, kad labai daug tyrinėti apželdinti sklypai)
3. sulietuvinsiu - akmenynė, alpinariumams keliami šiokie tokie reikalavimai.
4. viskas įmanoma - krioklius, upelius ir butuose įmanoma biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 24 kovo 2009 - 23:24
smelio smiltele,
del kumedzio. nera vietoslaisvam augimui, sodinau su mintim, kad ribosiu. Esu ne karta rodziusi dideli musu kukmedi,kurio taure suformuota i sfera, apvalia is virsaus - va toki pusrutuli ir planuoju.
va po ranka,foto, siek tiek matyti:
[attachmentid=173265]

Rozamunda,
Kas cia dar del tu tuju saknu...
na kiliminius nereiklius palei saknu plota paleiskit... Jei ten rugstrus ukis, Rozamunda, tai silinis gvazdikas bus labai gerai!

Atsakyti

Tiesa, info vilnietems, ypac gyvenancioms miesto siaureje:

Moletu pl. atsidaro nauja sodo reikmenu parduotuve, nemaza tokia...
ten, kur oranzinis pastatas, prie pat kelio.

Siand vaziavau pro sali, uzsukau, kol kas tik sodo technika sudeta, kitos savaites vidury sake bus jau viskas -- vazonai, trasos, seklos ir tt.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 03 25, 01:05)
Tiesa, info vilnietems, ypac gyvenancioms miesto siaureje:

Moletu pl. atsidaro nauja sodo reikmenu parduotuve, nemaza tokia...
ten, kur oranzinis pastatas,  prie pat kelio.

Siand vaziavau pro sali, uzsukau, kol kas tik sodo technika sudeta, kitos savaites vidury sake bus jau viskas -- vazonai, trasos, seklos ir tt.

Cia tik isvaziavus is Vilniau link Rieses? Kur Norfa ir kitos parduotuves?
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 03 25, 02:28)
Cia tik isvaziavus is Vilniau link Rieses? Kur Norfa ir kitos parduotuves?

taip taip, šalia naujosios Norfos mirksiukas.gif vakar ir aš buvau nosį įkišusi, tai sakė kad visas smulkesnes prekes susidėlios iki kito trečiadienio, nes dabar, kaip minėjo rokoko, tik sodo technika stovi
Atsakyti
prisiminiau, dar Dovis vieną mintį norėjau pasakyti:
ten kur yra šulinys, būtų logiška greta arba visai netoli daryti daržą. Juk koks jis mažas bebūtų, visvien reikės laistyti, tad čia pat esantis vandens telkinys visada pasiteisina thumbup.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 03 24, 22:32)

paskaičiau aš tą knygą , pasikalbėjau su uošviene ir pasimečiau unsure.gif , knygoj rašo , kad obelis jau laikas genėti (ir jūs taip rekomendavot) , vertikaliai augančias šakas reikia atlenkti , o močiutė sako nereikia , nei genėt nėra reikalo ir dar per anksti , nei šakas lankstyt , nes nuo obuolių svorio pačios atsilenks , atset tik slyvas reikia atlenkti

Tai ką daryt g.gif genėt , lankstyt ar ne ? Obelys pasodintos pernai pavasarį ir rudenį , vidutinio augumo , sakė augs iki 3metrų .
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2009 03 25, 10:01)
Labas rytas  4u.gif
paskaičiau aš tą knygą , pasikalbėjau su uošviene ir pasimečiau  unsure.gif  , knygoj rašo , kad obelis jau laikas genėti (ir jūs taip rekomendavot) , vertikaliai augančias šakas reikia atlenkti , o močiutė sako nereikia , nei genėt nėra reikalo ir dar per anksti , nei šakas lankstyt , nes nuo obuolių svorio pačios atsilenks , atset tik slyvas reikia atlenkti

Tai ką daryt  g.gif genėt , lankstyt ar ne ?  Obelys pasodintos pernai pavasarį ir rudenį , vidutinio augumo , sakė augs iki 3metrų .

genek,kas cia per naujadaras sodininkystes "nuo obuoliu svorio pacios atsilenks" lotuliukas.gif
-taip ir pasakyk mociutei,kad mes liepem mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2009 03 25, 10:01)
Labas rytas  4u.gif
paskaičiau aš tą knygą , pasikalbėjau su uošviene ir pasimečiau  unsure.gif  , knygoj rašo , kad obelis jau laikas genėti (ir jūs taip rekomendavot) , vertikaliai augančias šakas reikia atlenkti , o močiutė sako nereikia , nei genėt nėra reikalo ir dar per anksti , nei šakas lankstyt , nes nuo obuolių svorio pačios atsilenks , atset tik slyvas reikia atlenkti

Tai ką daryt  g.gif genėt , lankstyt ar ne ?  Obelys pasodintos pernai pavasarį ir rudenį , vidutinio augumo , sakė augs iki 3metrų .

laikas genėjimui kaip tik dabar tinkamas, kol medžiai dar neprabudę, nes vėliau pradės tekėti sultys ir vėliau genimi jie daugiau jėgų praras. O apie vainiko formavimą štai čia labai normaliai aprašyta kas ir kaip ir su paveikslėliais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2009 03 24, 23:25)
O man kaip tik tie medukai visai graziai ziurisi smile.gif 

O augalu "prilipdymas" prie sienos, tiesiog negrazu ar nepraktiska, nes augalai greitai uzaugs ir jiems ten per anksta? Mano galva bonsiukams tikrai ten ne vieta.

nu nepyk,bet kad pati sau priestarauji... g.gif

Atsakyti