Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 14

QUOTE(kavyte @ 2009 04 03, 21:51)
Labutis. Ugnine jaučiasi gerai, vaikšto, valgo, sakė miegelis labai ima. Turbūt geriau kai miego norisi negu, kad miegas išvis neima  smile.gif

Gera žinia. 4u.gif Jei nori miegelio, tegu ir miega . Kūnui ir dvasiai reikia dabar poilsio, nes vyksta didelis darbas - gydymas ir sveikimas. Gal pagaliau Ugn*Inė įžengs į ramų ritmą. drinks_cheers.gif SVEIK, MIELOJI. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kavyte @ 2009 04 03, 21:51)
Labutis. Ugnine jaučiasi gerai, vaikšto, valgo, sakė miegelis labai ima. Turbūt geriau kai miego norisi negu, kad miegas išvis neima  smile.gif

Kaip gerai smile.gif Tai reiskia greit griz namo?
Atsakyti
Labutis!
Truputi skaitinejau jusu temuke,bet visko nespeju.Mazoji neleidzia,
Labai liudna paskutinem dienom.Mamytei kruties vezys metastazavosi i plaucius,per pusmeti 6chemoterapijos kursai,o rezultatas liudinantis-zidinukai dar didesni.Ieskau informacijos apie biologini gydyma,nes gydytojai net nera uzsimine apie tai.Mamos HER 2 +.Gal kurinors susiduret su tuo?
Gal as cia ne visai i tema,bet labai norim padet mamytei.Ji tokia kovotoja,stipri moteris,nors tiek daug nelaimiu gyvenime apturejusi,bet po truputi ir ji paluzta.Taip gaila jos,negaliu.Vis klausineju saves kodel jai tai nutiko. verysad.gif

Taip norisi,kad mamyte ir visos jus ar jusu giminaiciai pasveiktu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 03 balandžio 2009 - 22:26
QUOTE(adis @ 2009 04 03, 10:39)
Ramybės meditacija:
aš ramybė
aš apsupta ramybės
ramybė mane gaubia
ramybė mane palaiko
ramybėje aš saugi
ši ramybė mano
ramybė manyje
Vsikas gerai.
viskas gerai.
(Aš dar įsivaizuoju kaip mane supa, kaip gaubtas gaubia, kaip mane visą užpildo.
labai nuramina protą ir suteikia saugumą) pageidautina kelis kartus per dieną. Jau rašiau, nesu prarijusi nė vienos raminančios tabletės – nereikia.
ir  žinoma, Sveika Marija, labai graži malda, pati gražiausia.

jorky, matau, kad skaitot, džiaugiuosi dėl Jūsų mamos. Tik turiu pasiūlymą, laiškus dėl Herceptino vistiek išsiųskit, gal vėliau, kai baigsit gydymą. Nebijokit asmeniškumų ir jausmų laiškuose. Padarysit tai dėl kitų, kurioms to vaisto reikia, kurios jo negauna. Laiškų rašymas viena iš galimybių atkreipti dėmesį į esančią problemą, tų, kurių galioja ją spręsti. Nes, kaip bebūtų banalu, jie kartais jos nežino. Turiu galvoje sveikatos komitetą prie Seimo, Europarlamentarus ir pan.

Miela Adis ,
Jus tiesiog skaitote mano mintis. mes su mama pasikalbejom ir nutarem isiusti laiskus baigus gydyma, padekoti uz vaista, uz duota galimybe pasveikti.
Dekui ir Jums visom uz palaikyma 4u.gif
Po menesio mamytei darys tyrimus - plauciu, kepenu...meldziuosi, kad tik vezys nebutu kur nukeliaves...
Papildyta:
QUOTE(Liutukeee @ 2009 04 03, 22:07)
Labutis!
Truputi skaitinejau jusu temuke,bet visko nespeju.Mazoji neleidzia,
Labai liudna paskutinem dienom.Mamytei kruties vezys metastazavosi i plaucius,per pusmeti 6chemoterapijos kursai,o rezultatas liudinantis-zidinukai dar didesni.Ieskau informacijos apie biologini gydyma,nes gydytojai net nera uzsimine apie tai.Mamos HER 2 +.Gal kurinors susiduret su tuo?
Gal as cia ne visai i tema,bet labai norim padet mamytei.Ji tokia kovotoja,stipri moteris,nors tiek daug nelaimiu gyvenime apturejusi,bet po truputi ir ji paluzta.Taip gaila jos,negaliu.Vis klausineju saves kodel jai tai nutiko. verysad.gif

Taip norisi,kad mamyte ir visos jus ar jusu giminaiciai pasveiktu!

Labutis!
mano mama irgi serga kruties veziu III stadija HER ( visi pliusai kiek yra). Navikas agresyvus, linkes atsinaujinti. Gavo labai stipria chemija - 6 kartai ir 25 spinduliai. Del metastaziu nezinome, pries operacija dare plauciu nuotrauka, zidiniu nebuvo.
Biologinis gydymas - tai gydymas Herceptinu, tai labai brangus vaistas, kurio dabar Lietuvoje yra minimaliai uzperkama. Sis vaistas yra naujas, bet kiek skaiciau apie ji, labai efektyvus.
Kokia mamos ligos stadija ?
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2009 04 03, 23:47)
Miela Adis ,
Jus tiesiog skaitote mano mintis. mes su mama pasikalbejom ir nutarem isiusti laiskus baigus gydyma, padekoti uz vaista, uz duota galimybe pasveikti.
Dekui ir Jums visom uz palaikyma  4u.gif
Po menesio mamytei darys tyrimus - plauciu, kepenu...meldziuosi, kad tik vezys nebutu kur nukeliaves...

jorky, ačiū už tokį gražų sprendimą smile.gif . Aš ne iš neturėjimo, ką veikti skatinu tai daryti. Kiek kalbėjausi su medikais – ten „viršuje“ jie „atšokę“ nuo tokių dalykų. Gydytojai pavargę aiškinti ir kovoti, nes sveikatos sistemos funkcionieriai keičia vienas kitą kaip mes keičiame kojines. Ateina į „sostą“ nesusipažinę su problemomis. Spėjo susipažinti jau jo vietoje kitas: kitos partijos atstovas. Vėl „žalias“.
Aš, kai parašiau dėl PET-o, gavau iš visur atsakymus, tikrai buvau nustebinta, nes nesitikėjau. Tiesa, siunčiau registruotus laiškus.
Liutukeee, her raiškai esant ++ laikoma abejotina ir turi būti patikslinta, PRIVALO būti yra du patvirtinimo būdai CISH r FISH tyrimai. Atlikus vieną iš jš – būna aiški galutinė išraiška. Jūs prašykit, jei netikslina patys medikai. Dabar visur taupo! Manau tikslinti HER++ Jūsų mamai nesiūlo dėl amžiaus, bet amžius tai nepriežastis tokio tyrimo neatlikimui.
Lietuvoje HER2 ekspresija nustatoma dviejose įstaigose: Kauno medicinos universiteto klinikose ir Valstybiniame patologijos centre.
.
Nebloga informacija: Krūties vėžio eigą ir gydymo veiksmingumą jau įmanoma prognozuoti
Krūtų ligų aktualijos onkologų ir ginekologų praktikos sandūroje" 2007 m. gegužės 4 d. rezoliucija . (10 punktas)
Kartais pritrūksta reagentų, tada jei netirtų Vilniuje, tirti prašyti Kaune arba atvirkščiai. Sako dabar negalim, laukit kol reagentai bus užpirkti. Taip buvo man –vežėm į Vilnių.

ragnez ačiū už vandenį su citrina, toks paprastas sprendimas. Anksčiau nesugalvojau. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 04 balandžio 2009 - 09:30
QUOTE(Jorky @ 2009 04 03, 22:47)
[
Biologinis gydymas - tai gydymas Herceptinu, tai labai brangus vaistas, kurio dabar Lietuvoje yra minimaliai uzperkama. 

Sveikos 4u.gif

o šis vaistas tinka ir kitų organų vėžiui...ar tik krūties blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 04 04, 13:37)
o šis vaistas tinka ir kitų organų vėžiui...ar tik krūties blush2.gif

Agote,paskaityk,jeigu skaitai rusiskai http://www.medicusam...826-13g-14ix1.O geriausiai - klauskyt gydytuojo,kokie yra gydymo metodai. 4u.gif Man atrodo herceptinas netinka kasos vezio gydymui.

Pas mus siandien oras pasakiskas wub.gif wub.gif wub.gif Buvau prie juros su mazaja ir tevais,prisikvepuojau jodo ir gryno oro biggrin.gif Faina. thumbup.gif
Atsakyti
aciu visoms uz kumscius blush2.gif
Atsakyti
Linkejimai Ugninei istverti viska kas jai skirta laiko... Bus laikas kitas- sena bus apmirsta...
Apie maldas.. as neieskojau kokia man malda melstis- tiesiog is sirdies, is to kiek pazistu savo Viespati, kalbejausi su Juo.. Bet lupose buvo vienas prasymas- Dieve, neleisk man niurzgeti, apsaugok nuo murmejimu ir kaltinimu nuodemes..
Irgi klausiau, kodel man visa tai... Nemanau,kad tai blogai klausti, juolab zinant,kad tai ne Dievo "dovana"sirgti.

Kalbat apie vaistus daug- as cia labai atsilikus, nes nesusiduriu jau su tuo kuri laika... pasakykit, jei galit, tos, kurios jau ne vieneri metai po gydymo.. Ar vartojat ka kad liga nesugriztu? Kas stabdytu vezio atsinaujinima?
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 04 04, 14:05)
Agote,paskaityk,jeigu skaitai rusiskai http://www.medicusam...826-13g-14ix1.O geriausiai - klauskyt gydytuojo,kokie yra gydymo metodai. 4u.gif Man atrodo herceptinas netinka kasos vezio gydymui.

aišku...klausysim nurodymų....bet pirma konsultacija su onkologe ketvirtadienį...taip sunku jo laukti, kai žmogus visiškoj depresijoj ir skausmuose unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2009 04 04, 14:05)
Buvau prie juros su mazaja ir tevais,prisikvepuojau jodo ir gryno oro  biggrin.gif Faina. thumbup.gif

kaip faina...prie jūros wub.gif
Atsakyti
labutis,
jaučiuosi tikrai neblogai, einu ir į koplytėlę pastoviai, tik nuotaika labai liūdna sad.gif man liūdnaaaaaaa nes po chemo va jau ryt galėčiau važiuoti pas mažutę, deja pasiliksiu čia, nes kad nesigautų kaip aną kart...tad iki šeštadienio dar liksiu...Dieve kaip taip sunku...
Tikiuosi daugiau laiko miegosiu, nei mąstysiu apie namučius, beje pirmadienį, tėtis atvažiuoja, teta išvažiuoja, tad vis savas bus šalia....nebegaliu nerašysiu graudinuosi sad.gif

Atsakyti
neliudek ugnine ka console.gif
Atsakyti