Labutis visoms!
QUOTE(adis @ 2009 04 05, 10:26)
Reikia pasiklabėti su gydytojais ir paklaust ar buvo tikslintas HER++. Kurioje ligoninėje gydotės? Jei vedančiosiose: Vilniaus onkologiniame arba Kauno klinikose, tai tyrimas turėtų būti pakartotas. Jei Panevėžio, Šiaulių tai gali būti, kad ne. Dėl Klaipėdos ir Kauno onkologijos ligoninės nežinau, gali būti ir taip ir taip. Dar kartą klausiu: kiek mamai metų? Kodėl? Jei mamai netoli 70 m. kažin ar darytas HER++, ( vargiai būtų skiriamas gydymas herceptinu , net jie jis būtų HER+++, dėl medikamento brangumo, reikėtų didelių žygių arba gerų ryšių, kad būtų kitaip)), jei mamai mažiau nei 55m. greičiausia HER pakartojo. Mano buvo HER++( abejotinas), po papildomo CISH tyrimo HER +++ nepasitvirtino. Gydymas heceptinu neskirtas. Mano ligos istorijoje yra rašoma HER++, Estr(-), Prog(-). Visiškai identiška histologija Jūsų mamai. Dar ir G3, diferencijos laipsnis, kas reiškia , jog yra didelis agresyvumas t. y. greitas ligos atsinaujinimas. Tokio tipo krūties navikas, kuriame neišeikšta hormonai ir her turi savo atskirą pavadinamą. Tripple negatyve, lietuviškia būtų trigubas neigiamas. Jei skaitot angliškai nemažai informacijos, ypač foruminės gyvos, t. y. sergančių patirtys, kuo gydomi, kaip gydomi ir pan. JAV.
tripple negative breast cancer.
Jūsų mamai paskirtas dabartinis mano gydymas : Taxoteras+ Xeloda. Man širdis duoda žinią, bet med. sesutė įspėjo, kad mažai K. Todėl aš dabar jį vartoju papildomai: tabletėmis ir maistu. Niekad problemų su širdimi neturėjau, kol nesusirgau. Buvę gydymai ją veikia. Kasdienybėje perdaug to poveikio nejaučiu.
Pas mama irgi G3.HER2 skaitosi,kad nera,nes tik 1pliusas,gydytoja sake,kad buvo patikslintas.
Kadangi shema TX**** Docetaxeli 75 mg/m2 iv 1d
Capecitabini 950 mg/m2 PO 2 kartus dienoje 1-14 d, kas 3 sav
nepadejo(geriamos tabletes buvo nutrauktos po antro kurso)-tai dabar leido pasirinkt-arba :
CMF** Metotrexati 40 mg/m2 1d. + 8d.
Cyclophosphamidi 600 mg/m2 1+8d.
Fluorouracili 600 mg/m2 1+8d.
kas 4 sav.
Arba:Capecitabini** ar *** 950-1250 mg/m2 po 1-14 d, kas 3 sav.
Nezinom kas geriau.Ka manot?As linkusi manyti,kad antroji(geriama)geriau,tik neaisku kaip sisyk bus su mamos sirdimi.Ryt arba po svenciu pradetu.
Dar mama labai prase paklausti ar jums ta chemija padejo.Bet as jai sakiau,kad Jums iskart po kruties operacijos skyre sia cemija,ar suklydau?Atsiprasau,kad nepasigilinu skaitydama ankstesnes temas,bet tiesiog visai neturiu laiko,dar mazoji apsirgo
Kokios jus visos nuostabios!Sekmes jums visokeriopos!