QUOTE(Vyturelis @ 2009 04 09, 22:35)
Del tu Er ir Pr jus teisi- jie neigiami, o apie ta HER- nieko neradau.. bet dekui apie paaiskinima..
Ar ji pasidaryti dabar tikslinga?..
Kuo gydyta buvau, jau pati nepamenu...
Pasiziurejau- apie gydyma nieko neradau.. Tad tamoxofenu tikrai negydyta.
Muset esu negydyta...
Tiesiog neramu buti visai NEGYDOMAI ir nejausti jokio gydytoju demesio..
Esant tavo nupasakotai situacija: gali
pati pasidaryti krūties žymenį CA 15-3 ir bendrą CEA 1-2 k. metuose ir bent vieną kartą į metus (optimalu būtų 2 k. ) krūties ir pilvo organų echoskopijas, 1 k. plaučių nuotrauką.
Jei grįžti bent kartą į Lietuvą, tai galėtum Lietuvoje tai atlikti. Manau taip elgtis būtų geriausia. nes pakeitus gydytoją Anglijoje, gali niekas nesikeisti. Nežinau, kokia ten sekimo tvarka. Tau svarbiausia tavo savijauta fizinė, psichologinė. Pasidarius mano siūlomus tyrimus nerimo bus mažiau.
Her2 ,manau, daryti dabar netikslinga. Gali konsultuotis su tave operavusiu chirurgu šituo klausimu arba savo onkologu Lietuvoje. Jei jis būtų išreikštas, tai greičiausia liga jau būtų surįžusi. HER2 daromas iš operacijos metu paimtų audinių, jie yra ten, kur tu operuota. Paprastai gydymo įstaigos saugyklose yra saugoma 10 m.
Tamoksifeną, kam yra išreišti hormonai tabletėmis naudoja visą likusį gyvenimą arba tol, kol nepasiriškia kažkokie ypatingi neigiami jo poveikiai, tada keičia kitokiu medikamentu. Kadangi tavo estrogenai neigiami, tai hormonais negydo: Tau tokio gydymo nereikia, neveiksmingas.
Mano toks navikas: her 2++ ( pilnai neišreikštas) ER (-), PR (-). Po gydymų esu paleidžiama. Jokio kitokio gydymo nėra. Jei liga grįžta, veiksminga chemoterapijos.