QUOTE(jolaxus @ 2009 03 24, 14:01)
iš ankstesnio posto supratau, kad jau nemažai žinai.
Žinai, kad nori daržiuko, vaikų žaidimo vietos. Knygų tai yra apie tai, bet lengviausia rinktis knygyne. Tarkim man visai prie dūšios
štai ši knyga ir apie augalus šiek tiek info ir apie išplanavimą įvairių kiemų - kvadratinio, ilgo siauro, ūksmingo ir pan.
Siūlyčiau pradėti gavoti nuo terasos, nes labai tikėtina, kad jos durys vasarą bus atviros ir ten vyks pagrindinis gyvenimas. Taigi, kažkur tarkim pietvakarių kryptyje planuok alpinariumą ar kitokį gėlyną akims paganyti. Kažkur ten netoliese vaikams žaidimams vietą būtų protinga numatyti, nes norėsi juos matyti nepasislėpusius. Na, jei ketini ilgas valandas tarkim virtuvėj leisti, tai žaidimams vietą po virtuvės langais daryk (čia ir juokais ir pamastymui, nes tikrai gerai yra vaikus kuo ilgiau "ant akių" turėti
)
dar klausimas, kas tas "šulinys" - ar tai gręžinys ar kanalizacija? jei gręžinys, tai viskas ok, turbūt gavot instrukcijas kaip su juo elgtis, t.y. kad neužpilti žemėmis, turi vėdintis ir pan. jei kanalizacija, reikia numatyt, kaip privažiuos technika jos išsiurbti. Mūsų sklypas labai panašus, tik ga pagal pasaulio šalis kitaip orientuotas, tačiau kanalizacija panašiai nutolusi, tai MB specialiai privažiavimui prie jos darė vėžas iš akmenų ir papildomus vartelius tvoroj...
kas dar... daržas jam vieta man "matosi" arba šiaurės vakarų pusėj arba pietryčių. vėlgi, kokio to daržo norėsi, jei tik kelios lysvės, tai toks bet kur tilps, o jei galvosi ir bulvyčių pasisodinti kelias vagas ir daržovių žiemos atsargoms, tai galima ir daugiau planuoti...
žodžiu, turi tu čia ką veikti
pradėk krutėti ir guldyk klausimus čia, kiek galėsim, tiek padėsim
beje, toks "generalinis" pastebėjimas - pasisekė su sklypo forma, toks gana taisyklingas, nereikia spręsti specifinių formų problemų
nebent reljefas pateikė dovanėlių, ar ir čia išvengėt didelių stresų?
Tikrai daug zinau
Zinau,kad noriu, o kaip ka ir kur sudeliot neisivaizduoju
O ta knyga knigynuose buna pirkt?
Siokia tokia vizija turiu, bet va kaip tinkamai parinkti vietas pagal pasaulio salis? Kurioje vietoje miniatiurini darziuka pasidaryt? O kur dar vaismedzius susodint? Zinau,kad noresiu kokiu koloniniu ar nykstukiniu, ar kaip ten jie vadinasi
Okazin realu prie alpinariumo kriokliuka su kokiu akmenuotu upeliuku pasidaryt?
Na kazka tokio.
Man grazu
As irgi apie pietvakariu puse alpinariumui galvoju. Virtuve rytineje puseje, o ten tik nepilni 6metriukai iki tvoros. O jei terasoje busiu, tai nelakstysiu ju ten ziuret. Reikia vakarineje arba pietineje puseje daryt. Mastau apie supynes su karstyklem, na buna tokiu gatavu pirkt. Ir mazajai smelio deze uzdengiama.
Sulinys, tai tik statybom kastas.Ten tik 5 rentinukai. as ji norejau naikinti ir uzpilti. Bet visi mane tikina,kad verciau ji pasigilinti ir tureti normalu sulini. Tai taip turbut ir darysim. Nes siaip turime bendra kvartalo grezini, tai tas sulinys kaip ir nereiklaingas, bet kai puse darbo jau padaryta
O valymo irenginiai siaurineje puseje, toje puseje ir iejimas i katilne.
Man irgi darziuko vizija siures vakaruose. Ir tik mini mini as jo noreciau
Sklypas toks pusiau taisyklingas, bet gana dekingas. Reljefas, tai lygut lygutelis. Alpinariumui teks papildomai kalnus daryt
Aciu uz idejas. As veliau ikelsiu man patikusiu ideju foto. Gal bendrom jegom pavyks ka sulipdyt. Inete kiek ziurineju, tai Japonisko sodo vaizdeliai visai veza
Bet gal nebesvajot apie tokia ideja? Jauciu nera pigus malonumas?
O su kokia programa butu galima pasipaisyt?
Papildyta:
QUOTE(Žydriausia @ 2009 03 24, 14:58)
beje, nusipirkau knygute, kuria cia nurode smelio.....
Kokia knyga