QUOTE(Domogintare @ 2009 03 27, 12:16)
[Ugnine, Tu privalai buti stipri ir jeigu ne del saves, tai del savo dukrytes - brangenybes, del jos Tu turi sveikti, o cia galima pritaikyti toki posaki "Gydymas yra gydytoju reikalas, o sveikimas ligoniu", todel pasistenk susiimti ir sveik...linkiu is visos visos sirdies, nes mes esam savo mazyliams labai reikalingos...
Ugn*ine , nieko tu nerpivalai! Tiesiog darai tą, ką turi daryti ir nori daryti.
Sedatif homeopatinis, gal padės. Aš apsiėjau be raminamų ir migdomųjų. Saugojau kepenis kiek įmanydama. Nesu prarijusi tokio pobūdžio nė vienos tabletės. kažkada vaikščiojau pas pcihologus (gili senovė -dėl dukrytės ligų) pasakė: pati turi susitvarkyti su savimi. Kol kas susitvarkau. Kepenys jau duoda žinią visokiais mini vaizdais, echoskpuotoja to nesureikšmina, bet aš noriu, kad tų mini vaizdų būtų kuo mažiau. Pabandyk neuro 3 arbatėlės prieš miegą. Aš pamiegodavau dieną. Jei turi galimybę, pasiguldyti mažylę šalia, pūskit į akį abi pokaičio miegelio nosytes sukišę.
Dėl vaistų poveikio iki 60% nuo chemoterapijos vystosi depresijos (skaičiau). Įveikimo būdai: vaistai, bet geriausia psichoterapija ar pan. dalykai. Pozityvių knygų skaitymas vargiai padės, ten tau nepažintų kažkokių žmonių istorijos, jos kaip romanai. Geriausia ieškoti akivaizdaus bendravimo su tais, kas tai praėjo arba prisilietė prie to.
Kas kelia neramias mintis ir trukdo miegoti: skausmas, skola (materialinė ir dvasinė) , būsima chemija, neramumas ir nesaugumas dėl savo ir dukrytės ateities?
Ragnez[/b] tark žodelį, kaip tu tvarkais su savosioms bėdoms, esi lankiusi bandžiusi savipagalbos grupę, esi panašioje situacijos maži vaikai, jau baigi gydymą. Gal turi kokių nors protingų minčių?
Mano pamąstymai:
Aš nežinau tavo sugebėjimų ir išsilavinimo Ugni*nuke, galima mokytis kalbos, kai nesimiega, o galva gerai veikia, pvz. anglų, bet gal kvailokas pasiūlymas,
Žiūrėti filmus, jei yra galimybė. Aš, kai laukiausi antrosios ir buvo nuolatinis gulimas rėžimas, draudė vaikščioti, žiūrėdavau visokias istorijas apie moteris- pelenes, kurios virsta gulbėmis. Tais laikais buvo toks Pretty Women, dar visokie su Kim Basinger, kai iš kalėjimo ją išleidžia ir pan.
O gal Švento rašto skaitymas? Arba tas pats tylus naktinis Marijos radijas, kurį mums Siracussa priminė. Visą parą veikia.
Geriausia neramias mintis keisti kitokiomis, ramiomis. Bet dažnai tam reikia skausmingai preparuoti save. Įvardinti dabartininę situaciją ne kaip beviltišką, bet sudėtingą ir ieškoti išeičių Kartais beieškant išeičių tenka daryti . net drastišką prielaidą, kas bus jei manęs nebus? Apgalvoti, savo vaikelio ateitį, nusiraminsi sužinojus, kad bus kas ja pasirūpina (tikuosi, kad būtų), tada darai viską, kad pati kuo ilgiau tai galėtum daryti. Ateitis be mūsų kažkada bus, ne dabar vėliau. neišvengsim to. ateinam čia būti, o ne išlikti. Priežasčių gali būti ne tik liga, pvz. autoavarija. Tik sirgdamas suvoki kaip niekas savo trapumą,. O sėsdamas į automobilį kiekvieną kartą apie tai negalvoji...Vienam viena kitam kita. kai supranti tai, apsiramini, susitaikai ir toliau judi įjungęs kitą pavarą, kitą greitį, bet neuždėjęs kojos ant savo gyvenimo stabdžio. Gyvenimas tęsiasi, jis kitoks, nei buvo. Atrask šito gyvenimo privalumus, pamiršus ankstesniojo. Suprantu tave supa geri žmonės, kurie tavim rūpinasi tau padeda, myli tave. Visuomet mylėjo, gal neturėjo progos tau tai parodyt, dabar parodo. Panašiai turbūt elgtumeisi tu, jeigu tavo gerieji patektų į sudėtingą situaciją. Tad kalbų apie skolas negali būti, tik džiaugsmas, kad tokių puikių žmonių yra, kad ir tavo teta, kuri su tavim važiavo į Vilnių.
---------------
Butas problema, bet kai bus nepakeliama problema tu jo bet kada gali atsisakyti, parduoti, prisiglausi pas tėvelius, kaip vaikystėj. sąlygos aišku iškart kitokios. bet taip gyveno daugybė žmonių ir visai neseniai prieš gerą 20 m. (man tai nėra seniai- buvau šiek tiek jaunesnė nei tu dabar).. Tarybinais laikais esu buvusi svečiuose, kur labai gražiai Vilniuje 2 k. bute gyveno 7 žmonės. tėvai: keturi praaugę vaikai studentai ir paaugliai + senolė. Vietos svečiams dar užtekdavo. Malonumas būdavo ten lankytis.
-----------
Darbas, aš dirbu namie, 1/2 etato vienoje reklamos agentūroje, korektore. Dabar nedarbingumas, nes persunku susikaupti, dėmesys atbukęs. Gal ir tu su laiku kažką panašaus susirastum?
O čia pasisikaitymui apie stirpius ir gyvenimu besidžiaugiančius žmones:
1 iistorija
Tomo blogas.
Tomo brolis.
Aš žaviuosi tokais žmonėmis ir semiuosi stiprybės iš jų minčių, požiūrio ir gabėjimo daryti tai, ką sveikieji nesugeba daryti. Atsitiktinai perskaičiau apie juos, kai buvo praeitos Kalėdos, paliko įspūdį man šie žmonės.
www.bernardinai.lt, neprastas portalas, jei nežiani, naktiniams skaitymams.
Romantike, ačiū. Būtų gerai. nes kiek žianu, tau ir opi problema.
bernardinai.lt naktininiams skaitymams. Gal padės?
Kaip darbas sekasi, mažoji darželį ar auklytė prižiūri?
Dar ugni*uke, kad neatsidurtum panašiose situacijose kaip su važiavimu į Vilnių Tyrimams. Esu ir aš tokiose buvusi. Dabar diena prieš pasiskambinu. Int. žinodama tyrimo pavadinimą ir kur jis atliekamas susirandu kontaktus ir pasiteriauju ten kur bus atliekamas tyrimas: ar veikia aparatas, gal sugedo/? Ar aš užregistruota? Ar yra gydytojas, pvz. mane gydanti gydytoja kelis kart buvo išvažiavusi į konferencijas užsienyje. Išvyksta netikėtai, nes vizitas būna suderintas prieš mėnesį ar du, net nežinai kaip griet jų planai keičiasi, arba gydytojas serga.( toks pat žmogus).