Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 14

QUOTE(Kotilija @ 2009 04 02, 01:12)
Maniske ir be lazdeles smile.gif tik as kaip kiausini ja labai saugau, bijau, kad nekrypteltu, ar panasiai, pas ja juosmens srityje suknezes slankstelis, nors nelabai isivaizduoju, kaip taip gali buti, ir dar daugelis kitu apimti. Taciau ji nori labai padeti ir kuo daugiau savarankiskese buti, visa gyvenima labai stipri buvo ir iki pat paskutinio tasko dirbo ir nesiskunde.
Ilga laika leidau nuo skausmo vaistus plius fentanilio pleistras, dabar liko tik pleistras, taremes su gydytoja, sake naudoti...tad net nera tiksliai aisku, ar jis reikalingas.  Na, ar tebera skausmai. Tik viena akivaizdu, kad ryskiai sumazeje smile.gif

unsure.gif Kaip viskas sutampa - net ir mts. vieta. verysad.gif O Tavo mamytei nerekomendavo nešioti korseto specialaus? Mums tai iškart pasakė, kad toks reikalingas. Tai , kol gulėjo ligoninėje, ją išmatavo ir pasiuvo. Ačiū radiologei, nes tuo visu pasirūpino. Jis toks einantis per nugarą, juostos per pečius, vėl susikryžiuoja ant nugaros juosmens srityje. Na, toks, kad mes su mamyte prieš kelionę pasijuokdavome:"... ech, pasikinkom ir pirmyn..." Dabar nelabai begali nešioti, nes užspaudžia pažastį ir patinsta rankelė švitinta. Bet esu nupirkusi iš padėvėtų rūbų parduotuvės. Dedamas tik ant juosmens. Nugaroje paaukštintas. Tai mamytė labai patenkinta . Išnešioja visą dieną. Kartais net neprigula. Vasarą bus sudėtingiau, nes karšta. Taip pat dar yra vaistukai nuo mts. kauluose. Zometa (košmariškai brangus), bet naujas . Ir Pamidronatas (pigesnis), bet senesnės kartos. Seniau buvo kompensuojami. ax.gif Reiktų susilašinti 12 ampulių, kas 3 - 4 savaitės, o paskui palaikomąją dozę. Bet jei turi pinigėlių ax.gif , tai galima visą laiką lašinti. unsure.gif Mes susilašinome Zometą, dabar kas tris mėn lašinam. Aiškų, jei būtų pinigėlių tai dažniau tai darutume. Vaistas nuima skausmus, stabdo mts. plitimą kauluose, atitolina recidyvą. Bet tai tik , kas liečia kauliukus. Veikti jis pradeda tik po 3 karto. O skausmas - didelis dalykas. Gerai , kad tavo mamytei jau taip neskauda. Sveikatos ir stiprybės Jums su mamyte. wub.gif wub.gif

P.s. Tiesa, dar mums sakė, kad negalima sunkiai kelti, masažuotis, šildytis (kad ir po dušu maudantis), staigių judesių. Daugiau stovėti arba gulėti (mano mamytė neklauso) Kai pradeda jaustis nugaroj nepatogumas - išsitiesti ant kietesnio pagrindo (geriausia ant grindų), kad išsitiestų stuburas .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 02 balandžio 2009 - 08:09
QUOTE(rasų lanka @ 2009 04 02, 09:03)
unsure.gif Kaip viskas sutampa - net ir mts. vieta. verysad.gif O Tavo mamytei nerekomendavo nešioti korseto specialaus? Mums tai iškart pasakė, kad toks reikalingas. Tai , kol gulėjo ligoninėje, ją išmatavo ir pasiuvo. Ačiū radiologei, nes tuo visu pasirūpino. Jis toks einantis per nugarą,  juostos per pečius, vėl susikryžiuoja ant nugaros juosmens srityje. Na, toks, kad mes su mamyte prieš kelionę pasijuokdavome:"... ech, pasikinkom ir pirmyn..." Dabar nelabai begali nešioti, nes užspaudžia pažastį ir patinsta rankelė švitinta. Bet esu nupirkusi iš padėvėtų rūbų parduotuvės. Dedamas tik ant juosmens. Nugaroje paaukštintas. Tai mamytė labai patenkinta . Išnešioja visą dieną. Kartais net neprigula. Vasarą bus sudėtingiau, nes karšta. Taip pat dar yra vaistukai nuo mts. kauluose. Zometa (košmariškai brangus), bet naujas . Ir Pamidronatas (pigesnis), bet senesnės kartos. Seniau buvo kompensuojami.  ax.gif  Reiktų susilašinti 12 ampulių, kas 3 - 4 savaitės, o paskui palaikomąją dozę. Bet jei turi pinigėlių  ax.gif , tai galima visą laiką lašinti. unsure.gif  Mes susilašinome Zometą, dabar kas tris mėn lašinam. Aiškų, jei būtų pinigėlių tai dažniau tai darutume. Vaistas nuima skausmus, stabdo mts. plitimą kauluose, atitolina recidyvą. Bet tai tik , kas liečia kauliukus. Veikti jis pradeda tik po 3 karto. O skausmas - didelis dalykas. Gerai , kad tavo mamytei jau taip neskauda. Sveikatos ir stiprybės Jums su mamyte.  wub.gif  wub.gif

pasidomėkit, Rasų lanką, sakau kad jau kompensuojami, tik gydytoja turi nurodyti ligos istorijoj kad BŪTINI gydymui. pasikalbėkit su onkologe.
Atsakyti
QUOTE(astaxa @ 2009 04 02, 11:29)
pasidomėkit, Rasų lanką, sakau kad jau kompensuojami, tik gydytoja turi nurodyti ligos istorijoj kad BŪTINI gydymui. pasikalbėkit su onkologe.

Ačiū, Astaxa, 4u.gif Mes būtinai pasidomėsime, bet dabar sekančiam kartui jau esame nusipirkę. Jei viskas gerai mums klosis, tai pas gydytoją turėtume važiuoti kitą mėnesį - tada ir būtinai išsiaiškinsiu. Dar kartą ačiū už rūpestį. aciuks.gif Sveikatėlės Jums. wub.gif
Atsakyti
Sveikutės , Mergaitės, 4u.gif
Gal kam nors pravers mirksiukas.gif Ką valgome.

Visoms geros dienos ir sveikatėlės. Ir kad greičiau tas pavasaris ateitų. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kavyte @ 2009 04 01, 20:37)
Labas vakarėlis. Aš vėl truputį už Ugninę parašysiu, kol ji sugrįš ir perims estafetę  biggrin.gif
Šiandien jai darė tyrimus (atsiprašau kad pavadinimo nežinau) bet gavau žinutę, kad išplitimo nėra, o auglys sumažėjo 2 cm biggrin.gif Labai džiaugiuosi, reiškia gerėja, galėsim tikrai prie jūros nuvažiuoti  mirksiukas.gif
Tik ji prašė paklausti, gal kas šią savaitę važiuos iš Klaipėdos į Vilnių, reikėtų daiktus perduoti, nes sakė bus ilgiau nei planavo, ryt ir sužinos kokią hemo taikys.

Kaip smagu girdeti geras naujienas, linkejimai musu ugninukei wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 04 02, 13:51)
Sveikutės , Mergaitės,  4u.gif 
Gal kam nors pravers  mirksiukas.gif    Ką valgome.

Visoms geros dienos ir sveikatėlės. Ir kad greičiau tas pavasaris ateitų.  wub.gif

Nenustebkite, jei tas puslapėlis laikinai neveiks - oficialiai jis startuoja lygtai nuo balandžio 6d., dabar dar yra kūrimo ir taisymo stadijoje, todėl tai atsidaro, tai ne g.gif

Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 04 01, 21:42)
Agote - kaip Jūs laikotės?

dėkui... 4u.gif 4u.gif 4u.gif

na mes tai lyg ir atsigauname po patirto šoko....ir galvojam apie gydymą...

bet va, kad ligonis irgi po operacijos atsigauna ir pradėjo info ieškot internete, o ten apie kasos vėžį l.beviltiškai rašo.... unsure.gif , tai jis įkritęs į liūną... unsure.gif

o šiaip dabar laukia konsultacija pas onkologę Kaune ir visos terapijos.....
(kas ką girdėjot apie biologinę terapiją)?

tada žadėjo dar vieną sudėtingą opreraciją...(tai vilčių daugiau suteikia)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 02 balandžio 2009 - 17:41
Laba diena,
labai aciu mergaites, kad dziaugiates kartu su manimi del mamytes...
Vakar 1 Herceptino doze pernese ne visai lengvai - grizus namo buvo silpna, krete saltis, bet siandien jau gerai. mamyte norejo bileteni vakar imti kai grizo namo ir nekaip jautesi, bet siandien isejo i darba, atsigavo...kol kas viskas gerai.
beje, jau mamytei plaukuciai ataugineja - apie 1cm jau. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2009 04 02, 18:12)
bet siandien isejo i darba, atsigavo...kol kas viskas gerai.
beje, jau mamytei plaukuciai ataugineja - apie 1cm jau.  thumbup.gif

tikrai geros žinios 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 02 balandžio 2009 - 18:30
Labutis. Ugninei paskyrė raudoną hemo, šiandien pradėjo. Ji prašo, nes aš kiek sugalvojau tiek parašiau, bet jūs parašykit kokią trumpą maldelę, ar kokius žodžius kurie nuteiktų teigiamai, nes dabar jai reikia kažko už ko nusitvėrus lengviau viską perneštų.
Atsakyti
Man patinka sita........
„Esu mažas didelės Visatos vaikas. Kaip motina myli ir globoja savo vaiką, taip Ji mane saugo ir tobulina. Kiekviena akimirka pragyventa čia, šioje nuostabioje žemės planetoje man suteikia galimybę augti ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai. Kiekvienas skausmas, tai pažinimas, kiekvienas išgyvenimas, tai pamoka. Nėra vien gėrio, kaip ir blogio, nėra vien skausmo, kaip ir absoliučios laimės. Ar žinočiau kas yra „blogai“, jei nežinočiau ką reiškia „gerai“. Žinau, kad niekada mama nelinkėtų savo vaikui blogio, todėl ir Visata, bei jos Dieviškasis Aš nelinki man skausmo. Skausmą mes turime išmokti suvokti, jį priimti, nes tai tarsi mūsų pačių dalis. Išmokę skausmo pamokas, išmoksime būti laimingais, išmoksime mylėti ir būti mylimi. Meilė, kas ji? Dažnai siekiame meilės, bet ar mokame ją duoti kitiems, ar mokame ja dalintis? Taip, aš myliu save, savo kūną, savo mintis, savo aplinką ir artimuosius. Aš myliu gyvenimą, jo dovanotą aušrą ir tylią naktį. Aš myliu savo planetą, žvaigždes, saulę ir mėnulį. Aš myliu TAVE, kurį vadinu DIEVU, myliu, nes žinau, kad ir tu esi meilė ir VIDINĖ ŠVIESA. Taip, SIELOS šviesa. Ji tokia stipri, kad gali nugalėti bet kokią tamsą, nes ji DIEVYBĖ. Dalis tos šviesos manyje ir tik ji leidžia man būti laimingu. Mes visi TAVYJE, o TU mumyse, nes mes tavo VAIKAI...“
Atsakyti
QUOTE(kavyte @ 2009 04 02, 21:48)
...Ugninei  parašykit kokią trumpą maldelę...

Viešpatie,
Meile begaline,
Leisk man Tavyje paskęsti
(šią maldelę kartoti daug kartų, kai labai sunku ir kai apleidžia jėgos)

Man tekę išmėginimai tėra žmogiški. Dievas ištikimas. Jis neleis manęs mėginti virš mano jėgų, ir padarys taip , kad atlaikyčiau išmėginimą. Tebūnie taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 02 balandžio 2009 - 20:46