Ai, dar TURIU KLAUSIMA!
Cimbidziu augintojos, ir nusimananciosios, kiek skaiciau, apdulkinto cimbidzio ziedo lupa parausta. Ziuriu, mano zaliaziedzio, turincio baltas taskuotas lupytes, vieno apatinio ziedo lupa ryskiai paraudo gal ivyko apdulkinimas? Tik va, po kambari ne musyte neskraido, nei ka... Gal netycia tai nutiko, kai pajudinau augala... zodziu, likau nustebus, pries kelias minutes pamaciau tik
QUOTE(mocha @ 2009 03 20, 02:21)
Tikra gražuolė. Kur ją užtikai?
Aš šiandien irgi papirkau vieną neblogą Maximoj,lauksiu pražystančios,nes nežiniukė.
simmonnete , kokios dailios visos!Jos kvepia?
Aš šiandien irgi papirkau vieną neblogą Maximoj,lauksiu pražystančios,nes nežiniukė.
simmonnete , kokios dailios visos!Jos kvepia?
Taip, jos kvepia. Kai visos sužydi į kambarį neina įeiti Bet kvapas malonus visa laimė
Papildyta:
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 20, 09:18)
simmonette, cia tavo sesers palange, tlksliau, langas? (atsiprasau uz fakto klaidas, jei ka, skaiciau paskubomis).
O varge, cia tai orchiu myletoja
bet kaip idomiai ir graziai atrodo
O varge, cia tai orchiu myletoja
bet kaip idomiai ir graziai atrodo
Ji gėles myli, bet jos vyras gėles dievina, va ten tai vyras O kad sodo gražumą pamatytumėt...
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 20, 10:43)
reiks tobulinti anglu k. zinias - silinge nurode gera puslapi www.orchidspecies.com , berods, bet ten yra terminu, kuriu nesuprantu ir siaip, ten laaaaabai daug info, reikia kazkaip atskirti, kas kol kas aktualiausia
beje, kas is jusu gerai botanikoje nusimano? tik norejau paklausti, kokia yra klasifikacija augalu pasaulyje, kas eina po ko (karalystes, gentys, seimos, rusys ir t.t.) ir kaip ten su tomis orchidejomis yra kad jos is geguzraibiniu seimos (genties gal??? ) tai tiek zinau, daugiau viskas, baigesi mano protas
beje, kas is jusu gerai botanikoje nusimano? tik norejau paklausti, kokia yra klasifikacija augalu pasaulyje, kas eina po ko (karalystes, gentys, seimos, rusys ir t.t.) ir kaip ten su tomis orchidejomis yra kad jos is geguzraibiniu seimos (genties gal??? ) tai tiek zinau, daugiau viskas, baigesi mano protas
Apie orchidėjas augalų sistematikoje šiek tiek lietuviškai rasi čia ir čia angliškai
QUOTE(Ciocė @ 2009 03 19, 23:00)
Ačiū Šis vienas iš mano kolekcijos perliukų Auginu nuo "kūdikystės".
O mano kudikinis perliukas nunyko, tai paskui is Tarascos nusipirkau paaugusi. Labai graziai auga, bent jau siuo metu. Tikiuos sulaukt zideliu kaip tavo
Nekantruolės, aišku, kad duotų, tiksliau padovanotų, čia jokių problemų. Bet pirmiausiai aš turiu tas gėles gauti, mano sesuo ne Lietuvoj gyvena. Taigi pirmiausiai aš siuntinio sulaukiu, o tada jau jums rašysiu Tinka?
P.S. Jei viskas pagal planą, gėlytės šiandien link Lietuvos pajudės
QUOTE(Šilingė @ 2009 03 20, 11:56)
aaaaciu! jau buvau nusiteikus su dideliu gedos jausmu eiti ieskoti 5 ar 6 klases biologijos vadovelio (kuomet kaip tik apie botanika mokomasi)
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 03 20, 11:43)
galima ir reikia, kam tas "grožis"
aš nukarpau iki gyvos vietos, cinamonu pabarstau ir kurį laiką nepurškiu ten, kad vanduo nepapūdytų.
BEJE, vakar kaip tik nugriebiau orchytę, tokią pat kaip tavo avatare
aš nukarpau iki gyvos vietos, cinamonu pabarstau ir kurį laiką nepurškiu ten, kad vanduo nepapūdytų.
BEJE, vakar kaip tik nugriebiau orchytę, tokią pat kaip tavo avatare
kaip avatare? as irgi tokia turiu as vakar irgi nugriebiau orche, kur buvau idejus nuotraukytes pora psl atgal baigianti nuzydet,bet ta didzioji, kur 70lt kainuoja,as mokejau 10 lt. tai tokia laiminga islekiau is maksimos
na vakar visko prisipirkau ir persodinau savo minikes bet norejau paklausti kodel as saknu neradau tik tos ataugos zemese buvo? ir nemazai papuvusiu
beje,aciu uz atsakyma,ligoniukes reiks nukirpti tas saknis nudziuvusias
QUOTE(simmonnete @ 2009 03 20, 12:01)
Nekantruolės, aišku, kad duotų, tiksliau padovanotų, čia jokių problemų. Bet pirmiausiai aš turiu tas gėles gauti, mano sesuo ne Lietuvoj gyvena. Taigi pirmiausiai aš siuntinio sulaukiu, o tada jau jums rašysiu Tinka?
ne Lietuvoj girdi, naujute? Gal mes palauksim tada, kol tau atkeliaus, matysi, ar viskas tvarkoje, o tuo tarpu ir orai kiek atsils tai mes jau uzsisakom
QUOTE(...Lelyte... @ 2009 03 20, 12:02)
kaip avatare? as irgi tokia turiu as vakar irgi nugriebiau orche, kur buvau idejus nuotraukytes pora psl atgal baigianti nuzydet,bet ta didzioji, kur 70lt kainuoja,as mokejau 10 lt. tai tokia laiminga islekiau is maksimos
aš vieną visiškai baltą turiu, norėjau antrą tokią pat, bet kažkaip susigundžiau šita, labai įdomus viduriukas ryškus pasirodė. nors tų didžiažiedžių baltuolių tai buvo pasirinkimas
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 03 20, 12:07)
aš vieną visiškai baltą turiu, norėjau antrą tokią pat, bet kažkaip susigundžiau šita, labai įdomus viduriukas ryškus pasirodė. nors tų didžiažiedžių baltuolių tai buvo pasirinkimas
jo sita grazi tas viduriukas,tai