Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(ita2 @ 2009 03 20, 12:32)
labas ryas merginos. Ikisiu trigrasi 4u.gif  ar teisybe kad skiepyti ale serbentai- ale agrastai daznai luzta nuo to koto, nes  nelaiko svorio  nuo  uogu, plius  derlius mazesnis ..? kaimynai pasisodino as kol kas galvoju g.gif

Pernai musu agrastas uzejus vasarinei vetrai nuluzo. Uogu nemazai turejo. Gaila buvo.
Atsakyti
Papildyta:
o jeigu is viksviniu kazka ikisti i vazona? pvz "carex buchanani"...(berods taip rasosi) tik tada vazona reiktu israiskingesni pasirinkti..........
[/quote]

Na, vienmetės tai bus ant palangių..8 1m loveliai doh.gif ..Tai balkone kaip ir atkrinta tas vienmečių derinukas, na, nebent tik kaip fonas ant vazono žemės..Kažkaip labiau noris kokio ne per didelio medelio/krūmelio, galbūt ir daugiamečio..gal ir visžalio..Ir ne itin lepaus. Va čia ir uždavinys, niekaip nesugalvoju, kas tiktų.

Tiesą sakant, įdomus ir kadagio variantas - koks koloniško tipo, dekoratyvenis..
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2009 03 20, 15:40)
Tiesą sakant, įdomus ir kadagio variantas - koks koloniško tipo, dekoratyvenis..

galima auginti dideliuose vazonuose pušaites, tujas, buksmedžius, puskiparisius. Galima šalia jų pasodinti ir žydinčių augalėlių ( pvz. pušaitė, pavasarinė erika, šilinis viržis ir per šoną krentanti gebenė)
Konteineriuose galima auginti ir miskantus ar viksvas, t.y. galima imti įvairiu laiku žydinčius daugiamečius ir foninius augalus ax.gif
Augalai vazonuose
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2009 03 20, 16:28)
vijokli gal koki............siaip kokius mini tujos ar kadugiuko tai nezinau ar patiktu, bet zmones ir taip daro.draugai pvz nestiklintame balkone pasistate tujas, o vasara vazono zeme apsodina vienmetem ivairiom.....
va..........trinktelejo...........lavanda.............vasara karsta gerai, ziema ir minusa istveria......smile.gif.ir galima i skirtingu ryskiu spalvu vazonus susodinti. i viena lavanda, i kita lobelija i trecia fuksija......?.....smile.gif

Levanda sviesioj laiptinej stovi. Ziema visiskai nedekoratyvi schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 03 20, 16:48)
galima auginti dideliuose vazonuose pušaites, tujas, buksmedžius, puskiparisius. Galima šalia jų pasodinti ir žydinčių augalėlių ( pvz. pušaitė, pavasarinė erika, šilinis viržis ir per šoną krentanti gebenė)
Konteineriuose galima auginti ir miskantus ar viksvas, t.y. galima imti įvairiu laiku žydinčius daugiamečius ir foninius augalus  ax.gif
Augalai vazonuose

Va sitas klausimas man idomus. Kad 'galima' tai taip. Esu macius pasodintu. Esu macius kruvas tuose vazonuose nugaisusiu, nusalusiu. (cia as apie daugiamecius).
Ar esi susidurus praktiskai? Kokia turetu buti auginimo specifika/kokios sudarytos salygos/tresimas, kad butu augalas ne vienam sezonui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 20 kovo 2009 - 16:08
Pavarčiau Dee Dee nuorodas.. 4u.gif

Niu va, kažkas tokio, tik gaila, kad nežydi..

[attachmentid=172922]
[attachmentid=172923]

Nežinau, deja, kokie čia medeliai..bet va, maždaug taip..

o va čia vaizdas kuris pakerėjo - idealiai tiktų mano balkone wub.gif ..Tik va rožės unsure.gif Kaip su žiemos metu..

[attachmentid=172924]
Atsakyti
Smth1 :Esu macius kruvas tuose vazonuose nugaisusiu, nusalusiu. (cia as apie daugiamecius).Ar esi susidurus praktiskai? Kokia turetu buti auginimo specifika/kokios sudarytos salygos/tresimas, kad butu augalas ne vienam sezonui?

Va, ir man tas kls labai aktualus..Taigis, lauras neišgyventų...Rožė -??
Dėl to galvasopis, ką rinktis, į ką verta investuot, o dar svarbiau - kad džiugintų akis ir širdį..Mąstau ir apie geles, ir apie medelius..

Pas pažįstamus mačiau variantą ant stogo terasos - daug medelių ir visi žuvę, nes
šeimininkai rūpinos, tik kad terasa nebūtų "plika". O žiemai atėjus, vazonai ir prilijo, ir į ledą žemės įšalo..Na, gaila, nurudavo visi visžaliai..O reikėjo tik vazonus apdengt ir apšiltint , galbūt kokią užuovėją paruošt..vat tokie tie atvirų terasų /kiemų - ir pusiau dengtų terasų/balkonų augalų priežiūros niuansai..

Aišku, svarbiausia augalus atsparius pasirinkt mūsų žiemoms..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 20 kovo 2009 - 16:39
QUOTE(vida777 @ 2009 03 20, 15:22)
katik paskaiciau vokieciu forume, kad budlejas geriausia yra radikaliai geneti anksti pavasari (paliekant iki 30 cm), tada krumai buna tankesni, gausiau zydi, ir ziedynai buna didesni. Buna, kad budlejos nusala iki pasaknu, bet be problemu ir vel atzelia. Saziningai iskarpius perzydejusius ziedynus, esant palankiam klimatui, zydi pakartotinai ( net iki 3 kartu).
Jauni ugliukai lengvai isisaknija.

Nu bet mano budlejos kelmas kokios storio blink.gif. Nius matei kiek mes jo palikom. Reikia gal pjaut iki pat zemes ir psio g.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 03 20, 16:08)
Va sitas klausimas man idomus. Kad 'galima' tai taip. Esu macius pasodintu. Esu macius kruvas tuose vazonuose nugaisusiu, nusalusiu. (cia as apie daugiamecius).
Ar esi susidurus praktiskai? Kokia turetu buti auginimo specifika/kokios sudarytos salygos/tresimas, kad butu augalas ne vienam sezonui?

gėlės ar krūmai domina? Turiu vazonuose tują ( kaip pas Rokoko nuotraukose, kur tokia pasišiaušus), buksmedį, pušelę ir eglutę ( kažkada rodžiau foto, kur ateity turėtų turėti ryškius konkorėžius) - netręšiau nei karto, tik tiek, kad šiai žiemai įkasiau į žemę kartu su visais vazonais, dabar kaip tik dairausi dekoratyvinių vazonų ir ateity dalis jų augs konteineriniu būdu. Kiek ieškojau info, specifika tokia, kad kol augalas jaunas, reiktų kasmet persodinti į didesnį vazoną, plius šviežios žemės, o žiemai patį vazoną apšiltinti ( kažkada buvau įdėjus foto, kaip tai daroma);
Kortaderija nešildomam mediniam namuky žiemą buvo, patį vazoną apšiltinau. Neperseniausiai žiūrėjau, šaknys gyvos.
Tiesa, pernai vasaros sezono metu viename vazone augo valero sprigės ir centre buvo šlamutis, lapais panašiais į rozmariną. Kiek skaičiau, sunkiai jis pas mus žiemoja. Maniškis vazone ( aišku, jau be sprigių ir neįkastas į žemę) per visą žiemą buvo ir taip pat tikrinau šaknis - gyvas, pats krūmelis neapšalęs. Spėju, kad peržiemoti padėjo tai, kad tame vazone buvo vandenį sugeriantis gelis įmaišytas ir per šalčius vazonas apsnigtas buvo.

P.S. kas dėl buksmedžių, specialiai įkasiau atviroj vietoj, pasižiūrėti ar pavasarinė saulė neapdegins, kol žemė įšalus. Iš rudens pabarsčiau to paties gelio ir mulčiavau durpėmis. Neapdegė nei vienas lapukas.

Violeta*
, jei taviškiam balkone tik kelių laipsnių skirtumas, tai rožė lapus numes ir nebus dekoratyvi, be to ir apšiltinti patį vazoną reiks. Iš visžalių lapuočių siūlyčiau Leucothoe walteri 'Rainbow', šalčio gavę lapukai įgauna bordo spalvą, šalia keli Carex Morrowii variegata, šalia ir atskirame vazone - ąžuolalapė Hydrangea 'Little Honey', žydi baltai, lapai gelsvi, rudeniop paraudonuoja. Pastarąją žiemai apšiltinti ne tik vazoną, bet ir patį augalą, nesimatys belapių stagarų, žiedus krauna ant antramečių ūglių, todėl nukirpti žiemai negalima. Čia jau reiktų pasitelkti floristiką, kad ir augalas išliktų, ir vaizdo negadintų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 20 kovo 2009 - 17:02
QUOTE(ita2 @ 2009 03 20, 14:31)
mergnos, kisu trigrasi jei galima. 4u.gif   panasiu kedziu yra sulankstomu- pati turiu.  liuks sprendimas, nereikia pastatai reikai issikleidi.  gal tiktu?mes pirkom jyske pernai, nors sidabrineskuojos atveju as turbut pirkciau ne medines o dvi tokias elegantiskas kaip  yte buvo imestos ale  su metalu ar plonesnes kokias.. Aplamai man jos kiemelis labai dvelkia romantika, namas tookis fajnas. pasaku kampelis  4u.gif  wub.gif

Aciu 4u.gif Ir man tos gelezines labai patinka, bet jeigu tik kokios grazesnes tai jau kaina kaina doh.gif . Nu bet dar cia man nedega, kolkas tik mintis brandinu ir sujum dalinuosi, gal kitam sezonui ipirksiu ir tas gelezines. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2009 03 20, 14:29)
pas mane lygiai toks pat komplektas , bet :
1. ar netrukdys vidury, nes uzims pati praejima, o sonuose tai kvietkai susodinti, gi ne kiekviena karta noresis lipt ant stalo  lotuliukas.gif ;
2. kam tau visa komplekta pirkt, jei jau turi geras ir grazias kedes  ax.gif ?
Papildyta:]

Negrazios jos, jau papuve neblogai. Tam namuki dviraciai stovi, zoliapjove, visokie buteliai tai negaliu ju ten nuo lietaus paslept,
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2009 03 20, 15:54)
* paslaptis  tongue.gif  biggrin.gif
** tai ir man gaila, bet issikraustyti ir palikti dar labiau gaila  blush2.gif ... vistiek blogiausias rezultatas bus tas pats - arba paliksiu ir nebeturesiu, arba neprigis ir nebeturesiu  verysad.gif .
va katik nuteskiau :
http://i199.photobuc...77/IMG_6872.jpg
http://i199.photobuc...77/IMG_6873.jpg

Labai grazus augaliukas wub.gif
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2009 03 20, 17:08)
Levanda sviesioj laiptinej stovi. Ziema visiskai nedekoratyvi  schmoll.gif
Papildyta:

Kazkur skaiciau, ar tik ne Rojaus soduose, kad tuos vazonus ziema reikia apsiltint tada augaliukai neissals.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 20 kovo 2009 - 16:49
vartau zurnala apie pavesiu augaliukus, radau toki, kur pirma karta girdziu -cimbalaria g.gif Zydi visa vasara, tinka tarp akmenu ar uzdengti muro sienas, o kazi kaip jei as pasodinciau ten i savo kampeli uzdengti tai namo sienai biski g.gif

del eleboru, tai tas baltaziedis tai kaip suprantu bestiebis, ziedai jo grazusk o man norisi graziu lapu, kad kai nezydes, kad butu grazu. o kaip Helleborus x strenii. jis cia lietuvoj populiarus, kaip suprantu lapai jo grazus g.gif
Atsakyti
grožis bais subjektyvus dalykas, turimo baltažiedžio eleboro lapai gražūs 4u.gif

Sidabrinekuoja, taviškes kėdes gal dar galima atšviežinti, kiek pašveisti ir įtrinti lauko baldams skirtu aliejumi? Vienintelį jų minusą matau, kad jos taviškiui kiemui yra kiek griozdiškos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 03 20, 19:18)
vartau zurnala apie pavesiu augaliukus, radau toki, kur pirma karta girdziu -cimbalaria g.gif Zydi visa vasara, tinka tarp akmenu ar uzdengti muro sienas, o kazi kaip jei as pasodinciau ten i savo kampeli uzdengti tai namo sienai biski g.gif

del eleboru, tai tas baltaziedis tai kaip suprantu bestiebis, ziedai jo grazusk o man norisi graziu lapu, kad kai nezydes, kad butu grazu. o kaip Helleborus x strenii. jis cia lietuvoj populiarus, kaip suprantu lapai jo grazus g.gif

cimbalaria labai gražus augaliukas, turiu šviesiai violetiniais ir baltais žiedais, labai atsparus, galima užsodinti pavėsingas vietas ar po medžiais kur niekas neauga, pats lipa į akmenines sieneles.
eleboras šitas sunkiai pas mus žiemoja.
Atsakyti