Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 14

QUOTE(adis @ 2009 04 14, 11:54)
Galbūt privengti greifruitų, kol gydoma medikamentais: su daugeliu vaistų greifruitai „nedraugauja“, sudaro papildomus kompleksinius junginius ir taip kenkia kepenims ir lygtai kraujotakai, nepamenu gerai, lyg trombozės rizika didėja.

dar greipfruitai didina kai kurių vaistų (pvz. imatinibo) koncentraciją kraujyje, tad ir dėl to privengti reiktų.

Mou, kaip smagu bigsmile.gif
Atsakyti
Labai dėkoju, visoms pasidalinusioms patirtimi, man svarbiausia kaip ir visiems, geriausia vengti tų produktų kurie skatina vėžines ląsteles daugintis, bei skatina auglio augimą, va kas svarbiausia unsure.gif Todėl ir norėjau informacijos mirksiukas.gif
Esu labai dėkinga, skaičiau juk ir ankstesnes temas, iš ten išsirinkau kur radau diskusijas apie maistą, bet mieliau čia paklausiau, kad būtų šviežesnė info biggrin.gif

Visoms geros dienos wub.gif
Atsakyti
Nu labas mergaiciukes 4u.gif
As jau pradedu gyvenima be vaistuku,markeris 27 ,tad laukia pusmetis be Tamoksifeno,paskui ziuresim ,ka parodys tyrimai smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2009 04 14, 20:47)
Nu labas mergaiciukes 4u.gif
As jau pradedu gyvenima be vaistuku,markeris 27 ,tad laukia pusmetis be Tamoksifeno,paskui ziuresim ,ka parodys tyrimai smile.gif .

Sveikinu, Carvel, 4u.gif nepaprastos žinios. thumbup.gif Ir norėjau paklausti, ar Jums anksčiau markerį rodė visą laiką po gydymo? Aš kažkaip maniau, kad Tamoksifeną reikia gerti visą gyvenimą - rodo ar nerodo markeris. g.gif
Dabar galite šiek tiek lengviau atsikvėpti. Linkiu, kad tas ramus pusmetis tęstųsi visada...
Atsakyti
Mou,Carvel ,kokios geros zinios thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 04 14, 13:27)
mane labai trikdo kalbos apie "kraujotakos gerinima"  :

Man taip pat. Pirmą kartą apie naviko kraujotaką išgirdau kai KMUK echoskopiją atliko daktarė Dalia Mitraitė. (Superinė echoskopuotoja. Jos arkliukas kepenų echoskopijos, jei kam svarbu). Tai buvo pirmasis mano susipažinimas su echoskopija, nes šalia buvo gydytoja rezidentė ir daktarė D. Mitraitė jai viską, ką matė manyje negero, aiškino. Pasakė, jog labai aiškiai susiformavusi naviko kraujagyslė. Labai ryški. Parodė ir man kaip atrodo ekrane, dabar jau nebeprisimenu. Kaip sakiau, pirmoji pamoka buvo. Prastai išmokau. smile.gif
Angiogenezė.. Cituoju:
Dabar žinoma, kad tik susiformavęs navikas, kol neišauga iki 2 mm dydžio, savo kraujotakos neturi. Navikui augant, vėžinėms ląstelėms ima trūkti deguonies bei maisto medžiagų, todėl jos pradeda sekretuoti tam tikras medžiagas -baltymus, vadinamuosius kraujagyslių endotelio augimo faktorius (KEAF). KEAF skatina naujų kraujagyslių, aprūpi­nančių naviką mitybinėmis medžiagomis ir deguonimi, atsiradimą.
. Cituoju:
Pikrybinių navikų augimo ir plitimo mechanizmai.
Apie kraujagysles teigiama, kad
2 mm navikas jų neturi ir maistines medžiagas bei deguonį gauna difuziškai iš šalia esančių kapiliarų. Pasiekus 2 mm įsijungia angiogenezės mechanizmas, kuris skatina greta esančias kraujagysles formuoti kapiliarus, jie skverbiasi į naviką ir formuoja savą naviko kraujotaką.

O čia iš mano gydytojos paaiškinimų:
Pasiekus tam tikrą lygį (dydį) navikas gali peraugti šalai esančias kraujagysles ir limfagysles: prasideda metastazavimas per kraujotaką arba limfotaką, arba abu kartu. Pasiekus navikui kritinę masę metastazavimas vyksta geometrine progresija. Darosi sunku valdyti procesą.
Išeitų, kad ragnez lyg teisi pirmuoju teiginiu, kaip ir antruoju. Cituoju Ragnez:
kraujotaka is esmes gerina daugybe veiksniu - pvz., manksta, sportas, taisyklingas kvepavimas, masazas ir tt. o jie kaip tik neretai rekomenduojami ir aktyviai atliekami tiek gydymo, tiek reabilitacijos laikotarpiu. taigi, jei kraujotakos gerinimas butu problema, reabilitacijos centruose tokia veikla nebutu siuloma.

Sanatorijos užsiima ydinga praktika?: g.gif Nemanau.
Egzistuoja teiginiai, kad kuo daugiau deguonies tuo labiau navikas nyksta. Tuo pagrįstas liaudyje populiarus gydymas vandenilio peroksidu (būtent, anksčiau aprašytas naviko deguonies poreikis, mane verčia abejoti dėl šio gydymo efektyvumo). Mankšta, sportas, taisyklingas kvėpavimas, masažas turbūt saikingai skatina kraujotaką ir deguonies kiekį. Didelis karštis kaip ir nemažas alkoholio kiekis turėtų kraujotaką gerinti nebe saikingai. Yra populiaru po spinduliavimo išgerti taurelę brendžio arba eiti pasivaikčioti į gryną orą. Protingas pagrindas tokiems sprendimams yra. Bet reikėtų (neoficialiai pataria kai kurie radiologai) 25 ml konjakėlio, brendžio gerti prieš spinduliavimą. Gerėja naviko kraujotaka ir spindulių absorbcija (sugėrimas). Tas pats su pasivaikščiojimu: gaunama daugiau deguonies.
Moterims kurioms yra pavojus limfedemai siūloma naudoti augalinį medikamentą Ciklo3fort. Jis gerina veninę kraujotaką ir limfotaką. Lyg netiktų, buvo Ispanijoje studija su sergančiomis krūtų navikais moterimis, patvirtintas teigiamas efektas, neigiamo nestebėta. Aš nežinau, man pavartojus pirmą ir antrą kartą: plitimas per limfmazgius, gal dėl to, o gal ir ne? g.gif Kadangi rankos duoda žinią, norisi problemas spręsti tuoj pat. Ciklo3fort padeda. Kadangi gyvenu šia akimirka, man tai tinka. Tas pats su limfodrenažiniu masažu, naudą jaučiu, dėl netikimo negaliu nieko sakyti.
Tai mano pamąstymai, jie gali būti teisingi, gali būti klaidingi. Dėkinga Ūkanotai, kad mane pataisė dėl Tyverb, visą laiką galvojau jog chemoterapijai skiriami medikamentai absoliučiai priklauso nuo kūno masės. Pasirodo yra išimčių. smile.gif
vadinamas "rudasis" cukrus nera vertingesnis uz baltaji, nes ju gamybos procesas tas pats: ir vienu, ir kitu atveju pagaminamas rafinuotas baltasis cukrus, po to praturtinamas melasa - ir gaunamas rudasis cukrus.

Šito nežinojau. Galvojau, kad rudasis tai nerafinuotas. Kas negalit be cukraus – jis gal geriau, nes teigiama:
rudame yra kalio, geležies, kalcio ir vario. Bet tikras mineralų lobynas slypi juodoje melasoje, kuri yra rudojo cukraus sudėtinė dalis. Joje kalcio daugiau nei piene, jogurte ir daugelyje sūrių – pagrindinių kalcio šaltinių mūsų mityboje. Juodoje melasoje yra labai daug vario – daugiau nei visuose kituose produktuose, išskyrus, galbūt, omarus, austres, keptas kepenėles. Joje daug geležies, magnio, kalio ir netgi kai kurių vitaminų
.
Šiaip norint ilgai gyventi reikėtų visur vaikščioti su dujokauke. tongue.gif Vasarą susisupus į čadrą. Judėjimas tik labai dozuotas ir saikingas. doh.gif Valgyti tik teisingus produktus: kopūstus, kopūstus ir dar kartą kopūstus. Kruopos ir atpalaiduoja gliukozę, iš lėto, ten daug angliavandenių. Kaip ir morkos, bulvės ir daugybė kitų produktų. Jokio alkoholio, o jo kartasi taip norisi. Aš jį vartoju kai man „depresūcha“, ne ką kitą, o konjakėlį. Nes ar antidepresantai, ar konjakėlis kapenims NEGERAi. Nuo antidepresantų prapuola bet kokie jausmai, teigiami taip pat, ilgai paipaliojiesi, kol pabundi. Aišku, tongue.gif konjakėlis saikingai 50 ml ir ne daugiau. Būsiu atvira, kartais per didžiąsias šventes 100. tongue.gif
Mano gydytoja dėl pirčių sako, kai nėra gydymo ir jei labai norisi, kodėl ne? Nuo 1-2-3 kartų metuose labai blogai nebus, kad tik širdis laikytų. Kaip ir nuo torto gabaliuko per gimtadienį ar kitą šventę. Gabaliuko ne GABALO. Man įstrigo daktaro A. Česo mintis „Jei žmogus visą gyvenimą valgė rūkytus lašinius –imk ir atimk juos iš jo – nuo sielvarto dar labiau įsisirgs.“ Kitas reikalas, jei pats to nori sąmoningai atsisakai... be jokios savo prievartos. Taip su viskuom.
tongue.gif Seksas ir labai gerina kraujotaką, pabandyki be jo... tongue.gif ypač jaunimas. tongue.gif tongue.gif
Dėl maisto: g.gif gal varškė geriau už saldžiuosius vaškės sūrelius, įvairius varškės desertus, kad ir kokių priedų juose būtų: razinų, vaisių, riešutų. Natūralus jogurtas geriau už paskanintą, paprastas pienas už kondensuotą ar ilgai „grojantį“ termiškai apdorotą, naminė mišrainė ar salotos už MAXI-mos, juoda rupi duona už baląją. Pica? Jei ji tokia kaip Italijoje–padas plonytis o per daržoves: baklažanus, cukinijas, papriką jo visai nesmato -puiku. Dar pomidorų padažas ne iš buteliuko, o pačių gamintas iš švežių pomidorų, pagardinta šviežiu baziliku. Blyneliai? Su daug daug uogienės +plaktos grietinėlės? O gal su puikiu raugintų troškintų kopūstų ar daržovių įdaru, tos pačios grūdėtos varškės+ lašišos.
Sava galva rinkitės viską; ko norit labai, tai ir neskriauskit savęs labai. Mažiau tik, rečiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 14 balandžio 2009 - 23:30
Labas vakaras.
Mano galva, kraujotaka ir angiogenezė - du skirtingi dalykai. Seksas, mankšta, pirtis, masažas gerina kraujotaką, sutinku. Baimė, nerimas, išgąstis - taip pat, nes širdis plaka dažniau, daugiau kraujo pervarys, daugiau pašers vėžines ląsteles... Čia tokią išvadą pagal jūsų pasisakymus padariau. Bet ar nuo masažo vėžys užsiaugins naujų kraujagyslių? Va kur klausimas. Manau ne. Bet nuo streso, baimės - taip. Mechanizmas žinomas ir aiškus ir aprašytas. Manau, jei vyksta vėžio susigalvoti ir jo užprogramuoti angiogenezės procesai, mankštos nedarymas, nesimaudymas karštoje vonioje, sekso ribojimas ar celibato paskelbimas vargu ar sustabdys angiogenezę.

Rašėte:

"rudame yra kalio, geležies, kalcio ir vario. Bet tikras mineralų lobynas slypi juodoje melasoje, kuri yra rudojo cukraus sudėtinė dalis. Joje kalcio daugiau nei piene, jogurte ir daugelyje sūrių – pagrindinių kalcio šaltinių mūsų mityboje. Juodoje melasoje yra labai daug vario – daugiau nei visuose kituose produktuose, išskyrus, galbūt, omarus, austres, keptas kepenėles."

Nustebau dėl cukraus - koks gamintojas iš nevalyto cukraus pagamins iš pradžių melasą ir baltą cukrų, o po to juos vėl sumaišys? Kažin kas švaistys elektros energiją ir darbo jėgą? Pvz., aš prekiauju rudu cukrumi, kuris vadinasi sausos cukranendrių sultys - tiesiog jų niekas nevalė. Taip juk pigiau. Ir kam vargt. Čia taip brazilai daro, gal tingi tiesiog. Tiesa, dėl kalcių ir mineralų irgi nustebau - 100 g melasos yra 400 mg kalcio, t. y., iš tikro pusė dienos normos. Bet ar kas valgėt melasą? Šaukštelį du, manau suvalgysit (nevėmęs aš suvalgau du), bet kiek ten to kalcio bus? Beje, nesidžiaukit tuo variu. Varis - vienas stipriausių angiogenezės skatintojų per VEGF stimuliaciją. Nepiktnaudžiaukit.

Ir dar. Manau, kad šimtas gramų (ir daugiau) degtinytės yra mažiau pavojingas dalykas, nei buitiniai kasdieniai vaistai - paracetamolis, koldreksai, tera tpfiu, neskaitant jau tų dalykų, kurių jūs gaunate. Jeigu reikia atsipalaiduot alkoholio (ne griekas kartais ir kiaule pabūti, visi mes žmonės), pasidarykit antpiliukų (kaip Steponas iš Nekviestos meilės) - į vyną, brendį, degtinę įmeskit žiupsnį kiaulpienių ar varnalėšų šaknų, kokį beržo lapą kitą, ciberžolės šaknį ir pan. Patikėkit, turėsit daiktą, kuris sąžinės nespaus - išgertas antpiliukas ne tiek jau tos žalos kepenims ir pridarys... Labanakt
Atsakyti
Labutis visoms 4u.gif Kaip smagu skaityti geras žinias iš jūsų, su kiekviena gera žinia, toks džiaugsmas širdyje, kad kažkam gerėja thumbup.gif

Panos, jūs super, tiek info pateikėte, aš dar visame kame naujokė, mane domina viskas kas susiję su maistu, kraujotaka, kad tik nepaskatint auglio augimo, na aš kalbu, kai aš pati galiu tai kontroliuot, jau kas nekontroliuojama tai čia jau nieko nepadarysi....bet jei galiu sau kaip nors padėti, tai čia juk tik super bigsmile.gif

QUOTE(vaistininkas @ 2009 04 15, 01:47)
Labas vakaras.
Mano galva, kraujotaka ir angiogenezė - du skirtingi dalykai. Seksas, mankšta, pirtis, masažas gerina kraujotaką, sutinku. Baimė, nerimas, išgąstis - taip pat, nes širdis plaka dažniau, daugiau kraujo pervarys, daugiau pašers vėžines ląsteles... Čia tokią išvadą pagal jūsų pasisakymus padariau. Bet ar nuo masažo vėžys užsiaugins naujų kraujagyslių? Va kur klausimas. Manau ne. Bet nuo streso, baimės - taip. Mechanizmas žinomas ir aiškus ir aprašytas. Manau, jei vyksta vėžio susigalvoti ir jo užprogramuoti angiogenezės procesai, mankštos nedarymas, nesimaudymas karštoje vonioje, sekso ribojimas ar celibato paskelbimas vargu ar sustabdys angiogenezę.

Sveiki, ką manot apie mityba sergant onko liga, gal ką galit patart? Kokios žolelės tiktų pas mane Ewingo sarkoma, auglys 13 cm, prieš tai buvo išoperuotas 25 cm. Nežinau ar apie tai ką nusimanot, tačiau bandau klausti, nes mane domina gydymas žolelėmis, kažin ar jos gali pakenkti, nebent netaisyklingai ruošiamos. Ačiū jei atsakysite
Atsakyti
OHLB „Kraujas“ kviečia dalyvauti seminare KAUNE skirtame onkohematologiniams ir onkologiniams pacientams, jau pasveikusiems žmonėms bei jų artimiesiems.

Seminaras įvyks: 2009 m. balandžio 24 d. (penktadienį) 15 val.

Vieta: Kauno medicinos universiteto klinikos, (Eivenių g. 2, Kaunas), centrinio korpuso III a. Didžioji auditorija.

Tema: Chemoterapija ir jos sukelti šalutiniai reiškiniai
(gyd. Ermina Valikonytė, KMUK)

Seminaras nemokamas.
Išankstinė registracija:
tel. 8655 15583
el. paštu: aiste.ruz@gmail.com

--
Jūs aišku šita tema jau viska išsinagrinėję, bet vistiek manau naudinga. Perduokit info kitiems ligoniukams, jei žinot, kam tai būtų svarbu.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 04 14, 21:35)

Sveikinu, Carvel4u.gif nepaprastos žinios.  thumbup.gif  Ir norėjau paklausti, ar Jums anksčiau markerį rodė visą laiką po gydymo? Aš kažkaip maniau, kad Tamoksifeną reikia gerti visą gyvenimą - rodo ar nerodo markeris.  g.gif 
Dabar galite šiek tiek lengviau atsikvėpti. Linkiu, kad tas ramus pusmetis tęstųsi visada...

Aciu uz sveikinimus 4u.gif
Man markeri po gydymo dare kas trys menesiai pirmus tris metus,paskui kas puse metu.Nuo gydymo pradzios markeris pakilo nuo 14 iki 27,kai pagalvoji,jog zymuo kyla po truputi ir geriant Tamokxifena,tai kaip greit jis kils nevartojant jo ? na bet ruosiuosi vel pradeti gerti musmire smile.gif .
Atsakyti
Labutis, Mergaitės, 4u.gif
Temelė nusirito į kitą puslapį. Pakelsiu. tongue.gif Pavasaris tikriausiai išgynė visas į lauką ar prie darbelių... Tikiuosi, kad laikotės stipriai.
Šiandien ir mes pasidarėme kraujuko bendrą tyrimą. Viskas normoje. Bent jau tas gerai. Ir toks klausimėlis - ar Jūs darotės cukraus kiekio kraujyje tyrimą? Kai dar mamytė gulėdavo ligoninėje, dažnai pasitaikydavo moterų, kurioms buvo atsiradęs cukrinis diabetas kaip gydymo pasekmė, nuo vaistų. Mums gydytoja primygtinai nesakė, kad darytumės, bet mamytė vis tiek laikas nuo laiko pasidaro. Tas cukrus palengva kyla - yra ant ribos. Kaži, ar taip sutampa, ko nors užvalgius iš vakaro, ar čia dėl vaistukų? g.gif Ir jau svoris svoris... Apsirengė mamytė lengvesniais drabužėliais - vos užsisegė, o anksčiau laisvi buvo. Tai susipyko su savimi, pasakė - viskas - prisižiūriu maisto. .. ax.gif Bet kiek jau kartų tai esu girdėjusi iš jos... unsure.gif Prisižiūri savaitę. Tuom ir baigiasi...
Šiandien pirmą kartą su naujais plaukučiais ir be kepurės buvom. Iš ryto šalta. Su tėte bandėm įkalbėti, kad užsimestų ką nors ant galvos. Užsispyrė ir viskas - tegu prasivėdina protas. lotuliukas.gif
Ir dar - baigėsi pilnatis ir rankelės sutinimas sumažėjo.

Visoms ramios dienelės ir sveikatos. wub.gif

Kaži, kaip Ugn*Inei sekasi važinėti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 16 balandžio 2009 - 12:55
QUOTE(carvel @ 2009 04 15, 20:43)
Aciu uz sveikinimus 4u.gif
Man markeri po gydymo dare kas trys menesiai pirmus tris metus,paskui kas puse metu.Nuo gydymo pradzios markeris pakilo nuo 14 iki 27,kai pagalvoji,jog zymuo kyla po truputi ir geriant Tamokxifena,tai kaip greit jis kils nevartojant jo ? na bet ruosiuosi vel pradeti gerti musmire  smile.gif .

Man markeris neinformatyvus, nors darau kas 3 menesius. Pries operacija jis buvo normos ribose. smile.gif Ir dabar tai 14, tai 17.

Sekmes Tau!!!

QUOTE(rasų lanka @ 2009 04 16, 12:54)
Ir toks klausimėlis - ar Jūs darotės cukraus kiekio kraujyje tyrimą? K

As karta per menesi butinai tikrinu cukraus kieki kraujyje, nes jis pas mane irgi ant ribos. Tai gali buti gydymo pasekme, taipogi, Tamoksifeno vartojimas turi itakos.
Aciu Dievui, svoris mano stabilizavosi po viso gydymo ir esu dabar net lieknesne, negu buvau pries operacija smile.gif
To linkiu ir Jusu mamai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 16 balandžio 2009 - 14:16