Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 14

QUOTE(Agotė @ 2009 04 10, 15:49)
O TAI JEI YRA AUGLYS...NEGALIMA VONIOJ KARŠTOJ GULĖTI?

na, as nzn. reiktu pasitarti su gydytojais, bet gal kaitinti nera labai gerai.
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 04 10, 13:18)
kaip nuotaikėlės?

Noriu paklausti jūsų nuomonės, 4u.gif gal kam taip buv drinks_cheers.gif ? Pas m drinks_cheers.gif ne auglys matyt kojos nervą spaudžia, esmė, kad kojos pirštų beveik nejaučiu, tad aišku sunkiau valdyti koją....galvojau kokias procedūras  ar masažus kojai skirti, bet paskambinau daktarei tai ji griežtai bet ką uždraudė, kad gerintų kraujotaką kojoje, bet jei aš nieko nedarysiu greitai visai vilksiu kojytę.....tai negi reikia tiesiog sėdėti ir laukti visą chemo kursą? o man juk jis dar tęsis ilgai, čia pirmi kartai  unsure.gif

Manau kad tikrai nieko dabar negalima daryti schmoll.gif Nezinau kaip su tavo liga,bet su mano tikrai negalima jokiu masazu,karstu voniu ir vaistu ir zoleliu be gydytuojos leidimo.Smagu kad namie jau ir kad savijauta nebloga 4u.gif Perskaiciau apie dukryte tavo wub.gif wub.gif O man dabar nelinksma,mano mazoji serga jau nuo pirmadienio ir as jos nematau verysad.gif Jau vel pradejau verkti vakarais.Kazkoks virusas jai ir seneliams,dar pradejo koseti,tai israse antibijotiku.O man kaip visada negalima uzsikresti,nes tada mano svitinimus dar kokiam menesiui atitolins unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 10 balandžio 2009 - 17:00
QUOTE(Agotė @ 2009 04 10, 16:49)

Sveikute, Agote, 4u.gif
Mano mamytei gydytoja uždraudė taip pat šildymus, masažus (išskyrus rankelei lengvą). Jei maudytis vonioje, tai tik beveik kūno temperatūros vandenyje. Tas pats su dušu. Jei nori išsimaudyti šiltesniame - tai labai greitai, nesišildant per daug. Taip pat uždraudė garų bet kokias inhaliacijas. Apie pirtį nė nesvajoti. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 04 09, 13:29)
Labutis,

as jau namučiuose po chemijos kurso, keista šį kart daug stipresnė jaučiausi chemijos metu, tik namie dabar laiks nuo laiko prireikia poilsio smile.gif
o mažylė kaip džiaugėsi, kai grįžau, per langą rėkė mammyyyyytėėėėėėėėėėė  wub.gif
turėjo išleisti penktadienį arba šeštadienį, bet va daktarė nutarė anksčiau  smile.gif  tai taip smagu pasidarė  biggrin.gif

beje mergytės, po tyrimo man pasakė, kad "auglys" pasitraukęs šiek tiek  bigsmile.gif nors tik kelis mm, bet man NET kelis mm  bigsmile.gif  bigsmile.gif

Ugn*Ine 4u.gif wub.gif Sveikute pargrįžusi. Poilsio per chemijas visiems reikia. Todėl pasaugok save. Pasistengiau įsivaizduoti mamytės ir dukrytės susitikimą - tas laimės akimirkas. wub.gif wub.gif Būkit laimingos, mielosios.
Ir dėl augliuko geros žinios. Tai ir šventės ramesnės bus...

QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 04 10, 13:18)
Noriu paklausti jūsų nuomonės, 4u.gif gal kam taip buv drinks_cheers.gif ? Pas m drinks_cheers.gif ne auglys matyt kojos nervą spaudžia, esmė, kad kojos pirštų beveik nejaučiu, tad aišku sunkiau valdyti koją....galvojau kokias procedūras  ar masažus kojai skirti, bet paskambinau daktarei tai ji griežtai bet ką uždraudė, kad gerintų kraujotaką kojoje, bet jei aš nieko nedarysiu greitai visai vilksiu kojytę.....tai negi reikia tiesiog sėdėti ir laukti visą chemo kursą? o man juk jis dar tęsis ilgai, čia pirmi kartai  unsure.gif

Jei gydytoja neleido nieko daryti, tai reikia klausyti. Saviveiklos čia nelabai tiktų. Ar Tau tk tai vienai kojelei taip yra. Jei abiem, tai gali būti ir nuo cheminių vaistukų. Tai paskui gali atsistatyti viskas - baigus gydymą. Mano mamytei tai visi kojų ir pirštų galai nutirpę, tiksliau visai seniau nejausdavo, dabar šiek tiek geriau. Tai ji gėrė tokius vaistukus, bet mūsų kita situacija ir metai...

SVETA, wub.gif Stipriai apkabinu.

Saulėlydi 4u.gif - nuostabi kepuraitė. Juk dar susitiksit su mou, tai bus proga pataisyti ją. Apžiūrėjau ir kitus Jūsų darbelius. Marja Auksarankė esat. tongue.gif

Einu pirmą partiją kiaušinių dažyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 10 balandžio 2009 - 17:42
Noriu visas pasveikinti su artejanciom sventem ir palinketi geros nuotaikos bei savijautos mirksiukas.gif Mano teciui turejo vakar pradeti lasinti chemija, bet nuvaziaves i ligonine, savo vieta uzleido kazkam is toli atvaziavusiam, jis pas mus toks , bet nuotaika pagerejo, kad gales dar bent per sventes gerai jaustis ax.gif . Nesuprantu, kaip su tom vietom KMUK, paskiria data pries pora savaiciu, o kai nuvaziuoja pasako, kad vietu nebera ir jau taip nebe pirma karta.

Dziaugiuosi Ugninuke, kad geru naujienu parsivezei, smagu, kad ir neblogai jautiesi.
Ir dar viena vakara skaitinejau ir supratau, kad musu Adis tikrai verta yra gerumo sparno , gaila, kad tokiu geru zmoniu nepastebi, tai as bent Jumis mintyse apdovanoju, aisku ir visas kitas, kurios cia viena kita palaikot.. angel.gif
Atsakyti
Ugn*Ine,smagu girdeti geras naujienas,matai kaip viskas po truputi tvarkosi ,sekmes 4u.gif 4u.gif 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2009 04 10, 18:31)

Ir dar viena vakara skaitinejau ir supratau, kad musu Adis tikrai verta yra gerumo sparno , gaila, kad tokiu geru zmoniu nepastebi, tai as bent Jumis mintyse apdovanoju, aisku ir visas kitas, kurios cia viena kita palaikot.. angel.gif

Tą patį pagalvojau,kai žiūrėjau koncertą,tik neišdrysau parašyti. 4u.gif

Atsakyti
Nu o man dar taip nera buve,siandien reikejo skambinti del markerio ,o as visiskai pamirsau ...tikriausiai pavasaris veikia biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 04 10, 17:35)
4u:
Mano mamytei gydytoja uždraudė taip pat šildymus, masažus (išskyrus rankelei lengvą). Jei maudytis vonioje, tai tik beveik kūno temperatūros vandenyje. Tas pats su dušu. Jei nori išsimaudyti šiltesniame - tai labai greitai, nesišildant per daug. Taip pat uždraudė garų bet kokias inhaliacijas. Apie pirtį nė nesvajoti. unsure.gif
...

vaje blink.gif ....o jis ištisai vonioj gulėdavo....ištisai...kad skaudėtų mažiau....bet jau perspėjau....
nors šiandien grįžęs po chemijos tiesiai į vonią pagulėt nuėjo...
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Domogintare @ 2009 04 10, 18:31)
kad musu Adis tikrai verta yra gerumo sparno , gaila, kad tokiu geru zmoniu nepastebi, tai as bent Jumis mintyse apdovanoju, aisku ir visas kitas, kurios cia viena kita palaikot.. angel.gif

apie tokius žmones praneša...organizatoriams, galėsit siūlyt mirksiukas.gif

taip pat ir kitos čia l.l. šaunios moterys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 10 balandžio 2009 - 21:15
Mergytės, aš šiandien vakare sugalvojau pabandyti su savo mašiniuku pasivažinėti aikštelje, maniau kad ta kojytė, tiksliau pėda, kur nejaučiu trukdys man vairuot..tačiau, sėdau, pasiruošiau ir nusprendžiau kad vairuosiu mašiną, jei ne šiandien tai už kelių savaičių tikrai...na ir ką, aš jau šiandien ją vairavau, aplinkinius rajonus apvažinėjau, sunkiau vairuoti, tačiau aš GALIU wub.gif

QUOTE(ramadana @ 2009 04 10, 15:31)
labadiena,kiek zinau,negalima esant augliui,daryti jokiu masazu,sildymu,nieko,kas gerina kraujotaka,ypac toj vietoj.Gal butu galima lengva mankstele ar pasivaikscioti kad ir po namus daugiau,jei yra sveikatos.

mano auglys yra dubens kauluose...mano koja nevaldoma, pirštuose, taip kad net neliesčiau to auglio, nutariau klausyti gydytojos ir jokių masažų nedaryti, apart kad pirštus tarp pirštų kartais pamaigysiu, pasivaikščiojimai tai būtinai ir būtent be lazdelės biggrin.gif anksčiau vien su lazdele, dabar pratinu tą kojytę dirbti pačią, nors kiek atima jėgų, bet vistiek nenusileisiu, tegul dirba bigsmile.gif

QUOTE(Agotė @ 2009 04 10, 15:49)

kiek žinau jokiu būdu negalima schmoll.gif

QUOTE(SVETA K. @ 2009 04 10, 17:59)
O man dabar nelinksma,mano mazoji serga jau nuo pirmadienio ir as jos nematau Jau vel pradejau verkti vakarais.

žinai vienas draugas man pasakė labai gerus žodžius kai buvau ligoninėje...Dievuliui mes nusidedam kai taip elgiamės...Dievulis duoda mums po naują dieną, naują gyvenimo dieną, o mes ją praleidžiame verkdamos...Gal geriau kai liūdna dėkokim Dievuliui už naują dieną, už vaikus, tėvelius....kai labai skauda širdutę, turim padėkoti, kad bent jau juos, tuos artimus žmones turim, o jie turi mus wub.gif Tave suprantu, tačiau pažvelk iš kitos pusės, net ir trumpas susitikimas gali baigtis ne tik tau blogai...artimieji pergyvens, jei tu susilpnėsi ir tuo labiau apsirgsi, tad geriau paimk iš tų dienų viską kas tik gero. Žinai manau, mes greit jau susitiksim mirksiukas.gif

QUOTE(rasų lanka @ 2009 04 10, 18:35)
Ugn*Ine 4u.gif  wub.gif Sveikute pargrįžusi. Poilsio per chemijas visiems reikia. Todėl pasaugok save. Pasistengiau įsivaizduoti mamytės ir dukrytės susitikimą - tas laimės akimirkas. wub.gif  wub.gif Būkit laimingos, mielosios.
Ir dėl augliuko geros žinios. Tai ir šventės ramesnės bus...

ačiū ačiū.... wub.gif Saugau save, ryt iš pat ryto keliauju kraujuką duoti, tyrimus atlikti, važiuosiu paskui pirkti striukytės ir į mašiniuką vaikui kėdutę. Saugau save, tačiau stengiuosi iš visų jėgų gyventi šias dienas kaip sveika moteris ax.gif

QUOTE(Domogintare @ 2009 04 10, 19:31)
Dziaugiuosi Ugninuke, kad geru naujienu parsivezei, smagu, kad ir neblogai jautiesi.

jaučiuosi tikrai neblogai, stengiuosi labai dirbu su savo mintimis...

QUOTE(carvel @ 2009 04 10, 21:13)
Ugn*Ine,smagu girdeti geras naujienas,matai kaip viskas po truputi tvarkosi ,sekmes

tvarkosi viskas ir dar kaip bigsmile.gif man taip gera...

QUOTE(carvel @ 2009 04 10, 21:42)
Nu o man dar taip nera buve,siandien reikejo skambinti del markerio ,o as visiskai pamirsau ...tikriausiai pavasaris veikia biggrin.gif .

wow, kažkaip gerai nuskambėjo lotuliukas.gif , reiškia mintys kitur skraido, o tai irgi gydo, kad neturi ištisai minčių apie ligą. Sėkmės
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 04 11, 00:21)

wow, kažkaip gerai nuskambėjo lotuliukas.gif , reiškia mintys kitur skraido, o tai irgi gydo, kad neturi ištisai minčių apie ligą. Sėkmės

Nuo sazines jau seniai as minciu apie liga nebeturiu,paprasciausiai susitaikiau,kaip bus,taip vadinasi lemta,o be to negaliu sirgti ,tiesiog privalau buti sveika,kaip rusai sako einu "cerez nemagu",reikia vaikus uzauginti ,mazieji mano is vaiku namu,jei as sirgsiu ,kas jais pasirupins smile.gif .
Atsakyti
ačiū už mano pastangų įverinimą. smile.gif Aš sutinku gyvenime labai daug gerų žmonių, jie visi turi gerumo sparnus, man iki jų toli. Forume kartasi pratrūkstu ne tik gerumu...
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 04 10, 23:21)
mano auglys yra dubens kauluose...mano koja nevaldoma, pirštuose, taip kad net neliesčiau to auglio, nutariau klausyti gydytojos ir jokių masažų nedaryti, apart kad pirštus tarp pirštų kartais pamaigysiu, pasivaikščiojimai tai būtinai ir būtent be lazdelės  biggrin.gif anksčiau vien su lazdele, dabar pratinu tą kojytę dirbti pačią, nors kiek atima jėgų, bet vistiek nenusileisiu, tegul dirba  bigsmile.gif
kiek žinau jokiu būdu negalima schmoll.gif

Ugni*uke, nepersistenk, geroji mūsų. Aš neseniai mačiau, jog buvo organizuotas mini seminaras kraujo ligomis sergantiems ligoniukams: Mankšta gydymosi metu. Reabilitacijos, fizinės ir sporto medicinos centras. Kineziterapeutė Elena Zitikienė.
Man tai gana aktualu, užklausiau jų forume, gal turi medžiagos ir galėtų man atsiųsti. Deja, kompiuterinės medžiagos neturi, viskas lapuose. Žadėjo faksuoti, bet vyro darbe faksai kažkokie sudėtingi, negavom nieko.
Tu būdama Santariškėse paprašyk kurios nors psichologės Marijos Turlinskienės arba Almos Maculevičiūtės (jos globoja sminarus) tos medžiagos, kad tau atšviestų, o dar geriau, suorganizuotų susitikimą su kineziterapeute Elena Zitikiene. Gal parinks tau asmeniškai kažkokius pratimukus?
Pasižiūrėk koks kraujas bus, jei neutrofilai mažiau 1 arba netoli jo, būtų gerai, kad savo keliones po parduotuves atidėtum po švenčių. Rytoj visur bus labai daug žmonių, gali susigriebti ką nors, kad ir slogą. Negerai būtų.
Dar pagalvojau būna tokie masažuokliai
user posted image
ir sviedinukai su spygliukais, jie tiktų kojų padams.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 10 balandžio 2009 - 23:12
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 04 11, 00:21)

Tave suprantu, tačiau pažvelk iš kitos pusės, net ir trumpas susitikimas gali baigtis ne tik tau blogai...artimieji pergyvens, jei tu susilpnėsi ir tuo labiau apsirgsi, tad geriau paimk iš tų dienų viską kas tik gero. Žinai manau, mes greit jau susitiksim  mirksiukas.gif

Jau pas mane dukryte wub.gif Isejom vakare su vyresniaja dukra i lauka pasivaikscioti,paskambinau uosvienei ir isgirdau kad mazoji verkia isteriskai:mama,mama.Negali jos nuraminti niekaip,tai mes greit atbegom (netolese gyvenam) ir paemem ja namo,aj jau dabar kas bus tas bus,gal nesusirgsiu,tfu,tfu,tfu...Vaikas visas drebejo net,akys sutino,nusiraminti negalejo niekaip,dabar tik uzmigo,dar kosulys trukdo unsure.gif
Jo,galim po svenciu susitikti thumbup.gif

QUOTE(carvel @ 2009 04 10, 22:42)

Nu ir gerai thumbup.gif Reiskia tikrai pamirsai apie liga thumbup.gif Tikiekimes kad geras bus tas markeris.Del vaiku tai drinks_cheers.gif O dar jeigu nera kam pasirupinti.Carvel wub.gif wub.gif O kiek vaikuciu turite?

Rasu lanka aciu wub.gif
Atsakyti