QUOTE(kasiopeja @ 2009 03 24, 17:38)
Bet kokiu atveju pirmiausia paskirstyk esmines
zonas: kur vaikai žais, kur sodas-daržas, kur gėlynas. O jau gėlyno tipą ir augalus vėliau susižiūrėsi
Tai taip, man dabar svarbiau zonas susiskirstyt. Bandysiu ant projekto pasideliot kas man gaunasi.
QUOTE(rozamunda @ 2009 03 24, 17:45)
akmenukai prie pamato kaip tik gerai-veikia kaip drenazas,tik man tose nuotraukose zemaugiai , bonsai su zibintais prie pat namo eilute-tai jau ne
(cia antra nuotrauka) ,galima jiems ir garbingesne vieta surasti
Papildyta:
ai ziurius skeptiskai i tas programeles,bandziau ju ne viena,o vis tiek geriausiai gavos rankele papaisius,apie kiekviena augala gerai pasiskaicius.Labai padejo knygos apie sodo planavima
PETER McHOY SODO PLANAVIMAS
JOHN BROOKES MAZIEJI SODAI
Aciu uz rekomendacijas.
O man kaip tik tie medukai visai graziai ziurisi
QUOTE(vida777 @ 2009 03 24, 17:46)
as jau apie akmenukus palei pamata esu prirasiusi visur, kur tik imanoma - net ir siaulieciu statybu temoje (nezinau ar tu ten lankaisi). Is praktikos ir patirties - tai pats geriausias budas/medziaga drenazui ir ventiliacijai (tik kazkodel LT dar nepopuliarus):
Na zinok lankausi, ten bet neskaiciau nieko apie tuos akmenukus. O seniai rasei? O bortelis tokiu atveju reiklingas?
QUOTE(DeeDee @ 2009 03 24, 17:53)
Bandau įsivaizduoti vaikiškas supynes/karstynes japoniškam sode - hmm, gal yra kokių naujovių, matytos visiškai neįsipaišo į pasirinktą stilių. Smėlio dėžė taip bus standartinė, ne pagal užsakymą?
O kokio stiliaus turetu but supynes ar smelio deze,kad tiktu Japoniskam sode. Vaikui nepaaiskinsi,kad tai netinka prie musu stiliaus. Jam reikia ir viskas.
QUOTE(DeeDee @ 2009 03 24, 18:01)
rodytose nuotraukose šeimininkai ne iki galo apgalvojo - jei jau japoniškas žibintas, tai jį reiktų kaip žibintą ir naudoti ( šalia kūdros juodasis ką ten veikia?). Prancūziški balkonėliai antram aukšte - o jie, ką čia daro?
Tiek to, apie augalų prilipdymą prie sienos net nekalbėsiu, bet jie ten ką sau manė, metams dviems sukišti?
Nu va, o straipsnio pavadinimas, net raudonai uzrasytas Japoniskas sodas ir antrastes teigia,kad sode vyrauja Rytietiska dvasia. O augalu "prilipdymas" prie sienos, tiesiog negrazu ar nepraktiska, nes augalai greitai uzaugs ir jiems ten per anksta? Mano galva bonsiukams tikrai ten ne vieta. Bet koks viena kitas augalelis gal ir tinka
Va ka reiskia kai i toki mena zvelgia profesionalo akys. Tad ir tas, ir anas kliuna. O man tiesiog grazu pasirode
QUOTE(DeeDee @ 2009 03 24, 18:04)
akmenai ir alpinariumas du skirtingi dalykai
Dar yra toks terminas kaip rockariumas. O pas mus, kur tik akmuo, jau ir alpinariumas
Japoniškam sode gali būti ir grėbliu pereitas žvyras
O kas tas rockariumas
QUOTE(smth1 @ 2009 03 24, 18:44)
Tai daryk kaip tau atrodo. Tik jei pati zinai ko nori, tai kokiu patarimu tau dar reik?
O siaip, statistikai, rozamundos ikelti japoniski vaizdeliai daug arciau sirdies man nei taviskiai. Ten juntama ta a la japoniska atmosfera, o cia daugiau toks..na pasidejau pora daiktu su a la japoniska simbolika. Nu ir kas is to?
Papildyta:
O siaip, pas mus ale japoniskos stilistikos namas, su ale japonisku sakuru sodeliu, Ir dar pas mus yra supynes. Tiksliau pagrindai be supyniu (kodel- atskira istorija). Tik norejau poastebeti, kad jie speju pagaminti pagal spec uzsakyma- nes architekturiskai atitinka stilistika.
Tik nzn kaip cia dabar parodyt. Gal kur nete koks paveiksliukas butu.
As nezinau ar mes apie ta pati, (patikslink) bet gal reiktu koki apibrezima idet, kad suprastume apie ka kalbame, kai sakom 'alpinariumas'?
Nelabai supratau is kur cia tas pyktis. As juk ir atejau cia patarimo. Uzdaviau klausima, garsiai pasvarsciau kas man krito i aki,kad noreciau kazko panasaus. Mergaites pakritikavo, pasake kas nedera ir kazkaip aiskiau darosi. O tavo pasakymo daryk kaip nori, ko cia klausi, tai suprantu kaip viena,kad naujokai tokioj vietoj nepageidaujami.
O Rozamunda kur idejo nuotarukytes, tai ten vaizdeliai zmogaus kuris n metu tuom gyvena ir tuo uzsiima. Tai naturalu,kad jo sodas labiau atitinka ta Japoniska dvasia. Mano idetos fotkes irgi ivardintos kaip J.S. O man iki abieju dar toli toli. Dziaugsiuosi ir vienisu akmenuku, ir naujai sukasta lysve.
Butu idomu pamatyt tas supynes
QUOTE(DeeDee @ 2009 03 24, 19:14)
šitie pageidavimai užkliuvo ir pavyzdžiai - arba netiksliai mintys išreikštos arba ne taip perskaičiau.
japanese rock garden
Kaip suprantu ten as kazka neaiskiai parasiau?
Klausiau ar mano dydzio sklype realu pasidaryt koki upeliuksti. Brt,kad dar liktu erdves ir vietos vaikams ir darzui. O ta akmeni-fontana idejau,kaip siaip man patikusi vaizdeli. Jei nedaryt krioklio, gal bent bandyt kazka tokio pasidaryt. Man vandens reikia