Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 14

QUOTE(Siracusa @ 2009 03 26, 12:14)
Dabar per Marijos radiją vyksta laida apie paliatyviąją slaugą.  Kiek pamenu, yra slaugančių sunkius ligonius, tad gal naudinga. Galima ir internetu klausytis tongue.gif

ačiū, nespėjau, laida: bus kartojama, Marijos radijas:
Marijos radijas
„Pas mus svečiuose“. Paliatyvioji slauga. Dalyvauja - Vilniaus universiteto Onkologijos instituto Gailestingumo Motinos koplyčios kapelionas kun.S.Grigas, paliatyviosios terapijos gyd.J.Buterlevičiūtė, bendrosios praktikos slaugytoja D.Butėnienė. Laidos kart. ketvirtadienį - 20 val. penktadienį - 1 val. ir šeštadienį - 10 val.

Kadangi tema aktuali, nežinai, kada pats ar tavo artimasis gali būti (yra) tokiu pacientu, informacija tikrai nepakenks.

Man siūlo portą, norėčiau detalesnės informacijos, turiu keltą klausimų, nepamenu kurios klaipėdietės mama turi. Prašau atsiliepti, arba kas nors priminkit. Per paiešką nesiseka susirasti, truputį sutrikusi orientacija nuo -vaistų, trukdo.

Pastaba: per keturis sirgimo mertus: penkis, o gal šešis kartus (nepamenu) daryta krūtų žymuo CA15-3. Visą laiką buvo neinformatyvus, t. .y. buvo normos ribose, net esnat plitimui. Keista, paskutinysis, nors buvau labai skeptiškai nusiteikus jo atlikimui, (viena protinga laborantė vis dėlto jį atliko) žymiai viršija ribas, pakartojus klinikose – pasitvirtino. Taip, kad jei nerodo , tai nereiškia, kad niekad nerodys. Mano protinguolė laborantė, atliko ir kitus: CEA, CA -125, CA 19-9. Padidėję ir kiti: CA125, bei CA 19-9. Gydytoja stebės, jei reikės bus papildomi tyrimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 26 kovo 2009 - 13:32
Adis, gal kartais turi omenyje forumietės lora++ mamą. Čia buvo šnekėta apie kateterius. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ūkanota: 26 kovo 2009 - 13:53
Adis, mačius moterų esu ne vieną su portu, bet nė 1 nepažįstu dabartinėje aplinkoje. Turiu laiko dabar, galėčiau paieškoti mūsų temoje,gal rasčiau tavo minimą klaipėdietę ? Gal atsimeni,kurioj temoj?

Ūkanota jau rado, apsilenkėm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 26 kovo 2009 - 13:54
QUOTE(adis @ 2009 03 26, 14:59)

Man siūlo portą, norėčiau detalesnės informacijos, turiu keltą klausimų, nepamenu kurios klaipėdietės mama turi. Prašau atsiliepti, arba kas nors priminkit. Per paiešką nesiseka susirasti, truputį sutrikusi orientacija nuo -vaistų, trukdo.

Adis, 4u.gif Kateteriai ir kita.. Tai kažkada Jūsų pačios mums pasiųlytas puslapis. Gal bus kuom naudingas. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 03 26, 13:59)

Pastaba: per keturis sirgimo mertus: penkis, o gal šešis kartus (nepamenu) daryta krūtų žymuo CA15-3. Visą laiką buvo neinformatyvus, t. .y. buvo normos ribose, net esnat plitimui. Keista, paskutinysis, nors buvau labai skeptiškai nusiteikus jo atlikimui, (viena protinga laborantė vis dėlto jį atliko) žymiai viršija ribas, pakartojus klinikose – pasitvirtino. Taip, kad jei nerodo , tai nereiškia, kad niekad nerodys. Mano protinguolė laborantė, atliko ir kitus: CEA, CA -125, CA 19-9. Padidėję ir kiti: CA125, bei CA 19-9. Gydytoja stebės, jei reikės bus papildomi tyrimai.

Portus ganėtinai nesunkiai siūlo klaipėdiečiai, o mes klausėm Kaune dėl Mamos - mūsų gydytoja nebuvo labai sužavėta jais, nes esą jos praktikoje buvo atvejų, kai portai ir "neprigijo", teko juos išimt...

O val Mamai CAE taip lipo...... doh.gif Paskutinis buvo virš 400, gydytoja sakė turinti pacienę su žymeniu, didesniu nei 1000. Bet ir mūsų gydytoja akcentavo, kad žymuo - ne pagrindinis indikatorius, pagal kurį skitiamas gydymas.

Atsakyti
Adis, dar prisiminiau, kad forumietes Ramunikes vyrui irgi buvo įvestas kateteris.
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2009 03 26, 14:52)
Adis, mačius moterų esu ne vieną su portu, bet nė 1 nepažįstu dabartinėje aplinkoje. Turiu laiko dabar, galėčiau paieškoti mūsų temoje,gal rasčiau tavo minimą klaipėdietę ? Gal atsimeni,kurioj temoj?
Ūkanota jau rado, apsilenkėm.

Ačių abiems, Ūkanotai ir tau arūne. Pabandysiu vėliau susiekti su lora++. pasiklausinėsiu.
Jei tau bus nelabai keblu, suitikus tokias moteris paklausinėk, kaip sekasi prižiūrėti, ar nėra didelio diskomforto. Renku informaciją, reikia pasverti visus už ir prieš. Dabar kažin ar dėsiu, liko kelios, t. y 4 chem. Nedaug lašina tik 1 k per 3 savaites ir tik 1 val., ateičiai būtinai turėsiu galvoje. KMUk angiochirurgas teigia, kad tik chemoterapijai ir vaistų leidimui, onkologė, kad tinka kraujo ėmimui. Įdomu kaip pas jus Klaipėdoje. Ar ima kraują per portą. Man tai labai svarbu, kaip iš tikrųjų, ilgalaikis daiktas, tarnauja apie 3-5 metus. Tik problema, kas mėnesį reikia praplauti su fiziologiniu skysčiu, spec. vienkartinė adata 21 Lt, portas 650-700 Lt. taigi 21*12 = 260 lt adatoms vien praplovimui. Pats praplauti negali, nežinau, ar yra tokia patirtis Šiaulių onk., reikės aiškintis. Tampi kažkiek priklausomas dėl priežiūros, kas 3-4 savaites turi lankytis gyd. įstaigoje praplovimamas, net jei gerai jautiesi...ribojama kažkiek laisvė, turi planuoti savo išvykas ir pan. Bet jeigu išties taip, kiap sako; problemos retos, ko dėl savo komforto nepadarysi. Skudurėlių mažiau turėsi...

Pagal mano ligos eigą , gydymų ateityje tikrai bus (tokia gydytojos nuomonė). Todėl taip aktualu, dar abiejų rankų limfazgiai opertuoti, polinkis limfostazei yra. Sesutė sako neskubėti venos pusėtinos, bet leidimo metu jau piršai mėlynuoju, nenoriu pusėtinų venų padaryti visiškai neveikliomis.
Atsakyti
Būtinai pasiklausinėsiu, va pirmadienį važiuoju tyrimams (fear.gif ), tai gal sutiksiu ką nors iš tų moterų. Herceptiną kai leisdavo visus tuos metus,tai mačiau ,.kad tas portas ne tokia jau retenybė. Su viena trumpai esam kalbėjusios,sakė,kad mokėjo apie 700,daugiau nelabai ką kalbėjom. Bet patenkinta ji juo buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 26 kovo 2009 - 14:46
QUOTE(ifauru @ 2009 03 26, 15:24)
Portus ganėtinai nesunkiai siūlo klaipėdiečiai, o mes klausėm Kaune dėl Mamos - mūsų gydytoja nebuvo labai sužavėta jais, nes esą jos praktikoje buvo atvejų, kai portai ir "neprigijo", teko juos išimt...
O val Mamai CAE taip lipo...... doh.gif  Paskutinis buvo virš 400, gydytoja sakė turinti pacienę su žymeniu, didesniu nei 1000. Bet ir mūsų gydytoja akcentavo, kad žymuo - ne pagrindinis indikatorius, pagal kurį skitiamas gydymas.

Jūsų gydytoja E. B.J. ar R. N. Ar kuri kita? Man portą siūlo E. B. J.
Taip žymuo tik informacija, padidntam dėmesingumui, bet tai nėra 100% teisngas informacinis faktorius. Kai kam labai svarbus, pvz. prie prostatos, mano tėčio eiga pagal jį dabar tik vertinama. Jis yra stebimas, bet dar negydomas.

Portas labai gerai ilgalaikėms infuzijoms, kai lašinama toks herceptinas, metus, arba infuzijos tęsiasi savaitėmis, paromis. (Pvz. 3 paras be pertraukos). Įdomu, kaip su miegu tada ar gali miegoti kaip patogu, ar tik ant nugaros, ach, kiek klausimų!!! Kaip kelaiujant, skraudant? Dar, ar visuomet bus pirkti adatų? Pas mus su tiekimu problemos, yra - nėra. Kažkada baigėsi deksametazonas, kol susiradom vienoj vaistinėj užsilikusį, pavargom. Siūlė keisti į prednizoloną, bet nesinorėjo paskutinės chemijos buvo. Taip ir su tom adatom, neužsipirksi visiems 5 metams, prireiks, o sako: šiuometu vaistinėse neturim, bus vėliau, praplauti būtina... priešingai užsikiš.
Problemų su venom būna, leidžiant paprastais kateteriais dar daugiau, nei su portais. Pvz. mano viena vienasklerozuojanti, trombozės rizika nuo to tik didėja, su portu tokia rizika yra, bet mažesnė. Didžiausia bėda turint portą - neprofesionali priežiūra arba kūno atmetimas. Dar kaina. Užsienyje portai plačiai naudojami.
Ūkanota, Ramunikė seniai besilankė, kažin kaip jiems, būtų įdomu žinoti. Vis pagalvoju. Tikiuos jos vyras puikiai laikosi, kaip ir ji pati.
Ramunike Ku -kū 4u.gif smile.gif . prisimenam.
Gražus oras „bėgu ganytis“, kol galiu. Ačiū visoms atsiliepusioms. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 26 kovo 2009 - 15:03
Laba diena mergaites.
Rasau Jums vel su liudnom ziniom. Kazkada minejau apie savo mama - sia vasara kai diagnozavo 3 st. auksto piktybiskumo su visais HER pliusais kruties vezi. Jau praejo visas chemijas ir spinduliavima. Konsiliumas buvo pasirases del herceptino, bet ... JO NEGAVO ... nera, sako, kad niekas neuzperka. Radiologas ir chemoterapeute pasake, kad mamos atveju jis BUTINAS, kitaip, labai didele naviko atsinaujinimo tikimybe...
ka daryti ? kur kreiptis ? i kokias duris belstis ? gal zinote kur pigiau pacioms ji galima butu nusipirkti ?
lauksiu bet kokiu patarimu siuo nelengvu laikotarpiu. esame nevilty.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 03 26, 15:58)
Jūsų gydytoja E. B.J. ar R. N. Ar kuri kita? Man portą siūlo E. B. J.
Taip žymuo tik informacija, padidntam dėmesingumui, bet tai nėra 100% teisngas informacinis faktorius. Kai kam labai svarbus, pvz. prie prostatos, mano tėčio eiga pagal jį dabar tik vertinama. Jis yra stebimas, bet dar negydomas.

Portas labai gerai ilgalaikėms infuzijoms, kai lašinama toks herceptinas, metus, arba  infuzijos tęsiasi savaitėmis, paromis. (Pvz. 3 paras be pertraukos). Įdomu, kaip su miegu tada ar gali miegoti kaip patogu, ar tik ant nugaros, ach, kiek klausimų!!! Kaip kelaiujant, skraudant? Dar, ar visuomet bus pirkti adatų? Pas mus su tiekimu problemos, yra - nėra. Kažkada baigėsi deksametazonas, kol susiradom vienoj vaistinėj užsilikusį, pavargom. Siūlė keisti į prednizoloną, bet nesinorėjo paskutinės chemijos buvo. Taip ir su tom adatom, neužsipirksi visiems 5 metams, prireiks, o sako: šiuometu vaistinėse neturim, bus vėliau, praplauti būtina... priešingai užsikiš.
Problemų su venom būna, leidžiant paprastais kateteriais dar daugiau, nei su portais. Pvz. mano viena vienasklerozuojanti, trombozės rizika nuo to tik didėja, su portu tokia rizika yra, bet mažesnė. Didžiausia bėda turint portą - neprofesionali priežiūra arba kūno atmetimas. Dar kaina. Užsienyje portai plačiai naudojami.

Gražus oras „bėgu ganytis“, kol galiu. Ačiū visoms atsiliepusioms.  smile.gif

EBJ. Va ji kaip ir abejojo dėl porto. Nors...Gal kad Mamai netoli (šiemet liepą) 70? g.gif Ir be to, ne Kaune gyvena - 120 km iki Kauno...

QUOTE(Jorky @ 2009 03 26, 16:11)
Laba diena mergaites.
Rasau Jums vel su liudnom ziniom. Kazkada minejau apie savo mama - sia vasara kai diagnozavo 3 st. auksto piktybiskumo su visais HER pliusais kruties vezi. Jau praejo visas chemijas ir spinduliavima. Konsiliumas buvo pasirases del herceptino, bet ... JO NEGAVO ... nera, sako, kad niekas neuzperka. Radiologas ir chemoterapeute pasake, kad mamos atveju jis BUTINAS, kitaip, labai didele naviko atsinaujinimo tikimybe...
ka daryti ? kur kreiptis ? i kokias duris belstis ? gal zinote kur pigiau pacioms ji galima butu nusipirkti ?
lauksiu bet kokiu patarimu siuo nelengvu laikotarpiu. esame nevilty.... verysad.gif

Žinau ir kitą moterį, kuriai pradėjo gydymą, o viduryje jo...vaistai baigės. Jie perkasi, kur nežinau.
Ir Mamai kai pradėjom chemijas sakė, pradedam - o dėl pabaigos - neaišku.

Merginos, gal turėt reikalų kas su Avastinu? Kokie šalutiniai, kas darosi? - norėtųsi žinot. Mama pirmom dienom spaudimas pakyla, dabar šiek tiek pasloguoja, tai iš vienos šnervės su kraujuku. Gal šiaip silpnos karujagyslės nuo chemijų g.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 03 26, 15:19)
EBJ. Va ji kaip ir abejojo dėl porto. Nors...Gal kad Mamai netoli (šiemet liepą) 70? g.gif Ir be to, ne Kaune gyvena - 120 km iki Kauno...
Žinau ir kitą moterį, kuriai pradėjo gydymą, o viduryje jo...vaistai baigės. Jie perkasi, kur nežinau.
Ir Mamai kai pradėjom chemijas sakė, pradedam - o dėl pabaigos - neaišku.

Merginos, gal turėt reikalų kas su Avastinu? Kokie šalutiniai, kas darosi? - norėtųsi žinot. Mama pirmom dienom spaudimas pakyla, dabar šiek tiek pasloguoja, tai iš vienos šnervės su kraujuku. Gal šiaip silpnos karujagyslės nuo chemijų g.gif

Ta prasme, jos perkasi pacios Herceptina ? o gal imanoma suzinoti kur ? kiek kainuoja ? doh.gif g.gif
Atsakyti