Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 14

QUOTE(Liutukeee @ 2009 04 04, 21:56)
Mano mama gerai istvere ta raudona chemoterapija-tik po paskutines(6-os)prasciau jautesi-veme,dar ir dabar negali paziuret i maista,kuri valge ta diena.O siaip nei veme,nei viduriavo,tik plaukai nuslinko.

O tai jai buvo metastazes plauciuose,kad isoperavo abu plaucius?Turbut ne smulkialastelinis vezys buvo? g.gif Buk gera,parasyk.Mums tai labai svarbu.Nes mama buvo pas plauciu onkologa-chirurga,bet buvo balandzio 1d.-tai jis pasake"galim ispjaut 1plauti,po to kita",mama su mano vyru pas ji buvo-tai jie is pradziu tuo patikejo,o paskui sako gal cia bajeris balandzio 1d.proga,nes kiti onkologai sake,kad operuot negalima,nes abiejuose plauciuose daug zidinuku.Likom nesuprate.O gydytojai nelinke aiskint  doh.gif

Stiprybes jums ir sekmes!

Laba,

mano mama, deja, nelabai gerai perneša tą chemiją.... būna dienų, kai guli susirietus ir nenori nieko nieko... o būna, normaliai bendrauja...
dėl plaučių, tai galiu patikslinti.... jai buvo plaučių uždegimas, o po jo pradėjo atsikosėti krauju... buvo metastazės...
apie anas operacijas, perskaičiau išrašuose (buvo padėti virtuvėj). mačiau šios operacijos išrašas gulėjo padėtas prie lovos, bet taip ir nedrįsau paimt ir perskaityt. blush2.gif
susivedžiau į mobilų sarkomos pavadinimus (o jų net trys!), bandysiu ieškoti ką jie reiškia....

p.s. su praėjusiomis šventėmis, Jus visas 4u.gif Laikykitės, mergaitės wub.gif
Atsakyti
Su Velykom!

user posted image
Atsakyti
Labutux,mergiukai 4u.gif

Tyliai tyliai pasnibzdesiu,kad pas mane galima jau be kaukes ieit ir bandys nuiminet antibiotikus.Duok Dieve,kad viskas but gerai. blush2.gif

P.S.:tik niekam nesakykit mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip suprantu, Mou, tau geriau... Dziaugiuosi..
Atsakyti
Labutis visoms 4u.gif

turiu klausimą, kaip jūs visos maitinatės? Pasidalinkit patirtim...
Mane dabar 4u.gif labai traukia ant normalaus maisto, ypač ant ledų, saldumynų.....
ko nors nevalgote, gal ko negalima sergant vėžiu, turint auglį?
Atsakyti
QUOTE(mou @ 2009 04 14, 11:14)
Labutux,mergiukai 4u.gif

Tyliai tyliai pasnibzdesiu,kad pas mane galima jau be kaukes ieit ir bandys nuiminet antibiotikus.Duok Dieve,kad viskas but gerai. blush2.gif

Labai tyliai pasidžiaugsiu kartu. user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 04 14, 11:57)
Labutis visoms  4u.gif

Mane dabar  4u.gif labai traukia ant normalaus maisto, ypač ant ledų, saldumynų.....

Labukas, aš čia prisijungiau nuo 10-os temos, tai net kelis kartus buvo diskutuota apie maistą. Paieškok ax.gif
O čia ne senas straipsniukas. Ir dar vienas.
Manau, kad mitybos tema yra neišsenkantis diskusiju šaltinis ne tik onkologiniams ligoniams, bet ir visiems žmonėms.

Gero buvimo namie 4u.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(mou @ 2009 04 14, 10:14)
Labutux,mergiukai 4u.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulėlydis*: 14 balandžio 2009 - 11:51
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 04 14, 11:57)
Mane dabar  4u.gif labai traukia ant normalaus maisto, ypač ant ledų, saldumynų.....

Siūloma privengti nereikalingų saldumynų ir visokių rafinuotų produktų: balto cukraus: (geriau rudasis – nendrių, arba medus), baltų miltų gaminių (blynų, bulkos, bandelių, pyragų, pyragėlių, tortų) bei įv. pusfabrikačių. Maistas geriausia paprastas ir grynas. Pomidorų padažą pati gamink, majonezo be reikalo nekrauk. Daug alyvuogių aliejaus, daržovių, vaisių. Baltymų vieni siūlo vengti, kiti priešingai - vartoti. Tai būtų varškės produktai, kefyras, jogurtas, liesa mėsa( veršiena, jautiena, lėsa kaiuliena); vištiena, kalakutiena. (Mėsa, paukštiena – geriausia kaimiška). Daug žuvies, ypač rekomenduoja lašišą. Bet nežinau kaip dėl jos ištikrųjų: auginama „dirbtinai“: gali būti pašerta visokiais augimo hormonais. Dėl karpių tai tikrai žinau, juos taip maitina. Karpių vengiu, nors mėgstu.
Ledai (geriausai greitinėlės), jogurtas, saldūs vaisiai nedraudžiama. Nereikėtų piknaudžiauti vynuogėmis, turi daug fruktozės. Vaisių cukrus (fruktozė) labai lengvai įsisavinama.
Galbūt privengti greifruitų, kol gydoma medikamentais: su daugeliu vaistų greifruitai „nedraugauja“, sudaro papildomus kompleksinius junginius ir taip kenkia kepenims ir lygtai kraujotakai, nepamenu gerai, lyg trombozės rizika didėja. Dėl pastarojo teiginio pati abejoju: reikėtų tikslintis interente, neturiu dabar laiko. Aš pamėgau putpelių kiaušinius. Daug gero juose. Mėgstu šokoladą. Dėl jo dviprasmiška nuomonė - vienur puikus antioksiantas, kitur dėl kofeino draudžiama. Aš perku stiprųjį virš 70 %, tokiame mažiau cukraus. Pora gabalėlių per dieną - nieko bloga. Reikėtų privengti stipiųjų gėrimų: degtinės, konjako, viskio ir visų kitų, kas gerina kraujotaką. Savaime aišku, nieko gero visokios kokakolos, sultys su dirbtinais saldikliais, gazuoti gėrimai ir pan. Žalia arbata - daug jos. Raud. vynas rekomenduotina ne daugiau 100 ml.
Perkeptas maistas: šašlykai, įvairūs grilio kepsniai, keptos bulvytės ir pan. nepageidaujamas. Geriau troškintas, garuose gamintas. Daug skysčių: geriausia grynas vanduo, įvairūs kompotai: žalių arba džiovintų vaisių, be cukraus. (Užtenka tiek kiek yra vaisiuose). Saikingai druska. Actą keisti citrinos sultimis. Tokį maistą, kokį aprašiau visą laiką valgiau( preiš susirgdama taip pat), gal vienu tarpu daugiau blynukų kepiau, skysčių tiek kiek reikia 1,5-2 l per parą nevartojau. Mėsa, nelabai mėgstu 1k. per savaitę – kartais dar rečiau. Todėl nelabai turiu ką keisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 14 balandžio 2009 - 12:06
QUOTE(mou @ 2009 04 13, 13:24)
LABUX biggrin.gif
taip pat didelis ACIU SAULELYDZIUI wub.gif ,kad uzsuko ne tik pasilabint,bet ir kepurike pataisyt wub.gif  thumbup.gif

blush2.gif Kad tik šį kartą tiktų tas kepuriukas ax.gif Sveik.
Atsakyti
mane labai trikdo kalbos apie "kraujotakos gerinima" g.gif
pasidomesiu giliau, o tuo tarpu pora mano asmeniniu, jokiu budu neprofesionaliu pamastymu del karstos vonios, pirties ir alkoholio smile.gif

tai va. mano akimis, karstis per intensyvuji gydymo laikotarpi ir dar kuri laika, kol sunormaleja organizmo funkcijos, butu nepageidaujamas, nes galima elementariai prarasti samone del deguonies trukumo - viena vertus, deguonis prasciau isisavinamas aukstesneje temperaturoje, antra vertus - neretai buna krites hemoglobinas, todel aprupinimas deguonimi prastas. be to, auksta temperatura padidina apkrova sirdziai, o nemaza dalis chemoterapiniu vaistu yra kardiotoksiski (ty kenkia sirdziai).

be to, nukritus leukocitams, labai lengva pasigauti infekcija - o temperaturu kaita yra tam tikras stresas organizmui (ikaisti-atvesti), labai lengva persalti ir pasigauti kokia elementaria virusine infekcija...

dar idomiau, kai kuriose europos salyse (pvz., vokietijoje, belgijoje) vezys gydomas hipertermijos budu, ty., kelioms valandoms viso kuno temperatura pakeliant iki ribiniu rodikliu (41-42 laipsnio) arba kuno daliu temperatura pakeliant iki 50 laipsniu. tiesa, temperaturos pakelimas derinamas su citotoksiniais vaistais: jie geriau pasiekia auglius ir efektyviau juos veikia.

alkoholis is principo yra kenksmingas reikalas. ji organizme perdirba kepenys, kurios per gydyma ir taip jau gerokai apkrautos, todel gali elementariai neatlaikyti.

kraujotaka is esmes gerina daugybe veiksniu - pvz., manksta, sportas, taisyklingas kvepavimas, masazas ir tt. o jie kaip tik neretai rekomenduojami ir aktyviai atliekami tiek gydymo, tiek reabilitacijos laikotarpiu. taigi, jei kraujotakos gerinimas butu problema, reabilitacijos centruose tokia veikla nebutu siuloma.

pasikartosiu, tai tik mano pamastymai: viska tikrinkit tikrinkit ir dar karta tikrinkit smile.gif

cukrus maiste - bjaurus reikalas. ji labai "megsta" vezio lasteles, nes jos buna prisitaikiusios isgauti energija be deguonies fermentuodamos gliukoze. normalios lasteles gliukoze "degina" - ty vykdo chemines reakcijas su deguonimi ir taip gauna energija. energetine prasme, "deginimo" reakcijos daug efektyvesnes uz bedeguonio fermentavimo, vadinasi vezinems lastelems, kad galetu funkcionuoti ir daugintis, reikia labai daug "kuro" - cukraus. siuo principu paremtas PET tyrimas: ligoniui suleidziama gliukozes tirpalo ir stebima, kur gliukoze isisavinama intensyviausiai. tose vietose ir manoma esant auglius.

kai kurie dietologai net siulo "marinti" vezio lasteles badu, atsisakant angliavandeniu. tai nera realu, nes gliukozes turi daugybe vertingu ir butinu maisto produktu, kuriu negalima atsisakyti - tai vaisiai ir darzoves.

vadinasi, belieka atsisakyti maistine prasme nevertingu produktu: rafinuoto cukraus, rafinuotu baltu miltu ir visko, kas is ju pagaminta. vadinamas "rudasis" cukrus nera vertingesnis uz baltaji, nes ju gamybos procesas tas pats: ir vienu, ir kitu atveju pagaminamas rafinuotas baltasis cukrus, po to praturtinamas melasa - ir gaunamas rudasis cukrus.

adis graziai aprase, koki maista geriau vartoti. veliau dar papildysiu, dabar jau veluoju i pasimatyma smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 14 balandžio 2009 - 12:28
Sveikos mergaites!
Su praejusiomis sventemis visas! visoms stiprybes, ramybes ir optimizmo kartu su atbundanciu pavasariu!
Is manes ne kokia guodeja ar patareja, bet visada paskaitau jusu postus, mintyse pasimeldziu uz jus, palaukau visas!

Mes sekmadieni parsivezem savo ligoniuka po antros chemijos. Prasidejo pirmieji salutiniai pozymiai, pradejo tirpti galunes, greitai pavargsta. Siaip atrodo isblyskusi. Beje ji atsigule penktadieni, tai sesiavieteje (oficialiai keturviete) palatoje viena gulejo, visos isvaziavo sventems namo, tai tiek dziaugesi, kad galejo ramiai pabuti, nes siaip buna perkimstos palatos, su gripais vienoje palatoje guldomi del vietu stygiaus.
Atsakyti
Ką tik grįžau iš RIMI. Tik šiandien akcija bet kokiam alyvuogių aliejuj -30%. Yra visokių rūšių, ekologiško taip pat. Kam reikia ir rimi netoli užsukit. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 14 balandžio 2009 - 13:31