Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 14

QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 03 25, 15:18)
Laba diena mano draugiaškos  biggrin.gif atsikėliau tik prieš dvylika, vakar labai blogai jaučiausi tiek fiziškai, tiek ir emociškai..
nuvažiavau iš vakaro į Vilnių su teta, ji ruošėsi visą laiką būti su manim, nes aš dar silpnoka...permiegojom viešbutuke už kurį suplakėm virš šimto litų...iš ryto nuvarėm pas daktarę, beje ji liepė iš vakaro prigert to kontrasto, kuris reikalingas tyrimams, bet aš jo pirkt negavau "Ačiū Dievuliukui" ir atvažiavau jo negėrusi, sakė išgersiu jei ką pačioj ligoninėj. Nu gi atlekiam mes į ligoninę, o daktarė sako, siaubas apsirikom su data, tyrimo vieta laisva ne šiandien  blink.gif  doh.gif oi smagu, tai paėmė kraują ir išvažiavau atgal namo Vilnius-Klaipėda.............
Kitą savaitę jau guluosi į ligoninę, atvažiuosiu antradienį vakare, kad gert tą kontrastą, tada trečiadienį 8 val. ryto tas tyrimas ir po jie nusprendžia kokią chemo man taiko, ir iš kart pradeda ją. Vat tokie reikaliukai...buvau vakar susinervinus, todėl, kad ir taip pinigėliu reik skaičiuoti, gi šeimoj tik mama dirba...mano butas už paskolą imtas, vat todėl ir pykau, turbūt todėl ir blogai taip vakar buvo, viskas dėl nervų..

bet šiandien viskas gerai  bigsmile.gif  ai dzin viskas, įstojau į draugiją ROLLD ir esu laiminga (čia retomis onkologinėmis ligomis sergančiųjų draugija, sarkomomis).

Dabar sėdžiu apsivertusi savo rankdarbių medžiagomis (juostelėmis, siūlais, karoliukais ir tt) ir galvoju kaip gražiai juos sutvarkyti), gal kas turit idėjų? Kaip juos laikyti? Iš kur gaut tokią tinkamą ir tikrai ne mažą dėžę  g.gif
Mergytės, gal kas norit pabendrauti kartais va vakarais ar šiaip skype su manim, kviečiu į svečius, mano skype: ananditai

Geros, šiltos, ramios dienos Jums visoms wub.gif

Ajajajai... kokia nemaloni situacija. blink.gif Kažkoks pasišaipymas. Viena laimė, kad pasiprotinai kontrasto negerti. Nenuostabu, kad vakar buvo pikta ir apmaudu. Bet...gerai, kad įstojai į ROLLD draugija. Gal gausi naudingos informacijos, o ir taip bus su kuo Tavo konkrečiu atveju pasitarti. Tikiuosi, kad ir savijauta bent truputuką geresnė. heart.gif
Jei sunku susitvarkyti su dideliu kiekiu smulkių detalių, galima įsigyti tokią dėžę. Ji skirta yra ar tai meistriukams, ar tai dar kokiems vyriškiems mažmožiams laikyti. Pati tokią esu įsigijusi padėvėtuose daiktuose turguje. Ją vadinu nešiojama komoda. Jos paprastai būna medinės, su viena rankena per vidurį. Atsidaro viršuj tarsi skrynutė, iš šonų patempi už ausyčių - o ten doh.gif skyrelių, stalčiukų... Laikau viską - sagas, adatas, virbalus, užtrauktukus, karoliukus ir t. t. Esu labai patenkinta. Na, mežiagėlėms tinka ir popierinė dėžutė, galima ją tvarkingai apklijuoti tapeto gabaliuku, nulakuoti. thumbup.gif Tai va, įsikeli (ar paprašai, kad kas įkeltų) tokias "skrynias" į lovytę ir pasineri į kūrybos vandenyną. tongue.gif Sėkmės Tau , mieloji sveikime ir Tavo darbeliuose. wub.gif
Atsakyti
Ugn*Ine, mergaitės, aš irgi galiu pasiūlyt pastogę Vilniuje tokiai situacijai susiklosčius. Pas mus irgi laisvas kambarys, nes kai mamai ne chemo, ji savo namučiuos. Tiesa, nuo Santariškių toloka.

Rasų lanka, džiugu kad esat tokia šviesi siela bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 03 25, 11:13)
Sveika,  4u.gif  Labai skirtingas laikotarpis... Diena ir pusė metų... Jau daug kartų rašyta, kad gydytojas - ne Dievas -  jis negali pasakyti kiek kam liko. Ir neaišku iš parašymo, kas  Jūsų vyro mamytei yra

Ačiū atsiliepusioms 4u.gif
Ši žinutė tikrai buvo pirmo šoko išraiška. Vyras paskambino ir pro ašaras pranešė. Pasimečiau. Pagalvojau, kad jūs gal turit patirties, ką sakyt žmogui tokiu atveju. Išsamesnės informacijos tada net pati nežinojau.
Man tik labai reikėjo patartimo, ką sakyt tokiu atveju, ką tik įėjusiems pro duris. Bet viskas įvyko naturaliai. (Pati mama dar nežino - vyras nepasakė. Matyt nepajėgė. O jam tiesiog reikėjo išsiverkt. Tai paverkėm karu)
Vyro mamai - 70. Ir liga jau uždelsta. Gydyti nebesiims.

O su Jūsų išsakytomis mintimis visiškai sutinku. Bet tai bus vėliau. O dabar - tiesiog laikas išsiverkti.
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2009 03 25, 11:22)
va, as irgi pirmiausia pagalvojau - jei jau tokie teiginiai, tai ta moteris rytoj tikrai nemirs...
puikiai prisimenu savo reakcija, koks sokas buvo isgirsti diagnoze ir kaip mintyse emiau skaiciuoti laika... sunku suvokti ir priimti minti, kad is tikruju esi mirtingas - sergi, ar esi sveikas, vis tiek galiausiai sulauksi pabaigos. bet pirmasis sokas praeina, ir vel gali buti savimi, tiesiog gyventi ir dziaugtis paprastais dalykais.atleiskit, kad rasau apie save. laikykites, suprantu, kad sunku. bet net jei ir is tiesu vyro mamai gyventi liko nedaug, ta laika galima praleisti prasmingai ir sviesiai.
liudekit, jei liudna, pykit, jei pikta - ir dziaukites kiekviena diena, kiekviena galimybe nusisypsoti ar nubraukti asara.  o svarbiausia - nuosirdziai kalbekites apie tai, kas atsitiko ir kaip jauciates.

Ačiū už mintis 4u.gif
Šiandien mūsų šeimoje kaip tik ta šoko diena verysad.gif
Žinau, kad mes - ne pirmi ir ne paskutiniai verysad.gif
Atsakyti
Pašnekute - parašiau į AŽ.
Atsakyti
QUOTE(babania @ 2009 03 25, 17:22)
sveikinimai SVETOS dukrytei su dviem zvakutem  happybday.gif  happybday.gif  happybday.gif  happybday.gif  happybday.gif

SVETA K. 4u.gif 4u.gif - sveikinu dukrytę su gimtadieniu user posted image Ir Jus. 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Siracusa @ 2009 03 25, 17:18)
Babania, matai, reik grįžus iš daktarų bent vienu žodžiu atsižymėt forume, kad ramu būtų kitoms biggrin.gif

lotuliukas.gif Gerai pasakyta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 25 kovo 2009 - 22:07
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 03 25, 14:18)
Nu gi atlekiam mes į ligoninę, o daktarė sako, siaubas apsirikom su data, tyrimo vieta laisva ne šiandien  blink.gif  doh.gif oi smagu, tai paėmė kraują ir išvažiavau atgal namo Vilnius-Klaipėda.............

verysad.gif Tai ir aš paskaojau ki žmones, atvažiavusius guldymui, namo išsiuntė. Kauniečiai, bet kitaip neišeina - važiuoja taksu ir kiekvieną atvažiavimą skaičiuoja - po beveik 30 lt.

QUOTE(Siracusa @ 2009 03 25, 16:18)
Merginos, jei kam reikia nakvybės Kaune, tai drąsiai rašykite, pas mus vienas laisvas kambarys yra wink.gif

Kaune pas mus irgi galima apsistoti, tik mes truputuką už Kauno...

SVETA K. - DIDŽIAUSI SVEIKINIMAI DUKRYTEI IR JOS MAMAI
user posted image
Atsakyti
Labas vakaras! Aciu,mergaites uz tokius grazus sveikinimus wub.gif wub.gif wub.gif
Labai smagiai atsventem thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2009 03 25, 16:32)
Ugn*Ine, joooo,reikaliukai pas tave. Nesmagūs, bet ne tragiški  tongue.gif . Čia tik pinigai. Dar nuovargis bereikalingas. Nieko nepadarysi. Užmiršk tai. Suprantu tave, pati su minimaliom pajamom gyvenu  unsure.gif  Kad tik sveikatėlės būtų, mieloji  mirksiukas.gif . Gero kūrybinio impulso tau. Kas liečia sagių darymą,nieko negaliu patarti  unsure.gif . Vat dėl siuvinėjimo galėčiau, aš tą dariau ilgoką laiką. Bet gal rasi supermamose prie rankdarbių, tikriausiai jau žiūrėjai ?  4u.gif

deja...čia ne tik pinigai, o net pinigai...butas su paskola, komunaliniai, vaiko darželis, vaiką auginu viena, išsiskyrusi, o ex alimentų nemoka jau tuoj bus metai ( tuo reikalu dirbama), dar dabar ir invalidumas metams I grupė...tokia kelionė ir pats gydymas, man daug atima...ypač po to mėnesio, kai buvau ir komoj ir penkias operacijas patyriau, va ten tai kainavo, jei ne draugų surinkti pinigai nežinau kas būtų buvę....jaučiu reikia kokio darbo namuose ieškotis, bet dabar vargu ar bus įmanoma, nežinau kokia būsiu po chemo, nes po pirmosios buvau baisiai nusilpusi unsure.gif unsure.gif

aš šį vakarą labai nuostabiai praleidau su savo drauge beveik sese wub.gif picą pavalgėm, kai ką nusipirkom wub.gif , kaip gera man su ja pabūti, lyg senais gerais laikais, kai net neturėjau minčių apie jokius vėžius...apie mirtį...gyvenimo trukmę ir gyvenimo trapumą....nuostabios akimirkos su nuostabiu žmogučiu....
Kavyte, jei skaitai, myliu tave labai ir labai branginu, neturiu brangesnių už tave...

va kiek prirašiau, nemiga mane kankina, nors vaistų prigėriau miegui, ryškiai neveikia...noriu bendrauti ir bendrauti....turbūt stogas važiuoja, arba nebežinau kas čia man...

labanaktukas visoms kas miegat, o aš einu pabraidyti po forumą... 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas, Mergaitės, 4u.gif Geros, šviesios ir ramios dienelės. Ir sveikatos visoms. wub.gif

Mieloji, Ugnine wub.gif - jei sunki materialinė padėtis, būtinai pasinaudok Švilpos pasiųlymu pernakvoti jos kambaryje Vilniuje.
Kavytę mes pažįstame. 4u.gif tongue.gif Ji taip tavimi ir dėl tavęs rūpinosi, kai gulėjai ligoninėje. Turi didelį neįkainojamą turtą - tokią draugę sesutę. Laikykis , mieloji ir sveik. wub.gif
Atsakyti
Labas rytas,
nuo vakar mąstau, kaip užsidirbti pinigėlių kai būni namie rolleyes.gif sages darysiu savo malonumui, tikiuosi atsiras ir pirkėjų, bet čia iš to pragyvent vargu ar įmanoma, ką čia sugalvojus g.gif juk metus negalėsiu oficialiai dirbti....

QUOTE(rasų lanka @ 2009 03 26, 11:23)
Kavytę mes pažįstame.  4u.gif  tongue.gif  Ji taip tavimi ir dėl tavęs  rūpinosi, kai gulėjai  ligoninėje. Turi didelį neįkainojamą turtą - tokią draugę sesutę. Laikykis , mieloji ir sveik.  wub.gif

žinau, kad žinot ją biggrin.gif , gi temą tai perskaičiau visą, kai grįžau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 03 26, 12:37)
Labas rytas,
nuo vakar mąstau, kaip užsidirbti pinigėlių kai būni namie  rolleyes.gif sages darysiu savo malonumui, tikiuosi atsiras ir pirkėjų, bet čia iš to pragyvent vargu ar įmanoma, ką čia sugalvojus  g.gif  juk metus negalėsiu oficialiai dirbti....

Su malonumu įsigyčiau Tavo vieną kitą sagę. tongue.gif O apie darbelį namie reikia gerai pamąstyti g.gif - tikrai turi būti išeitis. Bet , Ugn*Ine - nepamiršk, kad reikia ir poilsio, nepersistenk. Tiesiog pažiūrėsi, kaip jausiesi po chemijos....
Atsakyti
Dabar per Marijos radiją vyksta laida apie paliatyviąją slaugą. Kiek pamenu, yra slaugančių sunkius ligonius, tad gal naudinga. Galima ir internetu klausytis tongue.gif
Atsakyti