Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 14

QUOTE(romantikė @ 2009 03 27, 14:16)
Vytureli, kaip malonu, kad uzsukai  wub.gif Prisimenu, kad pacia pirma asmenine zinute su N klausimu parasiau butent Tau ir Tavo zodziai ir patarimai su padrasinimais labai tuo metu padejo...

Dekui,Romantike,ir as jus visas prisimenu,nors ne vardais,bet gerais ir siltais prisiminimais..

QUOTE(adis @ 2009 03 27, 14:56)
Vyturėli, tikras pavasaris pas mus. smile.gif  4u.gif  Užsukai: dažnai pagalvoju.
Atsakau:
Vėžio žymenys.

Man atliko CEA, CA -125, CA 19-9, nes yra limfazgių pilvo zonije ir prie kaklo  bei po raktikauliais. Rodo echoskopija. Plitimas vėl neaiškus, netipinis. Pirma pasirodė limfazgiai po šonkaulių lanku prie kasos ir blužnies,  vėliau prie kaklo ir poraktikauliais, kairėj pusėj prie esančios krūties. Krūtis nieko nerodo, nei mamografas, nei echo.

Dekui,Adis,...Paskaiciau,nors ne viska supratau.. O tai ne tas pats ka mano laikais vadino markerio testu?
O jie Lietuvoje mokami? Kazin as pavyktu ju issiprasyt cia? g.gif Kas kiek daznai jie daromi?

Atsakyti
Labas vakaras, Mergaitės. 4u.gif wub.gif

Adis, - Jūs puiki psichologė. wub.gif Nusirašiau Jūsų žodžius... Jau kelintą kartą tai darau... Jie padeda mamytei sunkiomis akimirkomis... wub.gif Ačiū. Šitiek šviesos ir taurumo Jumyse. bigsmile.gif
Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad niekad nerodęs markeris staiga imtų rodyti. Gal tokiu atveju lengviau su gydymo taktikos parinkimu? g.gif

Ugn*Ine 4u.gif - gal Tu galėtum versti iš anglų kalbos ką nors namie.... Anglistai dabar paklausūs.

Papildyta:
QUOTE(Vyturelis @ 2009 03 27, 19:55)
O tai ne tas pats ka mano laikais vadino markerio testu?
O jie Lietuvoje mokami? Kazin as pavyktu ju issiprasyt cia? g.gif Kas kiek daznai jie daromi?

Tai tas pats markeris. Padaro ir valdiškai, bet jei nori dažniau, daraisi už savo pinigėlius. Apie 45 lt kainuoja. Atskirose įstaigose truputi skiriasi kainos. Paprastai daromas kas trys mėnesiai, bet galima ir dažniau - kaip pats nori. Pvz. Gabija darosi dar tarpuose.
Atsakyti
QUOTE(Vyturelis @ 2009 03 27, 18:55)
Dekui,Romantike,ir as jus visas prisimenu,nors ne vardais,bet gerais ir siltais  prisiminimais..
Dekui,Adis,...Paskaiciau,nors ne viska supratau.. O tai ne tas pats ka mano laikais vadino markerio testu?

Tas pats, markeris arba žymuo (tai sulietuvintas pavadinimas). Jei ieškotum informacijos lietuviškai, tai su paieškos žodiu vėžio žymuo/vėžio žymenys, rastum jos daugiau nei su paieškos žodžiais vėžio markeris/vėžio markeriai. Angiškai tai lieka tas pats išsireiškimas tumor markers arba cancer markers. Lietuvoje mokami, jei atlieki privačiai arba jei skiria šeimos gydytojas. Kai onkologas – nemokama. Tau gal užtektų Ca15-3 krūties ir bendrojo CEA. Pas mus į juos rimtai nežiūri. Kai randa seka ir turi omeny, kad yra, bet tai tik rodiklis kažkokiam atidesniam stebėjimui. Nors, .GABIJAI. tai vos ne pagrindinis duomuo, kad kažkas vyksta. Man, kaip rašiau, jie buvo nebylūs visus 4 m. net esant III-IV stadijai. Ir dabar prašau, atsirado. Atsirado – tai atsirado, stebėsim. Žymenis reikėtų bent kas pusmetį darytis, jei jie rodo arba 1 k. per metus, jei nerodo. Mano tėveliui prostata nustatyta, tai kas pusę metų reikia. Per paskutinį pusmetį staigiai kilo, bet vis tiek dar paliko stebėti 3-4 mėn. Padarė pagrindinius tyrimus, kaulų scintigramą, plaučius, klubo kaulų rentgenogramas. Žmogus metuos, 78, neskuba su gydymais.
Aš dariausi echoskopiją lapkritį, buvo limfazgių po šonkaulių lanku prie aortos, paskyrė pakartojimą sausį, jų dar labiau padaugėjo, o praėjo tik 2 mėn. Dar viena echoskopija vasarį ir pagal jas visas, pagal dinamiką, pradėtas gydymas chemija. Kai jau pajuda, tai matosi akivaizdžiai. Beje, savijauta mano buvo puiki kaip niekada, kraujas idealus, jei ne naktiniai pamaudenimai, užtrunkantys 1-2 val. Sveikas į tokius pamaudimus dėmesio nekreiptum. Vėliau kelis kart pamaudė prie kaklo. Llūpos patirpo ir praėjo. Galvos tomografija nieko blogo neparodė, bet ją darė be kontrasto, tai tyrimas ne visai tikslus gali būti. Galvoju, kad kaklo limfmazgiai nerviukus pakrebždeno iš ten ir tipimas. Kai jau limfazgius pradėjau jausti paprašiau kraujo tyrimų, tai laborantė įkalbėjo markerius pasidaryti. Sakiau, kam? Pasirodo verta buvo...
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 03 27, 20:21)
Tas pats, markeris arba žymuo (tai sulietuvintas pavadinimas). Jei ieškotum informacijos lietuviškai, tai su paieškos žodiu vėžio žymuo/vėžio žymenys, rastum jos daugiau nei su paieškos žodžiais vėžio markeris/vėžio markeriai. Angiškai tai lieka tas pats išsireiškimas tumor markers arba cancer markers. Lietuvoje mokami, jei atlieki privačiai arba jei skiria šeimos gydytojas. Kai onkologas – nemokama. Tau gal užtektų Ca15-3 krūties ir bendrojo CEA. Pas mus į juos rimtai nežiūri. Kai randa seka ir turi omeny, kad yra, bet tai tik rodiklis kažkokiam atidesniam stebėjimui. Nors, .GABIJAI. tai vos ne pagrindinis duomuo, kad kažkas vyksta. Man, kaip rašiau, jie buvo nebylūs visus 4 m. net esant III-IV stadijai. Ir dabar prašau, atsirado. Atsirado  – tai atsirado, stebėsim. Žymenis reikėtų bent kas pusmetį darytis, jei jie rodo arba 1 k. per metus, jei nerodo. Mano tėveliui prostata nustatyta, tai kas pusę metų reikia. Per paskutinį pusmetį staigiai kilo, bet vis tiek dar paliko stebėti 3-4 mėn. Padarė pagrindinius tyrimus, kaulų scintigramą, plaučius, klubo kaulų rentgenogramas. Žmogus metuos, 78, neskuba su gydymais.
Aš dariausi echoskopiją lapkritį, buvo limfazgių po šonkaulių lanku prie aortos, paskyrė pakartojimą sausį, jų dar labiau padaugėjo, o  praėjo tik 2 mėn. Dar viena echoskopija vasarį ir pagal jas visas, pagal dinamiką, pradėtas gydymas chemija. Kai jau pajuda, tai matosi akivaizdžiai. Beje, savijauta mano buvo puiki kaip niekada, kraujas idealus, jei ne naktiniai pamaudenimai, užtrunkantys 1-2 val. Sveikas į tokius pamaudimus dėmesio nekreiptum. Vėliau kelis kart pamaudė prie kaklo. Llūpos patirpo ir praėjo. Galvos tomografija nieko blogo neparodė, bet ją darė be kontrasto, tai tyrimas ne visai tikslus gali būti. Galvoju, kad kaklo limfmazgiai nerviukus pakrebždeno iš ten ir tipimas. Kai jau limfazgius pradėjau jausti paprašiau kraujo tyrimų, tai laborantė įkalbėjo markerius pasidaryti. Sakiau, kam? Pasirodo verta buvo...

Negaliu nepasakyti, zaviuosi Jusu gerumu, noru padeti kitiems. Is Jusu gaunam tiek informacijos, kad gydytojus tardant tiek negauni. Didelis ACIU Jums ir zinoma sveikateles brunette.gif brunette.gif
Atsakyti
labas smile.gif stai ir as mirksiukas.gif aciu uz linkejimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif drauge porai dienu suveike kompa,tai gerai biggrin.gif galiu paskaitinet foruma,labai jau daug nueita,nuo mano paskutinio apsilankymo g.gif taip ir reik man lebedai,kad savo kompa palikau uk doh.gif

Atsakyti
ačiū jums visoms, laaaabai ačiū, tampat kaip šeima....

aš kabinsiuosi į gyvenimą iš paskutiniųjų, nesiruošiu pasiduot, tik gaila, kad va biški praskydau, viskas bus gerai, rasiu ir kokią veiklą, gi vistiek Dievulis mūsų su mažiuke taip nepaliks schmoll.gif viskas bus gerai, svarbu, kad susiimčiau į rankas ir tiek....
Atsakyti
labas Mou mirksiukas.gif nu mat i netaip ir liudna susirasi mankstele per intika mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 03 27, 23:11)
ačiū jums visoms, laaaabai ačiū, tampat kaip šeima....

aš kabinsiuosi į gyvenimą iš paskutiniųjų, nesiruošiu pasiduot, tik gaila, kad va biški praskydau, viskas bus gerai, rasiu ir kokią veiklą, gi vistiek Dievulis mūsų su mažiuke taip nepaliks  schmoll.gif viskas bus gerai, svarbu, kad susiimčiau į rankas ir tiek....

Praskystam del daug maziau reiksmingesniu dalyku, viskas bus gerai...... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mou @ 2009 03 28, 00:04)
labas smile.gif stai ir as mirksiukas.gif aciu uz linkejimus 4u.gif  4u.gif  4u.gif drauge porai dienu suveike kompa,tai gerai biggrin.gif galiu paskaitinet foruma,labai jau daug nueita,nuo mano paskutinio apsilankymo g.gif taip ir reik man lebedai,kad savo kompa palikau uk doh.gif

Labas,labas 4u.gif Nu kaip tu? Kaip nuotaika? Kaip tau Lietuvos ligonine ir gydytuojai?
Atsakyti
streikuoja sm doh.gif bet Mou as su tavim mirksiukas.gif nu tu ir faina mirksiukas.gif as blioviau o tu "pastatei" mane i vieta blush2.gif nu laikysiuos ir gyvensiu nu turiu del ko ane ax.gif del mazu musu mergyciu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo babania: 27 kovo 2009 - 23:42
Ką veikiat? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(babania @ 2009 03 28, 00:10)
streikuoja sm  doh.gif  bet Mou as su  tavim  mirksiukas.gif  nu tu ir faina  mirksiukas.gif  as blioviau o tu "pastatei" mane i vieta  blush2.gif nu laikysiuos ir gyvensiu nu turiu del ko ane  ax.gif  del mazu musu  mergyciu  wub.gif

pagaliau musu babania baigs depresuot thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2009 03 28, 00:08)
Labas,labas 4u.gif Nu kaip tu? Kaip nuotaika? Kaip tau Lietuvos ligonine ir gydytuojai?

labas visoms ax.gif blush2.gif 4u.gif

kaip Saulelydis klause:ar turiu pasirinkima,ogi neturiu smile.gif tad ir gyvenu sia diena mirksiukas.gif greit laikas bega,laukiu,kaip gyd sake kantrybes,kantrybes ir dar karta kantrybes.kol kas man jos netruksta bigsmile.gif kai pabuvau uk ligoninej ir cia,man labiau tinka cia thumbup.gif ir gyd normaliai,svarbiausia cia gyd ir pacientas turi viena tiksla ir abu tiki ji pasiekt,vieningai thumbup.gif o ten man pasako,nu nusiteikim blogiausiam,nu ir ka tu vienas padarysi schmoll.gif

ACIU visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif kad as cia wub.gif
Atsakyti