Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 14

QUOTE(shaiba @ 2009 03 23, 12:00)
  Mergaitės ar imanoma Santariškėse pas gydytoją pakliuti be talono? Man dar eilės laukti tris savaites,o kažkaip baisoka tiek laukti...  ax.gif kad paskui nepasakytu o kur tiek laiko buvai?o ir visokie skausmeliai pradeda kamuoti,tikiuosi iš baimės.

Shaiba pasiskmabink ir paklausk, sakyk turi extra siuntimą, gal yra galimybė gauti papildomą toloną. Jei ne, gali mokamos konsultacijos prašyti. Vilniuje kainos nerandu, KMUK 95 Lt. Mokėdama turėtum pakliūti tą pačią dieną arba per kelias dienas.
Shaibai
Panašioje situacijoje buvau, kai man Šiauliuos pasakė diagnozę: penktadienį pasakė, pirmadienį KMUK ne tik konsultavo, paguldė į skyrių tyrimams. Tada buvo susiklostę aplinybės taip, kad tą pirmadienį turėjau būti Kaune endokrinologo konsultacijai. 2 mėn. laukiau, nenorėjau praleisti tos konsultacijos. Registratūroje parodžius Šiaulių onkologo siuntimą konsultacijai, man davė papildomą toloną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 23 kovo 2009 - 11:46
Sveikutės, Mergaitės, 4u.gif 4u.gif

QUOTE(adis @ 2009 03 23, 12:47)
Žiūrėjau, ašarojau. Ašarojau iš džiaugsmo – vienitelė mintis galvoje buvo AČIŪ LIETUVA.
Žinau, kad visi mane pažįstantys tikrai paaukojo. Uošvis anksčiausia tai padarė, dar prieš kelias dienas. Vyras grįžęs iš kaimo pasakė. Brolis laidos metu man paskambino. Mes retokai susiskambinam, mažai kalbam. Buvo proga pakalbėti ir pasidžiaugti žmonių gerumu. ...
rasų lanka, pernai Pet-ui nebuvo renkami pinigai. Jūs neteisingai supratot. Pernai akcijos metu ir prieš ją jau buvo skelbiama, kam bus skirti – skaitmeniniams labai moderniems mamografams. Tokių Lietuvoje net nebuvo.
Kaip tik prieš akciją  vienas iš senųjų VOI  mamogafų sugedo. Neturėjo kuo tikrinti moterų. Šįmet parodyti. Kalbėjo apie vieną, bet keik žinau iš spaudos –pirko du.
Vakarykštės akcijos pinigai bus skirti Vilniaus Santariškių onkologiniam skyriui, VU vaikų, KMUK ir Kalipėdos. Laidos pradžioje kalbėjo šių ligoninių atstovai ir užsiminė, ko kiekvienam reikėtų ir kiek tai kainuotų.
PET-as suplanuota, jog turėtų būti 2011 m. Pernai metų pabaigoje buvo skelbiamas pirkimo konkursas, viena iš forumo dalyvių buvo įmetusi nuorodą . Dabar sunkmetis, nerimauju, kad stos visi pirkimai ir darbuotojų apmokymai. kažin ar bus PET 2011 m. Jei net būtų, pilnai dirbti pradėtų po metų gal net dviejų.

Adis, wub.gif Jūs tikra šaunuolė ir stipruolė, kad taip žvelgėte į šį renginį ir į save. thumbup.gif
O dėl PET' o - g.gif ...Įtariu, kad aš pernai Gerumo dieną žiūrėjau , būdama kitose sferose. blush2.gif Girdėjau tai, ką norėjau girdėti... blush2.gif Žinojau, kad pinigėliai renkami mamografui, bet buvau įsitikinusi, kad renkama ir PET aparatui. Ačiū.

Shaiba, 4u.gif Manau, kad tikrai verta pabandyti be talono pakliūti. Na, jei nelabai toli nuo Vilniaus gyvenate, ir jei negautumėt anksčiau talono. Tikriausiai tie skausmeliai ir yra nuo įtampos, daugiau nervinio pobūdžio.
Atsakyti
QUOTE(shaiba @ 2009 03 23, 12:14)
Ir dar,kai dukra ,tyliai sėdėjusi porą valandų šalia,ir žiūrėjusi ,paklausė : " Mamyte,ar mums ( tau,man ) taip nebus ? " ( tos ligos )... Va tada tai biro ašaros. Ji nežino ,kuo aš sergu.
Arune,aš savo vaikams taip ir neišdrysau pasakyti kuo sergu.Jie man pasakė,lyg ir klausdami ar tai tiesa..." mama,tu sergi ta pacia liga,kaip senelis?',toliau manau pamate mano ašaras jie viską suprato.
  Mano uošvis mire nuo šios ligos.

Žiauru, bet vaikų lūpomis daug tiesmukiau pasakoma.

Mano mažoji, kai ėmėm sakyti, kad močiutė serga, sako: "Tik nesakykit, kad močiutei vėžys ir ji mirs..." Mes jai nepatvirtinom. verysad.gif O tik prieš 3 mėnesius buvom palaidoję mano dėdę, kuris mirė dėl šitos ligos.

--------------------------------------------------

Kaip greit bėga laikas. Kažkur šitomis dienomis lygiai metai, kai sužinojom mamos diagnozę.....

Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 03 23, 13:42)
Mano mažoji, kai ėmėm sakyti, kad močiutė serga, sako: "Tik nesakykit, kad močiutei vėžys ir ji mirs..." Mes jai nepatvirtinom.  verysad.gif

O ir nereikia patvirtinti. Manau,teisingiausia pasakyti "taip, tai ši liga",bet nuo jos ne visada mirštama. Nes tai ir yra tiesa.
Vakar su dukra šiek tiek kalbėjom. Mačiau jos akyse išgąstį,net kaldra prisidengė,kai klausė savo klausimą. Sakiau jai,-taip,tai yra liga,nuo kurios nieks neapsaugotas. Nuo kitų ligų ji skiriasi tuo,kad kartais baigiasi blogai. Bet ne visada. Daugybė žmonių gyvena; pasigydo ir gyvena.

Ji linkčiojo galvele,vis patvirtindama-suprantu. Apie save šį kartą nutylėjau unsure.gif
Atsakyti
Shaiba, gal pavyko taloną gaut ? Ar skambinai?

----------

Adis, kaip savijauta? Kada antras kursas, jau šią savaitę turbūt? Ar pavyko atsigaut?
Atsakyti
mano vaikai nezino, kuo sergu (sirgau?) unsure.gif kalbejom tik tiek, kad ligos gydymas ilgas, kad turiu (turejau?) daznai buti ligoninej... ech, tikiu tikiu, kad tai tiek tos ligos ir tebuvo, kad jau sveika esu, sveika smartass.gif
Atsakyti
Laba diena! O as vakar neziurejau laidos,taip nusprendziau,kad nereikia man dabar,nes zinau save.kaip mane paveiktu tokia laida...

Del pasakimo vaikams apie liga,net nezinau.Man tai nekylo net minties slepti ar nesakyti,bet gal todel kad mano dukrai jau 16 metu,o mazoji dar nesupranta,tik zino ,kad mama serga.Vyresnioji prieme (o gal tik parode) ramiai,be jokiu tragediju.Bet as jai pasakiau kad as tikrai pasveiksiu,tik reikia isgyventi ta sunku gydyma.DONRA pasakojo kad nepasake sunui apie savo liga ir netgi veliau turejo del to problemu - vede pas psichologa,nes vaikas labai isizeide kad nuo jo nuslepe,kad kazkoks nepasitikejimas cia,nu DONRA jeigu pasirodys cia,gal pati papasakos.Mano nuomone - kad reikia pasakyti.Ir aplamai as ne nuo pazistamu,nei nuo nieko neslepiu kad as sergu.Cia tokia pat liga,kaip ir visos kitos.
Atsakyti
Mano mažoji, kai ėmėm sakyti, kad močiutė serga, sako: "Tik nesakykit, kad močiutei vėžys ir ji mirs..." Mes jai nepatvirtinom.  :

QUOTE(arune @ 2009 03 23, 15:17)
Vakar su dukra šiek tiek kalbėjom. Mačiau jos akyse išgąstį,net kaldra prisidengė,kai klausė savo klausimą.  Sakiau jai,-taip,tai yra liga,nuo kurios nieks neapsaugotas. Nuo kitų ligų ji skiriasi tuo,kad kartais baigiasi blogai. Bet ne visada. Daugybė žmonių gyvena; pasigydo ir gyvena.

QUOTE(ragnez @ 2009 03 23, 16:10)
mano vaikai nezino, kuo sergu (sirgau?)  unsure.gif kalbejom tik tiek, kad ligos gydymas ilgas, kad turiu (turejau?) daznai buti ligoninej...  ech, tikiu tikiu, kad tai tiek tos ligos ir tebuvo, kad jau sveika esu, sveika  smartass.gif

Labai priklauso nuo vaiko amžiaus ir turbūt nuo asmeninių savybių, t. y. kaip vaikas suvokia ligą, o juo labiau, ką žino ir kaip priima mirtį.
Labai daug negatyvaus vaikai gauna per televiziją, kai tik koks nors ašaringas kinas, herojus serga vėžiu ir miršta. Nėra, rodoma pasveikimo atvejų. Taip vaikai pradeda suvokti šią ligą kaip begalinę grėsmę jų saugumui. Dar, jei aplinkoje vyrauja tokios nuotaikos (vaiko patirtis – kažkas mirė nuo vėžio). Žūsta avarijose nemažai žmonių, kažkodėl vaikai nebijo, kai tėvai vyksta kažkur...su jais ar be jų.

Kaip visoms buvo labai aktuali tema. Jaunėlė buvo 13 m. vyresnėlė beveik 17 m. Pasakiau abiem. Jaunėlei kelias dienas delsiau. Kai prasitariau, kad nenorėjau pasakyti - sako: būčiau labai pykusi. Aš vis viena viską suprasčiau. Kaip nebūtų keista, mažoji reagavo ramiau. Vyresnėlė: buvo sirgimai kartu su manim, aš po chemijos lovoj vienam kambary, ji kitam. Negalavom kartu. smile.gif Vėliau dar gražiau –pradėjo nelankyti mokyklos, teko vesti už rankos kaip pirmokėlę. Praleido keliolika dienų, nebežinojo kaip grįžti. Man nesakė, sužinojom, kai auklėtoja pradėjo ieškoti. Visą laiką labai atsakinga, pareiginga, mokės labai gerai. Nenusakomi vaikai ir jų reakcija. Turbūt reikėtų kalbėti apie ligą dozuotai, pabrėžiant, kad šiomis dienomis mūsų liga nėra nuosprendis. Kaip Arune padarė. smile.gif

arune, rytoj tikrinuos kraują, jeigu atsistatė, trečiadienį žengiu į antrą. Nepaisant to, kad neutrofilai buvo 0,5, o limfocitai 1, gydytoja susilaikė nuo neupogen leidimo, nori pasižiūrėt, kaip „atsistatinėsiu“ be jo. Aš vis dar plaukais .user posted image Jie tvirtai laikos. tongue.gif
Tai buvo pats lengviausias chemijos kursas, kokį esu turėjusi. Žiūrėsiu, kaip seksis toliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 23 kovo 2009 - 16:20
QUOTE(babania @ 2009 03 22, 12:01)
Adis as maciau apie ta mergaite Gabriele ji pasakojo kaip ji gryzo i mokykla ir filmavo kazkoki tai klipa g.gif  pasakojo kad nejaute jokios dikriminacijos ir kreivu zvilgsniu  rolleyes.gif

tai mergaitei leukemija?
Babania, Mou iki transplantacijos nepaleis namo?

QUOTE(babania @ 2009 03 22, 23:55)
bet......  ir butent siandiena........ verysad.gif

dėl Jade Goody.. Nesiplėsiu, bet man jos tas mirties šou mažų mažiausiai nesuprantamas. Pašiurpus buvau, kai pirmą kart apie ją perskaičiau vienam užsienio forume.

QUOTE(SVETA K. @ 2009 03 23, 15:22)
Del pasakimo vaikams apie liga,net nezinau.Man tai nekylo net minties slepti ar nesakyti,bet gal todel kad mano dukrai jau 16 metu,o mazoji dar nesupranta,tik zino ,kad mama serga. Ir aplamai as ne nuo pazistamu,nei nuo nieko neslepiu kad as sergu.Cia tokia pat liga,kaip ir visos kitos.

Maniškė mažytė, 3.5 metukų. Kartais kartu vesdavausi, kai eidavau kraujo pasidaryti. Tai tik mąsliai susidomėjusi žiūrėdavo, stebėdavo, kaip ima kraują ir drąsindavo mane "nebijok, čia tik bakst ir viskas" biggrin.gif ir kartą paklausė: "Mamyte, o kodėl tau reikia kraujuką duoti??" Paaiškinau jai suprantama kalba, kad kartais žmonės suserga ir jiems reikia šiek tiek gydytis.
Slėpti niekad neketinau. O kai susirgau, ji buvo dar pilvely, tai pasakot nereikėjo smile.gif Žinau, kad ateis diena, kai ji rimčiau paklaus. Nebijau tos dienos, nes ji ir taip viską sužino palaipsniui. Man rodos baisiau, kai vaikai rimtas žinias sužino ne iš artimiausių žmonių, o iš svetimų. Čia kaip sakoma "bombos sprogsta netikėtai ir pačiu netinkamiausiu metu - geriau sprogdinti paskaičiavus" tongue.gif

Atsakyti

Mano mažoji, kai ėmėm sakyti, kad močiutė serga, sako: "Tik nesakykit, kad močiutei vėžys ir ji mirs..." Mes jai nepatvirtinom.  verysad.gif O tik prieš 3 mėnesius buvom palaidoję mano dėdę, kuris mirė dėl šitos ligos.

QUOTE(ragnez @ 2009 03 23, 16:10)
mano vaikai nezino, kuo sergu (sirgau?)  unsure.gif kalbejom tik tiek, kad ligos gydymas ilgas, kad turiu (turejau?) daznai buti ligoninej...  ech, tikiu tikiu, kad tai tiek tos ligos ir tebuvo, kad jau sveika esu, sveika  smartass.gif

Mes neįvardinom ligos, tik sakėm, kad močiutė serga. Nes tik po 3 mėn. po dėdės mirties diagnozė būtų tolygi pasakymui, kad močiutė mirs. Jai tip metu buvo nepilni 7 metukai. O su kuo nors kalbėdama aš pati stengiuosi naudoti terminą "onkologinė liga".

Po operacijos tai kažkaip nedaug pas močiutę tebuvo, nes mes Kaune, o operacija buvo Vilniuje, o į sanatoriją dažnai su vaikais nuvažiuodavom, šįkart su mažąja buvom ir kai chemiją skyriuj lašino - labai normaliai reagavo. Gal dar dėl to, kad Mama pakankamai gerai jaučiasi. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifauru: 23 kovo 2009 - 17:22
QUOTE(adis @ 2009 03 23, 17:16)
arune, rytoj tikrinuos kraują, jeigu atsistatė, trečiadienį žengiu į antrą. . Aš vis dar plaukais .user posted image Jie tvirtai laikos. tongue.gif

Džiaugiuos,kad neblogai sekasi smile.gif Taip ir toliau-ramiai ir oriai smile.gif

P.S. koks fainas smailikas hihihi.gif thumbup.gif
Atsakyti
Na mergaites, mes ir prisijungiam prie chemiku, 10 men pailseja vel pradedam nelengva kelia, bet ant grybu meto tikiuosi pasveiksim ir prigrybausim ir Jums smile.gif
Atsakyti