QUOTE(ragnez @ 2009 04 14, 13:27)
mane labai trikdo kalbos apie "kraujotakos gerinima" :
Man taip pat. Pirmą kartą apie naviko kraujotaką išgirdau kai KMUK echoskopiją atliko daktarė Dalia Mitraitė. (Superinė echoskopuotoja. Jos arkliukas kepenų echoskopijos, jei kam svarbu). Tai buvo pirmasis mano susipažinimas su echoskopija, nes šalia buvo gydytoja rezidentė ir daktarė D. Mitraitė jai viską, ką matė manyje negero, aiškino. Pasakė, jog labai aiškiai susiformavusi naviko kraujagyslė. Labai ryški. Parodė ir man kaip atrodo ekrane, dabar jau nebeprisimenu. Kaip sakiau, pirmoji pamoka buvo. Prastai išmokau.
Angiogenezė.. Cituoju:
Dabar žinoma, kad tik susiformavęs navikas, kol neišauga iki 2 mm dydžio, savo kraujotakos neturi. Navikui augant, vėžinėms ląstelėms ima trūkti deguonies bei maisto medžiagų, todėl jos pradeda sekretuoti tam tikras medžiagas -baltymus, vadinamuosius kraujagyslių endotelio augimo faktorius (KEAF). KEAF skatina naujų kraujagyslių, aprūpinančių naviką mitybinėmis medžiagomis ir deguonimi, atsiradimą.
. Cituoju:
Pikrybinių navikų augimo ir plitimo mechanizmai.
Apie kraujagysles teigiama, kad
2 mm navikas jų neturi ir maistines medžiagas bei deguonį gauna difuziškai iš šalia esančių kapiliarų. Pasiekus 2 mm įsijungia angiogenezės mechanizmas, kuris skatina greta esančias kraujagysles formuoti kapiliarus, jie skverbiasi į naviką ir formuoja savą naviko kraujotaką.
O čia iš mano gydytojos paaiškinimų:
Pasiekus tam tikrą lygį (dydį) navikas gali peraugti šalai esančias kraujagysles ir limfagysles: prasideda metastazavimas per kraujotaką arba limfotaką, arba abu kartu. Pasiekus navikui kritinę masę metastazavimas vyksta geometrine progresija. Darosi sunku valdyti procesą.
Išeitų, kad ragnez lyg teisi pirmuoju teiginiu, kaip ir antruoju. Cituoju Ragnez:
kraujotaka is esmes gerina daugybe veiksniu - pvz., manksta, sportas, taisyklingas kvepavimas, masazas ir tt. o jie kaip tik neretai rekomenduojami ir aktyviai atliekami tiek gydymo, tiek reabilitacijos laikotarpiu. taigi, jei kraujotakos gerinimas butu problema, reabilitacijos centruose tokia veikla nebutu siuloma.
Sanatorijos užsiima ydinga praktika?:
Nemanau.
Egzistuoja teiginiai, kad kuo daugiau deguonies tuo labiau navikas nyksta. Tuo pagrįstas liaudyje populiarus gydymas vandenilio peroksidu (būtent, anksčiau aprašytas naviko deguonies poreikis, mane verčia abejoti dėl šio gydymo efektyvumo). Mankšta, sportas, taisyklingas kvėpavimas, masažas turbūt
saikingai skatina kraujotaką ir deguonies kiekį.
Didelis karštis kaip ir nemažas alkoholio kiekis turėtų kraujotaką gerinti nebe saikingai. Yra populiaru po spinduliavimo išgerti taurelę brendžio arba eiti pasivaikčioti į gryną orą. Protingas pagrindas tokiems sprendimams yra. Bet reikėtų (neoficialiai pataria kai kurie radiologai) 25 ml konjakėlio, brendžio gerti prieš spinduliavimą. Gerėja naviko kraujotaka ir spindulių absorbcija (sugėrimas). Tas pats su pasivaikščiojimu: gaunama daugiau deguonies.
Moterims kurioms yra pavojus limfedemai siūloma naudoti augalinį medikamentą Ciklo3fort. Jis gerina veninę kraujotaką ir limfotaką. Lyg netiktų, buvo Ispanijoje studija su sergančiomis krūtų navikais moterimis, patvirtintas teigiamas efektas, neigiamo nestebėta. Aš nežinau, man pavartojus pirmą ir antrą kartą: plitimas per limfmazgius, gal dėl to, o gal ir ne?
Kadangi rankos duoda žinią, norisi problemas spręsti tuoj pat. Ciklo3fort padeda. Kadangi gyvenu šia akimirka, man tai tinka. Tas pats su limfodrenažiniu masažu, naudą jaučiu, dėl netikimo negaliu nieko sakyti.
Tai mano pamąstymai, jie gali būti teisingi, gali būti klaidingi. Dėkinga Ūkanotai, kad mane pataisė dėl Tyverb, visą laiką galvojau jog chemoterapijai skiriami medikamentai absoliučiai priklauso nuo kūno masės. Pasirodo yra išimčių.
vadinamas "rudasis" cukrus nera vertingesnis uz baltaji, nes ju gamybos procesas tas pats: ir vienu, ir kitu atveju pagaminamas rafinuotas baltasis cukrus, po to praturtinamas melasa - ir gaunamas rudasis cukrus.
Šito nežinojau. Galvojau, kad rudasis tai nerafinuotas. Kas negalit be cukraus jis gal geriau, nes teigiama:
rudame yra kalio, geležies, kalcio ir vario. Bet tikras mineralų lobynas slypi juodoje melasoje, kuri yra rudojo cukraus sudėtinė dalis. Joje kalcio daugiau nei piene, jogurte ir daugelyje sūrių pagrindinių kalcio šaltinių mūsų mityboje. Juodoje melasoje yra labai daug vario daugiau nei visuose kituose produktuose, išskyrus, galbūt, omarus, austres, keptas kepenėles. Joje daug geležies, magnio, kalio ir netgi kai kurių vitaminų
.
Šiaip norint ilgai gyventi reikėtų visur vaikščioti su dujokauke.
Vasarą susisupus į čadrą. Judėjimas tik labai dozuotas ir saikingas.
Valgyti tik teisingus produktus: kopūstus, kopūstus ir dar kartą kopūstus. Kruopos ir atpalaiduoja gliukozę, iš lėto, ten daug angliavandenių. Kaip ir morkos, bulvės ir daugybė kitų produktų. Jokio alkoholio, o jo kartasi taip norisi. Aš jį vartoju kai man depresūcha, ne ką kitą, o konjakėlį. Nes ar antidepresantai, ar konjakėlis kapenims NEGERAi. Nuo antidepresantų prapuola bet kokie jausmai, teigiami taip pat, ilgai paipaliojiesi, kol pabundi. Aišku,
konjakėlis saikingai 50 ml ir ne daugiau. Būsiu atvira, kartais per didžiąsias šventes 100.
Mano gydytoja dėl pirčių sako, kai nėra gydymo ir jei labai norisi, kodėl ne? Nuo 1-2-3 kartų metuose labai blogai nebus, kad tik širdis laikytų. Kaip ir nuo torto gabaliuko per gimtadienį ar kitą šventę. Gabaliuko ne GABALO. Man įstrigo daktaro A. Česo mintis Jei žmogus visą gyvenimą valgė rūkytus lašinius imk ir atimk juos iš jo nuo sielvarto dar labiau įsisirgs. Kitas reikalas, jei pats to nori sąmoningai atsisakai... be jokios savo prievartos. Taip su viskuom.
Seksas ir labai gerina kraujotaką, pabandyki be jo... ypač jaunimas.
Dėl maisto:
gal varškė geriau už saldžiuosius vaškės sūrelius, įvairius varškės desertus, kad ir kokių priedų juose būtų: razinų, vaisių, riešutų. Natūralus jogurtas geriau už paskanintą, paprastas pienas už kondensuotą ar ilgai grojantį termiškai apdorotą, naminė mišrainė ar salotos už MAXI-mos, juoda rupi duona už baląją. Pica? Jei ji tokia kaip Italijojepadas plonytis o per daržoves: baklažanus, cukinijas, papriką jo visai nesmato -puiku. Dar pomidorų padažas ne iš buteliuko, o pačių gamintas iš švežių pomidorų, pagardinta šviežiu baziliku. Blyneliai? Su daug daug uogienės +plaktos grietinėlės? O gal su puikiu raugintų troškintų kopūstų ar daržovių įdaru, tos pačios grūdėtos varškės+ lašišos.
Sava galva rinkitės viską; ko norit labai, tai ir neskriauskit savęs labai. Mažiau tik, rečiau.