Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 14

Labutis,

as jau namučiuose po chemijos kurso, keista šį kart daug stipresnė jaučiausi chemijos metu, tik namie dabar laiks nuo laiko prireikia poilsio smile.gif
o mažylė kaip džiaugėsi, kai grįžau, per langą rėkė mammyyyyytėėėėėėėėėėė wub.gif
turėjo išleisti penktadienį arba šeštadienį, bet va daktarė nutarė anksčiau smile.gif tai taip smagu pasidarė biggrin.gif

beje mergytės, po tyrimo man pasakė, kad "auglys" pasitraukęs šiek tiek bigsmile.gif nors tik kelis mm, bet man NET kelis mm bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugn*Ine: 09 balandžio 2009 - 11:31
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 04 09, 12:29)
o mažylė kaip džiaugėsi, kai grįžau, per langą rėkė mammyyyyytėėėėėėėėėėė  wub.gif

smile.gif smile.gif smile.gif
---------
user posted image. Puiki žinia dėl gydymo rezultato. Na, matai, viskas į gera. Dabar tik sustiprėk. Džiaukitės su dukryte šventėmis ir viena kita tongue.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 04 09, 12:29)
Labutis,

as jau namučiuose po chemijos kurso, keista šį kart daug stipresnė jaučiausi chemijos metu, tik namie dabar laiks nuo laiko prireikia poilsio smile.gif
o mažylė kaip džiaugėsi, kai grįžau, per langą rėkė mammyyyyytėėėėėėėėėėė  wub.gif
turėjo išleisti penktadienį arba šeštadienį, bet va daktarė nutarė anksčiau  smile.gif  tai taip smagu pasidarė  biggrin.gif

beje mergytės, po tyrimo man pasakė, kad "auglys" pasitraukęs šiek tiek  bigsmile.gif nors tik kelis mm, bet man NET kelis mm  bigsmile.gif  bigsmile.gif

fainai Ugnine thumbup.gif thumbup.gif linkiu ka ir toliau taip pat butu thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti

Kaip pas mus tylu..

Mergaitės,kaip laikotės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 04 07, 19:40)
Vyturėli, kodėl šidis nerimsta? Kažką jauti? Lietuvoje kažin ar būtų kažkokia rimtesnė priežiūra nei Anglijoj.  5 metai remisija – laiko, jog esi sveika. O jau tau šešti baigiasi. 1 k. metuose vizitas pas onkologą.
Apie HER2 (angl. human epidermal growth factor receptor) receptorių negirdėjai, nes kiek atsimenu esi operuota Lietuvoje? Pasidomėjau, Lietuvoje šis tyrimas atliekamas tik nuo 2004 m., eina penkti metai. Jei tau būtų išreikštas, seniausia būtum atkritus. Jeigu nepaskirtas bet koks gydymas hormonais: pvz. tamoxifenu, tai tavo progesteronai (Pr) ir estrogenai (Er) neigiami. Bet kiek pamenu tu buvai gydyta tamoxifenu?

Nerimsta, nes visus metus galvoju,kad negaunu tinkamos prieziuros..Jei po penkeriu metu sumazintu prieziura- gal tiek nesijaudinciau, bet kai jos iki tol irgi nebuvo.. na isskyrus mamogramas.. Gaunu po menesio atsakyma laisku,kad viskas gerai ir pasimatymas su gydytoju yprastu laiku. O kai nueinu pas gydytoja, tai jis is kompiuterio paskaito ta pati laiska ir liepia eiti namo.. na paciupineja siek tiek unsure.gif , bet ten ir esant pakitimams niekas nieko nepastebetu..

Del tu Er ir Pr jus teisi- jie neigiami, o apie ta HER- nieko neradau.. bet dekui apie paaiskinima.. Ar ji pasidaryti dabar tikslinga?..
Kuo gydyta buvau, jau pati nepamenu...
Pasiziurejau- apie gydyma nieko neradau.. Tad tamoxofenu tikrai negydyta.Muset esu negydyta...

Tiesiog neramu buti visai NEGYDOMAI ir nejausti jokio gydytoju demesio..
Atsakyti
QUOTE(shaiba @ 2009 04 09, 21:18)
Kaip pas mus tylu..

Mergaitės,kaip laikotės? g.gif

Aha..tikrai tylu... g.gif
Labas rytas, vakar buvau Vilniuje, tai grįžusi tikėjausi čia daug naujų žinučių.
Ugn*Ine - smagu, kad jau namie.

Vakar aplankiau savo vyrą ir MOU. Atidariau jai internetinę paciento kortelę (dabar galės tyrinėtis savo gydimo rezultatus). Nuneriau MOU kepuraitę tik galva čia mano dukros. Bet kai niekad nemačiusi, tai šiek tiek per didelė gavosi doh.gif Iš to suijaudinimo net nepasiūliau pataisyti cool.gif doh.gif
Vilniuje vakar šilta, net 22 laipsnius vienu momentu rodė, o nuo pusės Lietuvos lietus. Bet jis pavasarinis - atgaivins žalumą.

Geros dienos.
Gražuas šv.Velykų laukimo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 04 09, 11:29)

wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 04 09, 11:29)
po tyrimo man pasakė, kad "auglys" pasitraukęs šiek tiek  bigsmile.gif nors tik kelis mm, bet man NET kelis mm  bigsmile.gif  bigsmile.gif

džiugu tai girdėt 4u.gif

ilsėkis ir džiaukis savo dukryte 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 04 10, 07:19)
Bet kai niekad nemačiusi, tai šiek tiek per didelė gavosi doh.gif Iš to suijaudinimo net nepasiūliau pataisyti  cool.gif  doh.gif

graži kepuraitė...
wub.gif ...nesvarbu, kad šiek tiek didoka, svarbiausia kiek dūšios įdėta wub.gif
Papildyta:
na o pas mus tokios žinios.....šiandien mūsų ligoniukui atlikta pirma chemija, bet taip ir nesupratom suląšino per kelias valandas ir paleido....dar sakė, kad nuo jos mažai kada pykina ir kažkokia l.gera.......(nepykite, kad sakau kažkokia, nes mūsų ligoniukas nelabai pasakoja ) tik prisiskaičius jūsų pasaskojimų- klausiau ar ne raudona blush2.gif ...tai ne.....tai va jau sugrįžo namo.
Dar tikrino kitus organus, tai metastazių dar nepastebėjo....o sekantis lašinimas už savaitės..... g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyturelis @ 2009 04 09, 22:35)
Del tu Er ir Pr jus teisi- jie neigiami, o apie ta HER- nieko neradau.. bet dekui apie paaiskinima.. Ar ji pasidaryti dabar tikslinga?..
Kuo gydyta buvau, jau pati nepamenu...
Pasiziurejau- apie gydyma nieko neradau.. Tad tamoxofenu tikrai negydyta.Muset esu negydyta...

Tiesiog neramu buti visai NEGYDOMAI ir nejausti jokio gydytoju demesio..

Esant tavo nupasakotai situacija: gali pati pasidaryti krūties žymenį CA 15-3 ir bendrą CEA 1-2 k. metuose ir bent vieną kartą į metus (optimalu būtų 2 k. ) krūties ir pilvo organų echoskopijas, 1 k. plaučių nuotrauką.
Jei grįžti bent kartą į Lietuvą, tai galėtum Lietuvoje tai atlikti. Manau taip elgtis būtų geriausia. nes pakeitus gydytoją Anglijoje, gali niekas nesikeisti. Nežinau, kokia ten sekimo tvarka. Tau svarbiausia tavo savijauta fizinė, psichologinė. Pasidarius mano siūlomus tyrimus nerimo bus mažiau.
Her2 ,manau, daryti dabar netikslinga. Gali konsultuotis su tave operavusiu chirurgu šituo klausimu arba savo onkologu Lietuvoje. Jei jis būtų išreikštas, tai greičiausia liga jau būtų surįžusi. HER2 daromas iš operacijos metu paimtų audinių, jie yra ten, kur tu operuota. Paprastai gydymo įstaigos saugyklose yra saugoma 10 m.
Tamoksifeną, kam yra išreišti hormonai tabletėmis naudoja visą likusį gyvenimą arba tol, kol nepasiriškia kažkokie ypatingi neigiami jo poveikiai, tada keičia kitokiu medikamentu. Kadangi tavo estrogenai neigiami, tai hormonais negydo: Tau tokio gydymo nereikia, neveiksmingas.
Mano toks navikas: her 2++ ( pilnai neišreikštas) ER (-), PR (-). Po gydymų esu paleidžiama. Jokio kitokio gydymo nėra. Jei liga grįžta, veiksminga chemoterapijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 10 balandžio 2009 - 10:52
Labas visoms,

kaip nuotaikėlės?
MOU kaip laikaisi?? Smagu buvo susipažinti, gaila kad tokios abiejoms aplinkybės buvo, na bet nieko 4u.gif

Noriu paklausti jūsų nuomonės, 4u.gif gal kam taip buv drinks_cheers.gif ? Pas m drinks_cheers.gif ne auglys matyt kojos nervą spaudžia, esmė, kad kojos pirštų beveik nejaučiu, tad aišku sunkiau valdyti koją....galvojau kokias procedūras ar masažus kojai skirti, bet paskambinau daktarei tai ji griežtai bet ką uždraudė, kad gerintų kraujotaką kojoje, bet jei aš nieko nedarysiu greitai visai vilksiu kojytę.....tai negi reikia tiesiog sėdėti ir laukti visą chemo kursą? o man juk jis dar tęsis ilgai, čia pirmi kartai unsure.gif
Atsakyti
labadiena,kiek zinau,negalima esant augliui,daryti jokiu masazu,sildymu,nieko,kas gerina kraujotaka,ypac toj vietoj.Gal butu galima lengva mankstele ar pasivaikscioti kad ir po namus daugiau,jei yra sveikatos.
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 04 10, 12:18)
Labas visoms,

kaip nuotaikėlės?
MOU kaip laikaisi?? Smagu buvo susipažinti, gaila kad tokios abiejoms aplinkybės buvo, na bet nieko 4u.gif

Noriu paklausti jūsų nuomonės, 4u.gif gal kam taip buv drinks_cheers.gif ? Pas m drinks_cheers.gif ne auglys matyt kojos nervą spaudžia, esmė, kad kojos pirštų beveik nejaučiu, tad aišku sunkiau valdyti koją....galvojau kokias procedūras  ar masažus kojai skirti, bet paskambinau daktarei tai ji griežtai bet ką uždraudė, kad gerintų kraujotaką kojoje, bet jei aš nieko nedarysiu greitai visai vilksiu kojytę.....tai negi reikia tiesiog sėdėti ir laukti visą chemo kursą? o man juk jis dar tęsis ilgai, čia pirmi kartai  unsure.gif

Sveikutes,

viena bendradarbe pasakojo, kad gydytoja nenustate, kad yra auglys (o is tikruju ir buvo) ir israse masazus ir sildymus, tai po ju taip paumejo viskas, kad ojojojoi, tai vat, kad tikrai negalima.

o mes siandien pradejome antra kursa chemijos, sekmadieni vakare turetume baigti, pasiimsim is ligonines ir vesimes Velyku svesti.

Stiprybes ir geros nuotaikos si ilgaji savaitgali!
Atsakyti
O TAI JEI YRA AUGLYS...NEGALIMA VONIOJ KARŠTOJ GULĖTI?
Atsakyti