Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 14

QUOTE(Liutukeee @ 2009 04 04, 21:17)
Mama jau pries metus eme koset,budavo uzeina,praeina,atrodydavo kaip koks persalimas,kosedavo labiausiai vakarais,atsigulus miegot.Paskui vis daznyn,laiptais sunku uzlipt pasidare,dust imdavo,gydytojai tik paklausydavo plaucius ir sakydavo,kad nieko nera,O Rentgena padare tik lapkriti.Bet mama buvo jau anksciau pasidariusi markeri ir jis buvo padidejes,bet gydytojai metastaziu ieskojo kitur-gimdoj ir t.t.,tik nerado ir vis aiskino,kad nieko tokio,kad markeris padidejes  verysad.gif
O pagal ka sprende,kad labai piktybinis,linkes atsinaujinti?Ar pagal Her2?Ar dar pagal kazka sprendzia?

Mamai irgi taike raudonaja chemija,bentjau man atminty tokia islikusi.

Zinau,kad gydymas brangus.O kiek tu ampuliu reikia?Metus reiktu leistis?Kiek ju i menesi reikia?Nuo ko tai priklauso?Gal koki straipsniuka apie tai turit?Pakolkas nieko konkretaus neradau.

Labukas ,

As tiksliai nezinau kokius tyrimus mamai dare. Siunte jos navika i patologijos centra vilniuje, gavome tokius atsakymus.
Ivest i google zodi Herceptin ir rasi daug info 4u.gif
mano mamai reikia 9 doziu - leis kas 3 savaites.
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2009 04 05, 00:14)
Labukas ,

As tiksliai nezinau kokius tyrimus mamai dare. Siunte jos navika i patologijos centra vilniuje, gavome tokius atsakymus.
Ivest i google zodi Herceptin ir rasi daug info  4u.gif
mano mamai reikia 9 doziu - leis kas 3 savaites.

Taip ir maniau,kad reik navika siusti verysad.gif

Skaiciau apie Herceptina,bet mane konkreciai domina kaip paskiriamos dozes-tai nelabai dar radau,bet aisku,kad tai labai individualu,tai nieko konkretaus ir negaleciau rasti.Bet labai norisi issamiau suzinot,nes bandytume surinkt pinigelius patys,bet tai labai didele suma doh.gif

O niekas nenaudojot:
http://www.vtv.lt/na...eparata-ty.html

http://vaistai.lt/in.....ngtos tab.N70

Raso,kad jie dar veiksmingesni nei Herceptinas g.gif

O mamai buvo skirta:
http://vaistai.lt/in...rd=capecitabine

Bet ji juos nutrauke,nes sirdziai buvo blogai.Bet dabar galvoju gal reik dar syki juos bandyt g.gif
Papildyta:
O gal zinot kodel vaistai.lt raso,kad Herceptin netiekiamas nuo 2009.01.26?Ar tai reikstu,kad ir uz pinigus nebutu oficialiai iveztas i Lietuva? g.gif
http://vaistai.lt/in.....g/vial inf.N1

Visai pasimeciau.Kaip cia yra is tikruju g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 05 balandžio 2009 - 00:02
user posted image

Verbų sekmadienis.Sveikutės visos, Mergaitės. 4u.gif Tegul šiemetinės verbos atneša į Jūsų namus SVEIKATĄ. Tegu būna išklausytos Jūsų maldos. Kuo ramesnės didžiosios savaitės Jums ir Dieviškos palaimos. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 04 05, 00:56)
Taip ir maniau,kad reik navika siusti  verysad.gif

Reikia pasiklabėti su gydytojais ir paklaust ar buvo tikslintas HER++. Kurioje ligoninėje gydotės? Jei vedančiosiose: Vilniaus onkologiniame arba Kauno klinikose, tai tyrimas turėtų būti pakartotas. Jei Panevėžio, Šiaulių tai gali būti, kad ne. Dėl Klaipėdos ir Kauno onkologijos ligoninės – nežinau, gali būti ir taip ir taip. Dar kartą klausiu: kiek mamai metų? Kodėl? Jei mamai netoli 70 m. kažin ar darytas HER++, ( vargiai būtų skiriamas gydymas herceptinu , net jie jis būtų HER+++, dėl medikamento brangumo, reikėtų didelių žygių arba gerų ryšių, kad būtų kitaip)), jei mamai mažiau nei 55m. greičiausia HER pakartojo. Mano buvo HER++( abejotinas), po papildomo CISH tyrimo HER +++ nepasitvirtino. Gydymas heceptinu neskirtas. Mano ligos istorijoje yra rašoma HER++, Estr(-), Prog(-). Visiškai identiška histologija Jūsų mamai. Dar ir G3, diferencijos laipsnis, kas reiškia , jog yra didelis agresyvumas t. y. greitas ligos atsinaujinimas. Tokio tipo krūties navikas, kuriame neišeikšta hormonai ir her turi savo atskirą pavadinamą. Tripple negatyve, lietuviškia būtų trigubas neigiamas. Jei skaitot angliškai nemažai informacijos, ypač foruminės „gyvos“, t. y. sergančių patirtys, kuo gydomi, kaip gydomi ir pan. JAV.
tripple negative breast cancer.
Jūsų mamai paskirtas dabartinis mano gydymas : Taxoteras+ Xeloda. Man širdis duoda žinią, bet med. sesutė įspėjo, kad mažai K. Todėl aš dabar jį vartoju papildomai: tabletėmis ir maistu. Niekad problemų su širdimi neturėjau, kol nesusirgau. Buvę gydymai ją veikia. Kasdienybėje perdaug to poveikio nejaučiu. Deja, krosiukų bėgti negaliu (anksčiau smagu būdavo pabėgioti kokiame nors miškelyje). Bet žadu išmokti važinėtis riedučiais.
Tykerb – naujesnės kartos visiškai nekompensuojamas vaistas. Jo platesnis veikimas nei herceptino. Veikia dar į kažkokį geną, dabar nepamenu, nes seniai skaičiau. Lietuvoje nuo prieitų metų.
Optimalus variantas – herceptinas skiriamas tik pradėjus chemoterapiją ir vartojamas 1 m.
Kaina, kaip anksčiau rašė arune, dar priklauso nuo žmogaus masės, nes skiriama dozė pagal ligonio svorį: kuo stambesnis žmogus, tuo gydymas tampa brangesniu. Vidutiniškai tai 120000 Lt per metus (manau 70 kg sveriančiam žmogui). Mano svoris 52 kg ,man reikėtų mažiau ir gydymas būtų kažkiek pigesnis. Kieno svoris 100 kg atitinkamai daugiau nei man 2 k, kaina jau dviguba. Gydymas jau būtų virš 120000 Lt. Taip visur, (nepriklausomai nuo naviko rūšies) bet kokios chemoterapijos kaina priklauso nuo ligonio svorio. Praktikoje, ko gero, stambesniam žmogui skiria tą patį kiekį kaip 70 kg sveriančiam (t. y. neviršija 120000 Lt), leidžia jam atitnkamą vaistų kiekį, bet pamažina leidimų skaičių: vietoje 12 mėn. 9 mėn.
Tykerb normaliam lietuviui neįperkamas: tykerb arab tyverb ( tai tas pats vaistas), cheminiu pavadinimu lapatanib. 70 tab. kaina 5290 Lt. Vėl galutinė kaina priklauso nuo ligonio svorio.
Tiem kam su HER+++ raiška, herceptino gydymas buvo neveiksmingas lieka dar vienas variantas gydymas Tyverb. Pinigėliai Jūsų. Herceptino efektyvuams ~40-45 %. Tai reiškia, kad iš 100 gydytų stiprus poveikis bus tik 40-45 ligoniams. Jie pasveiks. Kitiems poveikis bus dalinis arba jo nebus.
Gydant chemoterapija iki 10% mirčių (nuo komplikacijų gydymo metu) yra leistina ir laikoma normaliu reiškiniu dabartinėje pasaulinėje medicinoje. Savaime aišku, siekiama, kad tokių atvejų būtų kuo mažiau. Kiekviena chemoterapija turi tokią mirties riziką. Todėl gydytojai atsižvelgdami į ligonio amžių atsakingai ją parenka. Jei jaunesnis kartais rizikuoja; balansuoja ant ribos. R. Janavičiaus , V. Kernagio atvejai. Vyresnėlius,virš 60 m. arba turinčius kitokių ligų tausoja. Todėl tie vyresnėliai neišmanydami gydymo sunkumo ir rizikos, pyksta, jog juos gydo ne pačiais moderniausias stpriausisias vaistais, lyg juos nurašytų. Iš tikrųjų gydo pagal ligonio esamą situaciją, kad tų mirčių nuo gydymo skaičius nebūtų virš 10-15%, ar net didesnis. Kartais ir vyresnius gydo chemijomis –bombomis, bet jų bendra sveikata turi būti labai labai gera.
pasiūlymas visiems žaliems, jei norite išmanyti – aiškinkitė: internete informacijos daugiau nei pakankamai arba skaitykite visus forumo 14 temų.
Gražaus šviesaus Verbų sekmadienio. Ramybės sieloje, išminites. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 05 balandžio 2009 - 09:45
QUOTE(adis @ 2009 04 05, 10:26)
Reikia pasiklabėti su gydytojais ir paklaust ar buvo tikslintas HER++. Kurioje ligoninėje gydotės? Jei vedančiosiose: Vilniaus onkologiniame arba Kauno klinikose, tai tyrimas turėtų būti pakartotas. Jei Panevėžio, Šiaulių tai gali būti, kad ne. Dėl Klaipėdos ir Kauno onkologijos ligoninės – nežinau, gali būti ir taip ir taip. Dar kartą klausiu: kiek mamai metų? Kodėl? Jei mamai netoli 70 m. kažin ar darytas HER++, ( vargiai būtų skiriamas gydymas herceptinu , net jie jis būtų HER+++, dėl medikamento brangumo, reikėtų didelių žygių arba gerų ryšių, kad būtų kitaip)), jei mamai mažiau nei 55m. greičiausia HER pakartojo. Mano buvo HER++( abejotinas), po papildomo CISH tyrimo HER +++ nepasitvirtino. Gydymas heceptinu neskirtas. Mano ligos istorijoje yra rašoma HER++, Estr(-), Prog(-). Visiškai identiška histologija Jūsų mamai. Dar ir G3, diferencijos laipsnis, kas reiškia , jog yra didelis agresyvumas t. y. greitas ligos atsinaujinimas. Tokio tipo krūties navikas, kuriame neišeikšta hormonai ir her turi savo atskirą pavadinamą. Tripple negatyve, lietuviškia būtų trigubas neigiamas. Jei skaitot angliškai nemažai informacijos, ypač foruminės „gyvos“, t. y. sergančių patirtys, kuo gydomi, kaip gydomi ir pan. JAV.
tripple negative breast cancer.
Jūsų mamai paskirtas dabartinis mano gydymas : Taxoteras+ Xeloda. Man širdis duoda žinią, bet med. sesutė įspėjo, kad mažai K. Todėl aš dabar jį vartoju papildomai: tabletėmis ir maistu. Niekad problemų su širdimi neturėjau, kol nesusirgau. Buvę gydymai ją veikia. Kasdienybėje perdaug to poveikio nejaučiu. Deja, krosiukų bėgti negaliu (anksčiau smagu būdavo pabėgioti kokiame nors miškelyje). Bet žadu išmokti važinėtis riedučiais. Praeitą vasarą nepavyko – išsinarinau koją.
Tykerb – naujesnės kartos visiškai nekompensuojamas vaistas. Jo platesnis veikimas nei herceptino. Veikia dar į kažkokį geną, dabar nepamenu, nes seniai skaičiau. Lietuvoje nuo prieitų metų.
Optimalus variantas – herceptinas skiriamas tik pradėjus chemoterapiją ir vartojamas 1 m.
Kaina, kaip anksčiau rašė arune, dar priklauso nuo žmogaus masės, nes skiriama dozė pagal ligonio svorį: kuo stambesnis žmogus, tuo gydymas tampa brangesniu. Vidutiniškai tai 120000 Lt per metus (manau 70 kg sveriančiam žmogui). Mano svoris 52 kg ,man reikėtų mažiau ir gydymas būtų kažkiek pigesnis. Kieno svoris 100 kg atitinkamai daugiau nei man 2 k, kaina jau dviguba. Gydymas jau būtų virš 120000 Lt. Taip visur, (nepriklausomai nuo naviko rūšies) bet kokios chemoterapijos kaina priklauso nuo ligonio svorio. Praktikoje, ko gero, stambesniam žmogui skiria tą patį kiekį kaip 70 kg sveriančiam (t. y. neviršija 120000 Lt), leidžia jam atitnkamą vaistų kiekį, bet pamažina leidimų skaičių: vietoje 12 mėn. 9 mėn.
Tykerb normaliam lietuviui neįperkamas: tykerb arab tyverb ( tai tas pats vaistas), cheminiu pavadinimu lapatanib. 70 tab. kaina 5290 Lt. Vėl galutinė kaina priklauso nuo ligonio svorio.
Tiem kam su HER+++ raiška, herceptino gydymas buvo neveiksmingas lieka dar vienas variantas gydymas Tyverb. Pinigėliai Jūsų. Herceptino efektyvuams ~40-45 %. Tai reiškia, kad iš 100 gydytų stiprus poveikis bus tik 40-45 ligoniams. Jie pasveiks. Kitiems poveikis bus dalinis arba jo nebus.
Gydant chemoterapija iki 10% mirčių (nuo komplikacijų gydymo metu) yra leistina ir laikoma normaliu reiškiniu dabartinėje pasaulinėje medicinoje. Savaime aišku, siekiama, kad tokių atvejų būtų kuo mažiau. Kiekviena chemoterapija turi tokią mirties riziką. Todėl gydytojai atsižvelgdami į ligonio amžių atsakingai ją parenka. Jei jaunesnis kartais rizikuoja; balansuoja ant ribos. R. Janavičiaus , V. Kernagio atvejai. Vyresnėlius,virš 60 m. arba turinčius kitokių ligų tausoja. Todėl tie vyresnėliai neišmanydami gydymo sunkumo ir rizikos, pyksta, jog juos gydo ne pačiais moderniausias stpriausisias vaistais, lyg juos nurašytų. Iš tikrųjų gydo pagal ligonio esamą situaciją, kad tų mirčių nuo gydymo skaičius nebūtų virš 10-15%, ar net didesnis. Kartais ir vyresnius gydo chemijomis –bombomis, bet jų bendra sveikata turi būti labai labai gera.
pasiūlymas visiems žaliems, jei norite išmanyti – aiškinkitė: internete informacijos daugiau nei pakankamai arba skaitykite visus forumo 14 temų. Tai ką ką tik surašiau (visą paklodę) rašau jau tikrai kažkelintą kartą.
Žinios patikimos, visą šitą informaciją susiradau pati arba pokalbių su gydytojais metu. Visi stebisi, kad gydytojai nekalba. Kiekvieną kartą aiškinti nelabai suprantančiam ir išsigandusiam žmogui sudėtinga, dar kai už durų sėdi 10 ligonių: trūksta laiko, jėgų. Man jau ir darosi sudėtinga. doh.gif
Gražaus šviesaus Verbų sekmadienio. Ramybės sieloje, išminites. smile.gif

Labai jums aciu uz tokia issamia informacija!
Mamai 58m.suejo,kai operavo buvo 55m.Operavo Vilniuje,tada chemoterapijas leido Panevezy.Dabar gydosi tik Vilniuje.
Jai arba nedare pakartotino HER2 tyrimo arba buvo pamestas,nes Vilniaus gydytojas sake,kad kazkur dingo pats svarbiausias tyrimas.Tai gal tas ir dingo g.gif .Mat tai buvo jau pries 2,5m.,bet paklausiu mamos dar syki.

Sianakt prasedejo visa nakti internete,o diena negaliu,nes lelius neleidzia.
Kaip gaila,kad visos tos info negavom pries kelis metus,tiesa,ir neieskojom verysad.gif ,pasitikejom gydytojais ir ju skiriamu gydymu.

Grisiu vakare pas mus,sunku rasyt su maze ant keliu.
Papildyta:
GRAZAUS SEKMADIENIO!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 05 balandžio 2009 - 10:31
labas rytas, su Verbom jus smile.gif
ir su pagaliau tikrai issikleidusiu pavasariu smile.gif

adis, tu tikra vaiksciojanti enciklopedija 4u.gif

kas klausete apie piktybiskuma: manau, cia kalba yra apie vadinamaja lasteliu diferencijacija. vezys issivysto is normaliu organizmo lasteliu - pagal tai, is kokios rusies lasteliu, skiriamos vezio rusys, pvz., adenocarcinoma issivysto is liaukiniu audiniu, sarcoma - is raumenu ir kaulu ir tt. kuo labiau pakitusios lasteles, kuo jos sunkiau atpazistamos (ty sunkiau diferencijuojamos), tuo auglys piktybiskesnis. paprastai skiriami trys diferencijacijos tipai:
G1 - lasteles gerai diferencijuotos. tai reiskia, kad vezio lasteles dar salyginai panasios i normalias sveikas lasteles. toks vezys paprastai auga letai, reciau atsinaujina po gydymo.
G2 - vidutiniskai diferencijuotos: vezio lasteles pakitusios, mazai panasios i normalias lasteles. liga linkusi atsinaujinti.
G3 - blogai diferencijuotos: lasteles labai pakitusios, nepanasios i normalias. tokios lasteles agresyviausios, labiausiai linkusios vel atsinaujinti.

del agresyvaus gydymo taikymo... daug apie tai masciau, nes man paciai daznai teko susidurti su tokiais pareiskimais kaip "taikysime radikalia chirurgine operacija, nes tu jauna", "skirsime agresyvesne chemoterapija, nes tu jauna, neturi salutiniu ligu". mane tai labai erzino: taip, siandien as atlaikysiu gydyma (nes tradicinis vezio gydymas gana ziaurus, ji is tiesu reikia atlaikyti). tarkim, pasveiksiu ir liga neatsinaujins - bet kas manes laukia po desimties metu? sirdies transplantacija? nuolatine dialize del nebeveikianciu inkstu? neuropatija? o gal kokia nors kraujo vezio rusis del chemoterapijos pazeistu kaulu ciulpu? as noriu optimalaus, o ne stipriausio gydymo, nes pasveikusi dar zadu gyventi.
dauguma rusiu veziu nera kaip koks plauciu uzdegimas - umi liga. vezys neatsiranda umiai, jis vystosi paprastai letai, ilgai nepasireiskia jokiais simptomais, o pasalinus auglius ir gryzus i iprasta gyvenimo buda - gali ir vel atsinaujinti, nes vezys labai daznai atsiranda del gyvenimo budo. atsiranda nuomoniu, kad vezys yra letine liga ir turetu buti gydomas kaip letine liga, o ne kaip umine.

Atsakyti
Aš nemąsčiau, ar čia man teisingą gydymą skiria, ar ne. Kadangi žinojau, kad turiu daug neigiamų prognostinių veiksnių, tai ir žinojau, kad gydymas turi būti atitinkamas. Pasitikėjau gydytoja. O kaip kitaip?

Be to, pavyzdį turiu. Pažįstamai prieš 9 m. nustatė 0-1 st. krūties, ji atsisakė gydymo, gydėsi pagal Malovičko, po 3 mėn.naviko požymių jau nebuvo. Bet kas iš to, po metų grįžo jau su 1-2 st. Tada operavo, ir ji pasirinko ne mastektomiją, o dalinę operaciją, nors siūlė mastektomiją. Po 6 m. vėl sugrįžo. Stad.ta pati, dabar jau mastektomija atlikta ir raud.chem. Todėl siūlau pasitikėti gydytojais. Aš pati po gydymo turiu tachikardiją, ir šiaip nevisai gerai jaučiuosi, bet ką padarysi. Vieną norint nugalėti, reikia kažką aukoti.
-------

Ramaus Verbų sekmadienio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 04 05, 08:26)
Reikia pasiklabėti su gydytojais ir paklaust ar buvo tikslintas HER++.

Brangiosios patarejos, pasakykit man, neismanelei, kas tas HER( ir ar angliskai jis taip pat vadintusi?).. Toliasneiama aprasyma minejote apie estr - ir prig -, tai tieminusiukai ir pas mane buvo(jei tai ta pati reiskia, jei parasyta "nusidazymo nera"), bet apie joki HER nesu girdejus, nei skaicius..Savo popierius issitraukiau dar karteli- nieko neradau.. Viska ka radau tai carcinoma mammae dex.T2N1MO IIst... Dabar labai aktyviai ruosiuosi vizitui pas gydytoja balandzio pabaigoj- noriu pagaliau issiaiskint ar verta man pas ji daugiau lankytis ar ieskotis kito?!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyturelis: 05 balandžio 2009 - 11:06
user posted image

Sveikatos, stiprybės visoms...

----------------------------------

Vakar Mama jau pasėjo avižų - kad ant Velykinio stalo žalumos būtų wub.gif
Atsakyti
Adis, Labai dekui Jums uz issamia informacija, as apie Tykerb vaista nieko nezinojau. O kazin galima butu ji nuipirkti ir gydytis juo ir + Herceprinu ? kad uzkirsti kelia ligos atsinaujinimui ? ar ji galima tik nauoti baigus gydyma Herceptinu ir jei Herceptinas buvo neveiksmingas ? g.gif

Ramaus sauleto sekmadienio
Atsakyti
Su verbom visas 4u.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2009 04 05, 16:31)
kazin galima butu ji nuipirkti ir gydytis juo ir + Herceprinu ?

Tyverb rekomenduojamas, jei liga progresuoja po gydymo Herceptinu. Nuo Herceptino skiriasi tuo, kad Herceptinas veikia tik ErbB2 receptorius, o Tyverb ir ErbB1 receptorius.

Dabar apie Tyverb negalvokite, jums paskirtas Herceptinas, ir galvokite apie tai, kad jis jums padės smile.gif Nežiūrėkite taip toli į priekį. Susikaupkite ties šiuo laikotarpiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 05 balandžio 2009 - 15:54