Reikia pasiklabėti su gydytojais ir paklaust ar buvo tikslintas HER++. Kurioje ligoninėje gydotės? Jei vedančiosiose: Vilniaus onkologiniame arba Kauno klinikose, tai tyrimas turėtų būti pakartotas. Jei Panevėžio, Šiaulių tai gali būti, kad ne. Dėl Klaipėdos ir Kauno onkologijos ligoninės nežinau, gali būti ir taip ir taip. Dar kartą klausiu: kiek mamai metų? Kodėl? Jei mamai netoli 70 m. kažin ar darytas HER++, ( vargiai būtų skiriamas gydymas herceptinu , net jie jis būtų HER+++, dėl medikamento brangumo, reikėtų didelių žygių arba gerų ryšių, kad būtų kitaip)), jei mamai mažiau nei 55m. greičiausia HER pakartojo. Mano buvo HER++( abejotinas), po papildomo CISH tyrimo HER +++ nepasitvirtino. Gydymas heceptinu neskirtas. Mano ligos istorijoje yra rašoma HER++, Estr(-), Prog(-). Visiškai identiška histologija Jūsų mamai. Dar ir G3, diferencijos laipsnis, kas reiškia , jog yra didelis agresyvumas t. y. greitas ligos atsinaujinimas. Tokio tipo krūties navikas, kuriame neišeikšta hormonai ir her turi savo atskirą pavadinamą. Tripple negatyve, lietuviškia būtų trigubas neigiamas. Jei skaitot angliškai nemažai informacijos, ypač foruminės gyvos, t. y. sergančių patirtys, kuo gydomi, kaip gydomi ir pan. JAV.
tripple negative breast cancer.
Jūsų mamai paskirtas dabartinis mano gydymas : Taxoteras+ Xeloda. Man širdis duoda žinią, bet med. sesutė įspėjo, kad mažai K. Todėl aš dabar jį vartoju papildomai: tabletėmis ir maistu. Niekad problemų su širdimi neturėjau, kol nesusirgau. Buvę gydymai ją veikia. Kasdienybėje perdaug to poveikio nejaučiu. Deja, krosiukų bėgti negaliu (anksčiau smagu būdavo pabėgioti kokiame nors miškelyje). Bet žadu išmokti važinėtis riedučiais. Praeitą vasarą nepavyko išsinarinau koją.
Tykerb naujesnės kartos visiškai nekompensuojamas vaistas. Jo platesnis veikimas nei herceptino. Veikia dar į kažkokį geną, dabar nepamenu, nes seniai skaičiau. Lietuvoje nuo prieitų metų.
Optimalus variantas herceptinas skiriamas tik pradėjus chemoterapiją ir vartojamas 1 m.
Kaina, kaip anksčiau rašė arune, dar priklauso nuo žmogaus masės, nes skiriama dozė pagal ligonio svorį: kuo stambesnis žmogus, tuo gydymas tampa brangesniu. Vidutiniškai tai 120000 Lt per metus (manau 70 kg sveriančiam žmogui). Mano svoris 52 kg ,man reikėtų mažiau ir gydymas būtų kažkiek pigesnis. Kieno svoris 100 kg atitinkamai daugiau nei man 2 k, kaina jau dviguba. Gydymas jau būtų virš 120000 Lt. Taip visur, (nepriklausomai nuo naviko rūšies) bet kokios chemoterapijos kaina priklauso nuo ligonio svorio. Praktikoje, ko gero, stambesniam žmogui skiria tą patį kiekį kaip 70 kg sveriančiam (t. y. neviršija 120000 Lt), leidžia jam atitnkamą vaistų kiekį, bet pamažina leidimų skaičių: vietoje 12 mėn. 9 mėn.
Tykerb normaliam lietuviui neįperkamas: tykerb arab tyverb ( tai tas pats vaistas), cheminiu pavadinimu lapatanib. 70 tab. kaina 5290 Lt. Vėl galutinė kaina priklauso nuo ligonio svorio.
Tiem kam su HER+++ raiška, herceptino gydymas buvo neveiksmingas lieka dar vienas variantas gydymas Tyverb. Pinigėliai Jūsų. Herceptino efektyvuams ~40-45 %. Tai reiškia, kad iš 100 gydytų stiprus poveikis bus tik 40-45 ligoniams. Jie pasveiks. Kitiems poveikis bus dalinis arba jo nebus.
Gydant chemoterapija iki 10% mirčių (nuo komplikacijų gydymo metu) yra leistina ir laikoma normaliu reiškiniu dabartinėje pasaulinėje medicinoje. Savaime aišku, siekiama, kad tokių atvejų būtų kuo mažiau. Kiekviena chemoterapija turi tokią mirties riziką. Todėl gydytojai atsižvelgdami į ligonio amžių atsakingai ją parenka. Jei jaunesnis kartais rizikuoja; balansuoja ant ribos. R. Janavičiaus , V. Kernagio atvejai. Vyresnėlius,virš 60 m. arba turinčius kitokių ligų tausoja. Todėl tie vyresnėliai neišmanydami gydymo sunkumo ir rizikos, pyksta, jog juos gydo ne pačiais moderniausias stpriausisias vaistais, lyg juos nurašytų. Iš tikrųjų gydo pagal ligonio esamą situaciją, kad tų mirčių nuo gydymo skaičius nebūtų virš 10-15%, ar net didesnis. Kartais ir vyresnius gydo chemijomis bombomis, bet jų bendra sveikata turi būti labai labai gera.
pasiūlymas visiems žaliems, jei norite išmanyti aiškinkitė: internete informacijos daugiau nei pakankamai arba skaitykite visus forumo 14 temų. Tai ką ką tik surašiau (visą paklodę) rašau jau tikrai kažkelintą kartą.
Žinios patikimos, visą šitą informaciją susiradau pati arba pokalbių su gydytojais metu. Visi stebisi, kad gydytojai nekalba. Kiekvieną kartą aiškinti nelabai suprantančiam ir išsigandusiam žmogui sudėtinga, dar kai už durų sėdi 10 ligonių: trūksta laiko, jėgų. Man jau ir darosi sudėtinga.
Gražaus šviesaus Verbų sekmadienio. Ramybės sieloje, išminites.
Mamai 58m.suejo,kai operavo buvo 55m.Operavo Vilniuje,tada chemoterapijas leido Panevezy.Dabar gydosi tik Vilniuje.
Jai arba nedare pakartotino HER2 tyrimo arba buvo pamestas,nes Vilniaus gydytojas sake,kad kazkur dingo pats svarbiausias tyrimas.Tai gal tas ir dingo
.Mat tai buvo jau pries 2,5m.,bet paklausiu mamos dar syki.
Sianakt prasedejo visa nakti internete,o diena negaliu,nes lelius neleidzia.
,pasitikejom gydytojais ir ju skiriamu gydymu.
Grisiu vakare pas mus,sunku rasyt su maze ant keliu.