Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 14

QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 04 04, 19:00)
man liūdnaaaaaaa nes po chemo va jau ryt galėčiau važiuoti pas mažutę, deja pasiliksiu čia, nes kad nesigautų kaip aną kart...tad iki šeštadienio dar liksiu...Dieve kaip taip sunku...

Suprantu, Ugn*Ine, tavo jausmus. Bet dabar svarbiausias tavo uždavinys yra sustiprėti, apsisaugoti nuo galimų komplikacijų. Juk taip? Todėl nespausk per jėgą, ilsėkis, miegok, su mažyle telefonu bendrauk ( žinau, kaip tai nelengva, pati taip bendravau ). Bet pasistenk. Tas laikas juk ne amžinai, prabėgs savaitėlė ir susitiksite.
Atsakyti
Prisipazinsiu, skaitau ir verkiu... Gal del to, kad pati gavau siuntima pas onkologa issitirti del apgamo, kuris pagal gydytoja yra vertas svarbaus demesio. Tiesa pasakius labai bijau ir ne tu kanciu, kurios buna po chemijos kaip cia aprasoma, o labai bijau, kad nematysiu augancios savo mazytes.

Na bet vis tikiuosi, kad po 2 savaiciu gydytoja pasakys, kad nera piktybinis ir viskas bus gerai (nors neisivaizduoju kaip bus daromi tyrimai). Kaip sakoma - viltis durniu motina, bet mama savo vaikus myli unsure.gif blush2.gif

Stiprybes kovojancioms 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, mieliausios ir geriausios , Mergaitės, 4u.gif

QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 04 04, 20:00)
jaučiuosi tikrai neblogai, einu ir į koplytėlę pastoviai, tik nuotaika labai liūdna

Mieloji - tik įsiskaityk į šiuos savo rašytus žodžius. Po daug laiko Tu gali pasakyti taip. Juk Tu bijojai, kaip priimsi chemiją, o viskas vyksta neblogai... Liūdesėlis gali būti padidintas ir nuo cheminių vaistukų. Todėl tikrai stenkis daugiau pamiegoti - kai tik užsinori. Kad mintelės ir širdelė pailsėtų. Tave supa nuostabūs žmonės, kurie Tavimi rūpinasi. Todėl dabar be jokios graužaties pasirūpink savimi, kad vėliau galėtum pasirūpinti kitais ir savo mažyte... Sulankstyk liūdesėlį.... wub.gif

Adis 4u.gif - ar Jūs po lašinimo? Kaip jaučiatės ir kaip laikosi Jūsų plaukučiai?

Liūtukeee - sveikatos ir stiprybės Jūsų mamytei ir kad rastumėt reikiamus vaistukus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 04 balandžio 2009 - 20:15
QUOTE(Crim @ 2009 04 04, 21:27)
Prisipazinsiu, skaitau ir verkiu... Gal del to, kad pati gavau siuntima pas onkologa issitirti del apgamo, kuris pagal gydytoja yra vertas svarbaus demesio. Tiesa pasakius labai bijau ir ne tu kanciu, kurios buna po chemijos kaip cia aprasoma, o labai bijau, kad nematysiu augancios savo mazytes.

Na bet vis tikiuosi, kad po 2 savaiciu gydytoja pasakys, kad nera piktybinis ir viskas bus gerai (nors neisivaizduoju kaip bus daromi tyrimai). Kaip sakoma - viltis durniu motina, bet mama savo vaikus myli  unsure.gif  blush2.gif

Stiprybes kovojancioms  4u.gif

Siuntimas pas onkologus nėra diagnozė. Jei siunčia - išsitirsite - nusiraminsite. Trumpai pasakysiu vieno rusiško filmo ištrauką. "Guli sužadėtiniai lovoj. Moteris pradeda graudžiai verkti. Vyras klausia, kas atsitiko. O ji : " mes mylim vienas kitą, greitai susituoksim, turėsim sūnelį, jis užaugs, įstos į universitetą, bus mokslininkas... pasens ir numirs. Man gaila..." Jūs dabar kaip ir ta moteris - numačiusi viską į priekį. Jei tiek žinote, tai tikriausiai žinote, kad tikrai po 2 savaičių Jums bus viskas gerai. Tad neverta dabar taip graužtis vien dėl to, ko gali ir nebūti. Kuo geresnių Jums tyrimo rezultatų. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 04 balandžio 2009 - 20:33
QUOTE(Jorky @ 2009 04 03, 23:47)
Miela Adis ,

Labutis!
mano mama irgi serga kruties veziu III stadija HER ( visi pliusai kiek yra). Navikas agresyvus, linkes atsinaujinti. Gavo labai stipria chemija - 6 kartai ir 25 spinduliai. Del metastaziu nezinome, pries operacija dare plauciu nuotrauka, zidiniu nebuvo.
Biologinis gydymas - tai gydymas Herceptinu, tai labai brangus vaistas, kurio dabar Lietuvoje yra minimaliai uzperkama.  Sis vaistas yra naujas, bet kiek skaiciau apie ji, labai efektyvus.
Kokia mamos ligos stadija ?

Mamai isoperavo kruties vezi pries daugiau kaip 2,5m.,taike chemoterapija,svytinima-liga pasitrauke.o po2m.metastazes plauciuose verysad.gif .Sisyk lasino chemija-Toxakare lygtais vadinasi-6kursus.Buvo ir geriama paskirta,bet mama jos negalejo pernesti-perdaug per sirdi musdavo-siaubingai nukrisdavo spaudimas ir padaznedavo pulsas,todel nutrauke(nes butu nualine sirdi,ir dar-sirdyje rado mioma,bet neaisku ar ji piktybine ar ne,bet jau po 3chemoterapiju tas augliukas susitrauke ir nebetrukdo)
Tyrime,darytame daugiau nei pries2m.parasyta:
HER2 +...(tai kaip suprantu silpnai teigiama? g.gif )
Progesterono ir estrogeno receptoriu nerasta,neigiama.
Vezio stadijos nezinau,ja operaves gydytojas sake,kad raso III,bet atseit mazesne g.gif .Buvo ir limfmazgiuose,pasalino keleta,nezinau kelis.

O tai HER2 dar gali patikslint?Ar tik is paties isoperuoto naviko daro tyrima?Operavo tai pries2,5m. verysad.gif

O kokia chemija jusu mamai leido?As tai nepamenu kokia pries2m.gavo,bet irgi 6kursus,o spinduliao irgi daug,apie20sykiu tai tikrai.Labai blogai,kad nespinduliavo plauciu(o gydytojas tai buvo paskyres,bet radiologas pakeite schema-sako"kam as jums be reikalo plaucius kepinsiu" verysad.gif ,o reikejo,gal nebutu buve metastaziu )
QUOTE(adis @ 2009 04 04, 09:55)
Aš, kai parašiau dėl PET-o, gavau iš visur atsakymus, tikrai buvau nustebinta, nes nesitikėjau. Tiesa, siunčiau registruotus laiškus.
Liutukeee, her raiškai esant ++ laikoma abejotina ir turi būti patikslinta,  PRIVALO būti yra du patvirtinimo būdai CISH r FISH tyrimai. Atlikus vieną iš jš – būna aiški galutinė išraiška. Jūs prašykit, jei netikslina patys medikai. Dabar visur taupo! Manau tikslinti HER++ Jūsų mamai nesiūlo dėl amžiaus, bet amžius tai nepriežastis tokio tyrimo neatlikimui.

Kas tas PET?

Tai HER+ per mazai,kad gydymas herceptinu tiktu?Ar patikslinime gali"islisti"ir HER+++?O kiek tu+reikia,kad skaitytusi jog daug?

Labai aciu uz info!

QUOTE(rasų lanka @ 2009 04 04, 21:08)

Liūtukeee - sveikatos ir stiprybės Jūsų mamytei ir kad rastumėt reikiamus vaistukus. 4u.gif

Aciu visoms uz informacija! 4u.gif Melsiuos,kad visos pasveiktu wub.gif
Papildyta:
Ir dar norejau paklaust kas skirsto ta biologini gydyma,t.y.skiria nemokamai arba ne.Kas uz tai atsakingas?

O kas daro ji?Gal chemoterapeutai?
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 04 04, 22:44)
Labai blogai,kad nespinduliavo plauciu(o gydytojas tai buvo paskyres,bet radiologas pakeite schema-sako"kam as jums be reikalo plaucius kepinsiu" verysad.gif ,o reikejo,gal nebutu buve metastaziu )

Ar mts. plaučiuose rado per eilinį patikrinimą ar mamytė ką nors blogai jautė? Klausiu dėl to, kad mums irgi sakė, kad kol kas rentgeno daryti nereikia, nes mano mamytė ir taip daug gavusi visokių spindulių. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 04 balandžio 2009 - 21:24
Liutukeee, mano mamai operavo rugpjucio gale. Padae visus tyrimus reikiamus nustate III stadija labai piktybinis, linkes atsinaujinti navikas, Her teigiamas. Taike agresyviausia chemija, lyg raudonaja , tiksliai nezinau g.gif ir svitino 25 kartus.
Herceptinas yra kompensuojamas vaistas, tik siuo metu ne visi ji gauna, nes labai mazai uzperka. Girdejau, kad kas negauna, stengiasi patys isigyti, bet vaistas labai brangus - 1 ampule 10.000 LT kainuoja. Gydyma atlieka ta pati gydytoja, kuri ir chemija dare.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jorky: 04 balandžio 2009 - 21:07
QUOTE(rasų lanka @ 2009 04 04, 22:00)
Ar mts. plaučiuose rado per eilinį patikrinimą ar mamytė ką nors blogai jautė? Klausiu dėl to, kad mums irgi sakė, kad kol rentgeno daryti nereikia, nes mano mamytė ir taip daug gavusi visokių spindulių.  g.gif

Mama jau pries metus eme koset,budavo uzeina,praeina,atrodydavo kaip koks persalimas,kosedavo labiausiai vakarais,atsigulus miegot.Paskui vis daznyn,laiptais sunku uzlipt pasidare,dust imdavo,gydytojai tik paklausydavo plaucius ir sakydavo,kad nieko nera,O Rentgena padare tik lapkriti.Bet mama buvo jau anksciau pasidariusi markeri ir jis buvo padidejes,bet gydytojai metastaziu ieskojo kitur-gimdoj ir t.t.,tik nerado ir vis aiskino,kad nieko tokio,kad markeris padidejes verysad.gif

QUOTE(Jorky @ 2009 04 04, 22:05)
Liutukeee, mano mamai operavo rugpjucio gale. Padae visus tyrimus reikiamus nustate III stadija labai piktybinis, linkes atsinaujinti navikas, Her teigiamas. Taike agresyviausia chemija, lyg raudonaja , tiksliai nezinau  g.gif  ir svitino 25 kartus.
Herceptinas yra kompensuojamas vaistas, tik siuo metu ne visi ji gauna, nes labai mazai uzperka. Girdejau, kad kas negauna, stengiasi patys isigyti, bet vaistas labai brangus - 1 ampule 10.000 LT kainuoja. Gydyma atlieka ta pati gydytoja, kuri ir chemija dare.

O pagal ka sprende,kad labai piktybinis,linkes atsinaujinti?Ar pagal Her2?Ar dar pagal kazka sprendzia?

Mamai irgi taike raudonaja chemija,bentjau man atminty tokia islikusi.

Zinau,kad gydymas brangus.O kiek tu ampuliu reikia?Metus reiktu leistis?Kiek ju i menesi reikia?Nuo ko tai priklauso?Gal koki straipsniuka apie tai turit?Pakolkas nieko konkretaus neradau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 04 balandžio 2009 - 21:19
labas vakaras 4u.gif

niekaip nedrįsau čia užeiti... nežinau kodėl, gal baisu, o gal nenorėjimas pripažint kad tai tikra....
jau trečią dieną skaitau Jūsų pašnekesius ir žaviuosi, kokios Jūs stiprios vidumi. wub.gif

mano mamai sarkoma. prieš tris metus nustatė kraujagyslių sarkomą. pirmais metais trys operacijos (operavo koją, ten "gūzas" buvo), antrais metais dvi operacijos ( abu plaučiai operuoti, balandžio ir gegužės mėn.), o šiais metais, vėl kojoj (toj pačioj) ir "moteriškoj zonoj".... atrodo išlindo dar viena sarkoma - raumenų.....
vakar buvo pirma dozė chemijos. raudonos. sakė, gerai jaučias, valgo daug ( prieš chemoterapiją pasak sesers tik kapstėsi lėkštėj) ir miegojo normaliai....

sakė, kad nevisi išgyvena tą chemoterapiją....

Jūs kaip patyrusios pasakykit, ar tikrai taip? nes niekaip negaliu susitaikyt su tuom. nors man ir ne niolika metų....
beje, ar tai labai rimta jei akys bijo šviesos? sesuo sakė, kad mama būna su saulės akiniais, nes kitaip negali... akių gydytoja sakė, kad drumzlių daug...

aš suprantu, kad mes visi kada nors mirsim. bet mano mama per jauna. jai tik 52 metai....

laukiu švenčių, kai galėsiu ją aplankyt, apkabint.

nežinau kodėl čia rašau. gal ieškau paguodos, gal kad nuramint sąžinę, kad gal nesu labai bloga dukra.... tikrai norėčiau būti šalia jos dažniau, nei dabar galiu.... bet ta krizė...

tiek to, susitvarkysiu su savimi.ačiū kad išklausėt.

sėkmės Jums visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(speranza @ 2009 04 04, 22:28)
labas vakaras  4u.gif

niekaip nedrįsau čia užeiti... nežinau kodėl, gal baisu, o gal nenorėjimas pripažint kad tai tikra....
jau trečią dieną skaitau Jūsų pašnekesius ir žaviuosi, kokios Jūs stiprios vidumi.  wub.gif 

mano mamai sarkoma. prieš tris metus nustatė kraujagyslių sarkomą. pirmais metais trys operacijos (operavo koją, ten "gūzas" buvo), antrais metais dvi operacijos ( abu plaučiai operuoti, balandžio ir gegužės mėn.), o šiais metais, vėl kojoj (toj pačioj) ir "moteriškoj zonoj".... atrodo išlindo dar viena sarkoma - raumenų.....
vakar buvo pirma dozė chemijos. raudonos.  sakė, gerai jaučias, valgo daug ( prieš chemoterapiją pasak sesers tik kapstėsi lėkštėj) ir miegojo normaliai....

sakė, kad nevisi išgyvena tą chemoterapiją....

Jūs kaip patyrusios pasakykit, ar tikrai taip?  nes niekaip negaliu susitaikyt su tuom. nors man ir ne niolika metų....
beje, ar tai labai rimta jei akys bijo šviesos?  sesuo sakė, kad mama būna su saulės akiniais, nes kitaip negali... akių gydytoja sakė, kad drumzlių daug...
aš suprantu, kad mes visi kada nors mirsim. bet mano mama per jauna. jai tik 52 metai....

laukiu švenčių, kai galėsiu ją aplankyt, apkabint.
nežinau kodėl čia rašau. gal ieškau paguodos, gal kad nuramint sąžinę, kad gal nesu labai bloga dukra....  tikrai norėčiau būti šalia jos dažniau, nei dabar galiu.... bet ta krizė... 

tiek to, susitvarkysiu su savimi.ačiū kad išklausėt.

sėkmės Jums visoms  4u.gif

Mano mama gerai istvere ta raudona chemoterapija-tik po paskutines(6-os)prasciau jautesi-veme,dar ir dabar negali paziuret i maista,kuri valge ta diena.O siaip nei veme,nei viduriavo,tik plaukai nuslinko.

O tai jai buvo metastazes plauciuose,kad isoperavo abu plaucius?Turbut ne smulkialastelinis vezys buvo? g.gif Buk gera,parasyk.Mums tai labai svarbu.Nes mama buvo pas plauciu onkologa-chirurga,bet buvo balandzio 1d.-tai jis pasake"galim ispjaut 1plauti,po to kita",mama su mano vyru pas ji buvo-tai jie is pradziu tuo patikejo,o paskui sako gal cia bajeris balandzio 1d.proga,nes kiti onkologai sake,kad operuot negalima,nes abiejuose plauciuose daug zidinuku.Likom nesuprate.O gydytojai nelinke aiskint doh.gif

Stiprybes jums ir sekmes!
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 04 04, 18:38)
aišku...klausysim nurodymų....bet pirma konsultacija su onkologe ketvirtadienį...taip sunku jo laukti, kai žmogus visiškoj depresijoj ir skausmuose unsure.gif

console.gif Suprantu...sunku laukti tokioj situacijoje 4u.gif

Ugne*Ine ,rasu lanka labai gerai tau atsake wub.gif Pabuk geriau savaitele,kad nepasikartuotu tas kosmaras.Ir neliudek,laikas prabegs greitai 4u.gif

Speranza ,laikykis,sveikatos tavo mamytei 4u.gif 4u.gif Ir negalvok,kad esi bloga dukra 4u.gif

O as dabar kiekviena vakara (ir ne tik rolleyes.gif ) apziurineju kiek mm jau paaugo mano plaukai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 04 balandžio 2009 - 22:11
tai ir yra man baisiausia kad žinau tik tiek, kiek mama pati pasakė.
pirmas dvi operacijas nuo manęs ir sesers nuslėpė. nesakė, kad vėžys....

Liutukeee, atsiprašau tikrai,, bet ne kaži ką galiu pasakyt dėl plaučių....
matai, mama peršalo, lyg plaučių uždegimas buvo, šeimos gydytoja be ceremonijų davė siuntimą į Klaipėdą. ten nustatė kad buvo židiniai, tai balandžio mėn operavo vieną plautį, o sekantį mėn. kitą. pašalino ir limfazgius.... tiesa, plaučių liko gal po pusę....

iš ties žiauru buvo. dar ir dabar prisimenu, kai jau po antros operacijos buvau grįžus namo, kaip mečiau kibirą (leidau į jį vandens, ruošiaus grindis plaut) išgirdus kriokimą.... o ji tiesiog užmigo....

kai paklausiau mamos, kodėl anksčiau nedavė chemijos, atsakė, kad gydytojai manė jog išeis pašalint vėžines ląsteles.... deja verysad.gif

po plaučių operacijos leidosi į pilvą kažkokius vaistus. reakcija buvo ne kokia....

na, aš čia paskaičius suvokiau,kad nieko nežinau realiai apie mamos gydymą.
nei kokia stadija, nei kokie vaistai... ir šiaip atvirai pasakius, blokuoju visą tą informaciją. būna praskystų, bet trumpam.
o kartais norįs nulįst į kampą išsirėkt nuo dūšios..... iš tikro, manau sunkiausia, tiems kas yra šalia, tėčiui ir sesei....

ir nėra kaip padėt. va tas skaudžiausia.

gal po savaitgalio, kai pabūsiu ten, pas tėvus ir galėsiu ką daugiau pasakyt, nes telefonu kai kalbi, sako kad viskas gerai... bet pačios suprantat, kad kiekviena mama nori savo vaiką apsaugot nuo blogų žinių /minčių.. jei galima taip išsireikšt.

Atsakyti