O čia mano gėlytės gautos sausio mėnesį,gimtadienio proga Ta baltoji padovanota mamos,o kita vyro.Mamos žydi tie patys žiedai,o vyro dovanotos dauguma nukrito net neišsiskleidę.Labai gaila,nes jų buvo nemažai,o ir kaina aš pati sau už tiek nepirkčiau Galėjo tie žiedukai nubyrėti dėl to ,kad vežama gėlė gavo šaltuko?
Taip gelyte adaptuojasi, gali ir nuo salcio pamesti pumpurus
QUOTE(Margarita... @ 2009 03 21, 21:53)
noreciau suzinoti, kada geriausia persodinti orchidejas(phalaenopsi),nes saknys jau labai susispaudusios vazonelyje? be to gelyte dabar zydi, tai kaip speju reikia palaukti kol nuzydes?
as palaukciau kol nuzydes
Spygle, gražios gėlytės. nepergyvenk, atsigaus.
O aš šiandien irgi vieną parsinešiau. Ermitaže vėl jų pilna buvo. Pilni stelažai. Bet visos tradicinės. O mano akys tik ir dairosi, kokios įdomesnės. Ir vieną radau - tokios neturėjau.
štai kokia (dar fotkinsiu dienos šviesoj)
beje, geltona - mano mylimiausia spalva
Ir tik einant link durų prisiminiau, kad gi abu su vyru išsiruošėm pėsčiom į Akropolį. Mums visai šalia. Tai nustebino mane brangusis - sako, kišk man į užantį (po paltu), Įkišau, užsakstėm paltuką ir vualia pargabenom laimingai.
Nors pyzdavoja jis mane už tas gėles, bet kai reikia, pats siūlosi padėti
Tiesa, matosi Ermitaže gėlių naujų daug užvešta. ir yra Cymbidžių didelių, labai gražių ir baltų ir rausvų ir gelsvų. Bet kainelė, tai 145 Lt.
O aš šiandien irgi vieną parsinešiau. Ermitaže vėl jų pilna buvo. Pilni stelažai. Bet visos tradicinės. O mano akys tik ir dairosi, kokios įdomesnės. Ir vieną radau - tokios neturėjau.
štai kokia (dar fotkinsiu dienos šviesoj)
beje, geltona - mano mylimiausia spalva
Ir tik einant link durų prisiminiau, kad gi abu su vyru išsiruošėm pėsčiom į Akropolį. Mums visai šalia. Tai nustebino mane brangusis - sako, kišk man į užantį (po paltu), Įkišau, užsakstėm paltuką ir vualia pargabenom laimingai.
Tiesa, matosi Ermitaže gėlių naujų daug užvešta. ir yra Cymbidžių didelių, labai gražių ir baltų ir rausvų ir gelsvų. Bet kainelė, tai 145 Lt.
QUOTE(Lietuva @ 2009 03 21, 22:01)
Tai nustebino mane brangusis - sako, kišk man į užantį (po paltu), Įkišau, užsakstėm paltuką ir vualia pargabenom laimingai.
grazi gelyte galvojau tokia kaip mano,bet pas tave lapeliai taip kaip teptuku paspalvinti,o pas mane taskiukais.ziuriu neatsiziuriu kokios jos grazios,kaip taip graziai tas ziedelis susiformuoja is manes MB ir juokiasi,kad svaigstu as del ju taip,bet pats man jas ir perka
Dar norėjau paklausti,o tos šaknys kur ten kyšo iš vazono,jeigu jos sudžiūvę,nereikia jų nukarpyti?
Lietuva-labai graži nauja gėlė Mane tai vyras dėl kaktusų pjauna,jau kai su juo kur būnu,tai nebandyk artintis prie jų,tuoj pradeda bambėt bet nutaikius momentą,visvien ką nors nuperku
Lietuva-labai graži nauja gėlė Mane tai vyras dėl kaktusų pjauna,jau kai su juo kur būnu,tai nebandyk artintis prie jų,tuoj pradeda bambėt bet nutaikius momentą,visvien ką nors nuperku
QUOTE(Margarita... @ 2009 03 21, 22:12)
dar turiu klausimeli, ar butina orchidejas sodinti i permatoma vazoneli? joms taip geriau ar kaip? pas mane kiek esu macius jau didziausias koks gali buti permatomas vazonelis, o dabar dar didesnio reiks, tai ka daryt?
kiek zinau,tai man atrodo nebutina,tik permatomam vazone aiskiai matosi saknu bukle kada laistyt jas reikia,o jei bus ne permatomas,tai yra galimybe perlaistyti gele ar atvirksciai
QUOTE(inerga @ 2009 03 21, 23:15)
kiek zinau,tai man atrodo nebutina,tik permatomam vazone aiskiai matosi saknu bukle kada laistyt jas reikia,o jei bus ne permatomas,tai yra galimybe perlaistyti gele ar atvirksciai
labai aciu uz atsakymus.
imesiu dar foto savo orchidejos...(bent pabandysiu)
geriau tu "karpuciu" nekrapstyti tik pazeisi lapa, o ir liga gali plestis. Bandyk tokia dezinfekcine priemone taikyti, kur aprasiau, blogiau tikrai nebus
QUOTE(Spyglė @ 2009 03 21, 22:07)
Dar norėjau paklausti,o tos šaknys kur ten kyšo iš vazono,jeigu jos sudžiūvę,nereikia jų nukarpyti?
as ne zinove,bet lyg reiktu kiminais dregnais apdengti,kad jos atsigautu,o gal tik purksti uztektu bet as,kai dar"zalia" sitoj srity,tai as jas nukirpdavau tas sudziuvusias
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 21, 22:35)
geriau tu "karpuciu" nekrapstyti tik pazeisi lapa, o ir liga gali plestis. Bandyk tokia dezinfekcine priemone taikyti, kur aprasiau, blogiau tikrai nebus
ne,nelieciu ju.bandysiu ieskot tos priemones,kur siulet,bandysiu kazkaip gydyt ja o jei nieko nesigaus,tai man toks ekstremalus klausimas iskilo ar gali orchideja be lapu gyvent?
dekui uz patarimus