Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 14

QUOTE(saulėlydis* @ 2009 04 07, 09:26)
Rasų lanka - Jums atostogos? Remontus pradėjote? Kaip mamytę veikia toks gražus pavasarinis oras? Tikiuosi, energijos netrūksta.

Atostogos. doh.gif doh.gif Remontas padarytas. Virtuvė švyti, o mamytė švyti dar labiau. bigsmile.gif Taip gera ant dūšios, kad suteikėm jai tiek džiaugsmo. Dabar tik ir bėga į virtuvę - reikia nereikia. Bet kitas dalykas, kad ją reikėjo saugoti nuo "persidirbimo". Bandžiau ginčytis, kad eitų ilsėtis, bet tėtė pasakė, kad tai beprasmiška. unsure.gif Išmetė maišus doh.gif nereikalingų 10 metų saugotų rakandų. Dabar atrodo, kad net dūšia apsivalė. Jos žolės auga - jau į šiltnamį perkeltos. Žodžiu sukasi, kiek gali. Bet jau girdžiu neramias gaideles jos balse dėl savo ligelės, dėl ateities. ax.gif Po švenčių eisime bendrą kraujuko tyrimą darytis. Žiūrėsim. Kažko pradėjo karštis mušti, ją. Kai rytais atsibunda, nueina į tualetą, ar dar lovytėj, sako, kad ne prakaitas bet tokia keista šilumėlė išmuša. Porą kartų sapnavo negerus sapnus, kuriuos sapnuodavo prieš ligą... Tai iš to tie neramumai. Kai per chemijas dažniau lankydavomės ligoninėje , bendraudavome su gydytioja, kažkaip atrodo buvo ramiau, o dabar tokie dideli tarpai ir prilenda į galvą visokių nesąmonių. Pasišnekam su mamyte apie viską, pasiraminam ir toliau visi būnam... Ir vis tikimės...

mou 4u.gif Kažkada buvau tokioje paskaitoje, ir ten buvo užduotas klausmas apie gydymą šokiu. Tai sakė, kad šokis vienas iš būdų prisidėti prie sveikimo, ar tiesiog iššokti savo ligą lauk. Buvo kalbama ne apie konkrečią ligą. Bet patarė, kad tokiu atveju reikia šokti ne taip , kad galvotum oj kaip aš čia atrodau iš šono, ar gražiai ar ne. Tiesiog daryti tokius judesius kurie tau tuo momentu patogūs, raitytis, šokinėti, vaipytis ir t.t. Ir dar pridūrė, kad reikia mums daug pasimokyti iš vaikų. Jie taip darydami atsikrato daug negerų dalykų, tiek fizinių tiek dvasinių, o suaugusiam kartais tai atrodo visai nesuprantamai ir kvailai, ir jiems draudžam. Taigi, mieloji. wub.gif Jei yra noras ir jėgų, nė neklausk sesučių kaip į tave pažiūrės. Daryk , kas tau geriausia. drinks_cheers.gif

Arūne 4u.gif ar Jums jau buvo tyrimai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 08 balandžio 2009 - 18:53
aciu, Rasu Lanka 4u.gif man nesvarbu,kaip soku,as i tai nekreipiu demesio,bet visdelto tramdomuju marskiniu nenoriu dar lotuliukas.gif
Atsakyti
Rasų lanka, buvo jau vizitas pas gydytoją . Šį kartą tik markeris buvo; jis geras. Dabar reikia birželį (tada bus visi tyrimai ), tačiau aš užsirašiau tarpe papildomai echoskopijai gegužės 7 d., privačiai už savo pinigus. Ačiū Adis už paskatinimą 4u.gif

Nepatinka man tie pusmetiniai laukimai. Žinau,reikia stengtis "gyventi be ligos", tačiau taip pat labai svarbu neprarasti budrumo. unsure.gif
-------
Puiku, Rasų lanka, kad padrąsinat mamytę, ir save,... Puiku, kad randate kuo džiaugtis. Labai malonu skaityti apie jūsų džiaugsmelius. Sėkmės Jums dideliausios 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 08 balandžio 2009 - 19:45

QUOTE(adis @ 2009 04 08, 19:16)
Šiauliuos yra onkologinė klinika. Gydytojas onkologas pasakė sesutei

QUOTE(rasų lanka @ 2009 04 08, 19:23)

Liūtukeeee4u.gif Visko, ko Jūs klausiat gydytojos ar pasakot savo

Aciukas,mergaites,uz patarimus!O del gydytoju-tai tiesiog ne visi jie vienodi,mama tikrai moka bendrauti,bet ...Na ,nesvarbu,vieni gydytojai vienoki,kiti kitokie,nieko nepadarysi jei gydytojas nelabai nori bendrauti blush2.gif ,svarbu moketi nenusiminti,nepaluzti.
Jau pasirinkom geriama chemija,tikiuosi,kad sisyk toleruos geriau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2009 04 08, 21:42)
Rasų lanka, buvo jau vizitas pas gydytoją . Šį kartą tik markeris buvo; jis geras. Dabar reikia birželį (tada bus visi tyrimai ),  tačiau aš užsirašiau tarpe papildomai echoskopijai gegužės 7 d., privačiai už savo pinigus. Ačiū Adis  už paskatinimą  4u.gif 

Nepatinka man tie pusmetiniai laukimai. Žinau,reikia stengtis "gyventi be ligos", tačiau taip pat labai svarbu neprarasti budrumo.  unsure.gif 

Ačiū už šiltus žodžius. Kaip smagu skaityti, kad markeris geras. thumbup.gif wub.gif Ir echoskopas rodys , kad viskas gerai. Ir pačiai ramiau bus. Dar norėjau paklausti, kai dabar darėtės markerį, ar Jums reikėjo mokėti, ar valdiškai?
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 04 08, 20:51)
Dar norėjau paklausti, kai dabar darėtės markerį, ar Jums reikėjo mokėti, ar valdiškai?

Valdiškai. Už savus pinigus dar nesu dariusi. Dabar markerį daro kas 3 mėn.,taip kad už savus ir nereikia, tarpai nedideli. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2009 04 08, 22:10)
Valdiškai. Už savus pinigus dar nesu dariusi. Dabar markerį daro kas 3 mėn.,taip kad už savus ir nereikia, tarpai nedideli.  smile.gif

g.gif Nesuprantu. Mums darė vieną kartą valdiškai - pirmą kartą. O paskui mokėdavome. Šiauliuose. Tai man niekaip neaišku, kodėl mums nedaro? Aš kažkaip anksčiau ir net nepagalvojau. Kai paskutinį kartą gydytoja pasiųlė pasidaryti kitur , nes klinikoje esą labai brangu. Kad pabrango tai ir mes pačios žinome . dabar jau 60 lt. blink.gif Ar čia , kad tokia ta įstaiga maža - ne centrinė? Ar , kad mamytė jau "beviltiška" ? Ar kad vyresnio amžiaus? Na, niekaip nesuprantu. Reiks gražiai pasiklausinėti. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 08 balandžio 2009 - 20:31
QUOTE(arune @ 2009 04 08, 21:10)
Valdiškai. Už savus pinigus dar nesu dariusi. Dabar markerį daro kas 3 mėn.,taip kad už savus ir nereikia, tarpai nedideli.  smile.gif

O kazi visiems privalo skirt nemokamai markeri?Mat mamai ne sykio neskyrechemijas per visas 6,atseit"o kam?", ji pati daresi mokamai.

Ar kamnors dar skiria nemokamai?
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 04 08, 22:22)
O kazi visiems privalo skirt nemokamai markeri?Mat mamai ne sykio neskyrechemijas per visas 6,atseit"o kam?", ji pati daresi mokamai.

Ar kamnors dar skiria nemokamai?

Per pačias chemijas ir nėra tikslinga daryti markerį, nes gali būti iškreipti rezultatai. Paprastai daromas prieš chemijas ir po jų praėjus keletui mėnesių, kai truputi apsivalo organizmas. Kartais daro ir per chemijas po kelių lašinimų, kad pažiūrėti, ar veikia vaistukai, bet ne visada.
Mums irgi prieš chemijas nedarė. Buvom "žali", net nežinojom, kad reikia . Tik vėliau, kai jau aš paklausiau gydytojos, sako - galit pasidaryti. Tai tas vienas nemokamas kartas ir buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 08 balandžio 2009 - 20:30
QUOTE(rasų lanka @ 2009 04 08, 21:21)
g.gif Nesuprantu. Mums darė vieną kartą valdiškai - pirmą kartą. O paskui mokėdavome. Šiauliuose. Tai man niekaip neaišku, kodėl mums nedaro? Aš kažkaip anksčiau ir net nepagalvojau. Kai paskutinį kartą gydytoja pasiųlė pasidaryti kitur , nes klinikoje esą labai brangu. Kad pabrango tai ir mes pačios žinome . dabar jau 60 lt.  blink.gif Ar čia , kad tokia ta įstaiga maža - ne centrinė? Ar , kad mamytė jau "beviltiška" ? Ar kad vyresnio amžiaus? Na, niekaip nesuprantu. Reiks gražiai pasiklausinėti.  smile.gif

Nieks čia ne beviltiškas, Rasų lanka, nono.gif . Manau, gal kiekviena įstaiga turi savo "taisykles", galimybes. Aš gydausi Klaipėdoje, tai irgi ne centrinė, ne vedančioji įstaiga. Po gydymo man markerį daro kelis kartus kas 3 mėn., vėliau - rečiau. Kadangi mano gydymas Herceptinu baigtas tik preitų metų gruodį, tai kol kas markeris kas 3 mėn.,. Vėliau, daktarė sakė, bus rečiau. Be to, ir Klaipėdoj reagentų jau trūkumas. Dėl jų trūkumo ir atsakymo ilgiau laukti reikėjo. Matyt, Šiauliai dar mažaiau reagentų turi.

Atsakyti
QUOTE(mou @ 2009 04 08, 19:15)
aciu, Rasu Lanka 4u.gif man nesvarbu,kaip soku,as i tai nekreipiu demesio,bet visdelto tramdomuju marskiniu nenoriu dar lotuliukas.gif

lotuliukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2009 04 08, 21:57)
Matyt, Šiauliai dar mažaiau reagentų turi.

Tai Vilnius turbut irgi neturi .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 08 balandžio 2009 - 21:40