QUOTE(kasiopeja @ 2009 03 21, 19:17)
o aš ir vėl apie savo "meilę"
puošnioji kolkvicija žydi 20-25 dienas, o rožės žydi nuo birželio iki šalnų
http://www.rozes.lt/htm/bugnet.htm
'Therese Bugnet'
Bugnet, Kanada, 1950 m.
(sin. 'Teresa Bugnet')
Apie 1,7 m aukščio ir 1,4 m pločio krūmas.
Žiedai šviesiai rausvi, dideli, pilnaviduriai, laisvos formos, susitelkę negausiuose žiedynuose, šiek tiek kvapūs.
Pradeda žydėti vasaros pradžioje ir žydi pakartotinai iki rudens.
Prie rausvų stiebų puikiai dera šviesiai žali, švelnūs, ilgi lapai.
Tai labai atspari šalčiams ir ligoms veislė. Ji puikiai žiemoja Kanadoje, visiškai nereikalauja dėmesio.
Stiebai beveik be spyglių, rausvi.
Rudenį ir žiemą stiebai ypač dekoratyvūs - atšalus orams jie tampa tamsiai raudoni.
Naujai pasodintus augalus pirmą žiemą reikia pridengti, vėliau puikiai žiemoja nedengiama.
As zinojau, zinojau kad mane laukia isbandymas rozemis
Bet si karta nebuvo sunku atsilaikyt- nenoriu ten ruzavu ziedu.
Papildyta:
QUOTE(kriro @ 2009 03 21, 18:33)
Ačiū vida777, nusiraminau, ko gero liksiu prie to skiepyto maumedziuko:0 na, bent jau isivaizduoju maumedziuka, o vat apie kitus cia paminetus augalus teks dar pasukti galva. Na taip, su tuo baseinu tai tikra bėda.. pyktis praeina tik kai iš pirties išeini, o šiaip daug su juo vargo, o naudos...
kaip manot, jeigu ten ispilciau viska akmenukais, na tas maumedis ir tada dar sone, vietoj tos slyvos koki nors zema spygliuociuka ikomponuociau?
na, aš tikrai atsiprašau, akd savo baisybes rodau ir klausineju patarimo, bet ir as noriu padoria aplinka turet
Neatsiprasinek.
Ir teisingai vida pastebejo - protingiau ne kampukus dailint, o isiziuret i visa aplinka ir vientisa plana turet. Mes nematom, kad pas tave ten aplinkui. Jei vienoj vietoj akmeneliu pabersi, kurie bus neaisku kodel ir ka atkartojantys - tai gal nelabai gerai.
Atsiprasau, kad vis oponuoju, dendrologe pasakojo- Europinis ar japoninis maumedziai- labai dekoratyvus, grazus, vertingi medziai. Bet apie eur. maumedzio formas to negalima pasakyt. Jie linke prarast dekoratyvuma. Kita vertus blinde- irgi ne simtamete grazuole:)