Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 14

QUOTE(adis @ 2009 03 31, 20:27)
Nebėra raudonosios – doxorubicino. Na ką, skiriasi oi kaip skiraisi. Dabartinė kol kas pati lengviausia. bahamai. tongue.gif
per pirmą tik miegot tesugebėjau.  doh.gif Išėjus – laiptais neužlipdavau. Ilgai stovinuodavau kol įkalbėdavau koją pakelti...kartais vyras parstūmdavo. smile.gif
Dabar kaip naujagimis miegu ir valgau. Valgau ir miegu. tarpuose SM sėdžiu.

Kaip toj reklamoje:"Zinau ka tai reiskia!" biggrin.gif Mano irgi vienas is vaistu buvo doxorubicinas,brrr.

Man siandien taip gerai diena prasidejo,o vakare liudna,vel del vaiko verysad.gif Puse dienos ligonineje praleidau,kol grizau,namuose valgyti padariau,nuejau pas uosviene,mazoji pas ja,pazaidziau su ja,ir lauke pasivaiksciojom,kazkur 4 val. kartu buvom,pavargau ziauriai per visa diena.Noriu iseiti,ji verkia nepaleidzia.Ir gaila ir jegu dar truksta vienai su ja buti.Dar maza labai,visur bega,nepasedi,pastoviai jai reikia demesio,skaityti,zaisti,kalbeti non-stop.Neskaitant kad valgyti daryti,maitinti,maudyti ir t.t..Cia as kaip pasiteisinimo sau jesku blush2.gif Nezinau,gal as tik tokia bejege,bet sunku man dar verysad.gif verysad.gif verysad.gif Ir dar vyras griz tik po 2 menesiu,tik siandien suzinojau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 03 31, 19:27)
Spalvos  spalyvtės: smile.gif  tongue.gif

Pagal savo potyrius: ( savo patirtį) raudona – sunkioji.
juoda arba žalia (pas ragnez) bijo šviesos -lengvesnioji.
balta -gelsva – sąlyginė gerietė.
Dažnaiusia nuo raudonos labai pykina ir prastai jautiesi. Pagal savo tuometinę būseną žmonės jas ir rikiuoja.
Iš tikrųjų, visos smogikės... tongue.gif Duoda net dulka. smile.gif
(juodosios negavau, bet pagal pavadinimą dabar tabletytėmis...(rausvomis, beje) dienos racioną papildau).
pirmoji buvo raudonoji +baltoji.
antroji buvo baltoji+baltoji.
trečioji; baltoji-rausvoji. tongue.gif

pirmos ir trečios viena sudėtinė dalis, baltoji, ta pati.
Nebėra raudonosios – doxorubicino. Na ką, skiriasi oi kaip skiraisi. Dabartinė kol kas pati lengviausia. bahamai. tongue.gif
per pirmą tik miegot tesugebėjau.  doh.gif Išėjus – laiptais neužlipdavau. Ilgai stovinuodavau kol įkalbėdavau koją pakelti...kartais vyras parstūmdavo. smile.gif
Dabar kaip naujagimis miegu ir valgau. Valgau ir miegu. tarpuose SM sėdžiu.
Papildyta:

Tai va, būtų greičiau Lietuvoje, neliktų išsireikimo kažkokių...ir esant aiškumui neskirtų arba skirtų chemiją. Kiek valstybė $ sutaupytų. Tyrimas keli tūkstančiai – gydymas keliasdešimt + dalinai arba visiškai nedarbingas žmogus su visokiais liekamaisiais poveikiais. Dabar jei nėra metasazių, kam chemija?  g.gif  Nebent jūs ja dar negydyti, tada apsidraudimui ...Brangus tyrimas, tolima kelionė: rezultatai tam kartui ne visam gyvenimui, deja. Nebūtų radę pas mane vieno aktyvaus židinio ir galvočiau, gal tie limfazgiai išsidirbinėja iš neturėjimo ką veikti g.gif
Galima atlikti, kur tik yra aparatūra: Lenkijoje, Sveta K. rašė jau ir Piteryje, Suomijoje, Vokietijoje, belgijoje ir kitur. Estijoje, ten brangu ir patirtis minimali.

Labai pritariu Jums brangioji Adis, todel aukojom visa gimine per gerumo diena, tik dabar galetu ir valdzios vyrai pagalvoti biggrin.gif , o ta chemija mes jau trecia karta gauname per du metus, tik aciu Dievui, kad pernesa teveliais nesunkiai, bet nuotaika jam krito stipriai ir as perskaicius KT atsakyma is karto pagalvojau apie PET, lyg gydytoja is pradziu kaip ir pritare, bet paskui pasikoncultavo su skyriaus vedeja ir nusprende, kad reikia chemijos, tai gal dabar chemijos metu nera prasmes darytis, gal reikia pries ar po, kaip Jus manote.
Na ir tuom paciu sveikateles Jums visoms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 03 31, 21:30)
Kaip toj reklamoje:"Zinau ka tai reiskia!" biggrin.gif Mano irgi vienas is vaistu buvo doxorubicinas,brrr.

Man siandien taip gerai diena prasidejo,o vakare liudna,vel del vaiko verysad.gif Puse dienos ligonineje praleidau,kol grizau,namuose valgyti padariau,nuejau pas uosviene,mazoji pas ja,pazaidziau su ja,ir lauke pasivaiksciojom,kazkur 4 val. kartu buvom,pavargau ziauriai per visa diena.Noriu iseiti,ji verkia nepaleidzia.Ir gaila ir jegu dar truksta vienai su ja buti.Dar maza labai,visur bega,nepasedi,pastoviai jai reikia demesio,skaityti,zaisti,kalbeti non-stop.Neskaitant kad valgyti daryti,maitinti,maudyti ir t.t..Cia as kaip pasiteisinimo sau jesku blush2.gif Nezinau,gal as tik tokia bejege,bet sunku man dar verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif Ir dar vyras griz tik po 2 menesiu,tik siandien suzinojau verysad.gif

sunku sunku... o tu is viso viena namie - isdurnet galima. suprantu tave labai ir uzjauciu.

jau ir as tikejausi, kad gydymas baigtas, sveika. bet kur ten - sia savaite auklyte serga, viena su kolektyvu kariauju - nors tiek ten to ir kariavimo, puse dienos vyresnieji kas mokykloj, kas darzelyje, per pietus tik parsivedu gusta namo. bet trypinet po namus reikia visa diena - vaika nurenk-aprenk, valgyt paduok, indus suplauk, trupinius susluok, lovas paklok, derybas pravesk, uj. jau kokia ketvirta-penkta valanda po pietu bunu nepakaltinama ir tik laukiu vyro is darbo pareinancio. nera dar jegu, nera...

kai dar pries diagnoze eijau pas gydytojus skustis, sakydavau - pavargstu. nu jomajo, va dabar tai tikrai zinau, ka reiskia nepasivilkti. o tada namus -vaikus apeidavau, magistrini parasiau ir apsigyniau, ir dar spedavau dirbti... dabar namu seimininke namus tvark, auklyte vaikus ziuri, mokytis nebereikia, dirbt padirbu minimaliai - ir NEPASIVELKU. vo tep...
Atsakyti
Laba diena mergaites,
Bijau kalbeti garsiai.... tik tyliai, tyliai - mano mama vakar gavo Herceptina... Aciu Jums uz palaikyma, Dievui, Gydytojams ir visiems kitiems stebuklams...
Adis, Arune, jau laiskas buvo surasytas, jau norejome siusti, bet var gydytoja nudziugino tokia naujiena 4u.gif
siandien leido 1 doze...
Turim vilties...
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2009 04 01, 13:47)
Bijau kalbeti  garsiai.... tik tyliai, tyliai - mano mama vakar gavo Herceptina... Turim vilties...

Sveikinu, sveikinu. 4u.gif 4u.gif Dabar belieka sveikti. Pamatysit - padės Jums šis vaistukas. drinks_cheers.gif

SVETA, Ragnez, 4u.gif - Ilgai po chemijos pasilieka nuovargis ir silpnumas. Mano mamytei buvo apie 3 mėn. Po kiek laiko su kiekviena diena pradėsit jaustis stipriau ir stipriau. Bus toks laikas, kai užsimiršit ir staiga atkreipsit dėmesį: "... oho, kiek aš jau galiu...". Nė nepajusit, kai tai įvyks.

Sveikutės, Mergaitės. wub.gif

Kaži, kaip mūsų Ugn*Inė? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 01 balandžio 2009 - 12:28
Labukas,
Rasų lanka - ačiū už linkėjimus aciuks.gif

Kaip Jūsų mamytės nuotaika, kaip augalėliai? Ar sėklytės jau dygsta?
Šiandien toks bjaurus ūkanotas rytas buvo, o dabar nušvito ir panašu, kad pavasaris artėja. Vakar teko pakeliauti per Lietuvą, tai jau du gandrus mačiau biggrin.gif

Pakuoju MOU siuntinuką - ryt MB perduos, kartu, tikriausiai, nesuklysiu, ir Jūsų linkėjimus įdėdama wub.gif

Agote, matau skaitot, kaip Jūsų reikalai? Gal jau stojasi mintys į vietą? Kaip ligoniukas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulėlydis*: 01 balandžio 2009 - 14:40
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 04 01, 14:28)
Pakuoju MOU siuntinuką - ryt MB perduos, kartu, tikriausiai, nesuklysiu, ir Jūsų linkėjimus įdėdama  wub.gif

Perduok būtinai kuo didžiausius smile.gif
O ji izoliatoriuje? Kažkada važiuosiu molekulinio darytis, bet turbūt pas ją neįleidžia?

ADIS, tai dabar namie gydymas vyksta?
dar dėl tų portų paklaust norėjau - jo paskirtis tokia pat kaip centrinio kateterio, tik kad geresnis, ar kažką maišau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2009 04 01, 16:10)
Perduok būtinai kuo didžiausius smile.gif
O ji izoliatoriuje? Kažkada važiuosiu molekulinio darytis, bet turbūt pas ją neįleidžia?

Iš pokalbių supratau, kad izoliatoriuje, bet artimuosius po vieną įleidžia su atitinkamom apsaugos priemonėm cool.gif Siuntinuką perduos per medicinos personalą.
Atsakyti
Laba diena!

ragnez 4u.gif

Jorky dziaugiosi su tavim kartu del mamos thumbup.gif thumbup.gif

Saulelydis butinai perduok linkejimus mou wub.gif Tavo vyrui taip pat sekmes ir kantrybes siame gydymo etape 4u.gif

babania ,ku-ku 4u.gif Kur dingai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2009 04 01, 12:47)
siandien leido 1 doze...
Turim vilties...

thumbup.gif thumbup.gif pasidžiaukim tyliai...

QUOTE(saulėlydis* @ 2009 04 01, 15:28)
Kaip Jūsų mamytės nuotaika, kaip augalėliai? Ar sėklytės jau dygsta?
Šiandien toks bjaurus ūkanotas rytas buvo, o dabar nušvito ir panašu, kad pavasaris artėja. Vakar teko pakeliauti per Lietuvą, tai jau du gandrus mačiau  biggrin.gif

Mano Mamos pomidorėliai jau per 10 -15 cm paklilę - rasų lanka, kokia situacija pas JUs? g.gif
O mes va šiandien paviešėjom klinikose, su personalu pailabinom ir grįžom namo Neutrofilai 0,49 verysad.gif Tai išrašė Graslavą, suleidau ir iki pirmadienio tyrimų. Jei viskas OK- guldys antradieniui... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifauru: 01 balandžio 2009 - 16:27
Labas vakarėlis. Aš vėl truputį už Ugninę parašysiu, kol ji sugrįš ir perims estafetę biggrin.gif
Šiandien jai darė tyrimus (atsiprašau kad pavadinimo nežinau) bet gavau žinutę, kad išplitimo nėra, o auglys sumažėjo 2 cm biggrin.gif Labai džiaugiuosi, reiškia gerėja, galėsim tikrai prie jūros nuvažiuoti mirksiukas.gif
Tik ji prašė paklausti, gal kas šią savaitę važiuos iš Klaipėdos į Vilnių, reikėtų daiktus perduoti, nes sakė bus ilgiau nei planavo, ryt ir sužinos kokią hemo taikys.
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 04 01, 16:28)
Pakuoju MOU siuntinuką - ryt MB perduos, kartu, tikriausiai, nesuklysiu, ir Jūsų linkėjimus įdėdama  wub.gif

Būtinai, būtinai perduokit Mou wub.gif ir mūsų linkėjimus. Ir sėkmės toliau sveikstant Jūsų vyrui. victory.gif

Kavyte - na gi neblogos žinios. Kuo šilčiausi linkėjimai ir Ugn*Inei wub.gif

Ačiū, Mergaitės. Mamytė laikosi neblogai. Net nedrąsu sakyti, kad gerai. (tfu,tfu,tfu...). To mums ir reikia. tongue.gif Jos žolynai auga kaip ant mielių. Šiandien užsiiminėjo retinimu ir persodinimu (pikavimas pas mus vadinasi). Kai gražus oras , išeina į lauką - apie namą kelis ratus apsuka, ant suolelio pasėdi. Buvo vakar aplankiusi draugė, o ir pati kažkurią dieną nuėjo mūsų ligele sergančios kaimynės aplankyti (moteriai jau 87 metai, bet jau lovytėj beguli). Pergyvenau aš , kad mamytė nepultų į blogas nuotaikas. Bet ji stipruolė. bis.gif Kitą savaitę mums su vyru atostogėlės, tai jau viskas paruošta kosmetiniam mamytės virtuvės remontui. Nežinau... ŠIANDIEN viskas gerai (AČIŪ DIEVULIUI). Kaip bus rytoj - tik JIS žino. Kai ir mes žinosim - tada žinosim ir kaip toliau elgtis. ax.gif

Gero vakarėlio. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 01 balandžio 2009 - 20:39