mane labai trikdo kalbos apie "kraujotakos gerinima"
pasidomesiu giliau, o tuo tarpu pora mano asmeniniu, jokiu budu neprofesionaliu pamastymu del karstos vonios, pirties ir alkoholio

tai va. mano akimis, karstis per intensyvuji gydymo laikotarpi ir dar kuri laika, kol sunormaleja organizmo funkcijos, butu nepageidaujamas, nes galima elementariai prarasti samone del deguonies trukumo - viena vertus, deguonis prasciau isisavinamas aukstesneje temperaturoje, antra vertus - neretai buna krites hemoglobinas, todel aprupinimas deguonimi prastas. be to, auksta temperatura padidina apkrova sirdziai, o nemaza dalis chemoterapiniu vaistu yra kardiotoksiski (ty kenkia sirdziai).
be to, nukritus leukocitams, labai lengva pasigauti infekcija - o temperaturu kaita yra tam tikras stresas organizmui (ikaisti-atvesti), labai lengva persalti ir pasigauti kokia elementaria virusine infekcija...
dar idomiau, kai kuriose europos salyse (pvz., vokietijoje, belgijoje) vezys gydomas hipertermijos budu, ty., kelioms valandoms viso kuno temperatura pakeliant iki ribiniu rodikliu (41-42 laipsnio) arba kuno daliu temperatura pakeliant iki 50 laipsniu. tiesa, temperaturos pakelimas derinamas su citotoksiniais vaistais: jie geriau pasiekia auglius ir efektyviau juos veikia.
alkoholis is principo yra kenksmingas reikalas. ji organizme perdirba kepenys, kurios per gydyma ir taip jau gerokai apkrautos, todel gali elementariai neatlaikyti.
kraujotaka is esmes gerina daugybe veiksniu - pvz., manksta, sportas, taisyklingas kvepavimas, masazas ir tt. o jie kaip tik neretai rekomenduojami ir aktyviai atliekami tiek gydymo, tiek reabilitacijos laikotarpiu. taigi, jei kraujotakos gerinimas butu problema, reabilitacijos centruose tokia veikla nebutu siuloma.
pasikartosiu, tai tik mano pamastymai: viska tikrinkit tikrinkit ir dar karta tikrinkit

*****
cukrus maiste - bjaurus reikalas. ji labai "megsta" vezio lasteles, nes jos buna prisitaikiusios isgauti energija be deguonies fermentuodamos gliukoze. normalios lasteles gliukoze "degina" - ty vykdo chemines reakcijas su deguonimi ir taip gauna energija. energetine prasme, "deginimo" reakcijos daug efektyvesnes uz bedeguonio fermentavimo, vadinasi vezinems lastelems, kad galetu funkcionuoti ir daugintis, reikia labai daug "kuro" - cukraus. siuo principu paremtas PET tyrimas: ligoniui suleidziama gliukozes tirpalo ir stebima, kur gliukoze isisavinama intensyviausiai. tose vietose ir manoma esant auglius.
kai kurie dietologai net siulo "marinti" vezio lasteles badu, atsisakant angliavandeniu. tai nera realu, nes gliukozes turi daugybe vertingu ir butinu maisto produktu, kuriu negalima atsisakyti - tai vaisiai ir darzoves.
vadinasi, belieka atsisakyti maistine prasme nevertingu produktu: rafinuoto cukraus, rafinuotu baltu miltu ir visko, kas is ju pagaminta. vadinamas "rudasis" cukrus nera vertingesnis uz baltaji, nes ju gamybos procesas tas pats: ir vienu, ir kitu atveju pagaminamas rafinuotas baltasis cukrus, po to praturtinamas melasa - ir gaunamas rudasis cukrus.
adis graziai aprase, koki maista geriau vartoti. veliau dar papildysiu, dabar jau veluoju i pasimatyma