Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(DeeDee @ 2009 03 20, 17:40)
gėlės ar krūmai domina? Turiu vazonuose tują ( kaip pas Rokoko nuotraukose, kur tokia pasišiaušus), buksmedį, pušelę ir eglutę ( kažkada rodžiau foto, kur ateity turėtų turėti ryškius konkorėžius) - netręšiau nei karto, tik tiek, kad šiai žiemai įkasiau į žemę kartu su visais vazonais, dabar kaip tik dairausi dekoratyvinių vazonų ir ateity dalis jų augs konteineriniu būdu. Kiek ieškojau info, specifika tokia, kad kol augalas jaunas, reiktų kasmet persodinti į didesnį vazoną, plius šviežios žemės, o žiemai patį vazoną apšiltinti ( kažkada buvau įdėjus foto,
P.S. kas dėl buksmedžių, specialiai įkasiau atviroj vietoj, pasižiūrėti ar pavasarinė saulė neapdegins, kol žemė įšalus. Iš rudens pabarsčiau to paties gelio ir mulčiavau durpėmis. Neapdegė nei vienas lapukas.
[i]
  šalia ir atskirame vazone - ąžuolalapė  Hydrangea 'Little Honey', žydi baltai, lapai gelsvi, rudeniop paraudonuoja. Pastarąją žiemai apšiltinti ne tik vazoną, bet ir patį augalą, nesimatys belapių stagarų, žiedus krauna ant antramečių ūglių, todėl nukirpti žiemai negalima. Čia jau reiktų pasitelkti floristiką, kad ir augalas išliktų, ir vaizdo negadintų smile.gif

O kiek metu pas tave vazonuose auga pusele, tuja ir eglute? Ar tik pirmi? Ir siaip, ne i tema, kokia egles rusis?
Ir del hortenzijos- ar zydes ji kasmet vazone? O siaip tai mintis,kad kaii ji numeta lapus- uzsiimt floristika yra liuks thumbup.gif Man galvoj jau piesiasi- kai lieka stagareliai- tuos stagarelius 'apsupt' is mediniu pagaliuku padaryta eglute, permatoma. Duok zinot, jei sita pasirinksi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 03 20, 19:46)
O kiek metu pas tave vazonuose auga pusele, tuja ir eglute? Ar tik pirmi? Ir siaip, ne i tema, kokia egles rusis?
Ir del hortenzijos- ar zydes ji kasmet vazone? O siaip tai mintis,kad kaii ji numeta lapus- uzsiimt floristika yra liuks thumbup.gif  Man galvoj jau piesiasi- kai lieka stagareliai- tuos stagarelius 'apsupt' is mediniu pagaliuku padaryta eglute, permatoma. Duok zinot, jei sita pasirinksi  biggrin.gif

pušelė treti metai vazone, visi kiti - apie metus. Eglutė - picea pungens "Lucky strike", tik ji laikinai vazone, vėliau keliaus į nuolatinę vietą wink.gif

dar nebandžiau hortenzijos vazone auginti, bet tai ir dirvoj augančią kasmet tręšiu mastau.gif Biesas žino, manyčiau turėtų žydėti. Prie "Savo" lauko prekyboj kelintą žiemą pastebiu paliktus augalus, suvargę jie, bet tai kiek teko ten pirkti, įkiši į žemę ar persodini ir atsigauna wink.gif

( prie floristinių sprendimų dar grįšim ne kartą 4u.gif )
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 20, 16:38)
Nu bet mano budlejos kelmas kokios storio  blink.gif. Nius matei kiek mes jo palikom. Reikia gal pjaut iki pat zemes ir psio g.gif

normalios tos sakos ax.gif , jei jau buvo atejus mintis lauk rauti, tai dabar tikrai negailek ir rezk iki apacios. Nepabandysi - nesuzinosi, o gal ir labai graziai atzels (kaip tik geras laikas geneti!), ir vyra pamaloninsi, davus abiems po sansa biggrin.gif .

QUOTE(Žydriausia @ 2009 03 20, 19:18)
del eleboru, tai tas baltaziedis tai kaip suprantu bestiebis, ziedai jo grazusk o man norisi graziu lapu, kad kai nezydes, kad butu grazu. o kaip Helleborus x strenii. jis cia lietuvoj populiarus, kaip suprantu lapai jo grazus g.gif

nebesikankink tu del tu eleboru, kai susils (sitie balti suzydi labai anksti) pasidairyk kaip pas kitus jie atrodo (cia gi ne retas augalas) ir nuspresi, nori tu ju ar ne.
Eleborai suzydi prie pernyksciu lapu, o tada isaugina naujus. Baltaziedziai yra zemesni uz rytinius, bet ju lapai standesni, neisvirsta, ir forma man asmeniskai grazesne, na o dvokiantieji idomus, bet del ziedu... cia jau skonio reikalas mastau.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 kovo 2009 - 20:28
QUOTE(smth1 @ 2009 03 20, 19:46)
O siaip tai mintis,kad kaii ji numeta lapus- uzsiimt floristika yra liuks thumbup.gif  Man galvoj jau piesiasi- kai lieka stagareliai- tuos stagarelius 'apsupt' is mediniu pagaliuku padaryta eglute, permatoma.

geriausia floristika yra jos pacios sudziuve ziedynai thumbup.gif .
uzpernai ziema pasivogiau pas drauge prie daugiabucio hortenzijos zieda (didumo kaip mano galva) ir dekruot gali auksu, sniegu ir sidabru biggrin.gif :

http://i199.photobuc...77/IMG_6874.jpg
Atsakyti
mergaites, gal kuri atpazins, koks pavadinimas tos geles(?) , augalo, to kur vien lapai dideli ax.gif :
user posted image
Atsakyti
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2009 03 20, 21:09)
mergaites, gal kuri atpazins, koks pavadinimas tos geles(?) , augalo, to kur vien lapai dideli ax.gif :

Ipomoea Light green arba Ipomoea 'Terrace Lime' (<- žiūrėti nuorodas)
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 03 20, 21:33)
geriausia floristika yra jos pacios sudziuve ziedynai  thumbup.gif .
uzpernai ziema pasivogiau pas drauge prie daugiabucio hortenzijos zieda (didumo kaip mano galva) ir dekruot gali auksu, sniegu ir sidabru  biggrin.gif :

http://i199.photobuc...77/IMG_6874.jpg

seniai isbandyta gera ideja wub.gif ,dar labai graziai atridi lygiai taip pauksuota ar sidabruota vienos tokios kambarines geles ziedas,uzauga vienas,perzydi ir labai graziai sudziusta.gaila,tik pavadinimo nezinau blush2.gif
o geriausias variantas ziemai-prikaisiot i vazonus eglisakiu arba pusu sakeliu,o jeii dar su kankoreziais-isvis thumbup.gif .Va jum ir floristika tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 03 20, 21:37)
o geriausias variantas ziemai-prikaisiot i vazonus eglisakiu arba pusu sakeliu,o jei dar su kankoreziais-isvis thumbup.gif .Va jum ir floristika tongue.gif

tik ne smth1 , cia mums - megejoms ax.gif .
Atsakyti
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

o kas cia? blush2.gif :
user posted image
Atsakyti
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2009 03 20, 22:20)
o kas cia? blush2.gif :

arunkas ( daugiau "kas čia" neatsakinėsiu, pati ieškokis internete pavadinimų ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2009 03 20, 22:09)
augalo, to kur vien lapai dideli ax.gif

as toki augala irgi pernai turejau bigsmile.gif bet kazkaip nesugalvojau, kad ji galima graziai su kitom gelytem komponuot...siemet butinai isbandysiu ax.gif
maniskis pernykstis
user posted image

....pas mane narcizai lauke jau zydi tongue.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2009 03 20, 23:20)
user posted image

o kas cia? blush2.gif :
user posted image

Cia arunkas.

Toj pirmoj nuotraukoj- tie varteliai-ne varteliai vijokliais apauginami. Koks geris wub.gif Net silpna ziurint smile.gif Tik tame zolyne prie tuju man truksta fakturu zaismo. Bet siaip tai jamu. lotuliukas.gif

Man fantazija atsisake. Padekit. Reikia issirinkti graziai zydinti kruma. Reikalavimai:

Iki 2, 2.5m. kaip minejau dekor. zydintis, atsparus salciui (nedengsiu ziema). Vieta, kur augs- sviesos uzteks ir sviesomegiui, zeme padarysim kokia reikes, jei labai reiklus dirvai.
Jazmina, sedula, hortenzija (ta paprasiausia), alyva turiu, vadinas atkrenta.
Veigele nelimpa, lanksvos irgi, sumedejes bijunas netinka, dygus variantai netinka. Kolkas tik serbentas raudonziedis apmastymuose. Ka pasiulysit smile.gif ?
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2009 03 20, 23:39)
as toki augala irgi pernai turejau  bigsmile.gif bet kazkaip nesugalvojau, kad ji galima graziai su kitom gelytem komponuot...siemet butinai isbandysiu  ax.gif
maniskis pernykstis
user posted image

....pas mane narcizai lauke jau zydi  tongue.gif
user posted image

Siaip jau tai ipomeja turetu ir zydeti. Ir gan ispudingai.
Atsakyti